19 juli: 21-competitie

We hebben wat in te halen van de zomer! En daarom knallen we hem er gelijk maar in, want op zondag 19 juli zullen we alsnog een editie van de 21-competitie organiseren! Dit is het jaarlijks terugkerende schutterstoernooi van HKV Achilles, normaal gesproken gehouden op Hemelvaartsdag. Voor ieder lid, jong en oud. Jij komt toch ook?! [Update: let op, je doet mee in je nieuwe leeftijdscategorie! Klik op lees verder voor meer info hierover!

21-competitie

Voor diegene die nog nooit meegedaan hebben:

De dag begint rond de klok van 10. In iedere categorie starten we met 3 voorrondes. Per ronde wordt er 10 minuten gespeeld, waarin het de bedoeling is dat je zoveel mogelijk scoort in deze rondes. De palen staan 2x de lengte van de paal uit elkaar en je mag alleen vanaf de paal schieten, dus geen doorlopen. Na de voorrondes begint de knock out fase die eindigt met de diverse finales die een voor een worden gespeeld voor de kantine zodat iedereen deze kan volgen. Een spektakel dus! Er zijn vier categorieën:

  • Kangoeroes & F
  • E & D
  • B & C
  • A / senioren (in koppels)

Let op: je doet mee in je níeuwe leeftijdscategorie!

Er is wat onduidelijkheid over in welke categorie je dit jaar uitkomt. Hierbij doen we het volgende: je komt uit in de categorie waar je volgend seizoen in terecht komt. Dus spelers die afgelopen jaar in de D uitkwamen en volgend jaar in de C zullen gaan spelen, spelen dus in de aspirantencategorie. Dus óók op de hogere palen en met een K5. Zie het als een extra schottraining in voorbereiding op volgend seizoen! De overgaande aspiranten (die dus volgend jaar in de junioren spelen) doen dus  utomatisch mee met het koppelschieten. Zij dienen dus ook een partner te vinden!

Aanmelden

Opgeven kan nog tot zaterdagavond 18 juli per mail naar weerhaak@casema.nl.

Voor de hele dag gelden natuurlijk de nieuwe richtlijnen vanuit het Corona-protocol. Dus alle volwassenen op 1,5 meter afstand, tenzij je aan het ‘sporten’ bent! Meer info vind je ook in deze LK of op de website. De kantine is heel de dag geopend en heeft diverse kleine maaltijden in het aanbod. De KC zal deze dag een vriendelijk verzoek doen op vrijwilligers voor een kantinedienst.

Mooi weer gewenst!

Er is maar één zaak die roet in het eten kan gooien, en dat is het weer. Bij slecht weer zijn we genoodzaakt om het spektakel te cancelen aangezien de kantine beperkt toegankelijk is.

Tot zondag 19 juli op het veld (ook al doe je niet mee)!

Chris en Sten

Datum 13-07-2020 08:24
Tags