Wedstrijdverslagen: tweede helft veld weer van start!

We zijn weer los, de tweede helft van de veldcompetitie is begonnen. Achilles 1 trapte af met een overwinning op IJsselvogels, in Moordrecht werd het 13-16. Team Twee had de overwinning hard nodig maar gaf helaas niet voldoende thuis, bij TOP werd het 14-11. Achilles 3 kende met name een sterke tweede helft en versloeg nummer 2 KVS eenvoudig: 8-28. Verder ook overwinningen van Achilles 4, 5 en 6. De A1 had de kans om dichter naar de top 3 te kruipen, maar Die Haghe trok dit keer aan het langste eind: 16-14. De A3 en A4 wonnen wij, zij versloegen Die Haghe A2 en Phoenix A3. Tot slot wisten ook de D1, D2, E2, Tijgers en Leeuwen hun wedstrijden te winnen. Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen. [Update: verslag A1 toegevoegd!]

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

TOP/SolarCompleet 3 - Achilles 2

Op een mooie zaterdag 20 april mocht Achilles 2 aantreden tegen TOP in Sassenheim. Na een wat hectische week moesten wij als een team ervoor zorgen dat alle koppen dezelfde kant op zouden staan om de twee punten mee te nemen naar Den Haag.

Na de aftrap zag je dat de wedstrijd de nodige spanning met zich meebracht. Verdedigend waren we elkaar uitstekend aan het helpen door de communicatie en het voor verdedigen. In de aanval hadden we moeite met het zoeken van de juiste kansen omdat de heren van TOP veel bij de paal bleven hangen. We bleven steeds achter de feiten aanlopen en stonden dus ook in de rust met twee punten verschil achter.

Na rust probeerden we met een vakwissel de achterstand om te draaien, maar helaas schoot TOP gewoon beter. Ook draaide Danique en Noa mee om nog wat doelpunten te maken, maar helaas was dat niet genoeg voor Achilles 2. We hebben er allemaal hard voor gevochten, maar helaas zat het er niet in. De eindstand was 14-11.

Reserves bedankt voor het spelen, scheidsrechter bedankt voor het fluiten en natuurlijk onze trouwe supporters bedankt voor het aanmoedigen! Hopelijk zien wij jullie allen bij de volgende wedstrijd zaterdag 11 mei om 13.45 tegen Nieuwerkerk

Groetjes, Merel

KVS/Maritiem 4 - Achilles 3

Op de zonovergoten zaterdag stond voor Achilles 3 de eerste wedstrijd van de tweede helft veld op het programma. Het was gelijk één van de belangrijkste wedstrijden van deze tweede helft. Achilles 3 moest namelijk tegen haar directe concurrent voor het kampioenschap; KVS 4. Anderhalf uur voor de wedstrijd verzamelde het grootste deel van Achilles 3 voor het veld, waarna de groep fietsend de wedstrijd tegemoet ging. Eenmaal op het terrein van KVS was de focus gelijk gepakt en niet zonder reden. De eerste helft veld heeft Achilles 3 niet weten te winnen van KVS 4, hierdoor was de drive om te winnen nog groter.

Vanaf het eerste fluitsignaal begon Achilles 3 scherp aan de wedstrijd wat resulteerde in een ruststand van 5-8.

Na rust ging Achilles 3 op dezelfde manier verder als zij de wedstrijd was begonnen; fel en enorm scherp. Daardoor won Achilles 3, mede door doelpuntenkanon Joël en de scherpe invallers de wedstrijd met 8-26. Dit was een belangrijke overwinning voor Achilles 3, de koppositie is nu versterkt en het kampioenschap lijkt binnen handbereik. Ik wil alle invallers bedanken voor hun inzet.

De volgende wedstrijd van het derde is op zaterdag 11 mei om 12:10, kom ons vooral aanmoedigen!

Sander

Die Haghe A1 - Achilles A1
Vandaag begonnen we weer met de eerste wedstrijd van het veldseizoen, de omstandigheden waren goed, met een lekker zonnetje en een goede temperatuur. Deze wedstrijd was een wedstrijd die gewonnen moest worden. Alleen gingen we een beetje slap de wedstrijd in waardoor we gelijk achter de feiten aanliepen, en dat bleef heel de wedstrijd eigenlijk zo. Met 4 punten verschil heel de wedstrijd achter gestaan, waardoor we strijd moesten leveren om terug te kunnen komen in de wedstrijd. Op het einde kwamen we terug tot 2 punten maar het was helaas niet genoeg. Einduitslag 16-14 waardoor we 6 punten achter op de koploper staan. Nu 2 weken rust en dan weer aan de bak tegen Vitesse!!