Wedstrijdverslagen: Selectie haalt vier punten op in Amersfoort

Achilles 1 en 2 gingen op bezoek bij MIA. Voor Team Twee ging dit na een stroeve start relatief eenvoudig (14-24), voor Achilles 1 bleef het nog lang spannend. Het verschil werd pas in de slotfase gemaakt, maar uiteindelijk een keurige uitslag: 23-27. Team 3 speelde gelijk in een doelpuntrijke wedstrijd (29-29!) tegen Phoenix, terwijl Achilles 4 en 5 wonnen van Meervogels en Die Haghe. In eigen huis won ook de B1, zij mochten verdiend hun eerste overwinning noteren en wisten de Meervogels met 18-14 te verslaan. De C1 staat ook na afgelopen weekend nog ongeslagen bovenaan, dit keer werd VEO aan de zegekar gebonden. Ook veel gelijke spelen dit weekend, de C3, D1 én E1 verdeelden de punten met hun tegenstander. Tot slot nog overwinningen van de E3, F1 en F3. Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen! [Update: verslag Achilles 3 en B1 toegevoegd!]

• Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

MIA 1 - Achilles 1

Lees hier het verslag van uw razende reporter: Verslag Achilles 1: Achilles blijft overeind in lastige uitwedstrijd

MIA 2 - Achilles 2

Zaterdag stond voor de selectie een tripje naar Amersfoort op het programma. De tegenstander van de week was MIA, een ploeg die op papier erg makkelijk te verslaan moest zijn. Deze week moesten we Bart helaas missen, maar het team werd gelukkig goed versterkt door Desiree , een aantal spelers van de A en met onze eigen Bokito erbij moesten we MIA natuurlijk helemaal weg kunnen spelen.

Een makkelijke tegenstander, een gezellig busreisje en het vooruitzicht van de Mac, hier ligt natuurlijk het gevaar van een gebrek aan focus. Op de training en in de kleedkamer was het dus duidelijk geworden dat het zaak was om de wedstrijd niet te veel te onderschatten en wel 100 % energie te leveren net zoals de week ervoor. De wedstrijd begon een beetje stroef, we kwamen niet zo snel los zoals we misschien hadden verwacht. We wisten dat de kansen naar binnen lagen maar hierdoor vergaten we het af en toe om ook aan ons schot te denken. We gingen gelukkig wel met een voorsprong de rust in.

In de rust een goede opbouwende toespraak van Bas waarbij we nog meer energie moesten leveren en er nog betere kansen gezocht konden gaan worden. Dit werd goed opgepakt en iedereen is voor elkaar blijven werken. Desiree zorgde in de tweede helft weer voor veel nieuwe energie en ook alle A spelers konden even laten zien wat ze allemaal in huis hebben! Super dat jullie allemaal mee zijn gegaan en super goed gedaan! Alle punten dus weer mee naar Den Haag en daarna eindelijk naar de Mac.

Al het publiek dat er was heel erg bedankt! Super tof dat jullie er elke week weer bij zijn. Volgende week staat Nova op het programma in de Houtrusthal, hopelijk zien we jullie daar ook allemaal om ons naar de overwinning te schreeuwen!

Anne

Phoenix 2 - Achilles 3

Zaterdag 18 januari was het zo ver. Achilles 3 mocht zaterdag de rit afleggen naar Zoetermeer, voor de wedstrijd tegen Phoenix 2. Een tegenstander die als enige vereniging nog op nul punten stond. Met als Coach Rob Koene, en een goed gevulde reserve bank, met cino, Laura en Tjitse. Waren we klaar om de wedstrijd te starten tegen Phoenix.

De wedstrijd begon, in het begin wat moeizaam. Phoenix wist in het begin van de wedstrijd, veel te scoren. Met veel overtredingen vanuit onze kant, kwam Phoenix met de ruststand op een voorsprong van 19-15. Na een duidelijke bespreking wat er verbeterd moest worden om de punten mee te nemen naar Den Haag, konden we starten aan de tweede helft.

En de tweede helft kwamen we goed uit de starten blokken. We wisten de achterstand goed in te halen. Phoenix wist de tweede helft minder goed de korf te vinden waardoor voor achilles de aanvallen langer en gecontroleerder werden. Halverwege de tweede helft ging het gelijk op. Naar een stand van 23-23 naar 24-23 naar 24-24 konden we het niet zover krijgen om de wedstrijd om te draaien. Maar de positiviteit was er en de vecht lust om in ieder geval een punt mee te nemen naar Den Haag.
De laatste minuut brak aan op een stand van 29-29.  Maar helaas kon Achilles de bal er niet meer in krijgen om de punten mee naar huis te nemen.

