Wedstrijdverslagen: Achilles 1 gaat spannende slotfase competitie tegemoet..

Achilles 1 bewees zichzelf een slechte dienst en kon helaas geen afstand nemen van VEO: het werd 21-19 in Voorburgs voordeel. Een aangepast team twee ging op bezoek in Oost-Souburg en had daar geen kind aan Fortis, er werd eenvoudig gewonnen met 13-27. Op 9 maart wacht de ploeg daardoor de eerste kans om het kampioenschap binnen te slepen! Verder waren de punten schaars dit weekend bij de senioren: Achilles 7 won bij KCC, Achilles 8 speelde gelijk tegen Velocitas. Vooraf zouden ze er voor tekenen, maar achteraf voelde het gelijkspel tegen KCC van onze A1 wellicht toch als 'een puntje verloren', de leuke, goede pot eindigde bij 23-23. De A2 won thuis tegen Fiks, de A4 deed dit tegen WION. Tot slot waren er overwinningen voor Achilles D2, D3, E1, E3 en de Wolven. De E1 deed dit zelfs met 17-2, maar ook de Wolven hadden een doelpuntrijke wedstrijd, het werd maar liefst 15-14. Lees verder voor alle beschikbare wedstrijdverslagen.

VEO 1 - Achilles 1

Lees het verslag geschreven door Peter Frauenfelder via de volgende link: Achilles had de genadeslag uit kunnen delen.

Fortis 3 - Achilles 2

Zaterdag 16 februari stond de wedstrijd tegen Fortis in Zeeland op het programma voor team twee. Het eerste had een belangrijke wedstrijd tegen VEO, waardoor wij Merel, Desiree, Twan, Tobi en Rob af moesten staan. Gelukkig waren toppers Jisse, Laura, Kelly, Sander, Simon en Rob K. bereid om met de bus mee te reizen naar Zeeland, waar we tegelijkertijd een feestje voor Katrien haar 27ste verjaardag konden vieren. Aan de sfeer ontbrak het dus zeker niet.

Op papier was deze wedstrijd makkelijk te winnen, echter moest dit gevoel natuurlijk niet omgezet worden naar onderschatting. Dit was gelukkig niet het geval. Al snel kwamen we op een goede voorsprong waardoor er met veel plezier gespeeld kon worden, na de wedstrijd tegen Futura konden we dit ook wel gebruiken denk ik zo. Invalster Jisse speelde weer super mee en alle reserves konden ook nog hun minuten maken, super dat jullie allemaal mee zijn gegaan om ons te versterken!

De wedstrijd, zoals al benoemd, was dus erg leuk. Er werd met veel plezier gespeeld en ook belangerijk was dat iedereen veel vertrouwen naar elkaar uitstraalde. Los van het feit dat we donderdag erg veel op het verhogen van het percentage van de tweede bal hebben getraind, was dat één van de dingen die deze wedstrijd helaas ontbrak. Maar laten we het verder maar niet over het schotpercentage hebben... Het feestje in de bus was er niet minder op (al helemaal niet voor Lau).

De twee punten meegenomen uit Zeeland, resulteren dus in de kampioenswedstrijd tegen Swift op 9 maart om 19.10 in Houtrust. Met hiervoor op het programma het derde tegen Excelsior in het Zuiderpark om 14.20 en tot slot Achilles 1 tegen Swift 1 om 20.30 in Houtrust. Zet deze tijden dus allemaal snel in je agenda, dan zorgen wij met zn allen voor een mooie dag!

Anne

Achilles A1 - KCC/So Natural A1
Zaterdag 16 februari stond de wedstrijd tegen de nummer 3 kcc op het programma. De eerdere wedstrijd was geëindigd in een 22-18 verlies, waar het lang gelijk op ging viel die toen helaas de kant van kcc op. Na een week hard getraind te hebben hadden we er een goed gevoel over. Met veel inzet, strijd en passie begonnen we dan ook de wedstrijd erg goed. Geen van beide ploegen kon een gaatje van 2 slaan tot de 9-7, vanaf daar konden we doordrukken tot de 15-12. Na nog 2 snelle goals van kcc eindigden de eerste helft in een 15-14 voorsprong. De tweede helft begonnen we slap waardoor t omsloeg naar een 15-17 stand. We kwamen de tweede helft veel moeilijker tot scoren maar na een time-out waren we weer scherp en gaven we het laatste deel van de wedstrijd alles en gingen we van 15-17 naar een 23-21 voorsprong. Met nog 1,5 minuut te spelen gaven we de overwinning helaas nog weg en eindigde het in 23-23. Na de wedstrijd heerst er een grote teleurstelling maar van te voren hadden we voor een punt getekend. Nu een weekje vrij en daarna de belangrijke wedstrijd thuis op 2 maart om 14:00 thuis in de sportcampus tegen GroenGeel, hierbij is de support erg nodig en aangezien bijna alle ploegen die dag vrij zijn hopen wij op veel aanmoediging tijdens de wedstrijd

Groetjes van Rick.

