Wedstrijdverslagen: Selectie pakt volle punten in derbyweekend

Na een matige eerste helft, was de tweede helft en gelukkig ook de overwinning 'gewoon' voor Achilles 1. Revanche tegen de Kanaries: 17-13. Ook Team Twee won haar derby, tegen de reserves van Die Haghe werd het 22-15. Ook voor het derde was daar éindelijk die welverdiende overwinning, er werd met het kleinste verschil, 18-17, gewonnen van KZ. Achilles 4 won uit bij Excelsior (13-17), Achilles 5 versloeg in eigen huis Velocitas. Achilles A1 mocht alweer haar derde overwinning in de hoofdklasse noteren, 24-20, dit keer keerde SKF puntloos naar huis. Verder waren de overwinningen íetwat schaars dit weekend. De C1 won op bezoek bij Maassluis (3-12), de D1 won met 9-3 van Olympia. Tot slot ook de volle punten voor de E1, E2. F1 en F3. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen. [Update: verslagen 1, 2, A1 en F3 toegevoegd!]

• Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - Die Haghe 1

De Haagse Derby......

De derde van de vijf wedstrijden tussen Die Haghe en Achilles was aangebroken. De stand was op dit moment nog 1-1, maar beide ploegen waren vastberaden om de derde wedstrijd in hun voordeel te trekken. Op deze mooie zaterdag waren voorafgaand aan 1 al door de A1, 3 en 2 punten gepakt. Het zou toch geweldig zijn als we als vlaggenschip ook de punten zouden binnenharken.

Het begin van de wedstrijd begon zeker niet sterk. Het leek alsof we veel van wat we in de voorbereiding hadden afgesproken na het eerste fluitsignaal gelijk waren vergeten. Vooral de afspraak om de stippen en vrije ballen te voorkomen kwamen we niet na. De stand in de rust was 6-7, waarvan 4 stippen bij Die Haghe. We gaven het dus volledig weg, verdedigend moest het 100 maal sterker en scherper.

Na een kleine preek in de rust kwamen ook veel motiverende woorden aan bod. We moesten het samen doen, want als we als één team functioneren zijn wel zeker veel sterker dan onze buren. De tweede helft begon goed, we maakte al snel de gelijkmaker en gingen er zelfs overheen. Vanaf toen werd het verschil steeds groter en begon de teamspirit steeds meer te broeien. Wanneer we dat met elkaar creëren, kunnen we eigenlijk iedereen aan als je het aan mij vraagt. Met een eindstand van 17-13 hadden wij de derde wedstrijd terecht gewonnen.

Ik ben onwijs trots op de comeback in de tweede helft en de winst die wij hebben behaald. Ook ben ik trots op de invallers: Julia, Lars, Sander en Noa! Zij hebben het fantastisch gedaan. Ik heb zelf besloten dat Sander man of the match was, hij heeft echt laten zien dat hij zo waardevol is in zo’n belangrijke derby. De volgende wedstrijd tegen de kanaries vindt plaats op 15 februari, we hopen dat u er dan bij kan zijn om ons op een stand van 3-1 te brengen.

Cheers, Benthe

Lees hier wel vast het verslag van uw razende reporter: Brede bank maakt het verschil voor Achilles.

Achilles 2 - Die Haghe 2

Afgelopen zaterdag stond er voor de selectie kanarie op het menu.

De wedstrijd van het 2e begon erg stroef en moeizaam. Het ging de eerste helft dan ook gelijk op. Wanneer Achilles een punt maakte werd er aan de andere kant gelijk een tegendoelpunt gemaakt. Jammer genoeg voor de vakgenoten van Lars werd met elk schot van meneer Alsem de mand gevonden waardoor ze weer mochten verdedigen. De tussenstand in de rust was 11-9 voor de Achillianen.

Gelukkig kwamen de Achillesleeuwen sterk uit de kleedkamer en maakten het gat groter naar 13-9. Hierna was de wedstrijd gespeeld en heeft Achilles 2 er 22-15 van gemaakt. De 2 punten blijven in Den Haag en Achilles 2 blijft ongeslagen.

