Achilles verliest in zwak duel, Achilles 2 nog altijd op kampioenskoers

De kansen waren al heel klein, maar kampioensdromen kunnen na afgelopen zaterdag definitief de prullenbak in. Achilles 1 gaf tegen VEO niet thuis en stapte met een verliespartij bij 21-12 van het veld. Team 2 speelde ook niet opperbest, maar het was met 14-18 bij KCC genoeg om aankomend weekend al het kampioenschap veilig te stellen tegen Merwede, Achilles 3 won op bezoek bij DSO met 9-11. Achilles A1 gaf in de slotseconden toch de overwinning weg, waardoor Vitesse weer koploper is in hun poule. De A2 speelde gelijk bij Excelsior. Achilles B1 ging op bezoek bij, inmiddels oude bekende, Fortuna. In de zaal werd knap van deze ploeg gewonnen en zodoende een kwartfinaleplek om het NK afgedwongen. Dit keer was Fortuna echter op alle vlakken beter, de wedstrijd eindigde bij 20-11. Overwinningen waren er wél voor de B3, C2 en C3. Ook de D1 en E1 wonnen hun wedstrijden, de E1 zelfs met 6-18(!). De F1 en F3 speelden beiden gelijk. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en foto's van Valto A1 - Achilles A1 door Joost van Soest. (Verslagen Achilles 2 en A2 toegevoegd)

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!

Kijk voor foto's van Achilles A1 in het fotoalbum Competitie > Jeugd > 6 mei 2017.

VEO - Achilles

Na ruim 3 weken geen wedstrijd te hebben gehad stond afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen VEO op het programma. In de eerste wedstrijd thuis werden in de laatste minuten de punten nog weggegeven aan VEO, daarom waren we er nu extra op gebrand om de wedstrijd deze keer wel in ons voordeel te beslissen.

We begonnen de wedstrijd slap. Duels werden niet gewonnen, er werd niet goed vrijgelopen en we waren niet bereid om voor elkaar te vechten. Alles wat op de training wel lukte, lukte vandaag niet. Het zou vandaag dan ook een lange en zware wedstrijd voor ons worden. In het begin konden we nog enigszins mee komen met VEO tot 4-3. Toen sloeg VEO een groot en waren ze vooral erg zuiver van afstand. Bij rust stond er dan ook een 13-6 achterstand op het scorebord.

In de kleedkamer werd er gezegd dat het dan ook echt anders moest. We moesten voor elkaar gaan werken, duels gaan winnen en de kansen die we kregen afronden.

We begonnen de tweede helft dan ook goed. Er werd meer energie geleverd en de kansen die we creëerde werden ook afgemaakt. Zo werd de achterstand dan ook verkleind tot 3 doelpunten (13-10). We kregen geloof dat er echt nog iets te halen viel. Echter kwam er toen weer een tegenslag in de wedstrijd. Bastiaan Overwater moest geblesseerd het veld verlaten. Nadat het spel enkele minuten stil had gelegen ging de wedstrijd weer verder. Het goede spel wat we aan het begin van de tweede helft lieten zien waren we ineens weer helemaal kwijt. VEO maakte wel gewoon de kansen af die ze creëerde. Er werden nog wat wissels ingebracht om iets te forceren maar het mocht helaas niet baten. Na het laatste fluitsignaal stond er dan ook 21-12 op het scorebord.

Een bittere pil die we dan ook moesten verwerken na de wedstrijd. Maar we moeten door. Het kampioenschap is nu wel uit zicht maar er staan nog 3 wedstrijden op het programma. Te beginnen aanstaande zaterdag een uitwedstrijd tegen KCR. Deze week weer hard trainen en dan gaan we aanstaande zaterdag het dynamische korfbal met veel strijd en passie laten zien wat we ook kunnen spelen met Achilles 1. Wees er dus allen bij om 16:00 Bij KCR in Ridderkerk.

Reserves en supporters bedankt en tot volgende week!

