Wedstrijdverslagen: Achilles F1 kampioen!

Afgelopen zaterdag waren eindelijk weer volop punten voor onze selectieploegen. Achilles 1 won met 27-24 van Antilopen, de reserves maakten het nog spannend, maar wonnen ook: 22-21. Team Drie keek lang tegen een achterstand aan, maar vocht zich knap terug en 'won' een punt tegen de koploper. Achilles 4 is nog altijd lijstaanvoerder, mede dankzij deze winst tegen Weidevogels. Een ploeg die ook knap op weg is naar het kampioenschap: onze C1! Afgelopen weekend werd er met 4-16 gewonnen van KVS. Naast de gelijke spelen van de B3 & C3 (beide 7-7), was er nog winst voor onze E3, E3, F1 en F3. Die van de F1 is een extra vermelding waard, want dankzij deze 20-15 overwinning is het kampioenschap definitief alleen van onze kanjers. Van harte! Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen. [Verslagen Achilles 1 en 2 toegevoegd!]

• Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - Antilopen 1

YES! WE HEBBEN WEER GEWONNEN AFGELOPEN ZATERDAG!

Winnen, iets wat aan het begin van het seizoen zo vanzelfsprekend was, was dat de afgelopen drie weken zeker niet. Afgelopen zaterdag was het gelukkig weer zo ver. In een iets gewijzigde opstelling met de nodige invallers hebben we het toch weer geflikt!

Allereerst wil deze altijd positieve aanvoerster laten weten hoe trots ze is. Zoals hierboven beschreven was dat winnen zo onderhand een beetje ‘normaal’ geworden. Maar vergeet niet dat wanneer je een return wedstrijd speelt en je op kampioenscours ligt, iedere ploeg er alles aan doet om Achilles 1 te verslaan. Als je dan nog steeds de beste ploeg bent, dan win je ‘gewoon’. Maar als de tactieken van je tegenstanders werken en ze je zwakke punten weten te vinden, dan hoort verliezen er ook bij. Het eerste deel van de competitie verliep zoals we wilden maar in deel 2 van de competitie is toch gebleken dat we er met deze jonge, talentvolle topploeg nog niet helemaal zijn. Dat is vervelend maar gelukkig niet het einde van de wereld! Ajax verliest ook wel eens meerdere wedstrijden op rij en komen ook weer uit die dip .. dus waarom zouden wij dat niet kunnen ;)

Afgelopen zaterdag speelde Achilles 1 een prima wedstrijd. Jarmo opende de score met twee mooie goals. Het verdedigen daarna was weer even aanpoten en al snel kregen we twee tegengoals. Jammer van die vliegende start, maar koppie er weer bij en gaan! Dat pakte Achilles 1 goed op door over vijf verschillende schijven te scoren. KIJK, dat is onze kracht. Wij hebben niet 9 spitsen, maar wij hebben wel 9 mensen die altijd kunnen scoren. Doet de één het niet, dan zijn er nog 8 anderen over om het scoren over te nemen. Dit resulteerde in een eerste helft waarin Achilles 1 met een voorsprong van één punt (10-9) de rust in ging.

In de tweede helft ging het scoren wat soepeler omdat we over het algemeen beter uitgedachte aanvallen speelden en de juiste mensen vonden. We waren weer met plezier aan het korfballen en gunden elkaar leuke doelpunten na mooie aanvallen. Het verdedigen met het koppie 50 minuten lang, blijft voor ons een moeilijke opgave. Maar het scoren ging vandaag wel weer even lekker. Dat scoren moeten we onthouden, dat verdedigen moeten weer trainen.

Mooi om te zien dat er uiteindelijk 11 mensen POSITIEF op het scoreformulier te vinden zijn. De invallers scoren met het grootste gemak, omdat ze goed kunnen korfballen. Maar wellicht nog belangrijker: deze kansen worden gecreëerd door alle mensen die in het veld staan. Mensen die snappen dat invallers uitgespeeld moeten worden omdat we de wedstrijd gewoon gaan winnen. Dat is toch SUPER en ook precies zoals het hoort in een TEAMSPORT!