Achilles D3 – Excelsior  (16-2-2019)
13-6 was de eindstand van deze mooie wedstrijd. Het was een duidelijk andere wedstrijd, dan de uit wedstrijd aan het begin van het seizoen tegen Excelsior. Deze wedstrijd verloren we toen met 7-6.

Het ging allemaal heel lekker, zowel aanval als verdediging gingen goed. Het eerste punt kwam al snel uit een vrije worp voor Teun, ook Armin wist de korf meerdere malen te vinden en te scoren. Excelsior weet er voor de rust 2 punten uit de persen, maar wij hebben dan al 5 punten. Excelsior doet er een schepje bovenop, maar het mag niet baten. Lukas K. maakt de 6-2 uit een goede doorloop.

Alhoewel de bal af en toe in het aanvalsvak van Excelsior komt, lukt het niet om de bal in de korf te krijgen. En iedere keer als de bal weer in ons aanvalsvak komt is het (soms na meerdere pogingen) raak. Sophie maakt de 7-2. Even later maakt Milan (invaller) de 8-2 terwijl hij zelf aanvalt, afvangt en doorloopt.

Malek onze nieuwste aanwinst speelt voor het eerst in een wedstrijd mee, het is even wennen, maar ze draait daarna snel goed mee.

Daarna gaat het hard, Armin scoort van ver, dan is het 10-2. Excelsior maakt een heel mooi punt, 10-3, maar Milan slaat direct terug met 11-3.

Armin krijgt helaas een bal lelijk in zijn gezicht en ik wissel met hem.

De bal is steeds maar even in het vak van Excelsior, maar toch scoren ze, 12-4.

En dan komt het mooiste schot van de wedstrijd, Milan schiet van bijna de middellijn en raakt! 13-4. We zijn allemaal zo onder de indruk en blij, dat we even niet meer opletten, en Excelsior scoort snel achter elkaar 2 punten.

Maar het doet ons niks. We hebben de wedstrijd dik gewonnen en dik verdient!

Siemen Mathot

Achilles E1 - Excelsior E2 (Coachverslag!)
Na het verlies van de E1 tegen Fortuna begin januari heeft het team zich weer herpakt en in de afgelopen weken werden de een na de andere concurrent uitgeschakeld. Tempo werd met 15-9 terug naar huis gestuurd, een week later mochten we de winst thuis bij ONDO in ontvangst nemen. ALO werd daarna met 14-8 verslagen, Dijkvogels 10-6 en afgelopen weekeinde werd Excelsior met 17-2 naar huis gestuurd. In elke wedstrijd zien we groei van spelers. Tegen Fortuna en Tempo werden in de eerste 10 minuten nog veel doelpunten weggegeven. Dit zien we gelukkig niet meer gebeuren. We starten veel scherper met verdedigen in de eerste fase van de wedstrijd. Maar dat niet alleen. Het één op één verdedigen gaat vele malen beter. We kunnen de tegenstanders echt uitschakelen. Zeker in de eerste helft van de wedstrijd. De doelpunten die de tegenstanders scoren is dan vaak uit een 'snijden' situatie, een afstandschot of door ons concentratieverlies. Het aantal tegendoelpunten per wedstrijd is dalende en dat komt dus door goed verdedigend werk. Aanvallend gaat het af en toe met wat dipjes. De wedstrijd tegen Dijkvogels waren jullie echt veel beter maar was de afronding matig. We hadden makkelijk meer dan 10 doelpunten kunnen maken maar we zijn soms te nonchalant/slordig in de afronding. Maar ook jullie schottechniek liet het even 'afweten'. Daarnaast waren jullie meer met jullie eigen kansen bezig. Maar afgelopen zaterdag laten jullie weer zien dat jullie het wel kunnen. Goed samenspel, goed kijken wie er vrij staat, rugkanten lopen en dan ook gooien, aanvallende één tegen één acties maken en de kleine kansje erin schieten. Het lijkt bijna allemaal bijna vanzelf te gaan. Maar jullie werken/trainen er allemaal heel hard voor deze resultaten. En dat is een dik compliment waard. Ga zo door!!!

ODO E5 - Achilles E4
Afgelopen zaterdag speelden we een uitwedstrijd tegen ODO E5. In de eerste paar minuten scoorde Imke en ik allebei een punt. Helaas scoorde ODO hierna ook 2 punten. De tussenstand was toen 2-2. In de 2e ronde scoorde ik 1 punt de tussenstand was toen 3-2. In de 3e ronde scoorde zowel Jim als ik ieder 2 punten. De tussenstand 7-2. De 4e ronde viel een beetje tegen omdat ODO gelijk 2 punten scoorde, maar gelukkig maakte Imke ook nog een heel mooi doelpunt. De eindstand was dan ook 8-4. Nu door naar de strafworpen. Imke scoorde 1 punt voor ons waardoor het 1-1 eindigde. Het was een toppie wedstrijd en iedereen heeft heel goed gespeeld.