Complimenten voor de scheidsrechter, Harald van Dongen, die een prima pot heeft gefloten. Dank aan de vele supporters. Dat steuntje in de rug vanaf de tribune was erg aangenaam. Ook dank aan de reserves die er altijd weer voor ons zijn.

Tobias

Achilles 3 – KZ 3

Het derde heeft het dit jaar niet makkelijk gehad. Op het veld zijn er veel spelers gestopt die ‘afgevallen’ zijn naar het derde en een trainer die er mee kapte… Tja… Daar stonden we dan na twee weken met een handjevol mensen op het veld die wel nog graag door willen. Een structurele oplossing kon niet snel gevonden worden. Gelukkig konden we op de dinsdag met Glenn en Jan meetrainen. Op donderdag was Tjitse bereidt om ons training te geven. Bij de dames kregen we versterking van Michelle en Nikki (die het zeker niet onverdienstelijk doen in het derde).

Het coachen van de zaterdag wedstrijden bleef echter een probleem. Voornamelijk de uitwedstrijden. Het derde is een jonge ploeg die elke wedstrijd goed bij wist te blijven, maar zelf wissels toepassen in een team dat nog zo jong is en een goede tactiek bedenken en de kalmte bewaren tegen oude rotten is best lastig gebleken voor ons. Op het veld staan we onderaan met 2 punten. Als je naar de uitslagen kijkt hebben we het echt niet slecht gedaan > 14-13, 16-11, 13-15, 13-15, 16-10. Afgezien van de wedstrijd tegen KCC zijn we er nergens afgegaan. Punten hadden elke keer voor ons kunnen zijn. We moeten het als team doen, maar het gebrek aan leiding heeft er toch ook voor gezorgd dat we best vaak niet met de punten naar huis gingen.

Het zaalseizoen leek dezelfde wending te krijgen als op het veld. Wederom zijn de afvallers naar 3 gestopt of in een ander team gaan spelen. De uitwedstrijd naar Amsterdam moesten we weer zelf oppakken. En ook dit keer waren het oudgediende waar we tegen moesten spelen. Super sportief overigens die Amsterdammers, altijd leuk die uitwedstrijden. Maar goed de eerste wedstrijd ging verloren, wellicht ook omdat wij ons wat verloren voelde…

De tweede wedstrijd ging echter een stuk beter. De credits hiervoor mogen naar mijn mening gaan naar Marit en Bastiaan die de trainingen hebben opgepakt voor de dinsdag en donderdag. Ik denk dat iedereen in het derde er hierdoor ook weer zin in heeft, ik in ieder geval wel. De wedstrijd tegen Die Haghe 3 ging stukken beter. We stonden zelfs ver voor aan het begin van de wedstrijd. Door meer structuur en aanwijzingen van de zijkant staat er weer een ploeg. Daarnaast hebben wij deze week versterking gekregen van een super spits die het derde wel naar een hoger niveau wilt tillen, Michael Matla! Het derde kan jou goed gebruiken, top van je dat je bereid bent om met ons mee te doen.

Dan de wedstrijd van zaterdag! Het derde mocht met Renske als trainer het opnemen tegen de koploper KZ. Na de super trainingen van Marit, Bastiaan en Renske wisten we met de vakken precies wat we moesten doen. We speelden veel beter samen en er werd hard voor elkaar gewerkt. Hierdoor wisten we de punten eindelijk een keer binnen te slepen. Met een nipte overwinning van 18-17 hebben we de koploper verslagen. Hopelijk zetten we deze lijn zo voort en gaan we meer punten pakken.

Marit en Bastiaan, jullie zijn echt toppers. Jullie positiviteit werkt aanstekelijk en de trainingen zijn hartstikke leuk. Ook alle wissels bedankt die op het veld en in de zaal present waren. De bikkels van de A1 wil ik ook complementeren dat jullie ook bij het derde langs de lijn staan en ook hier voor de winst willen gaan! Helemaal super!!

