Wedstrijdverslagen: goed derbyweekend voor Achilles 1, 2, A1 én F1

De derby tussen de Eibers en Achilles werd in de slotseconden beslist: 12-13 na een strafworp in de laatste minuut. Ook bij de clash tussen de 'Teams Twee' ging het er vurig aan toe. De doelpunten waren schaars, maar toch was de overwinning daar al eerder in de wedstrijd zeker: 6-10. Achilles 3 had zéker mee verdient, maar zag moest de winst aan PKC laten: 14-13. Tot slot ook wonnen ook Achilles 4 en 5, met een speciale vermelding voor de 0-17 (!) overwinning van Achilles 5. Achilles A1 blijft nog altijd keurig aan kop, na de klinkende 4-19 overwinning tegen de Eibers. De A2 versloeg VEO in Voorburg: 11-15. In eigen huis versloeg de D1 Sporting Trigon (8-3), terwijl de E2 juist de punten ophaalde bij Valto: 3-7 en de E4 gelijkspeelde tegen Madjoe. Tot slot: ook de F1 won haar derby tegen de Eibers, het werd daar 13-10. Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen.

• Heb je zelf een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandag 12.00 uur naar website@hkvachilles.nl!

HKV/Ons Eibernest 1 - Achilles 1

Deze week stond er voor Achilles een belangrijke wedstrijd op het programma. Het was zeker niet zo maar een wedstrijd, want de we speelde een Haagse derby tegen de Eibers. De A1 en het 2e hadden al laten zien hoe het moest en nu waren wij aan de beurt. We begonnen met een motiverend praatje in de kleedkamer en we waren er klaar voor om de Eibers op te vegen. Dit bleek in de wedstrijd toch iets lastiger te gaan dan verwacht…

We moesten rekening houden met dat er veel wind stond. De eerste helft zouden we alles aan de achterkant van de paal moeten gaan schieten en in de tweede helft aan de voorkant. De eerste helft hadden we best wat moeite om tot scoren te komen achter de paal. We begonnen met een achterstand en dit hebben we eigenlijk de hele wedstrijd gehouden. Elke keer als we gelijk kwamen scoorde de eibers ook weer. In de rust stond het 5-5. We speelde niet slecht, maar de kansen die we hadden maakte we niet af.

In de verdediging maakte we best wat fouten. We maakte veel verkeerde keuzes. We gaven veel druk, maar hierdoor kregen we veel vrije ballen en strafworpen tegen. Dit was zeker niet nodig. Door de wind was het moeilijk om van ver te scoren. We hadden iets meer afstand kunnen nemen en zo kunnen zorgen dat er minder doorlopen werden gemaakt.

De tweede helft hebben we niet veel beter gespeeld dan de eerste, maar we konden wel steeds bij blijven met de score. In de laatste minuten kwam Ilan er nog in. In de laatste secondes wisten we nog een strafworp uit te lokken. Ilan legde ondanks de wind de strafworp er perfect in! Zo konden we in de laatste secondes alsnog de wedstrijd tot een goed einde brengen. De punten voor deze zaterdag waren binnen. Een wedstrijd die zeker niet onze beste was als nog goed afgesloten. Zoals Marit mooi zei: ‘punten onthouden, wedstrijd snel vergeten’. Mindere wedstrijden moet je ook winnen en dat hebben we gedaan!

We hadden weer een super publiek en dat hadden we zeker nodig. Bedankt dat jullie ons weer naar de overwinning hebben geschreeuwd!

Volgende week spelen de A1, 2 en 1 tegen Die Haghe, dus hopelijk zien we jullie dan weer naast het veld bij Achilles!

Tot volgende week,
Danique

Lees hier ook het verslag van uw razende reporter!

HKV/Ons Eibernest 2 - Achilles 2

Afgelopen weekend stond er een Haagse derby op de planning en wel tegen Eibernest. Dit zijn altijd lastige wedstrijden en Eibernest had al 4 punten in de pocket. Voor de wedstrijd van 2 speelde de A1 en er was al veel publiek aanwezig!

