Wedstrijdverslagen: Achilles 2 én 3 kampioen!

Voor Achilles 1 wordt het de komende weken héél spannend. Zelf kon het geen potten breken tegen KVS en helaas wist concurrent VEO wél twee punten te pakken. De ploeg zakt een plaats en dat zou aan het eind van de competitie een beslissingswedstrijd tegen mogelijk de Eibers kunnen betekenen. Team Twee startte niet voortvarend uit bij RWA en keek zelfs tegen een achterstand van 8 doelpunten aan, Daarna werd de ploeg wakker en werd langzaam maar zeker 'gewoon' het kampioenschap veiliggesteld! Hetzelfde gebeurde eerder op de dag bij Achilles 2, heel even kwam de ploeg achter (2-6), maar daarna kwamen de kampioenen op stoom en werd Sporting Delta eenvoudig verslagen (23-14). Van harte, Achilles 2 en 3! Winst was er ook voor Achilles 5 (belangrijk op weg naar handhaving), Achilles 6 (recht op promotie!) en Achilles 9. Achilles A1 speelde niet eens op hun gebruikelijke niveau, maar wist toch kéurig DeetosSnel zonder punten terug te sturen, het werd 19-17. De A3 won eerder al makkelijk van KCC: 16-5. Achilles C1 speelde zaterdag tegen Tempo en wist met 12-10 te winnen. De overige overwinningen kwamen op naam van de D2 en E4. De Achilles Tijgers speelden gelijk. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en foto's van Achilles 3 - Sporting Delta 3 gemaakt door huisfotograaf Joost van Soest. [Update: verslag Team Twee toegevoegd!]

  • Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!
  • Huisfotograaf Joost van Soest was aanwezig bij de wedstrijd Achilles 3 - Sporting Delta 3, je bekijkt de foto's later deze week in het Fotoalbum > Senioren > 16 maart 2019.

KVS/Maritiem 1 - Achilles 1

Lees het verslag geschreven door Peter Frauenfelder via de volgende link: Achilles twee keer lelijk onderuit tegen Swift (M).


RWA 3 - Achilles 2

We begonnen de middag met z'n allen in de Campus om het 3e aan te moedigen, die de eerste kampioen van de dag moesten worden! Dit lukte na eerst een achterstand tot een mooie overwinning te promoveren.

Vanuit het zuiderpark met een aantal mensen uit het 3e die meteen met ons meegingen ondanks de vreugde van het net behaalde kampioenschap. Eenmaal aangekomen in Rhoon voor de wedstrijd tegen RWA maakte we ons klaar voor het eerste fluitsignaal. De wedstrijd begon en we wisten niet wat ons overkwam... Na 15 minuten stonden we met 12 - 4 achter en schoot bij de scheidsrechter zijn knieschijf weg... Hierdoor volgde een onderbreking; de scheids kon niet verder! Er waren nog 2 bondsscheidsrechters van RWA in de zaal aanwezig en 1 ervan wilde de wedstrijd uit fluiten.

Na akkoord van de beoordelaar en beginnende scheids en overleg met beide partijen besloten we de wedstrijd verder te spelen! We hadden met elkaar besproken van deze onderbreking gebruik te maken vollebak er boven op, keihard werken en er vol voor gaan met de mensen in het veld, op de bank en tribune. Dit lukte goed met rust was het 14 - 10.

We kwamen goed de kleedkamer uit met een ontketende Ilan (12 goals) en het keiharde werken van iedereen goede kansen nemen en er vertrouwen in blijven houden, trokken we de stand gelijk en je voelde aan alles dat we er toen overheen gingen! Aan het begin dacht ik nee dit gaat toch niet gebeuren... Het gevoel wat je dan krijgt als je met ze allen zo terug knokt ballen erin vliegen en het kampioenschap dan echt behaald wordt is FANTASTISCH!

Het was een thriller met een goed einde. Alle supporters die erbij waren bedankt reserves en invallers bedankt, ik heb genoten. De avond werd nog beter toen we een mooi feestje hebben gevierd in de kantine. Dankjewel voor het regelen, het was mooi.

Het 2e & 3e kampioen, de A1 die in de hoofdklasse blijft en nu met ze allen ervoor zorgen dat het 1e in de overgangsklasse blijft!

Genieten deze week en zaterdag iedereen weer scherp en hopelijk met een heleboel mensen in de Campus om het 1e naar de overwinning te schreeuwen.

Groetjes C.


Achilles 3 - Sporting Delta 3

De grote finale...! De kampioenswedstrijd van Achilles 3 op weg naar de eerste klasse. Onze coaches Bas en Bart zeggen al weken dat elke volgende wedstrijd die we spelen een finale is. Dus dat we naar die wedstrijd toe moesten leven alsof het een finale was. Maar vandaag toch echt de grote finale.

