Van de materiaalman | Update containers

De afgelopen weken is mij al meerdere malen gevraagd wanneer er een update zou komen omtrent de containers en het materiaal. Moeten we nou wel of niet opruimen? Blijft het zo’n bende? Kunnen we nog bij de zwarte container? Afgelopen zondag zijn de laatste werkzaamheden afgerond dus bij deze de beloofde update.

Grijs, zwart, groen?

De grijze container is de nieuwe materiaalcontainer voor het kunstgras. Het is niet meer de bedoeling dat we over het bouwterrein in de zwarte container komen. Mochten er nog spullen in liggen die je nodig hebt of extra palen of platen dan mag je die uiteraard nog pakken. Wel graag opruimen in de grijze container, zodat we de zwarte zo snel mogelijk niet meer nodig hebben. Dan hebben we nog een groene container. Hier ligt een elektrische of een hand ballenpomp. Verder is de groene container voor de KC om ons weer van eten en drinken te voorzien. Daarover meer in een nader nieuwsbericht.

Materiaal%20-%20Container%20-%20Opgeruimd.jpeg

De (grijze!) materiaalcontainer

  • Om de grijze container te openen met je eerst de rechterdeur openen, dan pas de linkerdeur. Nooit tegelijk! Dan klemmen ze en krijg je ze niet meer open of dicht.
  • Ik wil geen losse spullen meer zien in de container. Alles heeft een plek.
  • Palen gaan achter de banden zodat ze bij elkaar blijven. De reden dat we het zo oplossen is omdat we geen dingen mogen schroeven of lassen aan de container. Deze hebben we te huur en moeten we heelhuids weer inleveren.
  • Manden moeten op de karren. Niet los!
  • Dopjes gaan om de blauwe paal. Niet los! En ook niet op het veld!
  • Ladders en kleine hoepels liggen in de hoes in het middelste kastje. Graag na gebruik weer netjes in de hoes terug doen zodat de setjes compleet blijven. Er zijn 12 hoepels in 3 kleuren per set.

Het enige wat niet in de grijze container mag is materiaal voor het gras. Daar bedenk ik een andere plek voor. Platen mogen op het kunstgras blijven. Wel moeten ze aan de kant zodat niemand erover kan struikelen. Deze kan je zo onder het hek schuiven zodat ze netjes opgeruimd zijn.

Materiaal%20-%20Containe%20%20-%20Palen.jpeg

De ballen!

Dan nog even wat anders. Twee seizoenen geleden zijn we op het veld overgestapt van blauw/gele naar zwart/witte ballen. Dit had met name een financiële reden. De blauw/gele ballen nemen vocht op en worden zwaarder bij regen. Buiten het zwaarder worden is vochtopname ook een warm welkom voor schimmels. Op de foto kun je zien dat er een bal of tien beschimmeld zijn. Dit waren overigens ballen die door de slijtage van het veld al niet meer goed genoeg waren en daardoor in de prullenbak eindigen. De overige ballen op de foto zijn lek of in te slechte staat om mee te korfballen. De reden dat ik dit benoem is om jullie ook een kijkje te geven in de afschrijving van de korfballen. Ze kosten 40-45 euro per stuk, dus ga er goed mee om en raak ze vooral niet kwijt.

Materiaal%20-%20Ballen.jpeg

Tot zover de update omtrent de containers en het materiaal.

Ik kan niet genoeg blijven benadrukken dat het belangrijk is dat we met z’n allen opruimen en dat we de mensen en de kleinsten die er nog niet zo goed in zijn bij helpen.

Totdat de nieuwe kantine af is zullen we moeten roeien met de riemen die we hebben. Laten we met z’n allen ons best doen om daar het beste van te maken. En daar hoort ook opruimen bij.

Ilan Verboom

Datum 31-05-2021 09:07