Wedstrijdverslagen: 'Gek' weekend - eerste wedstrijden zonder publiek

Een rare week waarin de eerste wedstrijden zonder publiek werden gespeeld. We zeggen bewust week, want de selectie haalde donderdag ook de wedstrijden tegen Die Haghe in. Wedstrijden die overigens wél te volgen waren, via onze eerste eigen livestream. Helaas leverden deze derby's alleen de eerste punten op voor Team Twee, zij wonnen met 20-16. Zaterdag wederom derbydag, dit keer de Eibers op het programma. Het vlaggenschip moest de punten aan de groengelen laten, Achilles 2 won dit keer met 9-17. Op ons eigen veld deed Achilles 4 goede zaken om de eerste plek te behouden, Refleks werd met 17-14 verslagen. Verder overwinningen waren er voor Achilles 5, 7 en 8. Bij de jeugd versloeg Achilles B2 knap Reeuwijk B1. Ook de D1, D2, E1, F1 en F2 wonnen, waardoor zij allen nog steeds in de race zijn voor een kampioenschap! Lees verder voor alle beschikbare wedstrijdverslagen. [Update: verslag Achilles 2 en 3 toegevoegd!]

  • Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - Die Haghe 1 én
HKV/Ons Eibernest 1 - Achilles 1 

Lees hier het verslag van uw razende reporter: 'Achilles delft onderspit in derby’s'

Achilles 2 - Die Haghe 2 én 
HKV/Ons Eibernest 2 - Achilles 2
 

Achilles 2 - vier punten in twee dagen

Na drie verliespartijen in evenveel wedstrijden werd het tijd voor Team Twee om het roer om te gooien. De doelpunten en de échte wil om te winnen ontbraken de afgelopen tijd. De wedstrijd tegen Die Haghe leek op het juiste moment te komen om alles uit de kast te kunnen en te willen halen. Niemand wil van de Kanaries verliezen dus een peptalk was niet eens nodig. Alle koppies stonden op scherp, alle neuzen dezelfde kant op.

Maar toen... Regen. De hele dag regen. Het is inmiddels bekend hoe het veld erbij ligt als het hoost, dus het werd spannend om op tijd het veld bespeelbaar te krijgen. Met veel dank aan de hardwerkende Tjitse, Rene en Margot konden we tien minuten voor tijd toch nog beginnen met warmlopen en inschieten. Inmiddels stond ook de livestream klaar en konden we beginnen. De eerste vogel van deze week stond op het menu.

Al snel bleek dat het korfbalspelletje anders gespeeld moest worden dan normaal. De bal stuitert niet, springt weg, blijft liggen, rolt door. Je had geen idee wat er kon gebeuren, behalve dat de bal bij de grond zou blijven. Dat leverde mooie duels op en prachtige snoekduiken op het waterveld. De omstandigheden waren niet goed, Team Twee was dat wel. Vrijwel alle duels om de glibberbal werden gewonnen, de goals vielen en zo hebben we de hele wedstrijd tegen een voorsprong aangekeken. We kwamen geen moment echt in gevaar en we hadden de controle over de wedstrijd. Na de 20-12 lieten we verdedigend de teugels een beetje vieren, of Die Haghe maakte ze gewoon af, kwam de eindstand op 20 tegen 16. Waar we gemiddeld de 12 doelpunten aantikten zijn we nu eindelijk los. En dat met dit weer. Misschien zijn we gewoon een regenteam...

Twee dagen nadat we de kanarie op het menu hebben gehad, stond daar alweer de ooievaar klaar om opgegeten te worden.

Wederom een koude, regenachtige dag. Dit keer een uitwedstrijd bij het goed georganiseerde HKV en ook hier werd de livestream, voorzien van leuk commentaar, niet vergeten. Met de wedstrijd van donderdag nog in de benen en na een goede peptalk ging Team Twee van start. Al snel in de wedstrijd pakten we een voorsprong. Echt spannend is de wedstrijd niet geweest, uiteindelijk zorgden we er voornamelijk zelf voor dat we niet met hogere cijfers hebben gewonnen. Waar het ene vak makkelijker tot scoren kwam, verliep dat in het andere vak een stuk moeizamer. Er was overleg en het sfeertje was goed, maar het uitspelen van de goede kansen lukte niet altijd. Met weer veel inzet en vechtlust wonnen we de wedstrijd uiteindelijk toch gemakkelijk met 9-17. Invallers en reserves bedankt! Gaaf om te zien dat er thuis zoveel is gekeken naar de livestream! Een goede week, met twee leuke wedstrijden en vier punten! Volgende week weer een nieuwe belangrijke wedstrijd, Maassluis staat op het programma!

