Wedstrijdverslagen: Achilles wint belangrijke punten in derby tegen Futura

Het ging niet vanzelf, maar met veel strijd in de tweede helft pakte Achilles 1 twee belangrijke punten op weg naar lijfsbehoud, Futura werd met 22-25 verslagen. Ook bij Team Twee ging het alles behalve gemakkelijk. De ploeg kwam nooit écht in haar eigen spel, maar een overwinning kwam gelukkig nooit in gevaar. In Middelburg moest Achilles 3 dit keer genoegen nemen met een gelijkspel, tegen ONDO werd het 18-18. Verder wisten Achilles 4, 5, 8 en 9 afgelopen weekend hun wedstrijden te winnen. De A1 begon nog heel aardig, maar moest in DSC haar meerdere erkennen, bij 14-26 gingen de punten mee naar Eindhoven. In een rumoerige wedstrijd won Achilles A2 van KZ Danaïden, terwijl de A3 daarvoor al WION verslagen had. Achilles B1 speelde tegen de Supervissen van KVS en wisten hen dit keer met 12-8 te verslaan. Ook de D3, E1, E2, Beren en Leeuwen wonnen hun wedstrijden, de B2 speelde gelijk. Lees verder voor alle beschikbare wedstrijdverslagen en foto's gemaakt door huisfotograaf Joost van Soest van Achilles B1 - KVS B1 en Achilles B2 - ALO B2. [Update: verslag A1 toegevoegd!]

Futura 1 - Achilles 1

Lees het verslag geschreven door Peter Frauenfelder via de volgende link: Achilles 1 pakt 2e zege op rij.

Futura 2 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag stond de 'uit'wedstrijd tegen de buren van Futura op het programma. Waar het veld maar 750 meter uit elkaar ligt, liggen de zalen dan wel praktisch aan dezelfde straat, maar 3,5 km uit elkaar. Sporthal Zuidhaghe is gebouwd in 1979 en ligt in stadsdeel Escamp. De sporthal is 48 bij 28 meter en heeft een speelvrije hoogte van 7 meter. Op de 1e etage is een tribune voor ongeveer 250 toeschouwers.

Het verslag van de wedstrijd wil ik graag beschrijven aan de hand van de STARR-methode. De STARR-methode is een manier om duidelijkheid te geven hoe een bepaalde situatie is verlopen.

• S van Situatie: Nog zonder puntverlies trad Team Twee aan tegen het de nummer 7 Futura, dat zich in de degradatiezone begeeft
  • T van Taak: De taak van Team Twee was om de 2 punten mee naar huis te nemen en daarbij proberen zoveel mogelijk plezier te maken.
  • A van Actie: Wij hadden als strijdplan om snel een grote voorsprong te creëren, fel uit de startblokken te komen en er een leuke wedstrijd van te maken.
  • R van Resultaat: Futura wist dat het niet zou winnen en besloot een muur te bouwen, de bus te parkeren, anti te korfballen, noem het maar op.

Achilles wist gelukkig regelmatig het publiek te vermaken, en iedereen beleefde veel plezier. Geintje, dit was voor niemand leuk. Hooguit voor de scheidsrechter, die had geen moeilijke middag en kreeg de benodigde beweging.

• R van Reflectie:

De volgende keer dat een tegenstander zich verlaagt tot anti-korfbal, in plaats van de nederlaag te accepteren als echte sporters, gaan we het anders aanpakken. Het is namelijk niet de manier om punten bij ons af te snoepen, mochten toekomstige tegenstanders dit lezen. De volgende keer gaan wij zoveel verdedigende druk geven dat je blij bent als je een keer geschoten hebt. Dan zorgen wij ervoor dat het helemaal geen wedstrijd wordt, maar éénrichtingsverkeer. En dan proberen we daar ons plezier uit te halen, in plaats van uit de hoop op een normale aanval. Wij gaan werken aan ons plezier, dan komen de betere uitslagen vanzelf.

