Wedstrijdverslagen: Selectie pakt drie punten tegen KVA

Achilles 1 startte niet scherp en liet KVA in de eerste helft de wedstrijd bepalen. In de tweede helft werd orde op zaken gesteld en zo kon nog een punt uit de strijd gesleept worden: 24-24. Ook Team Twee maakte het spannend, de ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar kon verdiend twee punten bijschrijven: 15-14. Achilles 4 haalde de punten op in Leiden, het vijfde in Zoetermeer en Achilles 6 deed dat in de Lier. In eigen huis speelde Achilles 7 gelijk tegen VEO. Onze A1 mocht de tweede overwinning van dit seizoen noteren, dit keer werd van PKC gewonnen: 24-11. Ook de A2 én A3 wonnen, Eibernest en GKV werden verslagen. De C1 won op bezoek bij Pernix (8-19), de C3 won thuis van Avanti. Tot slot ook overwinningen voor de E2, E3, E4 en F1. Lees verder voor alle beschikbare wedstrijdverslagen. [Verslag Achilles 1 en 3 toegevoegd!]

• Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - KVA 1

"Ben je er klaar voor?" vroeg de trainer mij toen hij eruit was over de basis-acht voor de zaal. Want ik lag er een aantal weken uit met helaas weer een achillespeesontsteking. Met wat tegenslag nog vóór de eerste wedstrijd tegen Noviomagum, kwam ik vorige week met mijn antwoord "Natuurlijk trainert, ik zei je begin seizoen al dat als je me nodig hebt dan sta ik er en laat ik je zien dat je het mis had!" Dus daarna begonnen we aan de voorbereiding tegen één van de titelkandidaten KVA. De trainer koos voor een wissel met de damessets om meer balans te krijgen in beide vakken. Het was dus vooral wennen aan elkaar. Die lange (Jarmo) en ik moeten vooral de meisjes, Marit en Danique, bedienen en vanuit dat idee onze eigen kansen afwisselend gaan opzoeken. Op de trainingen werkte dat perfect. Maar ja, dat is wel anders dan wanneer je in een wedstrijd zit met alle druk daar omheen. Tijdens de voorbereiding hebben we alles doorgenomen wat KVA aan geintjes had en dat was heel wat. Dus doordat we dat wisten, konden we het ook bestrijden..... Dachten we van tevoren.

Kennelijk waren we dat vanaf het startsignaal allemaal in één keer kwijt. We konden nog wel meekomen, maar doordat we toch in alles trapten wat zij deden, konden we het verschil voor rust niet maken. Zij liepen helaas nog weg tot 5 verschil bij rust. Mijn vak moest aanvallend nog wennen, waardoor ons scorend vermogen nog laag bleef. Dat gaat veel hoger worden als we elkaar beter kennen. Het andere vak met Bas, Pep, Daphne en Benthe zal ook veel beter worden.

Dat zag je al in de tweede helft. Want in de rust heeft de trainer rustig nog een aantal zaken naar voren gehaald en duidelijke aanvallende afspraken gemaakt, die hij tijdens de wedstrijd nog bijstuurde. Ook vertrouwde hij op "Onze 2e Helft", want op ZKV na was elke 2e helft voor ons. En dat bleek, want we bogen de grote achterstand nog om in een 22-23 voorsprong! Dat was echt een mooie flow die we voelden. Helaas door onze onervarenheid speelden we het niet goed uit waardoor KVA nog vóór kwam en wij gelukkig nog gelijk kwamen.

Voor mijzelf voelde mijn rentree goed, het gelijkspel natuurlijk niet, maar wat we in de 2e helft lieten zien en wat we voelden is een mooie basis om op verder te gaan. KVA, Dindoa en Antilopen willen graag kampioen worden, maar ik denk dat als wij beter ingespeeld raken en slimmer omgaan met onze kansen en tegenstander, zij aan ons ook een hele zware dobber zullen hebben. Het publiek bedank ik voor de steun in de 2e helft en nodig ik graag uit om ons weer aan te moedigen aanstaande zaterdag als wij weer een moeilijke klus krijgen tegen onze vrienden van Die Haghe.

Lees hier wel vast het verslag van uw razende reporter: Puntendeling tussen Achilles en KVA.

Achilles 2 - KVA 2

Na de mooie overwinningen van vorige week in het altijd mooie Nijmegen stond dit weekend de eerste thuiswedstrijd van Achilles 2 op het programma. Dit weekend was de tegenstander van Achilles 2 KVA 2. KVA is een van de potentiele titelkandidaten dus Achilles 2 wist dat het flink aan de bak moest om de punten in Den haag te houden.