Groetjes,
Ilan & Julia

Achilles 3 – HKC 2

Geen publiek, de kantine weer dicht en een ‘coco’ op het veld, het lijkt wel alsof we terug in de tijd gaan met deze coronamaatregelen, maar helaas is het noodzakelijk. Gelukkig kunnen we met z’n alle nog wel trainen en wedstrijden spelen, dus laten we hopen dat dit niet veranderd en we lekker kunnen blijven spelen.

Na de zeperd van vorige week tegen Avanti 3, waar we de wedstrijd in de eerste 10 minuten uit handen gaven, was het nu zaak om ons te herpakken. Op een regenachtige zaterdagmiddag stond HKC 2 op het programma. Een goede ploeg die vorig jaar met afstand kampioen zou zijn geworden, maar door corona niet is gepromoveerd. Voor hen jammer en voor ons opnieuw een grote uitdaging in deze zware poule. Bij winst konden we uitzicht blijven houden op de 3e plek en dat zou natuurlijk fantastisch zijn in deze poule. Iedereen was gebrand om een goede pot op de mat te leggen en in ieder geval een stuk beter te beginnen dan vorige week.

En dat deden we, we begonnen sterk aan de wedstrijd en we konden goed mee komen met het frisse spel van HKC. Het was een beetje stuivertje wisselen in de eerste helft. HKC kwam aan het begin steeds 1 of 2 doelpunten voor, totdat wij terugkwamen en de 4-4 maakten. Vooral in de verdediging stond het bij ons erg goed, alleen in de aanval vergaten we onszelf te belonen met goals. Het scoreverloop bleef hetzelfde naarmate de rust dichterbij kwam. Steeds kwam een van de twee een doelpunt voor en maakte de ander weer gelijk. Dit resulteerde in een ruststand van 7-8 in het voordeel van HKC.

Nu we wisten dat er wat te halen zou kunnen vallen, wilden we er in de tweede helft weer vol tegen aan en op naar de punten gaan. Op het veld was dit echter wat minder te zien, want we verloren de aansluiting al vrij snel. HKC sloeg een steeds groter gat naarmate de tweede helft vorderde en wij konden niet mee scoren. Wat bij ons wel vaker een probleem is, gebeurde nu dus weer en we verloren het zicht op een goede uitslag hier. Ook werden er wat meer domme fouten gemaakt en opgelegde kansen als stippen gemist (kuch kuch). HKC gooide de ballen wel erin, waar wij de kansen lieten liggen. Uitslag was uiteindelijk 11-17, opzich geen schande tegen deze ploeg, maar gezien de eerste helft zat er meer in het vat en dat maakt het zuur.

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen onze concurrent Vitesse 2 op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor ons om boven de streep te blijven en met een goed gevoel richting het zaalseizoen te gaan, want dat komt toch ook weer langzaam dichterbij. Katrien bedankt voor het invallen en Marcel bedankt voor het filmen!

Mark de Bruijn

Achilles 4 - Refleks 1 & 2

De kraker van het seizoen! Op de vroege ochtend (we hadden de zon bijna kunnen zien opkomen) mocht Refleks aantreden tegen het vierde. Refleks staat momenteel nog op een gedeelde eerste plaats met de toppers van het vierde. Maar dat zou niet lang meer kunnen duren. Refleks wist dit waarschijnlijk ook, ze vonden het zeer spannend en kwamen met volle sterkte naar het veld. De selectie van Refleks is één team en dat vind ik bewonderenswaardig. Zij doen het met zijn alle. Samen de hele dag in de kou zitten en gezamenlijk hun wedstrijden spelen.

We begonnen als een speer. En dat kan ook niet anders met Timme in de eerste aanval. Voor wie Timme nog niet kent, Timme zit in het vierde en is sinds kort bij ons komen korfballen. Bij het vierde kennen we hem al goed. Het is een snelle, behendige speler die zijn tegenstander kan uitschakelen en zelf mooie balletjes kan scoren. Wellicht dat u hem al op een live stream van het tweede voorbij heeft zien komen als ‘’nummer 8.. uhmm.. we weten even niet wie hij is’’, maar hij heet dus TIMME! Al snel volgde Audrey het voorbeeld van Timme waardoor we op een 2-0 voorsprong kwamen. Dat Refleks het spannend vond bleek ook maar weer toen er kort na het influiten van de scheids al een time-out werd aangevraagd. Achilles was bezig met een ware opmars en de coach van Refleks probeerde zijn troepen nog even aan te scherpen om het tij te keren. Het bleek voor Refleks een lastige opgave. Scorend over alle schijven wist het vierde Refleks achter zich te houden tot aan de rust.