Jeroen Alsem

KCC/SO natural 5 - Achilles 2

Rond tien over twaalf aangekomen in Capelle ad IJssel konden we rustig in het zonnetje zitten. De wedstrijd voor ons was er eentje vol verwarring en verbazing. Zo kreeg een speler van KCC zijn tweede gele kaart en dus rood, omdat de heer wachtte op zijn vakgenoot die een blessurebehandeling onderging. Achteraf gezien in Sportlinked waren de twee gelen kaarten wegens indirecte belediging, hebben we blijkbaar toch iets gemist vanaf de zijlijn want zo ver ik weet hebben wij niks gehoord, maargoed. Vervolgens werd de wissel om onbegrijpelijke reden geweigerd dus moesten ze een paar minuten met 3 man verder totdat een volgend fluitsignaal kwam. Dit was ook het moment dat tegenstander Vriendenschaar (H) terugkwam in de wedstrijd. Even voor de statistieken, KCC 4 staat bovenaan en Vriendenschaar onderaan. Uiteindelijk wist KCC de wedstrijd alsnog met 13-10 te winnen en konden ze opgelucht ademhalen. En dan denkt u, de lezer, misschien wel: waarom vertelt hij dit verhaal? Nou dat kan ik u vertellen. Die 35 minuten die wij gezien hebben waren al 10x leuker dan onze twee helften bij elkaar. Hopelijk wordt het verslag hiermee wat opgeleukt.
Dan onze wedstrijd. Zoals gezegd was er niet veel aan. In het begin kwamen we niet los en bleef KCC aanhaken als wij weg probeerden te lopen. Zo stond er ook een ruststand van 7-11 op het scorebord. Na rust zetten we even aan tot een 11-17 voorsprong nadat het finaal inkakte. KCC deed nog iets maar de scheidsrechter kon affluiten bij een 14-18 eindstand. 18 doelpunten is op het veld niet een drama, maar voor onze ploeg eigenlijk veel te weinig. Het schotpercentage lag ontzettend laag en we hebben een record gebroken met het aantal doorlopen die gemist werden. Maak je deze wel af dan had er een hele andere stand op het formulier gestaan. Jammer, maar geen ramp want de twee punten zijn weer binnen en dus mogen we aanstaande zaterdag in Sliedrecht het kampioenschap binnenhalen. Net als het Vlaggenschip vorig jaar zal dit tegen Merwede plaatsvinden die op de tweede plaats bivakkeert. Als we met 2 punten verschil verliezen, gelijkspelen of winnen dan zijn we kampioen. Verliezen we met 3 doelpunten of meer dan zullen we uit de twee volgende wedstrijden minimaal een punt moeten halen. Ik denk dat de Feyenoorders onder ons zaterdag in 1x kampioen willen worden want alles op de laatste wedstrijden aan laten komen zorgt ook weer voor onnodige spanning.

DSO 2 - Achilles 3

Zaterdag 6 mei mocht het 3de richting het o zo mooie Klundert voor de wedstrijd tegen DSO 2. Met hier en daar een windvlaag was het verder mooi korfbal weer.

De wedstrijd begon en al snel bleek dat wij de beter spelende ploeg waren. Helaas hadden we moeite met het vinden van de korf. Gelukkig had Dso hier ook last van. En dat terwijl ze de scheidsrechter aardig in hun voordeel hadden.
Met een stand van 2-2 zochten we de kleedkamer op.

Na rust wisten we de korf wel beter te vinden. Wel bleef het nog even spannend. DSO bleef redelijk bij. Uiteindelijk wisten we een gat te slaan van 2 punten. Met 3 punten voorsprong klonk dan het eind signaal en stond er 9-11 op het scorebord. Weinig doelpunten van onze kant. In verdedigd opzicht hebben we het natuurlijk wel erg goed gedaan. Maar het belangrijkste is dat de punten mee gingen naar Den Haag.

Volgende week moeten we het opnemen tegen twist 2. Twist kan die dag kampioen worden. We zullen er dus alles aan doen om de punten mee te nemen naar Den Haag.

Gr. Achilles 3

HKV Achilles 3 – Nieuwerkerk 5 (vorige week)

De achterstand op de nummer 1 “Twist” bedraagt 4 punten en ondanks dat we nog tegen Twist moeten spelen is Twist aangezien hun verdere wedstrijdprogramma bijna zeker kampioen…. Dit had als gevolg dat wij onze doelstelling moesten aanpassen en de pijlen moesten richten op promotie naar de 2e klassen, door bij de beste nummers 2 te horen in de 3e klassen. Hierbij was een belangrijke stap naar promotie, winnen van Nieuwerkerk 5. Uit ervaring van de verloren uitwedstrijd (20-15) wisten we dat Nieuwerkerk de beschikking heeft over een paar zuivere heren die zomaar 4 doelpunten achter elkaar kunnen maken. Het was daarom van belang dat we in tegenstelling tot de verloren uitwedstrijd scherp beginnen aan de wedstrijd en dat we onze kansen verzilveren.

