Verslag Achilles 1: Achilles herpakt zich tegen Maassluis

Na twee zeperds op rij in de derby’s tegen Die Haghe en HKV/Ons Eibernest heeft Achilles de stijgende lijn weer te pakken. In regenachtige omstandigheden werd op het veld aan het Pomonaplein laagvlieger Maassluis verslagen (22-15). [Archieffoto: Achilles - RWA]

“Voor ons was het zaak om de derby's snel te vergeten en dat doe je het beste door een overwinning in de volgende wedstrijd,” had Achillescoach Glenn de Vries van tevoren aangekondigd. De Vries had zijn ploeg dan ook voorbereid op het scenario ‘regen’. In de twee voorgaande wedstrijden was dat een factor die sterk van invloed was op het spel van de Achillianen. “Laten zien dat we ook kunnen bikkelen,” aldus De Vries.

Dat kwam in de beginfase van het duel nog niet tot uiting. Na het startsignaal begonnen de Achillianen niet slim, waar Maassluis van profiteerde. Achilles liep snel achter de feiten aan en zag Maassluis twee keer op twee punten voorsprong komen (2-4 en 3-5). Na een kwartier leek de thuisploeg de boel op orde te hebben en kwam terug tot 5-5. Het was Maassluis echter dat opnieuw twee keer scoorde (5-7), maar de Achillianen waren inmiddels gewend aan de omstandigheden en namen via 9-9 een 11-9 voorsprong. Deze marge werd behouden tot de rust (12-10).

Met drie vlotte goals in het begin van de tweede helft was het pleit snel beslecht. Noa Brusse, topschutter van de middag, kwam op niveau en scoorde één van zijn vijf treffers direct na rust. Joël Sanches mocht een aantal malen Rick Pot aflossen in de aanval en deed dat buitengewoon verdienstelijk met liefst vier treffers in het tweede bedrijf.

“De 22-15 eindstand was een terechte,” vond De Vries die blijdschap en opluchting zag bij spelers en staf. Volgende week staat het uitduel met koploper ONDO op het programma dat samen met KOAG de lijst aanvoert. “We bereiden ons optimaal voor op deze belangrijke wedstrijd om aansluiting bij de top drie te houden,” besluit De Vries

Datum 12-10-2020 11:00