Wedstrijdverslagen: we mochten weer!

De kop is er af, we zijn los: het seizoen is begonnen! Voor Achilles 1 betekende de seizoensstart meteen een overwinning, ZKV werd met 14-10 verslagen. Team Twee koerste lang op de winst af, maar zag ZKV er in de slotminuten met de punten vandoor gaan: 17-20. Achilles 3 had het lastig tegen de reserves van Vitesse, het werd 11-21. Het vierde had op haar beurt geen kind aan Tempo 4: 24-10. Ook Achilles 8 won: 12-5 werd het tegen de Eibers. Achilles A1 stond tegenover Fortuna A2 en versloeg hen met 21-16. Ook de B2 won, bij VEO werd bij 3-12 afgefloten. De C1 won 's ochtends ook al van VEO: 15-5. Tot slot ook overwinningen voor Achilles C2, E1 en E3. De E2 speelde gelijk. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen [Verslagen Achilles 1 en B1 toegevoegd!]. Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

Achilles 1 - ZKV 1

Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip “los” na een voorbereiding bestaande uit oefenen, elkaar leren kennen (want veel spelers en speelsters hebben nog nooit samen gespeeld) , trainingsweekend en veel keuzes en beslissingen die helaas altijd genomen moeten worden. De eerste wedstrijd was gelijk tegen een goede en sterke tegenstander, namelijk ZKVuit Zaandam. Een jonge fysiek sterke ploeg die net als Achilles aan het bouwen is om hoger op te gaan spelen.

De wedstrijd begon aardig en de voorsprong werd gelijk gepakt door de eerste aanval. Het tweede aanvalsvak had het afgelopen zaterdag wat lastiger met elkaar te vinden maar vooral met de afronding. Gelukkig stond het bij beide vakken verdedigend goed, waardoor Achilles continu aan de goede kant van de score bleef alleen kon het zelf de wedstrijd niet in de eerste helft al beslissen. Zo werd de rust gehaald met een degelijke voorsprong van 3 of 4 punten uit mijn hoofd.

In de rust afgesproken door te gaan met het spel dat gespeeld werd en om elkaar nog meer vertrouwen te geven wat betreft de afronding van de kansen. Helaas is dat laatste er nog niet helemaal uitgekomen, maar dat gaat zeker weten in de loop van dit seizoen helemaal goed komen. Dat betekent dat we echt wel wat moois mogen gaan verwachten van Achilles 1. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen en dat is toch waar het zo’n eerste competitiewedstrijd om draait.

Een goede start dus en de vibe in de ploeg voelt heel goed aan, wat mij persoonlijk veel vertrouwen geeft voor het aankomende seizoen. Voor mij persoonlijk voelde het weer heel fijn om in het Achilles shirt te spelen voor weer een hele hoop mensen die zich lekker laten horen langs de kant!!

Ik hoop dat we dit seizoen als club de stappen kunnen gaan maken die we ambiëren en daar zal naast de spelers en staf ook een hele belangrijke rol liggen bij het publiek. Ik kijk er nu al heel erg naar uit als dalijk de liederen en opmerkingen goed hoorbaar zijn in de omgeving van het pomonaplein en van het Zuiderpark.

Al met al een goed begin van het seizoen voor Achilles 1 laten we ervoor gaan om het een fantastisch seizoen te laten worden!

Bastiaan

Lees hier ook het verslag van uw razende reporter.

Achilles 2 - ZKV 2

Na alle vakantiedagen, selectietrainingen en oefenwedstrijden is de selectie nu een aantal dagen bekend. Na precies 1 training in de volledige samenstelling moesten we zaterdag maar even laten zien wat we in huis hebben.

Voorafgaande aan de wedstrijd wist Bas (en Bart natuurlijk) al meteen alle koppen dezelfde kant op te krijgen. We moesten werken voor elkaar, energie leveren en er als één team voor gaan.  Die mentaliteit was er dan ook. De sfeer binnen het team was goed, de sfeer langs het veld trouwens ook. Wat is het alweer lang geleden dat het publiek zo enthousiast en fanatiek aan het supporten was bij het 2e. Ik vond het heerlijk.

