Achilles selectie (1, 2 en 3) sluit vreemde selectieperiode zeer succesvol af

Het was een vreemde situatie, waarin door de staf van onze selectie teams Achilles 1, 2 én 3 uiteindelijk van de nood een deugd gemaakt werd. Waar de teleurstellingen dit seizoen voor ons allemaal zich bleven opstapelen, door dat verdomde Coronavirus, heeft de situatie er uiteindelijk voor gezorgd dat de Achilles-selectie met een gevoelsmatig vreemde luxe, vervroegd aan de slag ging met de selectieprocedure die normaal gesproken pas plaats zou vinden nadat iedereen terugkomt van Zomerreces.

Zowel Glenn de Vries (Achilles 1), als Bas Maessen (Achilles 2) en Erna Fisher (Achilles 3) kijken trots en tevreden terug op een mooie selectieperiode, waarin de traditionele (en dus voor sommigen teleurstellende) knopen doorgehakt moesten worden. Lastige keuzes, gemaakt op basis van tactische overwegingen in combinatie met de tomeloze inzet van een groep jeugdige Achillianen, hebben uiteindelijk nu al gezorgd voor duidelijkheid. Hierdoor kan de focus vanaf 10 augustus volledig gelegd worden op het samenstellen van mooie koppeltjes, het smeden van soepel lopende vakken en andere tactische- en mentale zaken.

Voor zover ik mij kan herinneren, heeft Achilles in de afgelopen 15 jaar nooit zó’n jonge selectie gehad. Iets wat aan de ene kant een valkuil kan zijn, is aan de andere kant ook écht de kracht van deze groep. De gehele voorbereiding én de periode daarvoor, was nagenoeg iedereen áltijd weer aanwezig en die inzet en energie is vreselijk aanstekelijk. Zeker toen er lastige keuzes gemaakt werden, was er géén onvertogen woord binnen de groep en stond iedereen voor elkaar klaar. Op deze manier is nu al een mooie fundering gelegd in de richting van eindelijk weer een normale competitie, in een normaal seizoen.

Achilles mag trots zijn op deze grote groep Achillianen, en ik ben er van overtuigd dat zij onze achterban binnen de club weer de binding met de club kunnen bieden waar wij na het afgelopen jaar (volgens mij) allemaal enorm naar snakken.

Zonder op de zaken vooruit te lopen, ga ik er stiekem vanuit dat we de gehele club (of een groot deel daarvan) vanaf 10 augustus weer mogen verwelkomen bij de oefenwedstrijden en toernooien die wij gaan spelen. Hopelijk dus tot dan!

Namens de gehele staf;

Bart Kasten

selectieprocedure%20Achilles%202021-2.jpeg

 

Datum 14-06-2021 23:49
Tags