Dan toch uiteindelijk de wedstrijd tegen Nieuwenkerk, omdat Nieuwerkerk vorige week geen team op de been kon brengen werd de wedstrijd een week later gespeeld. Dit tot grote ergernis van ons. Voor deze actie kreeg Nieuwerkerk dan ook 2 punten aftrek en een geld boeten.
We begonnen de wedstrijd goed met een 2-0 voorsprong, waarna het andere vak mocht aanvallen maar dat ging een stuk stroever en Nieuwerkerk kreeg de kans om de 2-1 en 2-2 te maken. Door een mindere fase aan de kant van Achilles waarin verdedigend fouten werden gemaakt en aanvallend de kansen niet altijd goed werden verzilverd (waaronder maar liefst 3 gemiste stippen!!) werd de ruststand bepaald op een 7-9 achterstand.
In de kleedkamer hebben we werden de feiten op de zere plek gedrukt en concludeerde we dat er te weinig energie werd geleverd om de wedstrijd te winnen. De opdracht voor de tweede helft was, dus strijden voor elkaar en de bal door niet 100 maar 120% te geven. En deden we dan ook er werd gestreden voor elk duel om de bal, maar het afmaken en van de kansen bleef maar een pijnpuntje zijn. Dit resulteerde in de nodige wissels. En met behulp van de wissels en door het goede verdedigen van Achilles kwamen we steeds dichter in de buurt van Nieuwerkerk. Tot uiteindelijk een bloedstollende laatste 5 minuten waarvoor we ons hadden terug geknokt tot een stand van 11-11. In de laatste 5 minuten werd er nog een tactische wissel gepleegd door Tjitse Bouwkamp in de aanval in te brengen. Dit bleek een gouden wissel te zijn, doordat hij scoorde van uit een spel hervatting nadat de scheidsrechter Nieuwerkerk betrapte op het vakkundig tijdrekken tijdens het uitwerken van de bal. Nieuwerkerk kwam er hierna niet meer langszij en de wedstrijd, waarin we een evenaring van onze laagste aantal doelpunten hebben behaald op een 12-11 winst voor eindigde.
In de 3e helft vloeide het verdiende overwinningspils rijkelijk, waardoor er geen ruimte was voor het stippen pils (er werden in totaal 4 gemist) dat toch altijd minder smaakt.
Komende zaterdag zijn we vrij, waarna er twee spannende weken aankomen met uitwedstrijden tegen de nummer 3 DSO en nummer 1 Twist. Dit zijn twee belangrijke wedstijden voor de strijd om de beste nummer 2. Het dus van belang dat we leren van onze ervaringen van de wedstrijd tegen Nieuwekerk en dat we dit meenemen naar de volgende wedstrijden.
Als laatst wil ik nog het publiek bedanken voor de support.