Alle reserves bedankt voor het invallen en mee gaan naar Zoetermeer!

Volgende week spelen we tegen Tempo in de Gaslaan om 16.10. Dus iedereen is uitgenodigd om achilles 3 aan te moedigen om de punten in Den Haag te houden. Tot volgende week zaterdag om 16.10 uur in de Gaslaan!

Groetjes
Wesley

Achilles 4 - Meervogels 3

Wedstrijd! Vandaag misten we helaas Katrien en Anna, beide dames waren een weekend weg. Anna genoot van een weekendje "Twan-off", waarbij Katrien juist "off-piste" ging. Ook Tjitse was afwezig, hij was een van de gewaardeerde wisselpionnen dit speelweekend. In verschillende teams moest er gepuzzeld worden en hij gaf een basisplekje op voor een bankplekje bij 3, hulde! Dan ben je als vereniging ook wel erg blij als teams 1 t/m 4 gewoon punten pakken op deze dag! Want ja, ook team 4 wist de ongeslagen status opnieuw te behouden!

Dit keer niet in de Campus, maar in Transvaal. Dan weet je het wel: gauw wat ballen op de kop tikken, scheidsrechters tasje mee en vooral driedubbele fietssloten meenemen. Gelukkig waren er genoeg "nietjes", dus van bindingsangst geen sprake. Dat had Katrien dan weer met ons gemeen op de latten ;)

De wedstrijd; Meervogels had een lange heer. Na de nodige, 'gaan we nou tegen ze opstellen ja/nee?' of 'is de grootste schreeuwder gewoon de 1e aanval?', konden we beginnen. Niet dat het toen heel duidelijk was, maar Simon stond uiteindelijk tegen de lange heer! En dat ging voortreffelijk, aanvallende+verdedigende rebounds, gewoon heerlijk. Mede daardoor weinig lange aanvallen aan hun kant, waardoor onze aanval lekker kon ballen. Van 1-1, naar 3-1, naar 4-4. Echt stabiel uitlopen was er niet bij, maar we voelden de punten wel in de broekzak. Of rokje. Of dubbele sokken, naast de extra dextro. Ruststand van 10-8 meen ik, waarbij de 2e helft gekenmerkt werd door mandarijnen-energie en mooie balletjes. De scheids floot netjes voor de uitballen en de doelpunten, maar ach, meer heb je ook niet nodig als je ze er lekker inschiet. Een eindstand van 24-17 weerspiegelt een prima pot op zaterdagavond. Speciale dank ook aan onze reserves en invallers! Volgende week KVS!

Groetjes Mariek

Achilles B1 - Meervogels B1 (Coachverslag!)
Het laatste verslag van de B1 dateert alweer van een tijdje geleden. Na de wedstrijd tegen KVS waar we ondanks goed spel verloren doordat we onze veelvoud aan kansen niet afmaakten, speelden we tegen Eibernest. Wederom legden een prima wedstrijd op de mat, waren we nu beter op schot zodat we lang meekwamen, maar trokken we toch aan het kortste eind. Tegen Fortuna liep het nog lekkerder en pakten we richting het einde van de wedstrijd een voorsprong. We waren aan elkaar gewaagd en de wedstrijd kon twee kanten op, helaas viel deze net de verkeerde kant op en stonden we opnieuw met lege handen. De laatste wedstrijd van 2019 was tegen gedoodverfd kampioen Valto. De eerste helft konden we best lang meekomen, maar in de tweede helft deed Valto er een schepje bovenop en kwamen we er nauwelijks nog aan te pas. Balen om zo de vakantie in te gaan, maar Valto is simpelweg een maatje te groot voor de eerste klasse.

Afgelopen zaterdag trad de B1 in de eerste wedstrijd van 2020 aan tegen De Meervogels. Deze ploeg waren we op het veld al twee keer tegengekomen, waarbij de eerste wedstrijd verloren ging en de tweede wedstrijd een gelijkspel opleverde, dat misschien eigenlijk wel een overwinning had moeten zijn.

