Ouderen (Door Wout Broers)

hoofdartikel.JPG hoofdartikel

Ons verse bestuurslid Vincent Wiekenkamp schreef laatst een fraai en ontroerend hoofdartikel over de betekenis van Achilles als vriendenclub. Ook voor mij geldt dat ik veel vrienden heb te danken aan onze mooie club. Weliswaar heb ik er altijd voor gewaakt om niet alleen op Achilles vrienden te maken, maar het merendeel is wel degelijk Achilliaan.

hoofdartikel.JPG

Verschil is wel dat ik sommigen weinig zie op de club. Niet omdat ze niks meer willen met Achilles, maar als ik er naar vraag ze aangeven er niks meer te zoeken hebben. Doorvragend komt de aap uit de mouw. Weliswaar willen ze best nog een keer naar het veld komen, maar is er de angst geen generatie genoten aan te treffen en daardoor zonder gezelschap te staan. En dan is het al snel de laatste keer dat men het erop waagt.

En dat is jammer. Want juist deze ouderen zijn ‘uit de kinderen’ en kunnen voor de club nog veel betekenen. Ze hebben de tijd en vaak nog energie zat om klusjes voor ons te doen. Maar we zien ze niet en kunnen ze dus ook niet vragen. Hoe zouden we deze vicieuze cirkel kunnen doorbreken?

Natuurlijk bieden we juist voor deze groep o.a. tennis aan maar dat is kennelijk niet genoeg. Ze willen onze geroemde gezelligheid opnieuw beleven. Maar alleen langs de lijn staan is uiteraard niet gezellig.

Daarom mijn idee om een appgroep te creëeren waarin de ouderen kunnen aangeven dat ze van plan zijn hun oude vereniging te willen bezoeken en dat ze graag jou of mij dan ook willen zien. Die appgroep komt er. Ik worstel nog met de vraag wie er in zouden moeten en hoe ik hem zal noemen. Dus geef me suggesties en meld je aan: 06-46118283.

Tot ziens!
Wout Broers

Datum 03-12-2019 09:00
Tags