Wedstrijdverslagen: Achilles-selectie pakt volle buit

Achilles 1 ontving Sporting Delta en mocht eindelijk weer twee verdiende punten bijschrijven: het werd 18-16. Team Twee trad aan tegen TOP (A), de nummer twee in die poule. Het duurde even voordat de ploeg loskwam, het liet TOP zelfs nog even geloven in een goede afloop, maar na 60 minuten stond er een 20-16 overwinning op het scorebord. Eenzelfde scenario voor Achilles 3, maar dan tegen concurrent Rapid. De eerste 15 minuten gingen nog gelijk op, maar daarna toonde Achilles overtuigend de (veel!) betere ploeg te zijn: 21-11. Achilles 6 haalde bij KVS de punten op: 12-18. Achilles A1 speelde een 'derby' tegen de Eibers, maar echt sprankelend werd het nooit. De eerste helft werd het gat al geslagen en daarna was het stuivertje wisselen qua doelpunten, het werd 17-27. De A2 versloeg met gelijkwaardige cijfers (17-25) Weidevogels A1. Achilles B1 kwam één doelpuntje tekort tegen Fortuna, de B2 won wel: tegen Valto werd het 5-7. Tot slot ook overwinningen voor de D2, E2, E4 en natuurlijk de Achilles Tijgers. Lees verder voor alle beschikbare wedstrijdverslagen. [Update: foto's gemaakt door Joost van Soest en verslagen van Achilles 3, A1 en D2 toegevoegd!]

Achilles 1 - Sporting Delta 1

Lees het verslag geschreven door Peter Frauenfelder via de volgende link: Achilles doet goede zaken en verslaat Sporting Delta.

Achilles 2 - TOP (A) 3

Achilles 2 mocht thuis aantreden tegen de nummer 2 van de competitie. Een mooi affiche. Uit wist Achilles na een moeizame wedstrijd de punten mee naar huis te nemen.

Thuis ging het net als in die wedstrijd gelijk op in het begin van de wedstrijd. Vlak voor rust wisten we ons eindelijk los te worstelen en kwamen zodoende tot een ruststand van 12-7.

Na rust schakelde Top echter een tandje bij en vochten zichzelf terug in de wedstrijd. Al vroeg na rust was de stand weer gelijk. Gelukkig wisten we de wederopstanding te pareren en bleven we qua score elke keer aan de goede kant van de streep. Lang bleef het spannend maar 5 minuten voor tijd wist Achilles 2 toch de score uit te breiden naar een gat van 4, waardoor we na de wedstrijd direct de felicitaties voor het nog niet behaalde kampioenschap kregen van de tegenstanders.

We zijn er nog niet, maar we zijn nu met 5 punten los wel een heel eind op weg om het kampioenschap binnen te slepen.

Groet,
Twan

Achilles 3 - Rapid 2

Afgelopen zaterdag speelde het derde tegen nieuwe concurrent Rapid. Ik zeg nieuw aangezien het vele niet is ontgaan dat wij vorige week toenmalig concurrent VEO met grote cijfers (17-31) wisten te verslaan. Wellicht juist door deze overwinning was Rapid gebrand om te stunten tegen ons aller Achilles.

In het kader van never change a winning team begonnen we met dezelfde vakken als tegen VEO. Echter op een herhaling van vorige week konden we helaas niet rekenen. De afronding kende niet de scherpte als vorige week. Dezelfde scherpte was ook niet terug te zien in het aangaan van de duels en de verzorging van de pases. Dit alles had tot gevolg dat we “maar” met 7-6 gingen rustten. Terugkijkend vind ik ook wel noemenswaardig om te melden dat, met maar 7 goals rusten, niet te verwachten is van dit team. ????

In de rust werd benoemd dat dit niet het derde is wat we gewend waren. Het advies was simpel: meer scherpte in de afronding, werken voor elke bal en meteen uit de startblokken knallen!

Zo gezegd, zo gedaan. Door een ontketende Jaimy die werkelijk voor elke bal ging en een Sander die elk reboundduel won van iemand die sinds zijn 7e al in alle Efteling attracties mocht, maakten we al snel het verschil tot 5 punten. Dit verschil hebben we de hele wedstrijd niet meer weggegeven wat ervoor zorgde dat we met 21-11 van de nummer twee hebben gewonnen. Het verschil met zowel VEO als Rapid is nu 5 punten, maar uiteraard moeten we niet te vroeg juichen. Laten we vooral de focus houden en de komende weken de goede lijn doorzetten op weg naar het kampioenschap.