Volgende week en alle weken daarop gaan we natuurlijk weer voor de winst en we hopen dat jullie er zoveel als mogelijk bij zijn!

Marit

Lees hier alvast het verslag van uw razende reporter: Achilles doorbreekt negatieve spiraal

Achilles 2 - Antilopen 2

Toch altijd gek, zo’n periode van twee weken zonder wedstrijden midden in het seizoen. Hoe een ploeg uit zo’n ongewenste periode zonder wedstrijden komt, is altijd maar weer de vraag. Om die periode en een mogelijk gebrek aan ritme te doorbreken, werd er uiteraard gewoon getraind en als slagroom op de taart ook een gezellige Soto-soep lunch georganiseerd door Coach Maessen. Al met al werd dus alles eraan gedaan om gefocust toe te werken naar de wedstrijd.

Afgelopen zaterdag kwam Antilopen op bezoek en mocht Team 2 laten zien hoe het deze rustige periode uit zou komen. Vooraf, kijkend naar de stand, zou deze wedstrijd geen échte problemen mogen opleveren. Echter bleek in de uitwedstrijd dat Antilopen een taaie ploeg is met vooral bij de heren aardig wat lengte. Concentratie in de paalzone dus en vooral ons eigen spelletje spelen. Dynamisch, met af en toe een “rustige” 2-2 voor de afwisseling. En zo geschiedde..

De eerste helft liet Achilles 2 zien dat men dit seizoen terecht tot het laatste moment mee doet om de titel. Er werd lekker samengespeeld en de doelpunten vielen meer aan de kant van Achilles dan aan de kant van Antilopen. Met een verschil van vier doelpunten, in het voordeel van Achilles werd uiteindelijk tevreden de kleedkamers opgezocht. Puntjes op de i en gaan met die banaan was het devies voor de tweede helft. Antilopen leek echter scherper de kleedkamer uit te komen en knalden direct twee doelpunten op het scorebord. Gelukkig pareerde de thuisploeg met twee doelpunten en was het verschil gewoon weer vier. Waar Achilles een aantal wissels doorvoerde, leek Antilopen er toch nog in te geloven en ging er nog vol voor. Bij een verschil van drie doelpunten stonde de klok inmiddels al op 1 minuut. Ware het niet dat de klok nog in totaal zo’n 4 minuten op 1 minuut bleef staan. De scherpte bij Team 2 was weg en Antilopen kwam in de laatste seconden toch nog op gelijke hoogte. Een punt leek verloren te gaan, maar gelukkig dacht Ilan Verboom daar anders over en schoot in de laatste seconde nog de 21-20 door de korf.

Helaas bleek dat directe concurrent Dindoa ook had gewonnen van het sterke KVA. Teleurstelling natuurlijk, maar de hoop is nog steeds “alive”. Want komende zaterdag mogen wij afreizen naar Ermelo voor een directe confrontatie met de nummer 1. Als Dindoa wint, dan zijn zij kampioen. Als Achilles wint dan is het nog maar de vraag of Dindoa een week later gaat winnen van Novimagum. En als dit hun niet lukt, heeft Achilles twee het kampioenschap voor het grijpen… er is nog hoop dus!

Als je zaterdag zin hebt in een gezellig busritje naar Ermelo om onze selectie te steunen, dan ben je van harte welkom!

Tot zaterdag!

Groeten,

Bart

Achilles 3 - Avanti 3

Zaterdag mocht Achilles 3 aantreden tegen de koploper; Avanti 3. De ploeg wist dat ze flink aan de bak moesten, aangezien Avanti 3 ongeslagen bovenaan stond. Na de matige wedstrijd van vorige week tegen KZ waren alle spelers van Achilles 3 er op gebrand om zichzelf vandaag van hun beste kant te laten zien.