Refleks was zich ervan bewust dat ze het met deze mannen en vrouwen niet gingen redden. De hulptroepen werden ingeschakeld om toch nog in het kielzog van het vierde te blijven. Refleks bleef wisselen en met hernieuwde krachten wisten ze toch een beetje dichterbij te komen bij de spierbundels van Achilles. Het werd nog een beetje spannend tijdens de tweede helft toen het scorebord een gelijke stand toonde. Het vierde zou echter het vierde niet zijn als we hier niet overheen zouden kunnen komen. De wisselbank van Achilles zat iets minder vol dan dat van Refleks. Maar meer hebben wij eigenlijk ook niet nodig. Met wat meer aanvallend vermogen werd de aanval gestart en al snel kwamen wij weer met twee doelpunten voor. Het bleef bij een klein spannend momentje wat eigenlijk niks meer bleek te zijn dan een storm in een glas water. De punten zijn in the pocket en de eerste plaats is veiliggesteld.

Volgende week spelen wij uit tegen Avanti! Ik wil eigenlijk zeggen kom allemaal kijken maar ik begrijp dat helaas door corona dit niet kan en veel mensen teleurgesteld zijn dat ze niet naar ons kunnen komen kijken. Hopelijk allemaal tot over een paar weekjes op het veld. Hou nog even vol en dan kunnen jullie weer genieten van het vierde.

Jeugdverslagen

Avanti A1 - Achilles A1
Na een goede eerste helft, ging deze wedstrijd helaas verloren. Avanti schreef dit verslag en plaatste er een aantal wedstrijdfoto's bij: Avanti | Post Makelaardij A1 – Achilles (DH) A1 23-10

Achilles D1 - Weidevogels D1 (Coachverslag!)
Afgelopen zaterdag kreeg de D1 koploper Weidevogels op bezoek. De wedstrijd in Bleiswijk kon alle kanten op, maar was uiteindelijk een prooi voor Weidevogels. Zoals vorige week te lezen was heeft Achilles D1 sindsdien een stijgende lijn te pakken, dus het was interessant waar we nu zouden staan ten opzichte van Weidevogels. Overigens leek deze thuiswedstrijd qua publiek meer een uitwedstrijd, maar de D1 ouders hoefden niets te missen. Enkele ouders stonden op de Mient toe te kijken, maar daarnaast had de D1 ook zijn eigen livestream, wat met dit weer voor de thuisblijvers erg fijn was.

Zij zagen de D1 dan ook scherp beginnen. Binnen een minuut hadden we na een prachtige dieptepass van Sem het eerste doelpunt op het imaginaire scorebord (geen idee waar de afstandsbediening van de echte was). Ondanks die flitsende start bleek al snel dat we het tegen Weidevogels moeilijker hadden dan tegen ONDO en Fortuna. Weidevogels verdedigde stug en hoewel we veel dingen van de training terugzien in de wedstrijd, duurt het soms even voordat de geoefende oplossingen ook gebruikt worden. Dit zorgde ervoor dat het tempo soms iets te laag lag om het de verdediging van Weidevogels lastiger te maken. Verdedigend hadden we het soms ook lastig. Wanneer moet je nou voor je tegenstander en wanneer moet je nou tussen de paal en je tegenstander? En hoe blijf je als je voorverdedigt het overzicht houden door zowel je tegenstander als de bal te zien? Weidevogels wist hier niet van te profiteren en bovendien onderschepten we de bal toch vrij regelmatig. Waar we in de uitwedstrijd de uitwerkfouten opstapelden ging dat vandaag vrijwel foutloos, waardoor onze aanval regelmatig de bal kreeg. Uiteindelijk was het na goed uitstappen van Britt dat we de 2-0 konden noteren.

Na het wisselen van vak bleek dat de tweede aanval het lastig had met de druk van Weidevogels. Wat wel leuk was om te zien was dat Jens ontzettend goed stond uit te blokken onder de korf, iets wat we deze week hebben geoefend. Na achttien minuten spelen wist Weidevogels onze voorsprong te verkleinen, maar niet veel later liet Layla ook zien dat ze had opgelet deze week. Vanuit het uitblokken stapte ze uit en kon ze de 3-1 aangeven, wat tevens de ruststand was.