TOP Arnemuiden heeft weer puntverlies geleden, waardoor we 7 (zeuven) punten voorsprong hebben op TOP, en 6 op Swift. Dat betekent dat het kampioenschap een wedstrijd naar voren is geschoven. Zet zaterdag 9 maart 19:10 thuis tegen Swift maar alvast in de agenda. Dan is de definitieve kampioenswedstrijd van Achilles 2, mits we a.s. zaterdag minimaal een punt meenemen uit Zeeland op bezoek bij Fortis, maar daar gaan wij natuurlijk 2 punten ophalen!

Bespaar je de moeite om naar Zeeland af te reizen, maar moedig vooral het 1e aan bij VEO om 18:15. Zij staan momenteel 4 punten boven de streep, wat er 6 kunnen worden. En bij puntverlies bij KVS/Maritiem, dat tegen Fiks aantreedt, kan er zelfs doorgestoomd worden naar de 4e plek! Bovendien kan het Vlaggenschip bij winst, de volgende wedstrijd (9 maart) handhaving veiligstellen bij winst op Swift of verlies van VEO bij Oranje Wit, terwijl wij daarvoor onze kampioenswedstrijd hebben. Kortom, spannende weken, en hopelijk 9 maart twee keer feest!

Ilan

ONDO (M) 2 - Achilles 3

Na de twee finales tegen VEO en Rapid gewonnen te hebben, stond de volgende finale op het programma. Nu denk je misschien finale? Elke wedstrijd wordt gezien als een finale, niet alleen door de coaches/trainers (die het ons wijs maken) maar ook zeker de spelers zelf. De wil om te winnen en voor elkaar te gaan is groot, maar hoe verliep dit afgelopen zaterdag?

9 februari 2019, de dag dat Achilles 3 mocht afreizen naar het oh zo rustige Zeeland (Middelburg). Eenmaal bij aankomst bleken er nog 25 minuten resterend te zijn voordat de wedstrijd begon, dus een snel praatje en warmlopen maar! Deze haastige voorbereiding had zichtbaar effect op de eerste helft. Scoringpercentages werden niet gehaald, felheid ontbrak en er werden te veel overtredingen gemaakt in de korfzone. Maar nog belangrijker, Achilles 3 kwam niet in haar spel. Het dynamische spel van de afgelopen weken werd verwisseld voor statisch oplossen en het baltempo lag te laag. Al snel nam ONDO uit Middelburg de leiding en kon Achilles enkel aanhaken, wat resulteerde in een 10-8 ruststand.

Een rust van vijf minuten bleek Achilles goed gedaan te hebben. Binnen enkele minuten werden drie doelpunten gemaakt en werd er de leiding gepakt in de wedstrijd. Achilles toonde meer felheid en veerkracht en het leek een opmars naar meer doelpunten. Niets was minder waar, het bleef stuivertje wisselen met de Middelburgse club!

In de laatste fase van de wedstrijd werden de juiste mensen gezocht. Het ene vak zocht de mannen Joël en Amel, het andere vak zocht de dames Tianna en Jeanet. Enkele minuten voor tijd werd er een voorsprong gepakt door Achilles 3, maar nog geen paar minuten later stond ONDO weer aan de leiding. Het ging allemaal om de laatste paar minuten! Waar ONDO tevreden moest zijn met één punt en de wedstrijd rustig uitspeelden (ONDO staat onderaan de ranglijst), werd er bij Achilles nog nadrukkelijk gezocht naar kansen om twee punten mee terug te nemen naar den Haag. Na 60 minuten floot de scheidsrechter af bij een 18-18 eindstand. Een stand waar we tevreden mee moeten zijn en die ook zo de andere kant op had kunnen vallen!

Het wordt tijd voor twee weken rust om op 2 maart weer uit de startblokken te schieten! Laten we de felheid, hoge schotpercentages en dynamische spel niet verliezen, daarmee maken we juist het verschil ten opzichte van onze tegenstanders. Op naar het kampioenschap over een aantal weken!!