Schroom niet om iemand in het derde aan te schieten als je ook een handje kan helpen. We hebben nog niet alles geregeld!

Jeanette

Excelsior 3 - Achilles 4

Zaterdag 7 december; de dag begon met Tjitse die zoals gebruikelijk Matchday! in de groepsapp scandeerde. Met dit gepaste enthousiasme verzamelden wij extra vroeg om nog even het zesde aan te moedigen. Wij begonnen de wedstrijd met de toevoeging van Iris die ons de rest van het seizoen gaat komen versterken. In de eerste helft hadden we het aanvallend erg lastig en vonden we het lastig om onder de verdedigende druk uit te komen. Toch ging het gelijk op wat ervoor zorgen dat we met een kleine achterstand van 6-7 gingen rusten. In de rust benadrukte we dat het spel nog niet eens zo slecht was, maar dat er wel wat meer pit in moest. Ook kwamen we op het idee om na de gewonnen wedstrijd van vorige week weer een ‘Erwin effect’ te creëren. Na de goede invalbeurt van Erwin van Veen twee weken geleden en het feit dat we Erwin de Laleine op de bank hadden zitten, hebben we doen besluiten om hem in te zetten. Uiteraard had dit het gewenste effect wat ervoor zorgde dat na 1 minuut Erwin uit het veld kon worden gehaald en wij weer verder konden met de basis acht. Al snel wisten we het gat van vier goals te slaan en dit hebben wij goed doorgezet wat resulteerde in een eindstand van 17-13. Publiek bedankt, scheids bedankt en Erwin bedankt. Tot volgende week!

Groeten,

Fabian van Hagen

Achilles A1 - SKF A1
Er bestaat een werkelijkheid op papier en de realiteit. Soms ben je geneigd je vast te houden aan de papieren werkelijkheid want die ziet soms veel rooskleuriger uit. Zo ook de wedstrijd tegen SKF. De ploeg uit Veenendaal die op papier de zwakste schakel is van de Hoofdklasse A. Geen wedstrijd gewonnen en de topploegen doen hun best tegen hen om hun doelsaldo op te vijzelen. Zo aan het begin van de competitie mogen onze Achillianen zich op basis van de stand een stevige middenmoter noemen die zich zeker kan meten met de top.

Alles in een bijzondere competitie waar niets is wat het lijkt. Neem nou PKC. Vorige week vielen zij ten prooi aan de ambities van ons team. Deze week hadden zij zich herpakt en wonnen weer van Dalto waar wij dan weer van hadden verloren. Kortom er is altijd wat te beleven in deze competitie.

Een ontspannend ogend team betrad dan ook het speelveld. Binnen 15 seconden al viel de eerste treffer voor ons. Zoooooo ..... Als dit geen monster uitslag zou worden wist ik het ook niet meer. Gemiddeld om de 2 minuten scoorden wij een doelpunt. De gasten uit Veenendaal hadden meer moeite met het vinden van de korf. Ondanks het redelijke gemiddelde werd de ruststand op 13 - 6 in ons voordeel bepaald. Maar om nu te zeggen dat SKF geen volwaardige tegenstander was doet zeker geen recht aan deze sportieve ploeg. Dat zou blijken in de 2e helft.

Dan de 2e helft. SKF speelde onbevangen en was zeker niet van plan zich te laten afslachten. Het leek wel of bij hen in de rust duidelijk werd dat met meer geloof in eigen kunnen er misschien wel wat te halen viel in het Haagse. Vanaf de 5e minuut in de 2e helft gingen zij los. SKF scoorde er lustig op los en kroop langzaam, als een sluipmoordenaar, dichterbij. Gelukkig herpakte wij ons de laatste 7 minuten. Geen monsteruitslag maar wel de 2 punten werden veiliggesteld. Eindstand 24 - 20.