In de eerste helft van de wedstrijd lieten we al zien dat we de betere ploeg waren. Met een tussenstand ergens in de eerste helft van 10-4 was het kat in het bakkie. De wedstrijd was er echter eentje van pieken en dalen. Overduidelijk waren wij de betere partij, maar toch maakte ZKV het ons lastig.

In de 2e helft kwamen ze steeds dichterbij. We scoorden niet meer mee en zij maakten elke korte kans af. We waren niet meer gefocust op de verdediging en raakte ons inmiddels eigen gemaakte spelletje in de aanval kwijt. Lange aanvallen creëren lukte niet meer en ZKV stond op een gegeven moment alweer gelijk zonder dat we het echt door hadden. Toen werd de paniek onderling steeds groter. De drang om te scoren tegen een ploeg die we konden verslaan groeide en we werden te gretig in de verdediging. Dit alles resulteerde in een eind uitslag van 17-20 die in mijn optiek echt onnodig was en ook wel een scheef beeld van de wedstrijd laat zien. Want wij hebben met vlagen echt laten zien wie Achilles 2 is en wat we in huis hebben. Hoe we als team samenwerken en dat we vechten voor de overwinning. Uiteindelijk is de uitslag aan niemand anders dan onszelf te danken, maar laten we hier vooral van leren en ons focussen op de volgende wedstrijd. Kansen afronden, scherper worden, beter op elkaar leren inspelen en we gaan de komende wedstrijden gewoon knallen!

Publiek bedankt! Ik hoop van harte dat jullie de volgende (thuis)wedstrijden weer in grote getale aanwezig zijn en ons dan de overwinning in schreeuwen. Natuurlijk bedanken we de scheidsrechter ook even, dus bij deze.

Kom gezellig aanstaande dinsdag kijken naar onze oefenwedstrijd bij KVS. Of anders, tot de volgende competitiewedstrijd!

Adios,
Alana

Achilles 3 - Vitesse 2

Vandaag de start van het nieuwe seizoen. Na een relatief korte voorbereiding stonden nu de teams waarvan we wisten waarmee we het seizoen zullen aftrappen. Met een over het algemeen jong 3e begonnen wij aan de aller eerste competitie wedstrijd. Op voorhand wisten wij dat wij in een hele zware poule terecht waren gekomen.

Eens te meer bleek al na een paar minuten waar een stand van 1-5 op het scorebord stond. Je zag dat Vitesse al wat meer aan elkaar gewend waren en je zag vooral heel duidelijk dat wij dat nog niet waren. 1 echte training samen gehad en een oefenwedstrijd tegen 4/5. Stukje bij beetje kwamen we toch iets beter in de wedstrijd met een wat geconcentreerdere verdediging en wat beter uitgespeelde aanvallen. Dit leidde uiteindelijk tot, ik meen, een ruststand van 6-12.

In de rust even besproken wat er moest veranderen en vooral wat beter moest. En daarna met een gemotiveerd gevoel de 2e helft in gestapt. We begonnen ook zeker niet slecht aan de 2e helft. Alleen waar wij heel veel moeite hadden met de korf te vinden, was het frustrerend om te zien hoe makkelijk de goals bij Vitesse soms vielen. Wel nog een sterke fase na rust gehad waarin we een beetje terugkwamen, maar daarna liep Vitesse uit naar een uiteindelijke stand van 11-21. In mijn ogen een wat geflatteerde eindstand maar zeker niet een onverdiende overwinning voor Vitesse.

Wij weten na deze wedstrijd wat er moet gebeuren en verbeterd. Zoals al benoemd gaat het veldseizoen een hele pittige worden met heel wat zware tegenstanders. Maar als wij met dit team positief blijven en blijven vechten gaan er zeker weten ook genoeg positieve resultaten geboekt worden.