De tweede helft begonnen we zoals de eerste. Wederom was het Sem die het eerste doelpunt aangaf. Weidevogels had nu minder lang nodig om te volgen, maar na de 4-2 volgenden binnen enkele minuten de 5-2 en 6-2 en kregen we het wat makkelijker. Verdedigend hielden we Weidevogels goed onder druk en in het restant van de wedstrijd wisten zij dan ook niet meer te scoren. Aanvallend lieten we steeds meer zien wat we op de training oefenen en uiteindelijk wisten we nog twee doelpunten erbij te maken, waardoor we een 8-2 overwinning konden noteren. Dat is best netjes tegen de ploeg die tot nu toe het minste aantal doelpunten tegen had gekregen.

Zoals hierboven al duidelijk wordt is er nog genoeg om aan te werken, maar dat neemt niet weg dat het telkens weer genieten is langs de kant. Volgende week uit bij Fortuna, die zullen ongetwijfeld hun huid een stuk duurder verkopen dan de vorige keer.

 

Tako bedankt voor het filmen! Sten bedankt voor het fluiten in dit druilweer.

Achilles D3 - Avanti/Post Makelaardij D3
Het was koud en het regende heel hard. We lieten ons niet kennen en gingen van start. Ruststand 2-3 achter. Na de rust was Avanti net even te sterk voor ons. Uitslag 4-12.

Groetjes Jesse

ODO E1 - Achilles E1
Vandaag gingen onze toppers van de E1 naar Maasdijk om tegen Odo te spelen. Vorig weekend ging onze wedstrijd niet door omdat het veld bij Achilles helaas door de vele regen niet bespeelbaar was. Deze week hebben wij hard getraind. Afgelopen donderdag verklaarde ze ons nog voor gek dat wij in de regen gingen trainen maar dat heeft ons echt geholpen bij deze wedstrijd. Door corona mochten alleen de ouders reden, kijken. Het verslag van de wedstrijd: Noa mocht als eerste reserve staan.

Na 2 minuten gespeeld te hebben maakte Xander de 0-1. Nog geen 2 minuten daarna maakte Fedde een mooie actie waardoor hij een strafworp kreeg en ja hoor het werd 0-2. En nog geen minuut later de 0-3 door No. De eerste 10 minuten waren gespeeld en ik mocht nu reserve staan zodat Noa nu erin ging. Daarna maakte Fedde de 0-4. Weer 10 minuten gespeeld en ik mocht er weer in en Fedde ging nu eruit. Ik maakte de 0-5. Roos scoorde daarna de 0-6 na een hele mooie doorloop. Toen maakte ik de 0-7 dit kwam door een hele mooie actie van de dames Noa en Roos waardoor No en ik het af konden maken. De laatste 10 minuten mocht Fedde er weer in en ging Roos eruit.

Ik weet niet wat wij ineens hadden maar we gingen een beetje raar spelen. Odo maakte daar terecht gebruik van en het werd 1-7 en gelijk door een mooi afstandschoten 2-7. Rick, Cino en Paul spraken ons streng toe :) en jahoor dat hielp. Fedde maakte de 2-8. Door een mooie aanval tussen Noa en mij scoorde Noa de 2-9 en No maakte het netjes af door de 2-10 te maken.

Ik vond het een super leuke wedstrijd wij hebben goed gespeeld en ben trots op mijn team. Cino, Rick en Paul bedankt dat jullie ons zoveel leren. Scheidsrechter van Odo bedankt voor het fluiten. En de vrijwilligers bedankt hoe jullie alles regelde ivm de corona regels!! Ondanks dat niet iedereen kan komen kijken door deze regels en wij de laatste 2 wedstrijden zonder publiek moeten spelen ben ik toch heel blij dat ik nog mag blijven sporten!!!

Groetjes van Xander Leben

E1.png

KVS E4 - Achilles E2
Na een zaterdag rust, omdat we op ons veld konden zwemmen, mocht de E2 afgelopen zaterdag weer aan de bak. Er was deze week hard getraind en de E2-ers waren er helemaal klaar voor.

