Achilles 1 sluit jaar af met eerste overwinning

Eindelijk was 'ie daar dan: de eerste overwinning van Achilles 1! Tegen Rust Roest in Eindhoven werd het 21-23. Team Twee startte niet zo scherp als anders en kon Rust Roest maar niet inhalen, de punten bleven helaas in Brabant. Thuis zette Achilles 3 een prima pot neer tegen ZKC'31, het werd maar liefst 26-23. Tot slot wonnen ook Achilles 5 en 6 hun wedstrijden. Achilles A1 kon tot rust knap bijblijven tegen Fortuna, maar moest na rust toch haar meerdere erkennen: 27-15 werd het uiteindelijk. De A2 leek lang op weg naar een prachtige overwinning, maar incasseerde in de slotsecondes toch de gelijkmaker tegen Die Haghe: 13-13. Achilles A3 én A4 wisten wel te winnen en pakten thuis punten tegen KVS en Avanti. De grootste overwinning dit weekend kwam van Achilles D1, op bezoek bij Die Haghe werd het maar liefst 3-21. De E1 speelde knap gelijk tegen Pernix, de E2 en de E3 wonnen hun wedstrijden beiden netjes. Tot slot dan ook een knappe overwinning van onze F2'ers, bij hen werd het 17-11 tegen Excelsior. Lees verder voor de wedstrijdverslagen en voor foto's van Achilles 3, 5, A2, A3 en D2 door Joost van Soest.

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!

Foto's door Joost van Soest van Achilles 3 en 5 staan in het fotoalbum bij Competitie > Senioren. Er werden ook foto's gemaakt bij de A2, A3 en D2, deze vind je bij Competitie > Jeugd > 17 december

Rust Roest 1 – Achilles 1

Het was zaterdagmiddag 13.30 uur en de bus stond al klaar voor de selectie om af te reizen naar het zuiden van het land, vandaag staat namelijk het Eindhovense Rust Roest op het progamma. Na de nipte nederlaag van vorige week is er maar één doel: die 2 punten moeten mee naar Den Haag!

We startten dit keer al snel met een voorsprong, daarna moet Rust Roest achter ons aan blijven lopen. Wij houden Rust Roest in de wedstrijd door kansen voor hun te creëren. Zelf blijven we gelukkig mee scoren. We zoeken de kleedkamer op met een ruststand van 12-16. We moeten dus blijven scoren en minder kansen weg geven!

We startten na de rust goed en blijven steeds op 3 punten voor staan. Maar toen werd het toch nog even spannend en lieten wij Rust Roest terugkomen met 19-20. ‘Het zal toch niet weer hè’, dachten we even. Gelukkig bleven we er tot het eind met z’n alle voor vechten en konden we zelf het verschil uitbreiden naar 19-23. Rust Roest probeerde nog in de buurt te komen, maar het eindsignaal van de scheids was er toch echt, met een stand van 21-23 op het scorebord.

De eerste 2 punten zijn binnen en gaan verdiend en wel mee naar Den Haag! Een mooie afsluiting voor het jaar, waarbij we –dat mogen we nog niet vergeten zijn – toch mooi twee keer kampioen zijn geworden vorig seizoen.

Bij deze willen wij ook nog even de sponsor van Rust Roest bedanken voor de heerlijke saté na de wedstrijd, de Keurslager had goed zijn best gedaan! Natuurlijk ook een applausje voor alle meegereisde supporters (ja, die waren er echt!!) en uiteraard een bedankje voor buschauffeur leen die ons weer veilig heeft vervoerd.

Nu is het tijd om even lekker uit te rusten en om even lekker te genieten van de feestdagen. Maar op 7 januari staan wij er weer, om de volgende 2 punten in Den Haag te houden, hopelijk tot dan! Want een overwinning vieren met een vol Ockenburgh is nog net een stukje leuker. Voor nu namens on allemaal: hele fijne feestdagen!

Valerie

Rust Roest 2 - Achilles 2

Afgelopen weekend mochten we met de gehele selectie afreizen naar Eindhoven. Nadat het eerste een hele goede wedstrijd had gespeeld en hun eerste overwinning had geboekt, mocht het tweede aan de bak in de sporthal van Rust Roest.