Groeten,
Simon Rodriguez

WAPC Verslagen

Excelsior A1 - Achilles A2
Blauwe lucht, heerlijke zon en weinig wind. De ideale weersomstandigheden. Dat was nodig want het was een zeer belangrijke wedstrijd om afstand te nemen van Excelsior in de competitie. Toen begon de wedstrijd, er heerste gezonde spanning. Het was een mooie eerste helft, doelpunt na doelpunt het verschil in de stand werd steeds niet meer dan 2. Zowel aanvallend als verdedigend gretig voor de bal veel duels gezien en een aantal valpartijen. Aanvallend liep het soepel maar altijd soms wat stroef, te snel schieten of juist de verkeerde ballen omhoog gooien. Het vak van Camille/Iris/Yeshe/Daan moest de eerste helft nog erg zoeken naar kansen. Kwamen niet lekker of goed vrij, verkeerde ballen of te moeilijke ballen geschoten. Yeshe stond vaak in de punt wat niet erg is, maar hij stond te vaak in de punt. Het andere vak daarentegen stond uitstekend te verdedigen. Dus kwam er in de eerste helft een moment waar er in een paar minuten niet gescoorde en dus ook niet gewisseld werd. Nog veel plaatsfouten in de aanval en verdediging gezien die gewoon niet mogen. De scheids nam in de wedstrijd soms rare onterechte beslissingen moet ik zeggen. Dat vonden Raquel en Rob dus ook. Beetje mopperen over de scheids mag best maar niet teveel. En zonder duidelijk te waarschuwen deelde de scheidsrechter ineens een gele kaart aan Raquel uit. Iedereen keek verbaast en geloofde het niet. Toen de scheidsrechter weg liep floepte er nog 1 zinnetje uit, dat was blijkbaar de druppel voor hem en hij gaf gelijk rood. Tegen het einde van de eerste helft was iedereen door dit rare incident een beetje uit de flow vond ik. Toen de kleedkamer in. Zoals gezegd moesten vooral de plaatsfouten eruit. Begin 2de helft kwam het aanvallend in beide vakken eindelijk los en werd langer aangevallen en betere beslissingen genomen en werd er gelijk optimaal gebruik gemaakt van de welbekende pino bal door het vak van Danique/Jamie/Steijn/Robbin. Hij lukte goed dus waarom niet gelijk nog een keer? Het kwam aan op de laatste ongeveer 10 minuten van de wedstrijd. Aanvallend waren we meer aan het scoren. Op een gegeven moment stond het een paar minuten voor tijd 12-14. Maar alsnog kwam Excelsior terug tot 14-14. Nog 2/3 minuten op de klok, spanning stijgt bij de spelers en trainers. Toen scoorde Excelsior, dus het stond 15-14. Vak van Yeshe in de aanval, liep niet echt lekker. Yeshe kreeg de bal op 6 of 7 meter en gooide hem de lucht in, terwijl hij dat deed dachten Raquel en Rob: waarom?! Maar hij gooide hem erin hoor Yeshe de Bos. Oké, 15-15 met het vak van Steijn in de vak. Beetje chaos onder de paal maar Robbin kreeg er toch een strafworp uit! En hij gooide hem erin. 15-16 met Excelsior in de laatste aanval van de wedstrijd. Een verdedigende fout waardoor de tegenstander om 6 meter werd vrijgelaten. Er had een overwinning in gezeten maar toch blij met dat ene puntje 16-16.

Fortuna B1 – Achilles B1
De B1 kon vandaag een laatste strohalm pakken om nog uitzicht te houden op de eerste plek en een vervolg op een NK. Er moest dan gewonnen worden van Fortuna, die 4 punten los staat van de rest. Maar zoals in de zaal is gebleken, niets is onmogelijk.

Helaas was de goede “flow” van de B1 onderbroken door de meivakantie. Oefenwedstrijd tussendoor, zoals Fortuna wel deed, had niet heel veel zien gezien de afwezigheid van de meeste spelers. Een rustperiode kan immers ook goed uitpakken om alle energie weer op te laden.
Zaak was in ieder geval om vandaag goed uit de startblokken te komen en Fortuna direct onze wil op te leggen. Dat pakte helaas anders uit.
Fortuna was een stuk feller en pakte direct het initiatief. Met op geen enkele plek lengte overwicht aan onze zijde konden zij te makkelijk lange aanvallen spelen, wat vaak niet eens nodig was omdat zij makkelijk de korf vonden. Fortuna schoot met scherp en kwam in plaats van Achilles zeer goed in de wedstrijd. De eerste helft hadden we eigenlijk niets in te brengen en was keken we tegen een 13-4 ruststand aan. De 2e helft nam Fortuna iets gas terug en ondanks dat de wedstrijd natuurlijk gespeeld was konden we de 2e helft iets beter mee korfballen. 20-11 was de eindstand.
Simpel gezegd, was Fortuna vandaag duidelijk veruit de betere ploeg en vraag je je af hoe Fortuna het in de zaal het heeft kunnen laten liggen. Het antwoord daarop is op zich niet zo moeilijk, maar wel divers. Achilles B1 haalde op geen enkel vlak hun niveau en Fortuna was zeer goed in vorm. Lengteoverwicht van Fortuna en teveel gemiste kansen van Achilles zorgde al snel voor het verschil. Fortuna toonde vandaag duidelijk een grotere wil/passie om te winnen. En dat lieten wij eigenlijk toe. De kracht of anders ontbrak om er iets tegenin te kunnen brengen.
Jammer. Maar wij hadden ver boven ons niveau uit moeten stijgen, op alle 8 plekken, hadden wij vandaag in de buurt willen komen van het niveau van Fortuna, die zoals gezegd, wel boven zichzelf uitsteeg. Zeker geen schande dit verlies van de B1, je realiseert je weer hoe knap de prestatie in de zaal is geweest, maar ook in alle wedstrijden waarin de B1 het vuur in de ogen heeft om het elke ploeg lastig te maken. Dat laatste ontbrak al heel snel in de wedstrijd van vandaag en ging de B1 kansloos onderuit. Het verlies was zuur, des te meer omdat we ons niveau dus niet wisten te halen zoals in de 3 voorgaande wedstrijden, maar was ook snel te accepteren doordat Fortuna veel beter was vandaag en stoorde klaarblijkelijk het slaapfeestje van de B1 allerminst gezien de koppies deze morgenJ.
Er wachten nog een paar leuke potjes, en 2e worden is toch wel het doel in de resterende competitie, maar de competitie duurt deze keer niet langer dan regulier.
Martin en alle aanwezige reserves dank voor het coachen en aanwezigheid!

