Wedstrijdverslagen: Achilles D1, D2, E1 en F2 kampioen!

De selectie pakte weer eens de volle mep: Maassluis 1 en 2 keerden zonder punten huiswaarts. Achilles 3 won uit bij Vitesse knap met 17-21. Team Vijf haalde de punten op bij OKV: 9-18. Bij de B2 weinig doelpunten, maar... Wél twee punten! De E4 speelde met 7-7 gelijk tegen Refleks. Tot slot wisten de D1, D2, E1 en F2 wéér de belangrijke punten te pakken: zij vierden namelijk allen hun kampioenschap. Gefeliciteerd! Lees verder voor alle beschikbare wedstrijdverslagen én de kampioensfoto's. [Verslag Achilles 1 en E1 toegevoegd!]

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - Maassluis 1

Zaterdag 10 oktober stond de wedstrijd tegen Maassluis op het programma. Na de 2 nederlagen op rij waren we erg gebrand om vandaag de punten wel binnen te slepen. Na een mooie overwinning van 2 en een peptalk van de coaches waren we er dan ook klaar voor.

Al begon de wedstrijd aan onze kant nog al stroefjes. Bijna de hele eerste helft liepen we achter de feiten aan, tot kort voor rust waar het voor ons de goede kant op viel. Zo gingen we de rust in met een 12-10 voorsprong. Na de rust gingen we gelukkig door waar we gebleven waren en konden we een gat slaan van vier doelpunten. Dit gat bleven we gelukkig tot het eind van de wedstrijd houden waardoor we niet meer in gevaar kwamen.

Opluchting en blijdschap nadat er weer 2 punten gepakt werden. En nog mooier, het eerste 4 punten weekend met de selectie. Helaas konden we dit niet direct vieren met elkaar, wat toch een beetje raar aanvoelt. Van mij mag de competitie wel weer hervat worden als de hele club weer aanwezig mag zijn. Het grootste gemis van de wedstrijden zijn dan ook het publiek die niet aanwezig mogen zijn. Daarom willen we jullie wel enorm bedanken dat jullie ons blijven steunen online, waar maarliefst meer dan 600 kijkers bij de livestream waren. Nu op naar volgende week waar we gaan knallen tegen Ondo.

Hopelijk tot snel op het Pomonaplein of in het Zuiderpark!

Groetjes Rick.

Achilles 2 - Maassluis 2

Een kaskraker van een wedstrijd!
Met een win streak ging Achilles met goede moed deze zaterdag tegemoet. Verwacht werd dat die 6 punten al binnen waren alleen moesten wij, zoals vorige wedstrijden, vol gas vooruit en niet remmen. Jagen op de bal en als een stel bezetenen duiken naar afstuitende ballen.

Wat begon met een goede weersvoorspelling eindigde in uur lang regen, getuigen beschreven “net ijs water”. De nodige kouden handen waren ook bij beide partijen aanwezig en dit resulteerde in alles behalve wat men beschrijft als “een doelpunten festijn”.

Kansen waren er zeker alleen werden deze niet afgemaakt. Gelukkig had Noah de Jong nog een aantal rake treffers in die paar minuten dat het droog was. Met een ruststand van 6-5 werd het strijdplan doorgetrokken; veel energie leveren, die ballen moeten alleen gaan vallen.

De tweede helft bracht niet veel verandering.... Lange aanvallen met veel doelpogingen maar het viel niet, de energie was er wel maar het schotpercentage is thuisgebleven. De onrustige uitwerking van Maasluis zorgde er voor dat Achilles vaker lange aanvallen kon hervatten. Hierdoor kon de wedstrijd uitgespeeld worden. In het verloop werd dankzij de vele herhalingen, toch nog een paar keer gescoord maar het zat niet breed. Eindstand 9-7.

Luca

Vitesse 2 - Achilles 3

Met de mooie weersvoorspelling in gedachten reed het 3e van Achilles naar het prachtige Barendrecht. Hier stond voor de Achillianen een belangrijke pot te wachten met zeer belangrijke punten. Met een heerlijke temperatuur waarbij je liever je winterjas aan zou houden floot de scheidsrechter voor het begin.

