Verslag Achilles 1: Achilles doorbreekt negatieve spiraal

Achilles behaalde na drie nederlagen op rij in de thuiswedstrijd tegen Antilopen/Lancyr Deelen eindelijk weer eens een overwinning (27-24). Gedurende deze negatieve reeks zag de zwart-wit-groene brigade van Achillescoach Glenn de Vries haar titelaspiraties verdampen. In theorie is een kampioenschap nog mogelijk, maar waarschijnlijker is dat Die Haghe en KVA gaan uitmaken wie er promoveert. “Eindelijk weer een overwinning, ook een overwinning op onszelf,” vond De Vries. “Na het debacle van de laatste drie verliespartijen en in feite ook het verlies van het geloof in het kampioenschap, moesten wij de laatste weken de brokken bijeen rapen en weer de focus richten op onze ontwikkeling."

De wedstrijd tegen Antilopen zou de eerste toets zijn. Die begon voorspoedig voor de thuisploeg met een snelle 2-0 voorsprong. De voorspoed duurde maar even en resulteerde in een gelijkopgaande eerste helft met een 10-9 ruststand. De eerste fase na de rust gaf hetzelfde spelbeeld weer. Bij 14-12 sloeg Achilles een gat en liep uit naar 17-12. Via 20-14 en 26-19 was de wedstrijd gespeeld en lieten de Achillianen onbewust de teugels vieren. Zo kon de uitploeg uit Leusden de stand wat dragelijker maken en eindigden de ploegen op 27-24.

“Al met al speelden we weer een wedstrijd met veel goede momenten,” oordeelde De Vries. “Met als bijkomend positief resultaat dat we over de hele wedstrijd slechts drie benutte statische kansen tegen kregen. Dat was dit seizoen te vaak anders!”

Achilles staat nu twee punten achter op de koploper. Theoretisch is er dus nog uitzicht op de eerste plek. “We zullen dus de laatste drie wedstrijden moeten winnen,” besluit De Vries. Daarvoor zal komend weekend eerst de lastige uitwedstrijd tegen Dindoa in Ermelo gewonnen moeten worden. Die Haghe kan rond dezelfde tijd bij winst in de thuiswedstrijd tegen KVA de koppositie overnemen.

Lees ook het verslag van Antilopen: Antilopen overrompelt door Haagse bluf

Datum 09-03-2020 10:07
Tags