Duidelijk was in ieder geval dat de Sint het land had verlaten met zijn Pieterbazen. Geen cadeautjes meer van hun te verwachten. Zeker niet met de komende wedstrijd in het vooruitzicht. Volgende week naar Koog aan de Zaan waar KZ ons opwacht de nummer 2. De laatste wedstrijd voor de kerst. Wacht eens even. Kerst ..... Da's toch iets met een kerstman die ook iets heeft met cadeaus? Hoho. Hoe KZ nu speelt hoeven we geen zeker geen presentje te verwachten maar dat is wederzijds.

Als laatste nog even een compliment voor de scheidsrechters van afgelopen wedstrijd. Consequent en haast foutloos. Mag ook een keer gezegd worden.

Papa Ben

Achilles B2 - Die Haghe B2
De eindstand was 8-14, dus helaas geen punten. In het begin was het nog wel spannend, maar Die Haghe maakte het verschil groter. Wat er goed ging was dat er veel werd geschoten. We maakten veel plaatsfouten, daar kunnen we aan werken.

Scheidsrechter bedankt! Alana en Joy bedankt voor het coachen!

Groetjes Elise

Sperwers C1- Achilles C3
We speelden uit en moesten wel een eindje rijden. Thomas was geblesseerd, maar kwam ons wel gezellig aanmoedigen. Gelukkig hadden we twee reserves die ook fantastisch hebben gespeeld. Dirk en Bradley: heel erg bedankt! Bradley scoorde wel 3 keer!

De wedstrijd verliep helaas niet zo goed en de stand werd dan ook 8-3. We hadden met meer pit in het spel een betere stand kunnen hebben.

Scheidsrechter bedankt.

Groetjes Joost

Achilles F3 - Dijkvogels F2 (Coachverslag!)
De eerste twee zaalwedstrijden zitten er alweer op voor Achilles F3. Zelfs met twee keer winst!! In de zaal zijn we wat lager ingedeeld dan op het veld. Hierdoor spelen wij ook tegen eerstejaars F’jes en dat maakt het voor onze kinderen wat leuker en makkelijker. Dit zie je ook terug in het spel. Afgelopen zaterdag was het tijd voor de tweede wedstrijd van de zaalcompetitie. Het was een beetje een gekke week, woensdag hebben we gezellig een pietentraining gehad en vrijdag waren de kinderen allemaal kapot en hadden we geen training op de voorwaarde dat alle kinderen zaterdagmorgen fit in de campus waren voor de wedstrijd tegen Dijkvogels F2. Fit waren ze zeker, we begonnen de wedstrijd dan ook met een 3-0 voorsprong. Verdedigend zaten we er goed bij en zodra we de bal onderschept hadden, gingen we als een speer naar onze paal om te scoren. Daarna hadden we een dipje, de concentratie leek na tien minuten al op te zijn. In het tweede en derde kwart hebben we dan ook niet gescoord en Dijkvogels kwam terug naar 3-2. Voor de laatste tien minuten hebben de coaches maar even gevraagd of we Chinees praten, maar dat doen we gelukkig niet. Opnieuw afgesproken dat we goed gaan verdedigen en plezier gaan maken . Conclusie is dat we ook echt geen Chinees praten, altijd fijn om te weten. De F3 was weer lekker fel en ging voor elke bal. We kwamen dan ook nog op 5-2 en dat betekent de tweede winstpartij in de zaalcompetitie. Na de wedstrijd was iedereen heel blij! De coaches hebben geen stem meer over, maar wat hebben jullie het weer goed gedaan. Super hoe jullie je herpakt hebben de laatste tien minuten, er stonden echte Achilles leeuwen in het veld! Maar vooral leuk hoe snel jullie stappen maken, elke week beginnen jullie het spelletje beter door te krijgen. Er wordt nu hard in elkaars handen gegooid, schieten met veel meer power. Ga zo door allemaal! Volgende week spelen we gelukkig om een degelijke tijd bij Avanti. Deze week gaan we weer heel hard trainen en dan zijn we helemaal klaar voor zaterdag.

Datum 09-12-2019 09:00