Achilles 2 kwam niet zo scherp uit de startblokken als gewenst. Kansen werden er wel vol op gecreëerd, alleen de doelpunten wilden niet vallen. Wel werd er keihard voor elkaar geknokt en was de focus van de gezichten af te lezen. Hierdoor was het gebrek aan scherpte geen nekslag voor Achilles 2. Dit resulteerde in een ruststand van 7-9 in het voordeel van KVA 2.

De tweede helft was de inzet en focus in nog grotere maten aanwezig dan in de eerste helft. Verdedigend zat het goed in elkaar bij Achilles 2, hierdoor scoorde KVA 2 slechts vijf goals in de tweede helft. De werklust en drive van Achilles 2 is en blijft een enorm krachtig wapen, iedere speler is bereid om alles te geven voor het team en dit is erg mooi om te zien. Mede hierdoor heeft Achilles 2 de achterstand van de eerste helft weten om te buigen in een 15-14 overwinning. Een groot compliment naar alle spelers en de staf hoe iedereen het hoofd grotendeels koel heeft weten te houden, goed gedaan Achilles 2. Als ploeg heeft Achilles 2 deze wedstrijd door middel van zakelijk spel tot een goed einde weten te brengen.

Volgende week vindt de stadsderby tegen Die Haghe plaats. Kom allen kijken en juich ons naar de overwinning. Tot volgende week,

Groet Sander

Achilles 3 - Die Haghe 3

Beginnen is één, maar volhouden is twee. Achilles begon sterk aan de wedstrijd. Er vielen veel doelpunten en tegelijkertijd lieten de leeuwen de spelers van die Haghe niet score. Die Haghe, dat bestond uit wat meer oudere maar ervaren spelers, kwam terug in de wedstrijd door hun tactiek te veranderen. Achter verdedigen werd goed uitgevoerd, het spel werd vertraagd en de doelpunten vielen niet meer zo fluweel het korfje in bij Achilles. Uiteindelijk lukte het Achilles het niet zo goed om zich aan te passen en te reageren op het achter verdedigen waardoor Die Haghe met een voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft kwam Achilles nog wel dichterbij maar kreeg toch niet de controle over de wedstrijd. Ondanks de gemaakte wissels en de nodige inzet moest Achilles het doen met 0 punten. Eindstand 18-22

Luca

Pernix 4 – Achilles 4

Op het veld heeft Achilles 4 al een keer mogen aantreden tegen Pernix. In deze ontmoeting kon Pernix in de eerste helft nog prima met ons mee, maar liet het in de 2e helft afweten. Hierdoor konden wij een groot gat slaan en de eindstand van 19-8 op het bord zetten.

We begonnen de wedstrijd goed en kwamen al snel op een 1-5 voorsprong. Pernix die alleen wist te scoren door vanaf grote afstanden te schieten kon alleen maar volgen. Ze vormde geen echt gevaar. In de rust kregen we weer de nodige vitamines in de vorm van voor geschilde mandarijntjes van de trouwe supporters. Dit zorgde voor de nodige energie in de tweede helft.

Net zoals de eerste helft begonnen we scherp. De eerste twee schoten waren meteen raak. Het scoren verliep vrij gemakkelijk en de schotten waren erg zuiver. Pernix bood echter stug tegenstand, waardoor we niet verder konden uitlopen dan 7 doelpunten. Echter door een stomme fout van de directe tegenstander van Tjitse kon hij rustig twee keer aanleggen vanaf 1 meter. De wedstrijd eindigde in een 17-25 overwinning voor Achilles 4. Met deze overwinning werd de ongeslagen status voortgezet en wordt er naar de koppositie in de zaal gegrepen.

De grootste uitdaging van deze dag was de Macdonald te vinden. Dus voor de mensen die in leiden zijn en naar Macdonald transferium willen, let op de omleidingsborden! Anders beland je zo weer in Den Haag, zonder je Bic Mac J.