Wellicht kwam het door de iets wat andere voorbereiding of door de sfeerloze hal, maar we begonnen de eerste helft niet zoals wij dat tot nu toe als tweede hebben laten zien. Er miste een stukje felheid en afronding. Het duurde dan ook niet lang totdat we tegen een achterstand aan moesten vechten. Met een achterstand werd er dan ook de rust in gegaan. Aangezien ik reserve stond heb ik niet helemaal meegekregen wat er in de rust is besproken, maar ik merkte wel dat het team er na de rust een stuk anders in ging dan de eerste helft. De duels werden iets feller en de afronding werd iets beter, maar toch was het nog lang niet op het niveau van wat het tweede normaal heeft en lukte het niet om op een gelijke stand te komen. Er werden nog een aantal wissels uitgevoerd, maar uiteindelijk klonk het eindsignaal met een stand van 22-21. Er werd nog lang over gediscussieerd waar het nu precies mis is gegaan, maar ik denk dat we kunnen zeggen dat we collectief een andere wedstrijd hebben gespeeld dan dat wij de afgelopen weken hebben laten zien. De elementen waar wij als tweede juist zo sterk in zijn, positiviteit, de enorme vechtlust en het hoge percentage afronding, miste in deze wedstrijd. We hebben deze elementen zeker nodig bij de eerst volgende wedstrijd tegen de koploper RWA. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij in het nieuwe jaar weer gaan laten zien wat we allemaal kunnen.

Ik wens iedereen fijne feestdagen en ik zie jullie graag terug op 7 januari om 15.45 in Ockenburg!

Mariska

Achilles 3 – ZKC ’31 4

Zaterdag mocht Achilles 3 aantreden tegen de medekoploper ZKC 4. Wij wisten van tevoren dat ZKC een ervaren ploeg is die makkelijk scoort. Zelf hebben we ook een mooie reeks wedstrijden neergezet door Rohda 4 en Apollo 4 te verslaan. In de aanval begonnen Alana, Rianne, Bart, en Sander. Waardoor Jeanette, Joy, Lars en Erwin verdediging begonnen (te laat shotgun geroepen).
Na een goed begin waarbij de doelpunten makkelijk vielen stond er al binnen 10 minuten 6-3 op het scoreboord. Hierna brak een iets mindere fase voor Achilles aan, onder andere door één van de spaarzame fouten van de voor de rest uitstekend fluitende scheids Alex Bodaan. Een tegenstander nam een rugby doorloop en kreeg daarna een strafworp mee, de scheidsrechter gaf de strafworp nota bene tegen zijn eigen broer. Dit zal hij dus nog vaak te horen krijgen. We zijn gaan rusten met de stand 10-12. In de tweede helft ging ZKC vrolijk door met scoren, voornamelijk heren doelpunten van gemiddeld 15 meter afstand. Met 12-16 op het scoreboord moesten wij dus echt aan de slag om nog kans te maken op de punten. Aan de hand van de onder andere sterk spelende Alana en Lars maakten wij ook de inhaalslag naar 20-20. Er werd als een collectief goed verdedigd, maar de tegenstander had nog een troef op de bank. Deze heer kon zowaar van nog verder raak schieten, waardoor ZKC bij kon blijven. Door een mooi afstandsschot van Lars Alsem namen we afstand naar 23-25. Hierdoor kon het publiek tien, tien, tien scanderen naar Lars. De aanval die mocht beginnen speelde de wedstrijd professioneel uit met een sterk spelende Sander Suurd, die zijn heer elke wedstrijd kansloos laat in de rebound. Het slotakkoord was voor Bart Kasten die vaker moet proberen om te hard te schieten, waardoor de einstand 26-23 verscheen. Complimenten voor de sterk spelende tegenstanders van ZKC die daarnaast ook nog eens erg sportief zijn.
Als team zijnde hebben wij een uitstekende wedstrijd neergezet en gaan er alles aan doen om kampioen te worden. Hierbij willen wij ook gelijk de wissels en het publiek nog een keer bedanken! Vanwege de aankomende kerstdagen hebben wij als derde weer een speciale actie voor onze trouwe volgers, de eerste drie lezers die zich melden bij Jarreth en Bas krijgen een verse olliebol.

Groetjes het derde!

Wat was..

De A2 had zijn huiswerk goed gemaakt en leek in een regelrechte "Haagsche kraker" lang op weg naar een stunt tegen Die Haghe, maar moest helaas 7 seconden voor tijd alsnog de punten delen, 13-13. Jammer, maar de A2 kan met recht trots zijn op zich zelf. Verdedigend had het de zaakjes dik voor elkaar en maakte het Die Haghe (vorige week nog goed voor 29 goals) meer dan moeilijk gezien de slechts 6 tegengoals bij rust (7-6). Aanvallend liep het wat minder, maar door op de juiste momenten te scoren, in combinatie met een flinke portie inzet en strijd bleef het lang zicht houden op een goed resultaat. Zoals eerder gezegd liep het uiteindelijk uit op een puntendeling. Punt gewonnen of verloren, ik ben er nog niet helemaal uit, maar ik kan er in ieder geval mee leven. Om nu te zeggen dat het lek boven is, gaat me wat te ver maar we hebben in ieder geval een flinke stap voorwaarts gemaakt! Het gaat echt goed komen met deze A2, daar ben ik in ieder geval wel van overtuigd.