We begonnen erg fel en wilden een goede start. Het weer zat echter niet mee, het waaide van alle kanten. De balletjes vielen niet zo snel als dat we gewild hadden. Dit was natuurlijk ook het geval bij Eibernest, maar we verdedigde ook goed. Er werden goede keuzes gemaakt en hierdoor scoorde Eibernest er maar vier in de eerste helft. Doordat onze ballen ook niet goed vielen eindigde de eerste helft met een stand van 4-5.

In de tweede helft werden er mensen van het 1e van Eibernest ingezet, maar dit was voor ons geen probleem. We knokten met z’n allen door! De verdediging stond sterk en in de tweede helft scoorde Eibernest er maar 2 en wij 5! Hierdoor wonnen we met 6-10. Wij hebben er 2 punten bij en Eibernest 2 kaarten.

Iedereen bedankt die ons is komen aanmoedigen! Volgende week weer een mooie wedstrijd tegen diehaghe! Hopelijk zien we dan iedereen weer om 1400 bij het Achilles veld!

~Jamie

PKC 4 - Achilles 3

Na een wat onrustige voorbereiding stonden wij klaar om aan de wedstrijd te beginnen. We konden een goed voorbeeld nemen aan de wedstrijd voor ons PKC 1 - Blauw Wit 1.

We starten goed aan de wedstrijd en gaven goed druk waardoor pkc wat slordigen ballen over de zijlijn gooiden waardoor wij mooie aanvallen konden spelen. Jeanette zat er lekker in en was lekker die balletjes erin aan schieten (stiekem was haar beloofd bij 9 goals dat we langs de Mac gingen) dus die had een goed doel. Pkc had 2 lange heren staan waardoor wij wel dachten oei dit gaat lastig worden maar Mark en Luca hadden ze goed onder controle. We waren goed bezig en hadden steeds een mooi gat van 3 of 4 doelpunten. In de rust stonden we 6-10 voor en bespraken met elkaar dat we gewoon lekker door moesten ballen met elkaar. Een goeie tip van Desiree: we moesten ons alleen niet in hun slakken tempo laten mee slepen!

We mochten weer beginnen en helaas kwam Pkc wat dichterbij.. gelukkig hadden we goede wissels bij ons die we natuurlijk ook wat minuten wilden laten maken. Helaas ging bij ons de knop in eens om en scoorde we niet meer.. waardoor Pkc terug kon komen waardoor het verschil nog maar 1 goal was we moesten echt aan de bak want we willen die punten mee naar Den Haag. Snel vroegen we een time out aan om een goed plan te bedenken alleen werkte het helaas niet en kwam er geen goal maar van pkc wel.. 13-13 en nog 1,5 minuut te spelen. Dicht houden dachten we maar helaas daar viel die aan de verkeerde kant 13-14! Met nog denk 20sec te spelen moesten wij het echt gelijk neerzetten en onze kansen pakken. Maar helaas daar was het eind signaal..

Helaas geen punten mee naar Den Haag :( Teleurgesteld verlieten wij het pkc terrein.. Dinsdag weer de koppies omhoog en knallen voor een nieuwe week!

Desiree en Rick bedankt voor het invallen!!

KVS/ Maritiem 4 – Achilles 4

Zaterdag 28 september, vandaag is het National Glamour Day! Bijna overal krijg je 20% korting, wat natuurlijk heerlijk shoppen is. Helaas kregen de toeschouwers ook een wedstrijd met korting aangeboden. Een afname van 20% is bij wedstrijden niet heerlijk, verre van, we spraken zelf dan ook gewoon van een lelijke wedstrijd.

De eerste helft kwamen we niet los; bij rust stonden we dan ook 7-6 achter. Het was duidelijk dat er wat moest gebeuren. Met een wissel probeerden we wat te forceren en dat lukte. Het figuurlijke tandje werd bijgeschakeld, de ballen vielen gelukkig sneller en een gaatje was gevallen. Zoals de grote meneer Cruijff al zei: ‘we zijn op zoek gegaan naar de overwinning en dan kom je hem vanzelf tegen’.