Simon Rodriguez

Valto 4 - Achilles 6 13-15

Het moest er eindelijk maar eens van komen: het eerste verslag van Team 6 dit seizoen! Dat valt niet geheel toevallig samen met zo'n beetje de eerste punten van deze jaargang. Valto 4 moest er aan geloven. Na een 1-0 achterstand liepen we in de eerste helft al uit naar een voorsprong van zes punten. Een ongekende weelde. Valto bleef ondanks de achterstand geloven in een goede afloop en met dank aan een flink aantal gemiste doorlopers werd het dat nog wel een beetje. Goed verdedigend werk bleek echter voldoende om de overwinning over de streep te trekken. Nu staan we derde. Da's mooi natuurlijk. Twee gespeeld pas ook, maar laten we er nog even van genieten. 't Is toch brons op de Olympische Spelen. Europa in in de eredivisie. Play-offs voor EK-kwalificatie. D66/CDA in de Tweede Kamer. Patricia Haastrecht bij TVOH (btw, wie trekt Lil' Kleine nog, wat doet die gast daar?). Bakkerij Vliegendehond in de laatste oliebollentest. De magere resultaten hebben wellicht te maken met de naam van de team-app: 'Team Breezer'. Veel beschuldigende vingers wijzen bij het bedenken van deze goedkope naam in de richting van Rinus. En dat klopt. Zo krijgen we een mooi inkijkje in de belevingswereld van Rinus de regelaar. Hoewel iedereen die een breezer drinkt technisch gezien boven de 18 is. Hmm... Gekkigheid. Iedereen weet dat voor onze 'regelaar' leeftijd niet meer uitmaakt.

De overwinning had misschien ook te maken met de overweldigende trainingsopkomst van afgelopen tijd *proest*. In de Breezer-app werd geopperd om een boete van €2,50 per gemiste training in te stellen. De opbrengst zou moeten gaan naar het teamuitje. Als dit plan daadwerkelijk doorgang vindt, kunnen we aan het eind van het jaar voor volgend seizoen een trainingskamp organiseren op de Malediven. Met Daniëlle als hoofdsponsor. Er zijn mensen in het team die dit jaar voor het eerst in Team 6 zitten en geen idee hebben wie Daniëlle überhaupt is (@Tristan R.: die vrouw in onze team-app die ons op zaterdag altijd als eerste succes wenst).

Zaterdag ontvangen weer graag de gelukswensen voor de uitwedstrijd tegen Excelsior. Die drogen de ploegen af die ons afdrogen, dus verwacht voorlopig geen nieuw verslag ;-)

Groeten van Erwin

Achilles A1 - PKC A1
Vorige week heb ik stoer geroepen dat wij PKC even op hun plek zouden zetten na hun winst op titelkandidaat KZ. Toch zat ik zaterdag met dichtgeknepen billetjes achter de jurytafel met de gedachte dat ik misschien wel mijn hand (lees grote mond) overspeeld had. Het grote PKC waarvan de Fortuna aanhang zingt: “Zeg ken je PKC? PKC PKC Zij zijn de beste maar doen al jaren niet meer mee!” Stiekem zong ik het liedje in mijn gedachten en de hoop dat zij het bij het rechte eind hebben.

De mannen in het zwart, dit keer getooid in een blauw shirt, hadden duidelijke instructies. Zij duldden geen tegenspraak. De toon was gezet.

Het fluitsignaal klonk en het ging los. De Achillianen startten sterk met aanvallend goed positiespel. Mooie combinaties en iedereen hield zich aan de instructies gegeven vanaf de bank. Verdedigend was er ook haast geen doorkomen aan voor de gasten uit Papendrecht. Al vrij snel ontstonden er irritaties bij de coaches van PKC. Zij zagen met lede ogen aan dat hun spelers geen antwoord hadden op de tactiek van Achilles.De irritaties hadden duidelijk uitwerking op hun team. Veel opmerkingen op de leiding en ze lieten zich uit hun spel halen. Diverse keren riep coach Sander onze spelers toe dat zij de beslissingen van de scheidsrechters moesten accepteren en gewoon hun ding moesten doen. En dat werkte! De ruststand werd uiteindelijk 14 tegen 8 in ons voordeel!

Dan de 2e helft. PKC scoorde in de eerste 5 minuten 2 keer maar dat bleek ook de laatste stuiptrekking. Gestaag bouwden wij de voorsprong uit en lieten ons niet gek laten maken door de gedragingen van de tegenstanders. Rondvliegende bidons, op en aanmerkingen op de leiding en onderlinge discussies deden het spel van PKC geen goed. 39 seconden voor tijd kreeg Rick nog even een tikkie tegen zijn neus en moest het veld verlaten maar de eindstand was bepaald op 24 - 11! Sterkte Rick. 3 tegendoelpunten in de tweede helft. Wat goeeeeeeeed! Coach Arjan had weer goed zijn huiswerk gedaan.

