Wedstrijdverslagen: Achilles E1 én Wolven kampioen!

Achilles 1 trad aan tegen mede-koploper Oranje Wit. De wedstrijd leek met een stand van 5-13 na 20 minuten gespeeld, maar de ploeg knokte zich knap terug tot een gelijkspel. Qua ranking helaas geen veranderingen, maar tóch een behoorlijke prestatie van de ploeg. Team Twee werd vorige week kampioen en speelde dus nergens meer voor, in een weinig spannende wedstrijd werd het 21-16. Ditzelfde voor Achilles 3, die in Tilburg er scorend nog altijd op los bleef gaan: 18-26. Op de late zaterdagavond won Achilles 6 met 18-9 van Triaz. Ook voor de A2 een ruime overwinning, met de steun van invalcoach Rianne werd met 14-27 van Madjoe gewonnen. Bij de jeugd waren er overwinningen voor de E1, E3, E4 en de Achilles Wolven, de D3 speelde met 10-10 gelijk. Met de overwinningen van de E1 en de Wolven kon meteen ook een feestje gevierd worden: zij werden beiden kampioen. Van harte gefeliciteerd! Lees verder voor alle wedstrijdverslagen!

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

Achilles 1 - Oranje Wit 1

Lees het verslag geschreven door Peter Frauenfelder via de volgende link: Achilles dichtbij stunt die nodig was

Achilles 2 - Albatros 2

Vandaag mochten we als kampioenen ploeg de eerste echte wedstrijd spelen zonder echte druk meer en verplichtingen. Alhoewel dat niet helemaal zo was. De uitwedstrijd tegen Albatros verliep alles behalve vlekkeloos en we hadden daar een lastig avondje waar we uiteindelijk wel aan het langste eind trokken. Zelf wilde we dus sportief revanche nemen en een betere wedstrijd neerzetten tegen deze toch wat stugge tegenstander.

In de eerste helft verliep het niet altijd even goed, hier en daar wat verbeterpuntjes. Dankzij een Cliff die van alle hoeken raak schoot konden we redelijk uitbouwen naar een 6-3 voorsprong. Deze wedstrijd zou uiteindelijk bestaan uit flink wat ups&downs. Wij wisten namelijk goede fases af te wisselen met wat mindere fases. Zo kwamen zij weer terug naar 6-6 en vervolgens nog tot 8-8 waarna wij weer in een flow terecht kwamen en we met de rust een stand van 13-8 op het scorebord zagen staan.

In de rust afspraken gemaakt en met een goed gevoel de 2e helft in. Deze voorsprong konden we redelijk vast houden maar niet echt uitbouwen. En dan komen we toch weer bij een slechte fase aan waar zij dus weer terugkwamen tot 17-15. Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we nooit aan de overwinning hebben getwijfeld maar we wilde deze wedstrijd gewoon met een positief gevoel eindigen. Deze slechte fase was uiteindelijk de laatste en sloten af met een prima einde waarin wij zelf 4 goals achter elkaar maken en Albatros het slotakkoord had en zo de eindstand op het bord stond van 21-16.

Volgende week alweer de laatste zaalwedstrijd in de reguliere competitie voor ons in ieder geval. Nog 1 laatste keer naar het o-zo-gezellige Zeeland afreizen met flink wat mensen uit de jeugd omdat wij veel mensen aan 1 zullen moeten afstaan die voor een stuntje gaan zorgen bij de koploper waardoor er helemaal geen beslissingswedstrijd nodig gaat zijn ;)

Wesley Smit

Tilburg 3 - Achilles 3

Volgt zsm!

Achilles 6 - Triaz 3 18-9

Vorige week kon eigenlijk de vlag al uit. Het was wachten op het telefoontje van Rutte en het telegram van zijne Majesteit want door de 10-11 overwinning op Crescendo 3 is Team 6 gepromoveerd! Driewerf hoera! Er moeten echter nog wel wat potjes gebald worden voor de competitie voorbij is. Alex is goed op de weg terug, kon nog niet spelen maar wel al verdienstelijk Team 7 fluiten. Als beloning lagen er Haagse hopjes voor hem klaar. Ook Audrey was er niet, evenmin als Yhoeri. Yhoeri is al weken van de radar verdwenen. Af en toe stuurt hij nog wel eens wat in de groepsapp, waarin bleek dat Tjitse zijn oordeel wel klaar had over Yhoeri's afwezigheid. De naam van onze krullende Casanova is in Tjitses telefoon dan ook inmiddels gewijzigd naar 'Niet Opnemen’. Dat duidt de sfeer wel zo'n beetje. Ter elfder ure was Tjitse zaterdag nog op zoek naar iemand die een wedstrijd kon filmen in het belang van Team 1. Yhoeri leek een gegadigde om deze schone taak op zich te nemen, maar aangezien zijn nieuwe naam 'Niet Opnemen’ luidt, wordt het vastleggen van een wedstrijd een lastig verhaal. De laatste thuiswedstrijd werd afgewerkt tegen het Amsterdamse Triaz 3. De uitwedstrijd werd met enige moeite gewonnen, maar vandaag zou het wat soepeler lopen. Bij het tellen van de koppen leken een aantal Amsterdamse schutters afwezig wat natuurlijk niet zo erg was. Team 6 startte voortvarend en stond al vlot met 4-0 voor. Het kabbelde zo een beetje door tot de rust (9-3). In de rust bleek dat de scherpste schutter van Triaz op de tribune zat. Vanaf de korte zijde werd vanuit het publiek doelgetroffen. Mathijs vond het wel een punt waard maar de prima leidende Alex Bodaan wilde zijn Haagse hopjes niet riskeren en ging er niet in mee. In de tweede helft was het beeld niet anders. Het enige dat Team 6 zich kon verwijten is dat het niet scherper was in de afronding. Eindstand:18-9. Rinus en Simon, bedankt!