Achilles 3 begon met een redelijk stroeve 1e helft waarbij het scoreverloop gelijk opliep. Simon opende de score met een korte kans voor de 0-1, hierna kwam Vitesse met de 1-1. Volgende die het mandje wist te vinden was Mark met een mooi afstandschot voor de 1-2. Vitesse met de gelijkmaker 2-2. Nikki maakte de 2-3 door de bal er van een afstand in te werpen. Vitesse kwam terug met de 3-3 en hierna volgde de 4-3 in het voordeel van de gele duivels. Mark met zijn welbekende onderhandse strafworp zorgde ervoor dat er twee vieren op het scoreboard kwamen te staan 4-4. Vitesse kwam via een vrije bal op een voorsprong van 5-4 en vergrootte de voorsprong naar 6-4. Maar Wes wist wel raad met dit soort situaties en schoot een korte en verre kans erin waardoor Achilles kon aansluiten 6-6. Nikki met haar 2e van de dag zorgde ervoor dat Achilles op een 6-7 voorsprong kwam. Vitesse volgde met de 7-7. Onze ras Achilliaan Mark de Bruijn schoot de 7-8 erin. Wederom kwam Vitesse terug met een gelijkmaker 8-8 en volgde met de 9-8. Door een afstandschot van Tobias wist Achilles gelijk te komen 9-9. En we konden gaan rusten met een voorsprong van 9-10 door nog een afstandschot van Wesley (dankjewel Wes).

En die jongen weet niet van stoppen en gooit na de rust gelijk nog een doorloop erin 9-11. De score werd uitgebreid door een afstandschot van Tobias en de stand was 9-12 in het voordeel van Vitesse kwam terug met de 10-12 en de 11-12. Wesley met een afstandschot bracht Achilles naar 11-13. Vitesse kwam voor de zoveelste keer terug op een gelijke stand door 2x te scoren 13-13. Kaylee wist door een strafworp in het mandje te leggen Achilles op een 13-14 voorsprong te zetten. Maar uiteraard wisten die korfballers met gele shirtjes de score weer gelijk te brengen 14-14. Achilles kwam op een 14-15 voorsprong door een doorloopbal van Simon die de hele wedstrijd uitstekend aan het rebounden was! Zijn vakgenoot Tobias schoot van een afstandje de 14-16 erin. Nog 1 keer wist Vitesse op een gelijke score te komen door 2 goals 16-16. Maar vanaf dat moment ging Achilles er overheen. In de eindfase van de wedstrijd oogde Achilles ook veel sterker. Tobias schoot nog 2 ballen van afstand erin en bracht Achilles naar 16-18. Wesley was ook nog niet klaar en zette de score op 16-19. Door een felle actie naar binnen wist Nosa een strafworp te verzilveren en legde deze er ook keurig in 16-20. Nog 1 keer wist Vitesse de mand te vinden voor de 17-20, maar Tobias sloot de wedstrijd af met nog een afstandschot waardoor de eindscore 17-21 werd en bleef.

Met een spannende wedstrijd die grotendeels gelijk opging toonde Achilles 3 (met name in de 2e helft) welke ploeg de punten verdiende. Complimenten voor de ploeg, staf en cameraman.

Tobias

Avanti 4 - Achilles 4

Laat ik voorop stellen dat korfbalwedstrijden kijken, terwijl je zo graag wilt spelen, verschrikkelijk is. Wanneer je team vervolgens alles wint, verzacht dat gelukkig een hoop. Wanneer je team dan een waterballetwedstrijd moet spelen, is een enigszins droog plekje in de dug out niet verkeerd. Zo ook deze zaterdag. Tot en met de warming up was het nog te overzien, maar het fluitsignaal leek ook het begin voor de weergoden. Binnen no time waren onze spelers onherkenbaar; platte kapsels (Fabian was erg blij dat zijn haar nog goed zat aan de kant) en doorweekte tutu's..eeh..tenues. Een time-out werd gebruikt om met zakdoekjes de mascara te checken en het gel uit de ogen te wrijven. De nieuwe regel 'duiken op de bal is weer toegestaan' kon hier erg letterlijk worden genomen. Mits je lang genoeg je adem kon inhouden. Het moment dat de bal na een afstandschot gelijk stil lag in het diepe bad onder de korf, was het moment dat de scheids besloot "Zo is het genoeg". De stand op dat moment: 2-7. Staking voor de rust betekent alles opnieuw spelen. Helaas. Wat hebben we geleerd? Wij hebben duidelijk meer zwemdiploma's!

Mariek

Fortuna D2 – Achilles D1
Zaterdag 10 oktober 2020, de laatste veldwedstrijd van achilles D1 en ‘toevallig’ ook de kampioenswedstrijd. Om 11.30 verzamelden de D1 op het thuisfront om alvast op meerdere palen in te schieten. Dit is een voorbereiding die ons de vorige wedstrijden heeft geholpen bij het afronden, dus wilden we dat voortzetten. Het zonnetje scheen, de spelers en coaches hadden er zin in en via Teams hadden we livestream zodat de thuisblijvers mee konden genieten van de wedstrijd. In de auto’s vertrokken we naar Fortuna maar al snel begon het te regenen. Gelukkig stopte het voor de wedstrijd begon. Warmlopen, inschieten, nog een laatste peptalk van Joost en Achilles D1 was er klaar voor.