Tot volgende week!

Na twee weken vakantie speelde de D1 bij en tegen Alo. Mooi weer was het de hele vakantie nog niet geweest, maar zaterdag kwam toch echt de zonnebrand uit de kast. Lekker zonnetje, windstil. Iedereen had er zin in. We kenden Alo van een oefenwedstrijd en we wisten dat zij veel van de zijkant een insnij zochten. Afgesproken werd om die vakkundig te voorkomen. Aanvallend lekker veel kansen rond de korf zoeken en veel schieten. Het voorverdedigen werd heel goed opgepakt en op die manier wisten we Alo lam te leggen. Paivi speelde daar een belangrijke rol in. Alo kon alleen nog maar overgooien. Dat deden ze dan ook professioneel. Het leverde geen enkele kans op, maar ze speelden wel aanvallen van drie minuten. Onze aanval had daardoor niet veel tijd, maar wist toch actief te korfballen. We kregen veel verschillende en gevarieerde kansen. De bal moet alleen wel door de mand. Dat is het doel van het spelletje natuurlijk. Zo was het bij rust slechts 1-4. Er werd geconcentreerd en gedisciplineerd verdedigd en ook aanvallend ging het goed. Dat mag je best uitstralen hoor! De tweede helft was het zelfde beeld. Alo kwam niet tot aanvallen, en wij hadden veel, veel, veel kansen. Slechts vier werden er verzilverd. Dat wordt veel op de afronding trainen deze week. Volgende week mogen we nog een keer tegen Alo. Deze keer thuis.

De E2 ging afgelopen zaterdag bij Valto op bezoek. Niet de ploeg waar we in het najaar tegen speelde, maar een ploeg hoger. Armin en Jalien ontbraken, maar gelukkig was Esmee bereid om met ons mee te gaan. Valto begon met drie heren en had bij iedereen lengteoverwicht. Al snel werd duidelijk dat ze ook technisch vaardig waren, want hun eerste schot was keurig uit beweging, iets waar wij slechts een klein beginnetje mee hebben gemaakt op de training. De E2 liet zich echter niet gek maken en de eerste de beste kans voor ons bracht ons op een 0-1 voorsprong. Daarna schakelde Valto een tandje bij en hadden we het erg moeilijk om goed te blijven verdedigen. Valto ging erop en erover en liep snel uit. Na tien minuten kwam Esmee erin voor Kiki en ze deed het erg goed. Lekker fel met af en toe een mooie onderschepping. We bleven moeite houden om de korf te vinden, al wisten we wel steeds meer kansen te creëren.

In de rust werd afgesproken om vooral dingen uit te proberen. Zo zouden we de bal rond laten gaan en verdedigend nog scherper proberen te zijn. Aanvankelijk kwam er van dat rondspelen niet zo veel. Niet omdat Valto dat wist te ontregelen, maar omdat we nog altijd door elkaar heen bleven rennen. Uiteindelijk lukte het toch om die bal rond te laten gaan, al was het daarna wel Valto dat ons wist te ontregelen. Niet erg, daar leren we alleen maar weer van.

In de tussentijd wisten we langzaam maar zeker weer dichterbij te kruipen. Al was het jammer dat we soms na een doelpunt niet scherp waren als Valto de bal uitnam, waardoor ze vaak gelijk de marge herstelden. Bij een onderschepping door Valto verdedigden we wel slimmer, waar we tot 7-5 wisten terug te komen.

In de laatste tien minuten raakten we helaas te vaak de bal kwijt. Telkens zat de tegenstander van Kiki ertussen, maar we vinden het nog lastig om daar rekening mee te houden. Desondanks zag ik wel de gooibewegingen terug die we op de training veel geoefend hebben.

Valto wist in de slotfase nog twee keer te scoren, waardoor we met 9-5 verloren. Toch was dit absoluut een prima wedstrijd, waarin we weer wat vooruitgang zagen.

Esmee, bedankt voor het meegaan en invallen. Je hebt het erg goed gedaan!

Datum 09-05-2017 20:59