Achilles 3 begon scherp aan de wedstrijd en liet zich niet kennen onder de korf. Des al niet min wist Avanti al snel een gat te slaan van 3 punten. Doordat de doelpunten van Avanti makkelijk vielen en Achilles helaas te weinig scoorde ging de ploeg de rust in met een achterstand van 6-10. In de rust gaf coach Fischer aan de druk nog iets meer op te voeren en de koppies niet te laten hangen; ‘’Er is nog niks verloren’’. Helaas kwam Achilles 3 niet met de gewenste scherpte uit de kleedkamer en kwam de ploeg binnen 5 minuten achter te staan met 6-13. Hierdoor leek de op papier al lastige wedstrijd, haast onmogelijk om te winnen. Ondanks deze neerslachtige tussenstand probeerde Achilles 3 het tij nog te keren.

Met nog twintig minuten op de klok was het duidelijk dat er iets moest veranderen; de juiste mensen moeten nog meer uitgespeeld worden en verdedigend werd de druk nog iets meer opgevoerd. Met alle neuzen de zelfde kant op en een grote hoeveelheid wilskracht wist Achilles 3 in de laatste minuten nog een punt uit het vuur te slepen. De koploper, die nog geen punt verloren had, moest een punt achterlaten in Den Haag. Een topprestatie voor Achilles 3!

Weidevogels 3 - Achilles 4

Voor het 4e kwam de rust periode van 3 weken op een goed moment. Hiervoor waren de resultaten niet al te best. 2 wedstrijden werden met 1 punt verschil gewonnen en 2 wedstrijden werden gelijkgespeeld. Er hoeven nog maar 3 wedstijden gewonnen te worden om het kampioenschap veilig te stellen. Voor het 4e was het belangrijk om orde op zaken te stellen en de vorm die we in de 1e helft zaal hadden weer op te pakken. Gelukkig hadden we met weidenvogels geen betere tegenstander kunnen treffen om de vorm weer terug te krijgen. Want deze zullen we nodig hebben als we volgende week thuis tegen VEO spelen.

In de eerste helft nam Achilles gelijk een afstand van afwisselend 2 en 4 doelpunten. Verdedigend hadden we alles prima op orde en de doelpunten die we tegen kregen waren dan ook alleen van grote afstanden. Er werd Weidevogels vaak zonder afvang geschoten. Aanvallend was het niet altijd even constant en op sommige momenten misten we net nog die scherpte. Een vak had te veel een schots aanvallen en in het andere vak werd er te snel geschoten. Vanaf de zijlijn werden we door Fabian goed gecoacht. In de time out hebben we hier ook goed gebruik van kunnen maken.

In de tweede helft was het zaak om de voorsprong van 4 doelpunten uit te bouwen, zodat Weidevogels geen hoop meer had. We wilde niet in dezelfde situatie komen zoals de laatste wedstrijd tegen Excelsior dat op een gelijkspel eindigde. Weidenvogels stelde zich fysieker op, waardoor het spel vaak werd onderbroken. Wij lieten ons hierdoor niet afleiden en bleven ons ding doen en dat was scoren. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 15-19 eindstand. De punten zijn binnen en we kunnen ons opmaken voor de belangrijke wedstrijd volgende week thuis tegen VEO.

Simon

KVS/Maritiem C1 - Achilles C1
We gingen met het hele team de kleedkamer in. Onze coach Frank was er wel bij maar Julia helaas niet want zij had haar eigen wedstrijd. Frank zei voor de wedstrijd dat we de eerste 10 tot 20 minuten 800 procent inzet moesten geven zodat we in het begin een voorsprong van 5 a 6 puntenvoorsprong zouden pakken waardoor we makkelijker konden gaan spelen. We moesten ook heel sterk gaan rebounden en de goede mensen kiezen. Dit moest aan het begin goed gaan want als we zouden winnen hebben we namelijk nog maar 1 punt nodig voor het kampioenschap.

De eerste aanval was Levi, Shane, demi en Jill en de eerste verdediging was Mick, Damien, Nikki en Paivi. We begonnen heel sterk aan de wedstrijd. De verdediging onderschepte gelijk de bal in de eerste tegenaanval waardoor de aanval gelijk kan beginnen met aanval. Dat begon uitstekend want we kwamen gelijk op 0-1 door Demi en een paar minuten later op 0-2 door Shane door middel van een heerlijke combinatie tussen Shane en Levi. Het werd daarna helaas wel 1-2 maar Nikki zorgde met behulp van een doorloop bal gelijk voor de 1-3 Wederom omdat de verdediging door veel rebounds pakte. Een paar minuten later scoorde Demi weer een goal de 1-4 die uiteindelijk in de eerste helft 4 uit 6 schoot. En toen de bal weer werd onderschept maakte Levi weer een mooie actie dat resulteerde in een 1-5 voorsprong. Het werd daarna 2-5 maar toen maakte Mick ook een goede actie waardoor het 2-6 werd. En daarna bleef het vak van de 1ste aanval op dreef en scoorde Demi de 2-7 en de 2-8. Rust.

