Wedstrijdverslagen: eerste helft veld zit erop!

Voor veel ploegen zat de eerste helft veld er al op, afgelopen weekend kwamen slechts 9 ploegen nog in actie. Achilles 1 verloor haar ongeslagen status, er werd met 16-10 verloren bij ZKV. Ook voor Team Twee bleek ZKV te sterk, het werd daar 18-12. Achilles 3 moest de punten in Barendrecht laten, Vitesse won met 16-10. Achilles 4 is definitief 'Herbstmeister', het werd 12-14 in Alphen a/d Rijn. Ook Achilles 5 gaat als koploper de zaal in, na de 11-14 overwinning op Die Haghe. Achilles 6 versloeg op het nippertje DES en Achilles 8 won bij KZ Danaïden: 11-14. Tot slot natuurlijk de kanjers van de A1, ook zij gaan als Herbstmeister de zaal in, Fortuna werd met 12-17 verslagen. Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen!

ZKV 1 - Achilles 1

Afgelopen zaterdag reisde het 1e naar Zaandam voor de laatste wedstrijd van het veldseizoen voordat de zaal begint. Ook nog een belangrijk potje want werd er gewonnen dan kwam de concurrentie op een gat van 4 punten, werd er verloren dan ligt het kampioenschap weer helemaal open.

De eerste helft begon matig. Met goals van Bastiaan Jarmo en Danique kwamen we op een 2-3 voorsprong. Vervolgens werd het 6-4 en kwam de aanval maar moeilijk tot scoren. In de rust de koppies bij elkaar gestoken en wetende dat er nog niks verloren is ging we vol goede moed het veld in.

Echter kon dit niet leiden tot een ommekeer in de wedstrijd. De scheids besloot vervolgens om alles tegen onze rebounder te fluiten waardoor de aanval maar korte aanvallen kon draaien. Enige wissels pakte ook niet uit en ZKV kwam met een aantal nood schoten tot een gat van 4 en uiteindelijk tot 6. Eindstand 16-10.

Jammer maar geen man overboord. Zkv moet nu alles winnen dus de druk ligt nu bij hun. Ik wil al het publiek van achilles bedanken dat ondanks de afstand toch de moeite heeft genomen om af te reizen naar Zaandam. Aankomende donderdag hoop ik daar jullie allemaal weer te zien om 20.45 in breedtehal A. Dan spelen we tegen ONDO voor de Haagse Korfbaldagen en dit zal een mooie wedstrijd worden.

Tot donderdag!

Groetjes,
Lars Alsem

ZKV 2 - Achilles 2

Dit was de wedstrijd waar het om draaide. De nummers 1 en 2 van de competitie die in een direct duel gingen strijden om het kampioenschap. Dit was in de allereerste wedstrijd op het veld ook al duidelijk dat het tussen deze twee ploegen zou gaan. Daar waar wij de 1e wedstrijd de regie in de laatste tien minuten uit handen gaven na een geweldige eerste helft bleek dat de returnwedstrijd er toch echt anders uit ging zien. ZKV begon de wedstrijd goed met een strafworp waarna de aanval erna Achilles weer gelijk maakte met 1-1. Zo bleef het even stuivertje wisselen tot 5-5 waarna voor rust ZKV toch een kleine voorsprong nam van 7-5. De doelpunten waren schaars aan onze kant en dat kwam met name door een te laag schotpercentage. Kans na kans werd gecreëerd, maar uiteindelijk moet dat balletje wel door het mandje en dat wilde maar niet lukken.

Helaas kwam ZKV goed uit de startblokken na rust en wisten ze hun eerste aanval direct te scoren en de marge te vergroten. Achilles deed een stapje extra en de duels werden feller en er kwam meer strijdlust in het team. Even leek het erop dat er nog een stunt aan zat te komen, maar ZKV bleef zeer gedisciplineerd spelen en gaf de opgebouwde voorsprong niet meer weg. De score op het bord eindigde in 18-12.

Voor het veld lijkt het kampioenschap nu heel ver weg, maar gelukkig gaan we nu de zaal in waar alles nog kan en waar Achilles 2 gaat shinen en laten zien wat we ook op de training laten zien. Ik ben er 100% van overtuigd dat we als ploeg zijnde in staat zijn om nog veel mooie wedstrijden te laten zien dus ik zie jullie allemaal in de zaal!

Groetjes,
Kjeld

Vitessa (Ba) 3 - Achilles 3

Volgt zsm!

