Verslag Achilles 1: Uitstekende start helpt Achilles in zadel

Afgelopen zaterdag speelde Achilles in Leusden tegen het veel scorende Antilopen. Na de overwinning van vorige week tegen Die Haghe was het zaak om koploper Dindoa in het vizier te houden. En dat lukte (23-29). In de voorbereiding lag het accent voor de Achillianen op het neutraliseren van de meestscorende spelers van opponent Antilopen. "En met een hoger en effectievere aanvalsfrequentie proberen snel een gat te slaan in de score," legt Achillescoach Glenn de Vries uit. Dat pakte beter uit dan verwacht. Op een kwart van de eerste helft stond er 0-6 op het scorebord.

 "Nog een paar keer knipperen met de ogen en het was 1-9!" zag een verwonderde De Vries. "Een ongekende weelde voor ons natuurlijk met al die vreselijke eerste helften achter ons". De Haagse formatie kon daar echter moeilijk mee omgaan: nog voor de rust kwamen de Leusdenaren terug tot 9-11 en met rust was het grote verschil dan ook nagenoeg verdampt (10-13 ruststand).

Na de pauze was het zaak voor de Achillianen om te schakelen naar hun sterke punt: de tegenstander bestoken met de juiste kansen en daarbij met verhoogde concentratie verdedigen. "In de eerste helft waren er al wat wissels om ons spel te verstoren, dus wij verwachtten dat in de tweede helft nog meer wissels met meer ervaring zouden komen," voorzag De Vries. De Achillianen lieten zich echter niet van de wijs brengen en hielden controle over het duel. Antilopen probeerde door extreem achterverdedigen terug te komen in de wedstrijd. "Jammer van zo'n ploeg," vond De Vries," omdat dergelijk anti-korfbal met de aanwezige kwaliteiten echt niet nodig is" Achilles liep in korte tijd weer uit naar 12-18 en halverwege de tweede helft gaf het scorebord 13-20 aan. De Haagse ploeg nam wat gas terug en Antilopen deed er een schepje bovenop, maar bleek niet meer gevaarlijk genoeg om een positief resultaat voor Achilles in de weg te staan. Via 20-27 en met wat invallers aan Haagse zijde kwam het tot een mooi slotaccoord van 23-29.

"Veel doelpunten vóór, veel doelpunten tegen. Een goede en nuttige wedstrijd waarin de opdrachten bijzonder goed werden uitgevoerd," oordeelde De Vries. "Minder tegendoelpunten zal door hard werken een volgend doel zijn".

Op 11 januari 2020 wordt de competitie vervolgd met de thuiswedstrijd tegen de sterke en terechte koploper Dindoa. "We hebben nog even om onze messen te slijpen en de boel vlijmscherp te krijgen," besluit De Vries. Aanvang is 18:45 in de Sportcampus Zuiderpark.

Datum 16-12-2019 09:43
Tags