Inge

Achilles 6 - Fiks 4 14-21

Voorafgaand aan het partijtje tegen Fiks gebeurde er uiteraard weer het nodige rond Team 6. Zo is de verbouwing bij Mieke en manlief Robert niet in de koude kleren gaan zitten. Kennelijk wordt de drang gevoeld 'om de boel opnieuw in te wijden’. Zaterdagochtend was de nood dusdanig hoog dat Mieke het nodig vond om de rest van de ploeg in de Team 6 app te vragen of iemand (of iemands partner in het geval van de heren) alsjeblieft alsjeblieft alsjeblieft nog een stripje Diane 35 had liggen. Zo zie je maar hoe nabij het medicijntekort je raakt. Aan de andere kant kan een zwangerschap in de ploeg besmettelijk werken. Sandra, kom er maar in! Sandra heeft na veelvuldige oproepen de biologische vader van haar ongeboren vrucht gevonden. Een dozijn mannen droop na afloop van de DNA-testen teleurgesteld af. “Niet geschoten is altijd mis, maar gelukkig geen bok geschoten,” aldus één van de potente potentiëlen. Sandra was afwezig om de IKEA-meubels van de babykamer in elkaar te schroeven. Rob hielp haar een handje. Gefeliciteerd Rob, dat jij het alsnog bent! Yhoeri was ook afwezig. Hij had in de basis moeten starten, ware het niet dat zijn enkel zich aanpaste aan de rest van zijn lichaam en wel erg dik bleek. “Van het squashen,” aldus de charmante winnaar van Take me out. Bij het blesseren zal er vast wat 'gesquasht’ zijn, maar in de ploeg wordt sterk in twijfel getrokken of dat daadwerkelijk in de buurt van een squashbaan gebeurd is.

De wedstrijd: in de competitie kom je weleens ploegen tegen die sterker zijn. Als die ploeg dan ook nog eens leuk korfbal speelt en sympathiek is dan kan het zelfs voorkomen dat je de tegenstander, hoewel je jezelf natuurlijk het liefst het hoogste verschaft, toch het één en ander gunt. Dat was ook het geval bij Fiks 4. Tot afgelopen zaterdag. Het heenduel was een sportieve wedstrijd waarin Team 6 er niet aan te pas kwam en de Oegstgeestenaren aantoonden het sterkste team in R4E te zijn. Hoe anders was de beginfase afgelopen zaterdag. Team 6 startte furieus. In vier aanvallen stond het 4-0. Het was duidelijk dat we onze huid wat duurder zouden verkopen. Voor Fiks was dat het signaal om scheidsrechter Niels verbaal onder druk te zetten die daar gelukkig weinig van onder de indruk was. Het scheelt natuurlijk als je in het dagelijks leven al her en der met een proces verbaal geconfronteerd wordt. Helaas kon Team 6 het niveau niet vasthouden. Te weinig overwicht in de rebound waardoor we niet konden herhalen, te veel eenschotsaanvallen en een te laag schotpercentage zorgden ervoor dat de vooraf verwachte verhoudingen bij rust al hersteld waren. Cino mocht nog even met z'n moeder spelen al was het in het andere vak. Met Simon in de ploeg werd nog gepoogd iets te doen aan het reboundvermogen en Mark werd gebracht voor zijn schotkracht. Helaas mocht dit allemaal niet baten en kwamen we niet meer dichterbij. Wat ook een beetje jammer was, was de time out die Fiks een minuut voor tijd nam om de overwinning alvast te vieren. Te triest voor woorden, onsportief en een complete minachting naar de tegenstander want de wedstrijd was allang gespeeld. Als je het daarvan moet hebben moet je maar eens een tijdje in de spiegel gaan kijken. Een time out in de reserve vierde klasse onderafdeling is sowieso onzin en zorgt er kennelijk alleen maar voor dat sommige ploegen zichzelf te serieus gaan nemen. De komende duels kan Team 6 alsnog promotie afdwingen en hopelijk komen we volgend jaar op een niveautje hoger Fiks weer tegen om het één en ander recht te zetten. Fiks, gefeliciteerd met het nakende kampioenschap. Invallers, bedankt! Niels, top gefloten. We gaan even een maandje bijkomen. Pas op 9 maart staat de uit-ontmoeting met Crescendo geprogrammeerd.