We begonnen de wedstrijd met in de aanval: Britt, Layla, Dirk en Semm en in de verdediging: Fleur, Lynn, Milan en Erik. De verdediging moest als eerste aan de bak, maar door een mooie onderscheppingen van Erik en Fleur kon de bal gelijk naar de aanval. Via een mooie dieptebal van Semm op Dirk, kon Dirk de 1-0 binnenschieten. Niet veel later scoorde Fortuna en werd het 1-1.

In de aanval werd veel rondgespeeld en via een uitstap kon Britt een doorloop nemen, maar geen ‘normale’ doorloop. Nee zij nam ‘m met één hand. Ik hoor het mezelf nog zeggen “Met één hand Joost?!” Ze nam ‘m alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Fortuna bleef bij, het werd 2-2 en daarna gelijk een vak wissel. We wilden dat er in de aanval iemand onder de paal zou staan en vanuit daar konden de overige spelers kansen creëren en veel schieten! Lynn stond onder de paal goed uit te blokken, dat zag Milan ook en hij kon via een mooi afstandsschot de 2-3 maken.

In de rust maakten Fleur en Semm plaats voor Lisette en Jens. Achilles mocht beginnen met aanvallen en dat pakte gelijk goed uit. Layla wist via een strafworp de stand op 2-4 te zetten. Fortuna bleef ook mee scoren 3-4 en niet veel later de 4-4. Het voorverdedigen ging bij achilles veel beter dan in de eerste helft en via onderscheppingen van o.a. Milan, Erik, Lisette en Lynn kreeg de aanval vaker de bal om aan te vallen. Jens had veel rebounds en was dan ook heer en meester onder de paal. Dat was dan ook zichtbaar voor zijn vakgenoten want Layla schoot mede daarom ook de 4-5 binnen. Lynn stond overigens erg goed te verdedigen haar tegenstander (heer) kreeg niet veel ballen meer van zijn vakgenoten omdat zij er continu tussen zat.

Na een vakwissel wist Lisette via een uitstap van Milan een doorloop te nemen 4-6. In de verdediging hadden wederom Jens en Dirk veel rebounds. Ook had Dirk had zijn verdediger helemaal onder controle want toen zijn verdediger schoot kwam Dirk aanvliegen en blokte de bal.

In de aanval onderschepte Milan via het uitverdedigen nog een bal en beloonde zichzelf met een afstandsschot 4-7. Dit was dan ook de eindstand Het was niet onze allerbeste wedstrijd, maar wel een echte kampioenswedstrijd. Het was sportief, spannend en we hebben mooie acties/ doelpunten gezien.

Nog een aantal bedankjes: scheidsrechter bedankt voor het fluiten, Fortuna D2 voor de sportieve wedstrijd, ouders voor alle support, spelers/ ouders voor het ‘kampioensfilmpje’ en Tako voor het streamen.

Lieve kinderen uit de D1
Persoonlijk wil ik jullie ook nog bedanken. Jullie trainen hard, hebben plezier en luisteren (dit mag en kan nog beter, haha). Dit geeft mij een brede glimlach op m’n gezicht en maakt mij stiekem ook erg trots dat ik met Joost jullie mag coachen, BEDANKT!

Terechte kampioenen zijn jullie!

Liefs,

Merel

Achilles D2 kampioen!

Achilles E1 - Die Haghe E1: Achilles kampioen!
Zaterdag hadden wij met de E1 een hele belangrijke wedstrijd, namelijk onze kampioenswedstrijd! Dit top team maakt een geweldige groei door. Allemaal worden ze steeds beter en dat is leuk om te zien.

In de wedstrijden is dat ook te zien. Ze begonnen de wedstrijd alleen een beetje alsof ze al kampioen waren. Waardoor we in de rust met 5-6 achter stonden.

Na rust kwam Achilles E1 echt weer tevoorschijn ze waren aan het vechten voor elke bal en gingen hun kansen afronden. Hierdoor liepen gingen we die hage voorbei maar niet makkelijk want die hage was een goede tegenstander die ons niet zomaar lieten winnen. Uiteindelijk is het de kids toch gelukt en zijn ze KAMPIOEN geworden met de eindstand van 10-8.

Trotse coaches

Valto E3 - Achilles E2

Kampioenswedstrijd voor beide ploegen. Zowel bij winst als gelijkspel wordt Achilles kampioen. Er moest vroeg verzameld worden, maar de E2 was er klaar voor. Van te voren bespraken we alle dingen die we al goed kunnen en een paar nieuwe dingen, zoals alleen gooien als je zeker bent dat de bal goed aankomt. Vol frisse moed begon de E2 aan de wedstrijd.