Een 1-0 achterstand werd omgebogen naar een 1-3 voorsprong (ruststand). Vooral verdedigend hadden we het heel goed op orde. Er werden in de eerste helft bijna geen kansen weg gegeven. Deze week was er getraind op voor verdedigen en dit werd ook al knap gedaan! Aanvallend snapt nu iedereen hoe je een aangeef moet neerzetten, waardoor zo wel de jongens als de meiden mooie doorloopacties konden maken.

In de rust kregen de E2ers de opdracht om vooral zo door te gaan en het vol te houden. We wisten van de vorige wedstrijd dat KVS zal blijven door knokken tot het einde, dus wij mochten niet verslappen.

In de tweede helft werden er mooie kansen gecreëerd, maar helaas veel gemist. De laatste 10 minuten gingen in met een 4-5 voorsprong. KVS was in dit laatste kwart net wat scherper dan Achilles. KVS wist er goed gebruik van te maken dat Achilles niet meer scoorde en boog hun achterstand met een paar mooie doelpunten om naar een 7-5 overwinning.

Bij Achilles E2 na de wedstrijd teleurgestelde koppies, maar bij de coaches niet! Wat zijn we trots op de kinderen. Heel veel wat er is getraind in de eerste maand, was terug te zien in deze wedstrijd. We zien de kinderen met de week vooruit gaan. Er wordt veel met de buitenste hand gegooid, als de lange bal niet lukt, wordt deze aan de zijkant opgehaald. We zien dat de bal steeds sneller rond gaat en dat iedereen kan aangeven en scoren! En dan hebben we het nog niet eens over het verdedigen gehad. Iedereen kan er nu voor zorgen dat zijn tegenstander geen doorloop kan nemen en er worden veel ballen onderschept.

Zaterdag speelt de E2 uit bij Valto. Opnieuw een gelijkwaardige tegenstander. Als er dan de hele wedstrijd zo wordt gespeeld als deze eerste helft, dan hebben wij er alle vertrouwen in dat de punten mee gaan naar Den Haag.

Groetjes Marije en Rianne

Achilles F2 - Dunas F2 (Coachverslag!)
Je krijg er zoveel voor terug... zaterdagochtend (08:30u). Het regent. Geen publiek. Kantine dicht. Geen bakje koffie voor de wedstrijd, maar gelukkig was daar Renske met een eigen meegebrachte thermoskan verse koffie. Grote klasse. Eén voor één kwamen de spelers de poort door het veld op. Een beetje onwennig, want waar moet je heen? En het veld is zo groot... Gelukkig was iedereen op tijd, inclusief de scheidsrechter. Kaj (A1) floot de talenten van de F2. Dank. Altijd fijn dat er mensen zijn om de wedstrijden te begeleiden.

Wat betreft de wedstrijd kunnen we verder kort zijn. We waren goed. Er werd goed verdedigd en er werden veel ballen onderschept. Jonne maakte de 1 en de 2-0. Geen vuiltje aan de lucht. Kort daarop maakte Kenz de 3-0. Wat kon de F2 vandaag nog gebeuren? Twee momenten van onachtzaamheid later stond het echter alweer 3-2. Daar waar het publiek normaliter de ploeg over zulke dode punten heen tilt, was het team nu op zichzelf aangewezen. Gelukkig gingen de koppies niet hangen. Integendeel; de rug werd gerecht en wat vaker werd er met één hand gegooid. Met één hand kun je namelijk veel verder gooien dan met twee handen. Op deze manier konden we na het onderscheppen van de bal én het middenveld overslaan én heel snel in scoringspositie komen. Een paar goede omschakelingen later stond het 6-2. Jelte en Kenz (2x). Dunas kreeg de beschikking over een superspeler, maar dit weerhield Achilles F2 er niet van om door te gaan waar ze mee bezig was: onderscheppen, passen, sprinten en doelpogingen omzetten in doelpunten. Het was werkelijk waar een genot om te zien. Er was controle. Iedereen deed mee aan het spel en alle spelers zijn vaak in scoringspositie geweest. Jelte maakte ook nog de 7 en de 8-2. Nu pas deed Dunas wat terug: 8-3. Jonne en Jelte gooiden de wedstrijd vervolgens in het slot: 10-3. Een mooie wedstrijd en dito prestatie. Hulde aan de ploeg. Dat er alleen herendoelpunten zijn gevallen is een klein smetje. Maar; Ella, Milou en Evi hebben ook zeker goede kansen gehad en dat biedt weer perspectief voor bijvoorbeeld volgende week: thuis tegen VEO. Volgende week gaan we proberen om alle namen op het scorebord te krijgen!

Datum 05-10-2020 19:32
Tags