Wesley

Achilles 4 – Tempo 4

De kop is eraf. Op een vrij natte zaterdag stond aan Achilles 4 de taak om de eerste twee punten van het seizoen binnen te slepen. Met een korte voorbereiding en een wat stroeve wedstrijd tegen het 5de van Achilles de week hiervoor, was ik benieuwd wat de 2de klasse voor Achilles 4 in petto zou hebben. Zeker aangezien Achilles 4 bestaat uit een mix van spelers die vorig jaar in drie (en misschien zelfs wel vier) verschillende teams hebben gespeeld.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd kon Tempo aardig bijblijven tot een stand van 2 -2, dit duurde echter niet veel langer. Achilles 4 speelde een goed spelletje waar veel doelpunten uit voortvloeide. Niet alleen werden er mooie doelpunten gescoord, maar ik heb ook veel spelplezier gezien en dat is een belangrijk ingrediënt om goede resultaten met het team te boeken. Dit alles resulteerde in een ruststand van 14-4.

De tweede helft is Achilles 4 op dezelfde voet doorgegaan. Er werd hard voor elkaar gewerkt en verdedigend waren wij scherp op de afvallende rebound, hier had Tempo zichtbaar moeite mee. Uiteindelijk is de eerste wedstrijd van Achilles 4 geëindigd in 24-10. Een hele mooie uitslag voor de eerste wedstrijd in de tweede klasse en ik denk dat wij als Achilles 4 trots kunnen zijn op de geleverde prestatie.

Deze wedstrijd biedt een mooi perspectief voor de rest van het seizoen, ik heb er zin in!

Groeten Sander

Achilles B1 - De Meervogels B1 (Coachverslag!)
Na een oefenwedstrijd tegen de A2 en een toernooi bij Eibernest trad de B1 afgelopen zaterdag voor de competitie aan. De Meervogels B1 was de tegenstander en het enige dat we voor de wedstrijd wisten, was dat zij lengteoverwicht hadden.

De eerste helft had de B1 het erg lastig. Aanvallend kwamen we maar mondjesmaat tot kansen terwijl we verdedigend lang niet altijd even scherp waren. Duels werden niet of te slap aangegaan en het tempo lag te laag. De Meervogels had het vizier echter niet scherp staan en wist uit een veelvoud van kansen er slechts drie te verzilveren. Ons rendement was hoger, maar het ene doelpunt voor rust spreekt boekdelen over onze problemen de eerste helft.

In de rust werden er wat puntjes op de spreekwoordelijke i gezet en dat werd de tweede helft goed opgepikt. Het tempo ging omhoog, er werd meer geschoten en er werd beter gekeken voordat we schoten. De Meervogels maakten het eerste doelpunt van de tweede helft, maar binnen twee minuten hadden we met twee doelpunten de aansluitingstreffer te pakken. Lang konden we hier niet van genieten, want De Meervogels schoot scherper dan de eerste helft en liep weer uit tot 3-7. Onze aanval draaide echter ook steeds beter en na een prachtige combinatie tussen Max, Floor en Ivy werd de inhaalrace opnieuw ingezet. Verdedigend hadden we het steeds beter onder controle en langzaam maar zeker kropen we dichterbij, totdat we uiteindelijk de gelijkmaker produceerden, 7-7.

Wederom konden we hier niet lang van genieten. Afstandsschoten van De Meervogels, maar ook enkele kleine foutjes, voortkomend uit het proberen na te komen van afspraken, brachten De Meervogels weer terug op een marge van drie punten. Hierna werd er nog wel over en weer gescoord, maar bleken we niet meer in staat om opnieuw aan te sluiten.

Uiteindelijk een zeer vermakelijke tweede helft met veel strijd, spanning en perspectief. Volgende week wacht Danaïden, dan trekken we deze stijgende lijn door.

Jill, Levi en Mick, bedankt voor het reservestaan. Damien bedankt voor het filmen!

Achilles E3 - Excelsior E2
Het was de beste wedstrijd van dit seizoen ik vond het leuk en de andere ook. De eerste helft was het gelijk daarna in de rust werd het team bij elkaar gehaald de trainer zei "kom op jongens beter verdedigen en kijk goed uit waar je gooit".

Ik moest eruit dus ging kijken deze helft stonden we voor! Ik was blij want het was een lastige wedstrijd. Maar Imke en de andere scoorde alles. Dus we stonden voor!

Het was niet makelijk want de tweede helft waaren er 2 punten van het andere team gemaakt. Maar er kwamen 3 punten van ons bij de trainer was blij en ik en de andere ook.