Vanavond voor de buis kijkend naar Studio Sport. Kennen jullie dat? Je hebt een hekel aan iets maar je moet het zien. Omhooggevallen mannetjes die zwaar overbetaald worden voor twee keer 45 minuten tegen een bal schoppen. Gasten die een heldenstatus toebedeeld krijgen en commentaar geven in de trend van dat zij de wereld beter gemaakt hebben. Trek dan nog eens, van de totale speeltijd van 90 minuten, 45 minuten van de wedstrijd af (voor gasten met een “vallende ziekte” ) en wat hou je dan over? Een wanvertoning die resulteert in 45 minuten theater met maximaal 7 !!!doelpunten tot gevolg. Dat mensen daar nog naar kijken laat staan geld betalen. Sorry, ik draaf door. Soms ben ik ook een mens. Ik ben nl een voetbalhater maar dat hadden jullie vast wel in de gaten. Geef mij maar een wedstrijd van onze A1 hoewel ik ook stiekem fan ben van Max.

Volgende week zaterdag 14:25 uur hekkensluiter SKF A1 thuis. Komt dat zien!

Papa Ben

Pernix C1 - Achilles C1
Het was een hele leuke wedstrijd.Allebei de teams waren aan elkaar gewaagd.De wedstrijd ging heel goed,er werd veel geschoten en er werden veel acties gemaakt.Iedereen uit het team heeft gescoord,ook iemand van de invallers.In de tweede helft gingen we super goed spelen,we waren toen super fel en de verdediging onderschepte veel ballen.We scoorden toen super veel,we waren toen heel erg gemotiveerd,daardoor wonnen we met 8-19.die twee punten konden we goed gebruiken.

Natasha Amatredjo

Achilles C3 - Avanti C6
Vandaag speelde Achilles C3 de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Avanti C6. Het team dat geheel uit dames bestond, zag er uit als een hele kluif. De eerste wedstrijd van het seizoen, de C3 heeft er zin in, zeker na de grote overwinnig van de oefenwedstrijd 2 weken geleden. (20 punten!)

Avanti start sterk, voert de druk direct op wat vrij snel resulteert in 0-1. Gedurende de hele wedstrijd zal blijken dat beide teams ongeveer even veel balbezit zullen hebben, en over en weer veel kansen hebben. De bal gaat snel rond en alle spelers aan beide zijden komen goed aan bod. Siemen krijgt de bal speelt deze snel door naar Armin(in het andere vak), hij speelt op zijn beurt naar Bregje die het eerse punt voor de C3 zal maken. Wederom krijgen beide teams veel kansen, maar is het Siemen, die Teun assisteert in een doorloopt om de 2-1 te maken. Avanti voert de druk op, maar de verdediging laat weinig ruimte. Dan krijgt Achilles weer een aantal mooie kansen, Teun, Jalien, maar helaas wil de bal niet door de korf gaan. Dan een strafworp, Jalien neemt hem koelbloedig, en legt de bal moeiteloos in de korf; 3-1. Weer voert Avanti de druk op, een mooi lang schot geeft hen de 3-2. Achilles countert snel, maar het lukt net niet. Achilles verdedigt sterk, doorlopen van Avanti lopen op niets uit, alleen maar lange schoten die de korf niet halen. Dan weer een strafworp. Ook voor Bregje is dit een koud kunstje; 4-2 In deze fase van de wedstrijd neemt Avanti het een beetje over. Na een mooie onderschepping komt de bal toch helaas toch bij Avanti en een doelpunt 4-3. Dan komt er weer een mooi 1, 2-tje tussen Siemen en Teun. Waarbij Siemen aangeeft en Teun van ver de bal moeiteloos in de korf legt; 5-3. Een mooie stand om de rust mee in te gaan. De 2e helft worden Thomas en Michael gewisselt door Naomi en Ocker.

Avanti opent sterk. Maar C3 onderschept en zet de aanval in, maar helaas lukt het niet. Dan een strafworp voor Avanti 5-4. Hierna volgt weer een spannende fase waarbij beide teams sterk verdedigen, beiden veel kansen hebben. Het wil voor Teun maar niet lukken. Ook na een hele mooie opzet samen met Jalien en Siemen. Siemen neemt een lang schot, maar in de afvang weet Jalien hem er alsnog in te leggen; 6-4. Kort daarop volgt een mooie doorloop, Ocker maakt de 7-4. Dan volgen de laatste minuten van de wedstrijd, waain Avanti nog hard knokt. Wat resulteert in 7-5 en in de laatste minuut met nog een mooi afstands schot 7-6!

Een hele mooie, spannende wedstrijd, waarin iedereen hard werkte. Dit belooft een mooi zaalseizoen te worden!