Van Achilles-welp tot Korfballeague-ster!

joren.png hoofdartikel

En dan staat daar ineens een grote man, vijf minuten lang een interview te geven aan Korfbal.nl. Onze eigen Joren van Nieuwenhuijzen heeft na het wegvallen van Daan Preuninger zichzelf in het Vlaggenschip van Fortuna gevochten, door vooral rete nuchter en stabiel zijn momenten te pakken. Waar het eerst nog alleen bij invalbeurten bleef, lijkt de jonge Achilliaan (want dat blijft hij gewoon) zich steeds vaster in de basis van de Fortunezen gespeeld te hebben.

hoofdartikel.JPGEn of je het als Achilliaan nou leuk vindt of niet, dat zo’n talent niet voor onze club behouden kon blijven, een klein beetje trots moeten we daar toch wel met z’n allen op zijn hoor! Want wát is het gaaf om hem zo te zien schitteren in toch wel de belangrijkste korfbalcompetitie van de wereld.

Toch ga ik in dit geval graag nog heel even terug naar die bewuste zaterdag, op 22 juni 2013. Ik was in dat jaar redelijk nauw betrokken bij de verrichtingen van onze C1 als cameraman, waar Joren en Sanne beiden deel van uitmaakten. Zij plaatsten zich een week eerder in de kruisfinale tegen De Meeuwen voor de grote finale op het veld van Sporting Delta. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik dat seizoen vaak vol lof sprak over het volwassen spelletje wat er op die leeftijd al gespeeld werd. Dat volwassen spelletje was natuurlijk niet te vergelijken met het spelletje wat er op dit moment in de Hoofdklasse A-jeugd gespeeld wordt, maar toen was al goed te zien waar de toenmalige C-jeugd zich onderscheidden van de rest van Nederland. Onze huidige A1, helaas puntloos gedegradeerd uit de Hoofdklasse dit seizoen, kwam er eigenhandig achter dit jaar. De échte top van Nederland speelt op die leeftijd een heel ander spelletje dan alles wat daaronder speelt. En dat laat Joren nu hoogstpersoonlijk zien door zich op deze manier bij de top van Nederland te melden.

Ik heb er geen goed woord voor over gehad hoor, het wervingsbeleid van de grote clubs bij de A-jeugd. Aan talentvolle spelers trekken en nagenoeg alles voor over hebben om deze talenten aan te trekken, niet zo mijn ding zullen we maar zeggen.. Maar het laat wel zien wat nodig is om op dat niveau mee te kunnen. Of misschien is dat juist wel wat dat niveau gemaakt heeft. Ik laat het in het midden. Voor nu is het in ieder geval een feit dat onze Joren (en nog iets minder op de voorgrond, onze Sanne) bij Fortuna in de Korfballeague enorm aan de weg timmeren. En dat is gewoon geweldig om te zien en écht iets om trots op te zijn bij Achilles. Onder het mom van; “die zien we écht nog weleens terug..”.

Neem even een kijkje op Korfbal.nl zou ik zeggen, want daar is niet alleen het interview met Joren te zien maar ook het wedstrijdverslag van hun cruciale wedstrijd tegen DVO, om lijfsbehoud in de Korfballeague.

Tot volgende week!
Groeten,

Bart

joren2.png

Datum 13-02-2017 14:01
Tags