Om maar helemaal los te gaan op citaten geldt ook zeker deze: lelijke wedstrijden moet je ook winnen, en zo geschiedde. Eindstand 12-17.

Een bedankje naar de bank: Laura en Nikki! En een extra bedankje naar de inval scheids, zonder jou geen wedstrijd!

P.s.: die bonuskaart zetten we niet meer in voor kortingen, note to team.

Marieke

OKV 4 - Achilles 5

Het is 8 uur als mijn wakker gaat. Na wat draaien en klagen stap ik uit bed. Zondag ochtend zo vroeg uit bed is op onze leeftijd nog een aardige impact op je lichaam. Maar er staat een geduchte tegenstander op het programma. Om 11 uur uit in Oost Zaan, altijd lastig. Toch verzamelen wij alle de moed om ons allen te verzamelen voor de poort van onze club (behalve degene die een feestje hadden want die waren te moe om op te komen dagen)

Maar goed. Zo verstandig als wij zijn laten wij de mannen rijden zodat iedereen veilig aankomt in het prachte Oost Zaan. Zelf kan ik mij goed voorbereid geduurde het uur dat ik mag vertoeven op de achterbank van Tako’s zijn bolide. Samen met onze fantastische wissel Erwin de Lalijne, die toch al om half 7 op was, bespreken wij tactische plannen in de vorm van Whatsapp video’s uit een mannen groep. Je kent ze wel…

Eenmaal aangekomen worden de belangrijkste wedstrijdvoorbereidingen getroffen. Een goede bak koffie en Martijn feliciteren met zijn pasgeboren kind! Wij hopen natuurlijk een nieuw Achilles lid! De opstelling is sterk want ik sta zelf in de basis. Ook wordt er tactische een vak gemaakt zodat onze schutter Tako weer eens een keertje kon scoren.

Oost Zaan trad aan met een zeer kwalitatief team. Groot sterke heren gecombineerd met een zeer tactisch team. In het verloop van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat onze tegenstander een mooi weer team was. Na de eerste 2 goals van onze topschutter Renske, werd ik instelling gebracht. Met een teamsport is het belangrijkste dat het collectief wint. En met deze gedacht werden Dees en Niels uitgespeeld om zo de 0-4 te maken.

Ook werd duidelijk dat het vak dat om Tako werd gebouwd vooral zelf wilde scoren, want zijn medespelers Renske, Raquel en Martijn maakte de eerste 4 doelpunten van dit vak. Het spel van onze was sterk maar toch werden er niet al te beste schoten gelost. Wel stonden wij met 0-9 met rust.

De 2e helft liepen wij verder uit en sloten deze prachtige wedstrijd af met een zelden vertoonde 0-17. Uit eindelijk was ik de enige die niet wist te scoren en dat zal wel aan het vroege opstaan liggen, maar uiteindelijk is het collectief toch belangrijker natuurlijk.

Erwin de Lalijne bedankt voor je invalbeurt!

Tot volgende week zondag allemaal als wij om 12:30 thuis spelen tegen SDO

Veel korfbal plezier,
Erwin van Veen
#HARDKORF

Jeugdverslagen

Achilles B1 - KVS B1 (Coachverslag!)
Trof de B1 vorige week KVS nog in Scheveningen, dit weekend was dat aan het Pomonaplein. Vorige week werd er met een vrij groot verschil verloren, maar afgelopen zaterdag was er de overtuiging dat we ook best zouden kunnen winnen.

Die overtuiging werd ook uitgestraald. Verdedigend gaven we meer druk dan vorige week, waardoor KVS harder moest werken om tot kansen te komen. Zelf hadden we het aanvallend ook niet makkelijk, maar ook wij creëerden genoeg kansen om mee te kunnen komen. KVS ging echter beter met de kansen om. Ondanks hard werken en soms lange aanvallen met mooie acties, nam KVS dan ook een 0-2 voorsprong en via 1-2 en 2-4 stond het bij rust uiteindelijk 2-5.