Er werd goed begonnen en via 1-0 en 1-1 liepen we snel uit naar een 3-1 voorsprong. Er werd scherp verdedigd en aanvallend was er veel beweging en hadden we oog voor elkaars kansen. Tot 5-3 was het telkens De Meervogels dat als eerste scoorde, maar daarna maakten wij de 6-3 wat leidde tot de eerste time-out. Het mocht hen niet baten, want Achilles ging vrolijk door met scoren en nam een voorsprong van vier punten. Pas vlak voor rust wist De Meervogels deze voorsprong weer te verkleinen tot twee, mede doordat wij steeds statischer gingen aanvallen. Zodoende zochten we met een 11-9 stand de kleedkamers op.

In de rust werd afgesproken om net als in het begin weer met veel beweging en veel afwisseling aan te vallen en met z’n allen strak uit te verdedigen. De eerste afspraak werd goed nagekomen en het leverde direct na rust de 12-9 op. De Meervogels drong nog even aan, naderde tot op één punt, maar daarna liep Achilles uit naar 16-11 en de volgende time-out voor De Meervogels. Nogmaals werd benadrukt ook energie te steken in het uitverdedigen en na de hervatting leverde dat een onderschepping op die direct werd verzilverd, 17-11. In de laatste vier minuten kwam De Meervogels nog iets dichterbij, maar de eerste overwinning kwam geen moment meer in gevaar. Het eindsignaal klonk bij 18-14.

Volgende week net zo scherp tegen Refleks, dan kunnen we er een kleine serie van maken.

Shane, Lucas en Demi, hartelijk dank voor het reservestaan.

Achilles C3 – Nieuwerkerk C5
Zaterdagochtend om 10 uur stond er een nieuwe wedstrijd op het programma. dit keer tegen Nieuwerkerk C5, de nummer 3 uit de poule. Na de ruim verloren wedstrijd van vorige week, moest het er nu maar weer eens van komen. Vol goede moed begonnen we de wedstrijd, maar na 2 minuten stonden we al een punt achter. Teun maakte snel de gelijkmaker, en toen kwamen we er langzaam een beetje in. We kregen veel kansen, maar de tegenstander helaas ook. Ook verdedigen ging best goed, maar niet goed genoeg. Ondanks de vele kansen stonden we bij de rust 1 – 4 achter.

Na de rust maakte Nieuwerkerk er snel nog twee, en toen leek het een gespeelde wedstrijd, waarbij we weer niet zouden winnen. Maar het bleek anders! Met Bradley en Dirk gingen we sneller spelen en konden we meer kansen creëren. Dirk maakte de 2-6, ik (Jalien) scoorde een strafworp. Teun scoorde de 4-6, en Bradley en Dirk maakte er uiteindelijk 6-6 van. Had de wedstrijd 5 minuten langer geduurd, dan hadden we vast gewonnen!

Scheidsrechter Osayande uit de A2, bedankt voor het fluiten, je deed het prima! Marinus, jij ook weer bedankt!

Zaterdag tegen KOAG gaan we knallen en winnen!

Groetjes, Jalien

ONDO F5 - Achilles F3 (Coachverslag!)
De F3 mocht afgelopen zaterdag afreizen naar Hoek van Holland, daar stond ONDO op Achilles te wachten. Een eindje rijden was het zeker, de vraag of we al in het buitenland waren werd daarom ook zeker gesteld. ONDO staat er bij de meeste bekend om dat ze groot zijn en de F5 van ONDO blijft zeker niet achter. We begonnen goed aan de wedstrijd, gelijk een 1-0 voorsprong. ONDO scoorde gelijk de 1-1 en de spelers en coaches van ONDO staan te juichen, waarop wij zeggen: “het is helemaal niet erg hoor, het staat gewoon 1-1”. Een mooie treffer zorgde ervoor dat we de voorsprong weer terug hadden. Maar toen kregen we een mindere fase, we hadden zelfs een superspeler nodig. Dit pakte overigens wel weer goed uit. We hebben ons in het derde en vierde kwart goed herpakt. Er werd goed verdedigd, goed gegooid en het was super leuk om naar te kijken! De achterstand werd omgebogen in een voorsprong. Ik merk overigens wel dat wij als coaches soms iets té fanatiek zijn, zo een 7-8 wedstrijd is gewoon niet goed voor je hart. Maar uiteindelijk hebben we de wedstrijd goed binnengesleept en konden de twee punten gelukkig mee naar Den Haag.