Groeten,

Fabian

KVS/Maritiem 6 - Achilles 6

Voor de derde keer sinds september vond deze derby plaats en voor de derde keer was het het zwart-wit-groene Team 6 dat de overwinning pakte. Niettemin toonden de guppies aan zich tot echte vissen te ontwikkelen. Wedstrijd vier zal een spannend potje worden.

Er waren weer een aantal afwezigen. Yhoeri was er niet. Om poging twee voor het bemachtigen van kaarten voor Tomorrowland te laten slagen moest onze casanova zich helaas afmelden. Daar Yhoeri's internetverbinding hetzelfde tempo heeft als één van zijn sprintjes zal het u niet verbazen dat hij wederom naast de spreekwoordelijke pot piste. Alex was een weekendje weg. Geen idee hoe of wat. Hij zal wel weer ergens een tattoo hebben laten zetten. Alex heeft inmiddels meer plakplaatjes op z'n lijf dan de gemiddelde groep-3-snotaap in z'n hele AH-spaaractie boek. Miranda, Miranda, uhm nee, weer niet gezien. Sandra wordt er ook niet dunner op. Aanwezig als supporter zag ze er wel goed uit trouwens. “Ik weet nog steeds niet wie de vader is. Wie weet loop ik hem zo wel tegen het lijf en dan kan ik maar beter voorbereid zijn,” aldus de voormalig ranke schone. De kans dat het lukt om tijdig voor de bevalling de biologische vader te vinden wordt met de week kleiner. Als de zoektocht faalt, wil Sandra zich weer richten op mannen in het algemeen: “Als hij maar een hartslag heeft. Je kunt veel van me zeggen, maar een mierenneuker ben ik niet”.

De wedstrijd: Team 6 was afgelopen zaterdag gewoon beter. Het duurde even voor dit in de stand tot uitdrukking kwam. Met 5-6 in het voordeel voor ons bij rust was het verschil minimaal, maar al vroeg in de tweede helft werd de marge uitgebreid naar een comfortabelere voorsprong die niet meer in gevaar kwam. Dank gaat uit naar Renske, Tako en Rinus die allen een bijdrage leverden aan deze overwinning. Scheidsrechter Arjan Keus afkomstig van De Meervogels floot bijzonder onopvallend en correct. Hulde daarvoor. Volgende week staat Fiks op het programma. Uit werd daar de enige verliespartij van dit jaar geïncasseerd. 't Zal een pittig potje worden.

Groeten,
Erwin

HKV/Ons Eibernest A1 - Achilles A1
Vandaag moesten we tegen het welbekende Eibernest. Voor de wedstrijd was het duidelijk dat we het in de 1e helft moesten beslissen. En bij vlagen deden we dat zeker ook waardoor we konden rusten met 5-17. Daardoor werd het de 2e helft vooral uitspelen en verschillende wissels toepassen om dingen uit te testen. Eindstand: 17-27. Tweede helft verloren, dus er is nog werk te verrichten.

Wissels en publiek bedankt voor het komen en ik hoop jullie allemaal volgende week te zien om 17.00 in het Zuiderpark tegen DSC.

Noah

Achilles D2 - Futura D1
Hallo lieve lezers,

Vandaag (2 feb) speelden we tegen de D1 van Futura. De vorige wedstrijd tegen Futura hadden we gewonnen dus we begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. Omdat sommige van ons team naar de open dagen van middelbare scholen gingen hadden we 2 invallers, Tehzeeb en Milan, heel erg bedankt daarvoor en ook voor jullie goede spel en inzet.

We hadden vrijdag getraind op ons voetenwerk en schieten vanuit de benen. Dat probeerden we zo goed mogelijk te gebruiken in de wedstrijd. Bram maakte vrij snel de 1-0 maar de Bram van Futura zette al snel met een mooi afstandsschot de 1-1 op het scorebord (dat niet aan stond J). Maar onze Bram zorgde dat we weer op voorsprong kwamen met een mooie doorloop.

Tehzeeb met haar lange armen onderschepte heel veel ballen en we hadden veel kansen de voorsprong uit te breiden maar we speelden iets te gehaast en verloren ook veel de bal (het vinden van de vrije speler en goed gooien gaat nogal eens mis, daar kunnen we beter in worden). Maar we bleven aandringen en Jim maakte de 3-1 na mooi aangeven van Tehzeeb. Viggo maakte vervolgens de 4, 5 en 6-1 en Tehzeeb de 7-1 met een mooie doorloop. We gingen de rust in met 8-1, prima stand.