Groeten,
Erwin

Achilles A1 - DSC A1
Vandaag kwam DSC op bezoek in het Zuiderpark. Van tevoren wisten we dat het een lastige wedstrijd zou worden, maar ook een wedstrijd waarin we als ploeg weer konden verrassen door te winnen van de nummer 2 op de ranglijst. We gingen goed van start en konden in de eerste helft mee met het goede spel van DSC, tot aan 5 minuten voor rust waarin DSC uitliep van 7-7 naar 9-13.

Na de rust moest de tweede helft een goed begin zijn om terug te komen in de wedstrijd en dat gebeurde ook met gelijk een goal. Helaas vielen de goals niet gemakkelijk deze wedstrijd en liep DSC gemakkelijk uit. Uiteindelijk was de stand 14-26, helaas dus niet kunnen verrassen tegen een sterk spelend DSC. Ook viel Romy geblesseerd uit en later bleek dat zij een gebroken vinger heeft en we haar daardoor helaas een tijd moeten missen. Volgende week weer een kans om punten te pakken tegen een top ploeg uit de top 3 en wel tegen KCC. Reserves bedankt! Tot volgende week om 15.30 in het Zuiderpark!

Noa

Achilles B2 - ALO B2
De wedstrijd van zaterdag 9 februari startte iets later, want Alo had 1 persoon te kort. Al snel werd het eerste goal gemaakt door Jill, en vlak daarna werd er weer gescoord door Melissa. Zo bleef het nog even doorgaan en stond het 6-5. Alo was scherp met een man minder, en toen stonden we 6-7. Gelukkig voor ons scoorde Femke en Citlali en stond het dus 8-7. Al snel was het 8-8. Daarna scoorde Alo nog een keer , 8-9. Toen maakte Jill een goal dus was het 9-9. Ik wil graag nog even de scheids bedanken: bedankt menneer Stulp.

Groetjes Elise Roelofs

HKV Ons Eibernest – Achilles Tijgers
We begonnen de wedstrijd goed. We kwamen wel 1-0 achter maar door 2 mooie doelpunten van Fedde stonden we bij de 1e pauze 1-2 voor. Bij de tegenpartij speelde een jongetje uit de E1 mee en die was erg goed. Toen vonden we het allemaal wat moeilijker. Met de rust stonden we 5-2 achter. Na de rust bleven we heel goed spelen, we gooiden goed en snel over en we gingen weer wat meer scoren.

Uiteindelijk hebben we verloren met 10-8. Ik ben trots op iedereen want we hebben allemaal heel erg ons best gedaan. Volgende week gaan we weer zo goed spelen!

Roos van der Laaken

Maassluis F3 - Achilles Beren
Hoera!!! Gewonnen in Maassluis. De wedstrijd ging heel gelijk op. Dan scoorde Maassluis en dan weer Achilles. Daardoor was het erg spannend en bleven de Beren super hard werken.  In de laatste helft scoorden we ineens achter elkaar en vonden vooral Isa en Fabienne de korf. Ook met een super speler van Maassluis in het veld konden de Beren nog goed verder spelen en werd het uiteindelijk 7 - 10!

Ook bij de strafworpen hebben alle Beren gescoord! Super goed gedaan jongens en meisjes. De komende weken spelen we geen wedstrijden, maar gaan we lekker door met trainen.

Datum 11-02-2019 10:40