Frank die was weer super trots op ons. We pakte alle rebounds speelde de juiste personen uit en creëerden goede kansen en we hadden de 6 punten verschil al te pakken. We konden dus maar blijven herhalen omdat beide pakken super goed verdedigden en goed scoorden. Frank zei wel dat we de 2de helft even sterk zouden moeten spelen want we wisten dat KVS sterk de kleedkamer zou uitkomen. Fuut en de 2de helft begon. Na de rust scoorde Damien de 2-9 en Paivi voor de 2-10. Daarna ging het echt los want er werden al 2 goals in de eerste 3 minuten gemaakt maar Jill dacht dat dat nog wel beter kon dus scoorde ze de 2-11 en de 2-12. Dat is nog eens lekker de kleedkamer uitkomen. Daarna ging het wat moeizamer want de ballen wouden er even niet meer in waardoor het 3-12 werd maar even later scoorde Nikki weer de 3-13. Toen werd het nog 4-13 maar scoorde Jill de 4-14. Toen het vak van Jill moest verdedigen kwam Jill in een vervelende botsing waardoor ze van het veld af moest en mocht Manelle nog wat speel minuten maken. Nikki maakte toen nog maar eens de 4-15 met een mooie actie. Toen mocht Lucas nog even spelen voor Damien terwijl Lucas nog bijna een goal maakte en eindigden we door nog een goal van Nikki met een uitslag van maar liefs 4-16. Frank was heel trots op ons en we zijn door deze overwinning nog maar 1 punt verwijdert van het kampioenschap. We kunnen volgende week al kampioen worden als maaslius wint van nummer 2 velocitas maar als Velocitas wint is onze kampioenswedstrijd uit bij veo C1. Kom dan kijken. O ja en als we kampioen worden gaan we naar het NK in oldeholtpade. Kom dan zeker kijken. En reserves Manelle en Lucas heel erg bedankt dat jullie voor ons zijn gekomen en jullie je eigen wedstrijd hebben laten vallen. Ook de supporters heel erg bedankt en misschien tot 21 maart bij onze kampioenswedstrijd.

Dit was mijn verslag.

Damien Leben

Achilles F3 - Avanti/Post Makelaardij F5
Na de wedstrijd van de F3 werd mij gevraagd of ik ADHD heb, dat heb ik dus niet. Maar tijdens een wedstrijd van de F3 ga ik er zelf ook aan twijfelen. Het zijn natuurlijk maar kinderen die net aan het korfballen zijn, waarbij winnen niet de prioriteit is. Het gaat vooral om techniek aanleren en plezier hebben. Maar winnen blijft leuk. Korfbal blijft een fanatiek spelletje, ook op deze leeftijd al. Zelf sta ik ook te springen en schreeuwen tijdens de wedstrijden. Voor de wedstrijd werd mij verteld: ‘Juf, ik ga er vandaag vijf scoren, want ik geloof in mezelf’. Mijn dag was al goed, want hoe schattig is zo een opmerking. De wedstrijd begon alleen wat minder goed, al snel stonden we met 3-0 achter. Achilles F3 moest nog even wakker worden. Na de eerste tien minuten de kinderen een peptalk gegeven en dat hielp. Het was weer de F3 die wij kennen. Wat speelden jullie weer goed vandaag. Veel van de trainingen, zien wij terug in de wedstrijd en dat is genieten. Een dikverdiende overwinning: 11-8. We hebben nu een mooie derde plek in de competitie en nog drie wedstrijden te gaan. Laten we er nog drie leuke wedstrijden van maken, maar het zaalseizoen is sowieso geslaagd!