We hadden er zin in met zijn alle. Die middag om 12 uur hadden we een lekkere lunch bij Bas thuis. De broodjes knakworst, hagelslag en jus stonden voor ons klaar. Het was een relaxte voorbereiding, maar iedereen keek vol uit naar de wedstrijd.

De wedstrijd zelf begon echter als een echte kampioenswedstrijd. De zenuwen waren zichtbaar aanwezig en hier maakte Sporting Delta in het begin van de wedstrijd ook maar al te graag gebruik van. Na een snelle 2-6 achterstand kwam dan ook al de nodige time-out aan onze kant. Bas keek ons allemaal aan en vertelde dat we ons ‘koppie moesten gebruiken en voor elkaar moesten werken’. Daarbij kwam er ook nog eens een hele hoop aanmoedigen van de toeschouwers die met grote getallen waren gekomen. Dank hiervoor! :)

Na die time-out sloeg het helemaal om bij Achilles 3 en werd er weer als vanouds goed gekorfbald zoals we dat kennen van dit top team. Ruststand 9-6.

Na de rust gingen we precies zo verder als waar we gebleven waren en werd de voorsprong uitgebreid. Er kwamen mooie aanvallen en doelpunten uit en het publiek genoot zichtbaar. Eindstand 23-15

KAMPIOENEN!!!!!
Heel de zaal hard voor gewerkt en verdient kampioen geworden. Ik ben trots op ons allemaal. Hopelijk kunnen we dit voortzetten naar een kampioenschap op het veld.

Ik wil nog even de coaches, de scheidsrechter en vooral het publiek bedanken. Jullie waren met veel en wij, spelers en coaches hebben van jullie genoten.

Groetjes Joël


Jeugdverslagen

 

Achilles A1 – DeetosSnel A1
Het is 16 maart en de A1 speelt alweer de één na laatste wedstrijd van het seizoen. De week ervoor was het duidelijk geworden dat we waren gehandhaafd in de hoofdklasse. Hier waren we natuurlijk al superblij mee, want dit was de doelstelling. Toch was deze wedstrijd nog belangrijk, omdat we hiermee op de 5e plaats in het klassement zouden uitkomen als we zouden winnen. En als je het dan zo bekijkt zijn we dus één van de beste 10 junioren teams van Nederland. En ja; dat klinkt en is gewoon cool!

Aan het begin van de wedstrijd werden we door de coaches gewaarschuwd dat we niet te makkelijk moesten gaan spelen, omdat we dus al gehandhaafd waren. Helaas is dit niet helemaal zo gegaan als we wilden.

We begonnen een stuk minder fel dan dat we de wedstrijden hiervoor hadden gedaan. Wel konden we uitlopen tot een stand van 8-3, maar vanaf daar ging het eigenlijk steeds minder goed. We verloren een beetje onze energie en gingen minder bewegen, waardoor het spel erg statisch werd. Ook onze verdediging was minder sterk dan normaal en we kregen heel wat doorlopen om onze oren. Hierdoor kon Deetos in de wedstrijd blijven en kwamen ze langzaam terug. In de rust stond het 10-8.

Na de rust werd het niet veel beter. We hadden best wat kansen, maar scoren deden we niet. Het was duidelijk niet onze wedstrijd en dat was ook goed te zien aan de stand. Gelukkig hebben we de A2 spelers elke week trouw op de bank zitten. Die hadden we ook deze wedstrijd weer hard nodig. Zij hebben er voor een deel voor gezorgd dat de wedstrijd nog goed is geëindigd. Zo zie je maar hoe hard je de reserves nodig hebt. Bedankt dat jullie er elke week weer zijn!! :) De eindstand was 19-17. Soms heb je nou eenmaal van die wedstrijden die anders lopen dan gehoopt, maar volgende week gaan we er zeker weer tegen aan! We spelen onze laatste wedstrijd uit tegen Fortuna en we gaan er alles aan doen om nog wat puntjes af te snoepen.

Groetjes Danique

 


ODO - Achilles Beren (coachverslag vorige week!)
Afgelopen zaterdag hebben de Beren als Leeuwen gevochten tegen ODO.
Wat werd er hard gewerkt, de moed werd niet opgegeven en tot de laatste minuut probeerden onze Beren doelpunten te maken. We hadden super veel kansen, helaas gingen er ook veel naast.
Er werd verloren met 7-5.
Volgende week tegen KVS, daar hebben we de vorige keer van verloren. Maar als jullie zo hard werken als in deze wedstrijd dan kunnen we misschien wel winnen!

Datum 18-03-2019 09:36
Tags