Rob

Een beetje een rare wedstrijd voor de D1 zaterdag. De aanvangstijd was anders dan anders. Niet 's ochtends vroeg maar 14.00 uur 's middags. Wel fijn voor de coaches en ouders. We speelden een wedstrijd in de Gaslaan, maar dat is normaal onze trainingshal. Wel een uitwedstrijd, maar dus ook niet helemaal dus. De tegenstander was Die Haghe D2. Raar maar waar, want daar hadden we drie weken geleden ook al tegen gespeeld. En makkelijk gewonnen.
Het team van Die Haghe was overduidelijk minder ervaren dan onze eigen D1. In Ockenburg was het 17-1 geworden en ook deze keer was het niveauverschil groot. We spraken af om hoog tempo te spelen en slim de ruimtes te zoeken. In de rugkant of voorlangs naar binnen. Wat zeker op tempo ging waren de goals. Jill had er in 10 minuten bijv. al vier in liggen. Er waren mooie combinaties te zien en verdedigend hadden we de boel ook goed dicht. Na de vakwissel scoorde het andere vak ook rustig door en zo stond het bij rust 1-10. Dan een praatje in de kleedkamer houden voelt een beetje raar. Vooral doorgaan maar. De focus op jezelf houden, en goede kansen blijven creëren. Dat gebeurde ook in de tweede helft. De goaltjesmachine raasde door en uiteindelijk bleef de teller staan op 3-21, dankzij mooi schoten en veel slimme balletjes. Demi stelde zich bijv. goed op in de korfzone en Jordan en Levi speelden de dames in hun vak goed uit. Mick zette volle verdedigende druk op zijn veel langere jongen. Niet onvermeld mogen Damien en Nikki blijven, die door prachtige assists mede-verantwoordelijk waren voor bijna alle goals. Het sfeertje na afloop was ook een beetje raar. Omdat er nooit spanning is geweest, was er ook geen ontlading. Gelukkig was iedereen (zeer terecht) tevreden over de wedstrijd en gaan we even vakantie vieren. Daarna komen we terug met een thuiswedstrijd tegen Valto. Tot dan!

De E2 kreeg afgelopen weekend GKV op bezoek. GKV staat onderaan en een aantal spelers wist dit ook te melden voor de wedstrijd. Tijdens het inschieten werd er meer gegeit dan anders en ook in de kleedkamer leek er wat makkelijk gedacht te worden over deze wedstrijd. We begonnen desondanks nog goed aan de wedstrijd met een snelle 1-0 voorsprong, maar GKV bleek beter dan hun positie op de ranglijst deed vermoeden. Via 2-2 pakte GKV met 2-3 brutaal de voorsprong. GKV groeide in de wedstrijd en wij lieten de kaas even van ons brood eten. Verdedigend waren we vaak een stapje te laat waardoor GKV een flink aantal kansen kreeg. Zij hadden echter moeite de bal er ook daadwerkelijk in te krijgen, wat er toe leidde dat we met 3-3 de kleedkamers opzochten.

De tweede helft was de E3 een stuk scherper. Met goede aanvallen en veel onderscheppingen werd GKV afgetroefd. Ook verdedigend waren we net een stukje scherper waardoor veel schoten van GKV verdedigd waren. Langzaam maar zeker wisten we steeds meer kansen te creëren. Niet alles ging erin, maar genoeg om een duidelijke voorsprong te pakken en GKV uiteindelijk definitief achter ons te laten.

Tja… Was het dan wat onderschatting aan het begin van de wedstrijd? Of had GKV toevallig een goede dag? Hopelijk zijn we volgende wedstrijd gewoon vanaf het begin weer scherp. Die volgende wedstrijd laat overigens nog even op zich wachten. Pas over vijf weken staat de volgende wedstrijd op het programma. Wie weet hebben we voor die tijd nog een oefenwedstrijd.

Overigens was er ook genoeg te genieten deze wedstrijd. Zo werden bijna alle ballen met de buitenste hand gegooid en proberen we steeds vaker ballen af te vangen. Ook was het erg leuk om te zien hoe Armin verdedigend steeds meer druk geeft, Jalien steeds meer probeert ballen te onderscheppen, Bregje steeds beter voor het afvangen van de bal gaat, Bradley nog altijd veel ballen onderschept en steeds beter vrijloopt en Lucas zijn doorlopen onderhands wel erg goed afmaakt. En uiteraard ook het meeleven van Kiki, die vanaf Curaçao haar felicitaties stuurde.

Iedereen fijne feestdagen! In 2017 gaan we er weer vol tegenaan!

Datum 19-12-2016 12:48