Tempo 4 - Achilles 4

Afgelopen zaterdag stond Tempo op het programma. Een ploeg waar wij in de eerste wedstrijd van het seizoen ruim hadden gewonnen (24-10), maar toch veel last van bleken te hebben. In de teambespreking voor de wedstrijd werd nog eens benadrukt dat we rekening moesten houden met de wind. Des te knapper was het dat Marieke en Simon hun praktisch eerste balcontact wisten te verzilveren in een goal van aanzienlijke afstand met de wind vol tegen. Echter na deze aardige start wisten wij helaas niet, net zoals de vorige keer, echt uit te bouwen en een gewonnen wedstrijd te spelen. We hielden Tempo jammer genoeg in de wedstrijd en ze presteerde het nog om voor de rust zelfs voor te komen. Na de rust wisten wij weer scherp te beginnen en uit te lopen naar een gat van vier. Aan het aantal kansen heeft het niet gelegen want de 100 schoten is makkelijk gehaald. Lag wellicht ook aan de forse wind dat de goals achterbleven. Dit leidde ertoe dat het nog onnodig spannend werd en dat wij de verlossende vrije bal Erwin nodig hadden om met 12 – 14 te winnen en ons officieel tot Herbstmeister* te kronen. Al met al zeker geen schoonheidsprijs maar wel belangrijk om te winnen. Nu vooruitkijken naar de zaal, dan spelen wij gelukkig zonder wind ;).

Groeten,
Fabian

*is een uit Duitsland afkomstig sportterm. De aanduiding wordt in competitieverband aangehaald wanneer een seizoen zich van de zomer van het ene jaar uitstrekt tot de zomer van het volgende jaar. De herfstkampioen is de persoon of ploeg die halverwege het seizoen aan de leiding gaat.

Jeugdverslagen

Fortuna A2 - Achilles A1
Zaterdag 26 oktober en al weer de laatste veldwedstrijd van het jaar. Gezien de straffe wind die van alle kanten het veld van Fortuna op kwam maakte op voorhand al duidelijk dat er geen grote uitslag te verwachten was. Dat was ook wat de Wizard Simon vertelde. Daar waar hij altijd resoluut in zijn voorspellingen was, had hij er nu duidelijk moeite mee. 4 doelpunten verschil. Nee toch maar 6. Ik zei tegen hem wat is het nu 4 of 6. Simon begon zelfs te stotteren. Doe dan maar 6 om 5 minuten daarna weer 4 te roepen. Ik zei nog tegen hem misschien 5 ? Duidelijk was dat de wind ook in zijn hoofd ging zitten. “Hou het maar op 5” prevelde hij.

De voorbereiding op de wedstrijd was dit keer verre van optimaal. Griepjes, RTC , een verjaardag en een bezoek aan een pretpark lagen hieraan ten grondslag. Maar dat was geen reden om in Delft zonder winst weg te gaan. We waren het aan onze status verplicht om te laten zien waarom we ongeslagen bovenaan stonden en zo ook de zaal in gingen.

De wedstrijd ving aan. Het ging moeizaam aan beide kanten en er werd, zoals verwacht, weinig gescoord. Nadat het 2 - 2 was geworden kon er eindelijk een klein gaatje geslagen worden wat resulteerde in een 4 - 7 ruststand.

De 2e helft bracht niet de gehoopte ommekeer. Het moest echt uit de tenen van onze spelers komen. Fortuna bleek ook niet onder de indruk van ons. Waarom ook. Er was voor hen niets te verliezen. Het lukte Cino nog wel om een prachtige “doorloopbal achterlangs” te maken. Dan was er ook de matchwinnaar Noah B. Wat een klassespeler! Hij straalde rust uit, maakte zijn doelpunten en had elke rebound. Lekker om zo’n speler in je team te hebben. Het eindsignaal klonk en op het scorebord stond 12 - 17. Uiteindelijk toch ongeslagen en 4 punten los van nr 2 Die Haghe A1. Nog 4 wedstrijden na de winterstop winnen en de hoofdklasse veld is een feit. Dit moet te doen zijn.

En Simon? Meestervoorspeller Simon zoals altijd breed grijnzend. Vanaf volgende week kunt u bij hem terecht voor de Lotto getallen. Hij vraagt hier echter wel een kleine vergoeding voor.

‘s Avonds, onder het genot van een goed glas bier en na het zien van een wedstrijd van de “grote” jongens en meiden, de wedstrijden nog eens grondig geanalyseerd. De vraag was wat een kampioen een kampioen maakt. Uiteraard techniek, spelinzicht, je aan opdrachten van de coach houden maar het belangrijkste ingrediënten zijn toch de gunfactor en plezier. Binnen een team voor elkaar gaan. Elkaars kwaliteiten benutten en tekortkomingen aanvullen. En laat dat nu net datgene zijn wat in deze groep zit. Chapeau!!