De beide ploegen startten meteen fel op de bal en verdedigden goed. Ook in de aanval waren beide teams dreigend en werden er veel kansen gecreëerd. Valto scoorde het eerste doelpunt, maar Achilles volgde snel ook met een doelpunt via een snelle schakeling van verdediging naar de aanval. Na de eerste 10 min stond het 2-2. In de tweede kwart van de wedstrijd werden er om de beurt doelpunten gescoord. Zowel Achilles als Valto hebben de leiding gehad. Rust: 6-5 achter. In de rust werden de koppies wat gespannen. De kinderen en coaches van de E2 voelde dat er winst of gelijkspel mogelijk was, maar ook dat Valto net even wat feller op de bal was.

Ook in de derde kwart werd er weer gestreden door beide ploegen met als resultaat zeer goed verdedigend werk en mooie doelpunten van Achilles. De E2 scoorde er 3 meer: 7-8 voor. De spanning steeg in de laatste kwart, daardoor maakte Achilles net even wat meer foutjes dan normaal. Wel bleven de doelpunten over en weer gaan. Valto scoorde er net op het laatste moment eentje meer: 11-10 verloren.

Helaas is het de E2 net niet gelukt. Maar wat zijn de coaches trots op hun spelers! En wat hebben ze hun best gedaan. De ouders hadden toch nog een troostprijsje voor de kinderen. Ze zijn goede tweede geworden in hun poule!

Groetjes Rianne en Marije

Achilles F2 - VEO F2 (6-4 en KAMPIOEN!)

Afgelopen zaterdag stond op de kampioenskraker van de toppers van de F2 op het programma. In het Leeuwenhol aan het Pomonaplein werd directe concurrent VEO F2 ontvangen. Bij winst of gelijkspel zou F2 zich de trotse kampioen kunnen noemen van de najaarscompetitie. Bij verlies zou VEO met de eer gaan strijken. Er stond dus nogal wat op het spel!

Dat de spelers van de F2 zich dat maar al te goed beseften, was wel duidelijk. Uit eigen ervaring weet ik namelijk dat in elk geval één speler al om 05.30 uur wakker was om zich mentaal voor te bereiden op de wedstrijd. Ook de rest was ruim op tijd aanwezig en er werd serieus warmgelopen en ingeschoten. Helaas was de trouwe fanschare vanwege de coronamaatregelen verbannen naar de parkeerplaats aan de andere kant van de sloot, maar ook hun aanwezigheid daar voelde voor de F2 als een enorme steun in de rug.

Met de nodige spanning in de benen werd aan de wedstrijd begonnen en voor we het wisten, keken we tegen een 0-1 achterstand aan. Gelukkig wist de ploeg zich snel over de schrik heen te trekken en binnen no time stond de gelijkmaker op het scoreboard. Het leek er wel op dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en de score ging steeds gelijk op. Er werd door alle spelers strak verdedigd, waardoor de tegenstander moeilijk tot scoringskansen kwam. Maar zelf hadden we wat moeite met de afronding, waardoor we de voorsprong steeds niet wisten te pakken of in elk geval niet wisten uit te bouwen. Met een gelijke stand gingen de potentiële kampioenen de rust in. Die werd door de coaches benut om de nodige tactische aanwijzingen te geven.

Toen de scheids infloot voor het begin van de tweede helft, leek het erop alsof de ploeg de spanning compleet van zich af had geschud. Er werd goed overgegooid en er werden uitstekende kansen gecreëerd. Door doelpunten van Kenz, Jelte en Jonne stond de F2 halverwege de tweede helft met een veilige 3 doelpunten verschil voor! Ook de dames Ella, Milou en Evi lieten zich deze wedstrijd gelden met verschillende doelpogingen, waarvan er helaas (nog) geen een in ging. Maar als ze zo doorgaan, is dat slechts een kwestie van tijd. Ook de ingezette Superspeler van VEO kon het tij niet meer keren en met een 6-4 eindstand was de F2 officieel KAMPIOEN! De cupcakes van trainer Esmee, de medaille van de TC en de Kanjer-stroopwafels van de coaches waren meer dan verdiend.

Ik ben ontzettend trots op al onze spelers. Zo goed als allemaal eerstejaars F-jes, die in hun eerste officiële seizoen meteen het kampioenschap binnenslepen. Super knap hoe zij zich in de afgelopen weken ontwikkeld hebben, dat belooft nog veel moois voor de rest van het seizoen!