Groeten,

Erwin

Jeugdverslagen

Fortuna A1 - Achilles A1
Afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen in de hoofdklasse op het programma. Een makkelijke wedstrijd zou dit echter niet worden, want op de planning stond Fortuna. Een plekje in de hoofdklasse voor volgend jaar stond zowel voor ons als voor Fortuna al vast. De druk om goed te spelen was er echter wel aangezien Fortuna nog een kans maakte op de tweede plek. Met dit in ons achterhoofd gingen we de laatste wedstrijd van het zaalseizoen in. We scoorden in het begin van de wedstrijd nog goed mee en we zaten er in de verdediging dicht op. Hierdoor was de stand nog te overzien en stonden we in de rust 7 punten achter. Na de rust wilden we even goed verdedigen en evengoed mee scoren zoals we de eerste helf gedaan hadden. Jammer genoeg lukte dit niet. Fortuna bleef de gehele wedstrijd scoren en wij bleven achter. De wedstrijd eindigde met een stand van 38-18. We baalden allemaal erg dus vergeten we deze wedstrijd snel en kunnen we terugkijken naar een mooi seizoen in de hoofdklasse.

Met een beetje een gek begin door de wisseling in de coaching gingen we het zaalseizoen in. De eerste paar wedstrijden waren lastig en redden we het net niet. Maar door hard te trainen en als een team er elke week te staan begonnen we wedstrijden te winnen. Het lukte ons zelfs om een puntje te pakken tegen de koploper TOP. Met veel vertrouwen in het team en met de hulp van de reserves uit de A2 en de B1 hebben we een goede prestatie neergezet in de hoofdklasse. We staan uiteindelijk op de vijfde plek en dit is iets waar wij echt trots op zijn. Dit betekend dus dat de A1 volgend jaar nog in de hoofdklasse speelt. Ik hoop dat de A1 volgend jaar een even leuk en goed seizoen in de hoofdklasse gaat hebben als dat wij dit jaar hadden.

-Jamie

Achilles E1 - ONDO E5
E1 Kampioen!!! Jawel, wat een week eerder niet is gelukt, lukte het afgelopen zaterdag wel. In een uitstekende wedstrijd werd de directe concurrent ONDO verslagen met 11-5. Al vanaf de eerste minuut zaten we goed in de wedstrijd en wisten we de tegenstander onder druk te zetten met goed verdedigen en mooie aanvallende uitbraken. Wat tegen Tempo niet lukte maar tegen ONDO wel was het afronden van de kansen. Goed aangespeelde dieptepasses werden er goed ingelegd. Maar we waren ook fel met goede duels onder de korf. Verdedigend deden we het heel goed. Voorverdedigen was prima in orde. En we trapten niet meer in het aanvalsspel van ONDO waarbij ze veel op elkaar probeerden te snijden. Ook de doorlopen wisten we goed te voorkomen door de 'voordeur' dicht te houden. Zodra de tegenstander een doorloop wilt nemen stappen jullie goed in de baan van deze tegenstander. Aanvallend waren weer een aantal mooie combinaties te zien. Niet alles ging goed maar wat geeft dat als je voorstaat. Bij rust was de stand 5-1 in ons voordeel en die hebben we niet meer uit handen gegeven. Spelers van de E1: van harte gefeliciteerd!! Dit kampioenschap hebben jullie dik verdiend!

Fortuna/Delta Logistiek E6 - Achilles E4
Het is zaterdag 23 maart 2019 we hebben een korfbalwedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek E6. De wedstrijd begint om 11:00 uur. We hadden er zin in. De trainer zei: “We gaan warm lopen”. Dat deden we maar bij het derde rondje ging het fout. Ik viel over een paal die ik niet zag. Ik trilde en huilde het uit gelukkig kwam mijn moeder eraan.

Toen de eerste helft begon had ik geen pijn meer. Al snel stonden we met 1-0 achter. We gingen de rust in met 3-0 achter. Wat was het spannend. Het lukte niet te scoren. Verder deden we het echt heel goed. De trainer zei: “Kom even bij elkaar. We moeten beter gooien de bal moet in de korf.

De tweede helft ging het beter we scoorde! We kwamen gelijk te staan. Ik kreeg steeds meer pijn. De laatste wissel ben ik aan de kant gegaan. Het ging echt niet meer. De mama van Jim haalde een ice pack voor mijn knie. Wat was de wedstrijd spannend. We werden steeds beter en scoorde het één na het andere doelpunt. Na het eindsignaal hadden we met 9-4 gewonnen. Ik was heel erg blij voor het team.

Het was een mooie overwinning. Met strafworpen hebben we ook nog gewonnen met 1-2. Joepie zeiden we allemaal en gingen blij naar huis. Volgende week de laatste wedstrijd en hopen we kampioen te worden!