Achilles B1 pakt ticket kwartfinale Nederlands Kampioenschap

Achilles B1 won vanavond in een echte korfbalthriller van Fortuna/Delta Logistiek B1. In een direct duel werd beslist wie de nummer twee werd in de poule B Hoofdklasse B en daarmee een plek in de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap verdiende. Deze kwartfinale voor het Nederlands Kampioenschap wordt (zeer waarschijnlijk!) gespeeld op 11 maart, tegen de nummer 1 van B Hoofdklasse A: DOS’46. Hopelijk kunnen zowel de B1 in deze kwartfinale, als Achilles 2 dat die dag speelt voor kampioenschap en Achilles 1 dat strijdt tegen degradatie op flink wat supporters rekenen! Lees verder voor het wedstrijdverslag van Fortuna B1 - Achilles B1 én de video van de goal van Cino.

Fortuna/Delta Logistiek B1 – Achilles B1 (16-18)

Daar zit ik dan. Kapót, maar met een glimlach van oor tot oor, want o-zo-trots! Het zaalseizoen van Achilles B1 was er al één om redelijk tevreden mee te zijn. Leuke wedstrijden met veel goals, een ploeg die wekelijks groeit en uiteindelijk keurig op een derde plek stond, simpelweg omdat we zo nu en dan ook onze meerderen moesten erkennen. Moeiteloos handhaven, net-geen-tweede… Tot afgelopen zaterdag, toen we hoorden dat de Kanaries twee punten afgesnoept hadden van die nummer twee: Fortuna. Zou een plek in de kwartfinale dan toch nog kunnen?! We noemden het al een toetje, in de bespreking noemen we het vanavond samen met de ploeg een cadeautje. Een cadeautje waar we maar al te graag voor willen vechten om die binnen te slepen!

Vanavond was het zo ver, een doordeweekse inhaalpot, omdat beide ploegen dit seizoen eerder samen besloten de wedstrijd te verplaatsen. Twee ploegen gefocust, een flinke groep zwart-witte supporters, alles of niets: alle ingrediënten voor een beest van een wedstrijd. En dat werd het!

Over cadeautjes gesproken… De scheids gaf er vanavond ook een aantal weg en dat betekende onder andere onze eerste achterstand: 1-0. Hier hadden we nog vrij snel een antwoord op, maar daarna viel het aanvallend bij ons wat tegen en liepen we daarom achter de feiten aan. Bij Fortuna ging vrijwel alles op 2,5 meter, de ene keer een vrije bal en de andere keer een stip. Als niet alles mee zit, zit er maar één ding op: knokken als leeuwen, zorgen dat je zelf goed gaat korfballen en de spanning uit de koppies krijgen. Langzaam maar zeker kregen we vooral verdedigend meer grip op Fortuna en konden we dichterbij kruipen. Bij 10-7 was het verschil dus nog drie, maar via goals van Maaike, Marlou en tweemaal Pauline stond het bij rust ineens weer gelijk: 11-11.

In de kleedkamer zagen we alleen maar positieve gezichten, vol vertrouwen en geloof dat het echt nog wel goed kon komen. Noah moest helaas op de bank plaatsnemen na een bal op z’n vinger, Luca kwam in zijn plaats.

Na rust werd de wedstrijd met recht een thriller. Bij Fortuna lukte niet alles meer, de cadeautjes werden minder uitgedeeld en de ploegen waren heel erg aan elkaar gewaagd. Het verschil tussen beiden werd tot de laatste minuut niet meer groter dan één doelpunt. Wanneer de één scoorde, trok de ander het keer op keer gelijk. Verdedigend stonden we inmiddels als een huis, aanvallend kostte het ons veel moeite. Zowel coaches als supporters schreeuwden de longen uit hun lijf, om zo de ploeg letterlijk naar de overwinning te schreeuwen. En hoe! Met twee waanzinnige doorbraakgoals van eerst Cino en in de slotminuut Noa werd uiteindelijk het ticket naar de kwartfinale veilig gesteld. Het cadeautje werd met beide handen ontvangen en opengemaakt!

Deze kwartfinale voor het Nederlands Kampioenschap wordt (zeer waarschijnlijk!) gespeeld op 11 maart, bij en tegen de nummer 1 van B Hoofdklasse A: DOS’46 (Nijeveen). Hopelijk kunnen zowel de B1 in deze kwartfinale, als Achilles 2 dat speelt voor kampioenschap en Achilles 1 dat strijdt tegen degradatie op supporters rekenen. Deze week is maar weer gebleken hoe waanzinnig belangrijk de negende man is, dus een bedankje voor jullie is meer dan op z’n plek: jullie waren weer fantastisch! Ook wissels en invaller Rosanna, Anna, Stef, Lucas en Luca wederom bedankt!

Desiree

 

Datum 23-02-2017 23:16
Tags