Hoewel het wederom KVS was dat de tweede helft als eerste scoorde, kreeg Achilles de overhand. Met veel druk dwongen we KVS tot fouten, terwijl wij zelf steeds langere aanvallen wisten neer te zetten. Waar KVS meerdere keren de bal kwijt was voor het überhaupt een kans had gecreëerd, wisten wij langzaam maar zeker dichterbij te kruipen. KVS werd er steeds nerveuzer door, ging op elkaar lopen mopperen en toen wij met 5-6 de aansluitingstreffer maakten, leken ze rijp voor de nederlaag. Dat had best wel eens kunnen gebeuren als wij die gelijkmaker daadwerkelijk hadden gemaakt. Helaas viel deze niet en was het toch KVS dat de voorsprong weer vergrootte naar 5-7. Wij bleven weliswaar kansen creëren, maar deze wilden er niet meer in. Door Levi in te zetten hoopten we nog wat doelpunten te kunnen meepikken, maar we hadden moeite om hem goed uit te spelen. Een nieuwe nederlaag konden we dan ook niet meer voorkomen.

We kunnen tevreden zijn over de stappen die we zetten. Het spel wordt steeds beter en KVS had het echt even benauwd. Volgende week gaan we bij De Meervogels op bezoek, wie weet wat daar mogelijk is als we met hetzelfde vertrouwen spelen als afgelopen zaterdag.

Levi, Damien en Jill, bedankt voor het reservestaan, invallen en filmen! Mick, Damien en Jill, ook nog bedankt voor vorige week.

Valto E4 - Achilles E2
We hebben gewonnen. 7 voor Achilles en 3 voor Valto. Het was de leukste wedstrijd die ik ooit gespeeld heb.

We sprongen er vaak tussen. We gingen heel snel rondgooien en veel doorlopen maken. Paul vond het goed gaan.

De doelpuntenmakers waren Fedde, Xander en Noa. Die scoorde een strafworp, onderhands!!

Volgende week moeten we weer zo ons best doen!

Doei Jinte

Achilles F1 - HKV/Ons Eibernest F1
We moesten spelen tegen HKV/Ons Eibernest F1. Jarmo kon er vandaag niet bij zijn en Ricardo ook niet. We hebben heel erg goed gespeeld zeiden Quin en Majka.

1-0 Soe, 2-0 Noah, 3-0 Noah, 4-0 Soe, 5-0 Soe, 5-2, 6-2 ??, 7-2 Luuk, 7-3, 7-4, 7-5, 8-5 Philene, 8-6, 9-6 Luuk, 10-6 Luuk, 10-7 en het werd 13-10, maar wie de laatste drie doelpunten hebben gescoord weet ik niet meer.

Groetjes, Luuk

Avanti/Post Makelaardij F3 - Achilles F3 (Coachverslag!)
Afgelopen zaterdag stond Avanti op het programma voor Achilles F3. Het weer zat niet mee en gebleken is dat onze kids niet zo goed tegen regen kunnen. Opmerkingen als ‘ik wil niet in de regen korfballen’, ‘ik heb het koud’ en ‘is het al bijna afgelopen?’ kwamen onze kant op. Wij als trainers konden er erg om lachen. We kwamen 3-0 achter, dit betekent dat er een super speler in mag. Boris mocht erin, scoorde gelijk en mocht er weer uit met een bigsmile op zijn gezicht. Het laatste kwart ging het wat harder en was de concentratie aan onze kant al op. Helaas verloren we met 10-2, maar toch zijn we deze week al een stapje verder. We hadden getraind om met kleine stukjes gooien naar de overkant te komen en dat zagen we een aantal keer terug in de wedstrijd! Avanti was al een aantal stappen verder en dat is ook helemaal niet erg. Na de wedstrijd zijn de kids blij dat we wel twee doelpunten hebben gemaakt en dat maakt onze dag helemaal goed. Deze week gaan we weer keihard trainen en dan kunnen we zaterdag weer lekker knallen in de wedstrijd. Wij zijn super trots op deze kanjers.