Na de rust probeerde Futura het nog spannend te maken, het werd snel 9-3. We misten allebei een strafschop maar Tehzeeb scoorde 3x achter elkaar nadat Bradley al de 10e goal had gemaakt. Ondanks de ruime voorsprong bleven we vechten voor elke bal en zo raakte Viggo ook geblesseerd in een duel. Ik hoop dat het weer goed gaat Viggo. Milan scoorde ook een paar keer bijna maar de bal rolde er steeds uit jammer genoeg. Uiteindelijk werd het 13-4.

Het was een leuke wedstrijd en we hopen dat de trainers Nikki en Wim ook tevreden waren en dat ze kunnen zien dat we leren van de leuke trainingen en hun aanwijzingen.

Dus team, invallers, trainers en scheidsrechter Marinus bedankt en op naar de volgende wedstrijd.

Kiki

Tempo E6 - Achilles E4

We hadden allemaal erg zin in de wedstrijd. Het was een hele mooie sporthal. De wedsrijd ging heel goed omdat er veel verdedigd werd. De eerste helft kwamen we tot 6 doelpunten die door Jim, Imke, Niels en Lianne werden gescoord. Noah was super sterk in het verdedigen van haar tegenstandster. Tempo kreeg maar de kans om een keer te scoren. Met 1-6 gingen we de rust in.

De tweede helft wisten de bal vaak te onderscheppen. Jim en Niels scoorde en dankzij het goede samenspelen werd de stand 1-10. Tempo kreeg de kans om met een strak schot 10-2 te maken. Niels rondde de wedstrijd af met 2-11.

Met de strafworpen hebben we ook gewonnen met 1-2 met een doelpunt van Imke en Jim in de tweede ronde.

Hierbij een dankjewel aan de coaches, scheidsrechter en natuurlijk de supporters.

Groetjes Jim

Achilles Tijgers - Meervogels F1
Vandaag mochten wij tegen de Meervogels. Wij begonnen goed na 3 minuten maakte Fedde de 1-0, daarna Noa de 2-0 en ik de 3-0. Rust.

Superspeler kwam erin bij de Meervogels en het werd 3-1 superspeler eruit. Roos maakte de 4-1 en de superspeler er weer in. Roos heeft er zin in en maakt de 5-1. Meervogels maken de 5-2 en 5-3 en ik maak de 6-3. Rust.

Meervogels maken de 6-4 en 6-5 en ik maak de 7-5. Rust.

Fedde maakt de 8-5 en ik de 9-5. Meervogels maken de 9-6 en de wedstrijd is afgelopen.

Ik vond het een hele leuke wedstrijd. Wij speelden goed samen en maakte een paar mooie aanvallen wat wij ook van onze trainers leren op de training.

Op dit moment staan wij op de eerste plek in onze poule ik hoop dat wij die plek kunnen behouden.

Coach van de Meervogels bedankt voor het strikken van Fedde zijn veters ;-)

Meervogels bedankt voor de wedstrijd. Paul, Noa en Cino bedankt weer voor het coache van onze wedstrijd.
Scheids bedankt voor het fluiten.
En ik wil het publiek bedanken die elke week meekomen om ons aan te moedigen.

Groetjes Xander Leben

Achilles Beren - ALO (Coachverslag!)
Van tevoren wisten we al dat we niet zouden winnen van ALO. Toch gingen de Beren en er vol tegenaan.
Er werd super goed verdedigd. Als we al hoger hadden gespeeld waren veel doelpunten van ALO afgekeurd omdat de Beren er super dicht op stonden. Helaas hadden de Beren ook niet veel geluk met doelpunten maken. De ballen gingen er net naast, of schoten langs de mand.

Het knapste vinden jullie trainers dat jullie de moed niet opgaven en door bleven werken. Toppers zijn jullie. Vincent zetten we in het zonnetje, hij scoorde het enige doelpunt tijdens de strafworpen. Goed gedaan!!!

De wedstrijd verloren we met 0-24, helemaal niet leuk!!

Maar....ALO zien we niet meer terug en volgende week gaan we er weer als echte Beren vechten voor de winst!

Datum 03-02-2019 18:52