Achilles 3, op naar de dubbel!

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Ups en downs, ieder team heeft ze weleens tijdens het seizoen. Of het nou om degradatieperikelen gaat, of juist om de stress rond een kampioenschap. Als het goed is staat tijdens het hele seizoen de boog flink gespannen binnen een groep die er alles uit wil halen wat erin zit. Zo ook bij Team 3, hoewel ik als nauw betrokken Waterdragert nagenoeg geen downs heb mogen ervaren met deze geweldige groep.

hoofdartikel.JPGHoewel, als we het dan hebben over eventuele downs, was de enige verloren wedstrijd op het veld wel een down. Want thuis verliezen van KVS mag je een down noemen, maar het feit dat dit gebeurde met maar vijf (!!!) doelpunten mag toch wel de grootste down van het seizoen genoemd worden. Maar, en dat is het mooie van deze jonge gretige groep, men bleef continu bezig met het beter worden. Niet zozeer individueel maar vooral als ploeg. Een grote groep met in totaal twaalf individuen. Maar de groep heeft er tijdens dit seizoen voor gezorgd dat er een hecht team staat dat voor elkaar door het vuur wil gaan. Wat mij betreft het meest belangrijke ingrediënt om kampioen te worden.

Verderop op de website kan je het verslag lezen van de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Pernix, geschreven door Kjeld Verboom. Voor wie Kjeld niet kent; Kjeld is inmiddels een “oudje” in deze jonge groep en een speler die de afgelopen tien jaar in heel veel verschillende situaties ervaring heeft opgedaan. Van reserve korfballeague met KVS tot een prachtig “back to back” kampioenschap in de 2e en 1e klasse met Achilles 1. Aan ervaring geen gebrek in zijn geval. En dan kan het alle kanten op met zo’n speler, als hij na een periode van rust en niks doen plaats neemt in Team 3. Maar ik denk dat het enthousiasme waarmee Kjeld zijn verslag heeft geschreven symbool staat voor iedereen binnen dit team. Want niet alleen Kjeld heeft veel verschillende ervaringen opgedaan de afgelopen tien jaar. Kijk bijvoorbeeld naar Amel Groos, die een aantal jaar geleden vanuit Dordrecht verhuisde naar Den Haag en de overstap maakte van Sporting Delta naar Achilles. Of Inge van Staalduinen, een paar jaar geleden nog een van mijn tegenstanders bij ONDO tijdens het kampioensjaar in de 2e klasse met ons Vlaggenschip. En wat te denken van Laura Mombarg en Tiana Saimo. Twee dames die twee jaar geleden nog in de A3 speelden en nagenoeg geen ervaring hadden op het niveau waarop zij nu al twee jaar acteren. En zo kan ik nog wel even door gaan… Iedereen maakt zijn of haar ontwikkeling door en die ontwikkeling komt tot stand door samenwerking en inzet binnen de groep. Nogmaals; voor elkaar door het vuur willen gaan.. het is zo belangrijk!

In mijn verhaal kan ik de vader van de groep natuurlijk niet vergeten. Mijn grote vriend Bas Maessen staat nu al een paar jaar voor Team 3. Met ieder seizoen andere samenstellingen, mag toch wel gezegd worden dat het huidige jaar wel de meest talentvolle groep is die hij onder zich heeft gehad (hoewel sommige spelers van vorig jaar ook niet hadden misstaan in de huidige groep natuurlijk….).
In de afgelopen drie seizoenen (dit seizoen meegerekend) heeft Maessen met Team 3 in totaal vier kampioenschappen/promoties behaald. Twee jaar geleden werd in de Reserve 3e klasse zaal het kampioenschap binnen gesleept en dat zelfde seizoen was Team 3 een van de beste “runners-up” en promoveerde daarmee ook op het veld naar de Reserve 2e klasse. Ga er maar aan staan, van een groep “bij elkaar geraapte korfballers”, een geoliede kampioenschapsmachine maken. Dat kunnen niet veel trainers. Maar met een stuk persoonlijke aandacht, boven de groep kunnen staan, en slimme tactische keuzes en inzichten heeft hij er samen met deze ploeg voor gezorgd dat de dubbel aanstaande zaterdag voor het oprapen ligt. Wat mij betreft niet meer dan logisch dat onze TopC Bas voor volgend seizoen op Team 2 heeft gezet. Een meer dan terechte promotie voor hem!

Aanstaande zaterdag speelt Achilles 3 om 11:15 uur in Leiderdorp de kampioenswedstrijd tegen Velocitas. Uit ervaring weet ik dat het heerlijk kampioen worden is tegen Velocitas. Komt allen kijken aanstaande zaterdag, want die aandacht verdienen deze toppers. Na dit geweldige seizoen, met geweldig leuk en dynamisch korfbal, mag de dubbel helemaal terecht binnen gesleept worden.

Groeten,

Een trotse Waterdragert!

Datum 21-05-2019 16:47
Tags