Wedstrijdverslagen: we zijn weer los!

We mochten weer, we zijn weer los, de kop is er af: het eerste weekend 'voor het echie'! Achilles 1 en 2 trapten hun seizoen af met een derby bij de Eibers. Gelukkig keerden beiden ploegen met de punten in de tas (nadat het nog lang gezellig was) huiswaarts. Team 3 speelde in Delft, waar een pittig potje tegen DES 2 beloond werd met de eerste punten. Ook Achilles 4 en 5 wonnen hun eerste wedstrijden. Verder was er ook winst voor Achilles A2, D1, D3, E3 en F1. De B3 sprokkelde één punt: zij speelden met 7-7 gelijk tegen Trekvogels B1. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen. [Foto: Pictures by Mo/KIOS]

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

HKV/Ons Eibernest 1 - Achilles 1

Volgt zsm!

HKV/Ons Eibernest 2 - Achilles 2

Zoals de zin al vaker gevallen is deze week en ik er nu ook niet aan ontkom: we mochten weer! En wat een begin. Gelijk een (zoals altijd) beladen derby tegen onze stadsgenoten van Eibernest. De KNKV zorgt er de afgelopen 3 seizoenen voor dat we minstens 2 Haagse derby's hebben door ons voor het 3e seizoen op rij aan zowel de Eibers als de Kanaries te koppelen. Ondertussen kennen we hierdoor de tegenstanders goed binnen, maar zeker ook buiten de lijnen. Maar zo zal dat andersom dit jaar toch wellicht anders zijn.

Team Twee is dit jaar op 7/12 plekken gewijzigd t.o.v. vorig seizoen. Een frisse aanwas van dames, lengte en een Zeeuws windje maakt het team compleet. Sommige zijn terug van weggeweest, anderen hebben zich omhoog gewerkt. Maar wat ben ik trots om elke week die progressie te zien in het elkaar beter begrijpen en iedereens kwaliteit naar boven te laten komen. We zijn op zichzelf allemaal andere type spelers, maar samen zijn we een heel compleet team.
En dat was te zien vandaag. Binnen no-time stond er een voorsprong van 1-6 op het scorebord en vroeg Eibernest noodgedwongen een time-out aan om de ban te breken. Veel hielp het niet want we gingen daarna gewoon door met waar we gebleven waren. De samenwerking zat er goed in. Van tevoren hadden we de afspraak gemaakt om veel met elkaar te blijven praten en ons niet te laten meeslepen door de omgeving. Het teamgevoel dat dit jaar heerst zorgt ervoor dat er een hecht team op het veld staat en deze afspraken moeiteloos werden nagekomen. Met name was het verdedigend een ijzersterke wedstrijd. Geen overbodige overtredingen tegen, geen makkelijke kansen weggeven. Soms een slippertje maar dat hoort er nou eenmaal bij. Bij een stand van 4 tegen 17 was het tijd om ook het 3e vak nog wat speelminuten te geven en werd het eindsignaal uiteindelijk gegeven bij 8-23.

Het is lekker om gelijk al aan het doelsaldo te kunnen werken maar gezien de andere uitslagen in de poule (23-3, 8-18 en 29-11) hadden wij niet eens de grootste uitslag van het weekend. Volgende week maar weer een nieuwe poging doen dus.

Wees allen welkom bij het openingsweekend volgende week. Om 14:00 speelt Team Twee tegen Maassluis, daarna het 1e en als afsluiter het 3e. Wordt het weer een zespuntenweekend?

Ilan

DES (1 & ) 2 - Achilles 3

De eerste competitiewedstrijd voor Achilles 3 was meteen een spannende en leuke wedstrijd. Aan het begin van de wedstrijd was duidelijk te zien dat dit weer de eerste wedstrijd was, want het begin was niet goed en we kwamen op een 4-1 achterstand. Na een tactische time-out kreeg de wedstrijd een heel ander beeld en begon iedereen mee te scoren en stond het 6-9 bij rust. Echter stond er toen al 1 heer van DES 1 in en na rust kwamen er nog 1 dame en nog 1 heer in van DES 1 (Dit verklaart ook de titel ;-) ). Na rust kwam DES steeds dichterbij tot op een gegeven moment 12-12, maar dit was niet hoe wij gingen verliezen. En dat dachten Mark en Cino ook die de 12-13 en 12-14 maakte. De scheidsrechter verdient ook nog wel een bedankje want ondanks de fysieke wedstrijd heeft de scheids een geweldige pot gefloten.

Volgende week zaterdag spelen wij thuis om 17.00 dus kom zeker kijken!

Noah

Achilles 4 - DES 3: Achilles 4 begint het seizoen met winst

Vooraf hoge verwachtingen, want Achilles 4 is eigenlijk al twee jaar ongeslagen. De afgelopen jaren helaas geen promoties als gevolg van de abrupte competitie eindes. Nieuw seizoen nieuwe kansen; voor iedereen. En het blijft dan toch altijd wel weer spannend; die eerste wedstrijden in een nieuwe poule. Tegen wie speel je? Welke ploeg scoort makkelijk? Waar liggen kansen en welke ploegen blijken concurrenten?

Achilles 4 is dit jaar versterkt met Bo, Mandy, Shirley en Stijn. Wat dat betreft kunnen we de competitie met vertrouwen tegemoet zien. Wel al een aderlating voor de ploeg, omdat Marieke noodgedwongen op het bankje plaats moet nemen. Na een lange revalidatie (knie), scheurde ze in de voorbereiding haar achillespees af. Zure druiven die nu door Marieke in druivensuiker worden omgezet: de energie die ons op ramkoers houdt. Shirley heeft nog geen minuten gemaakt, maar zij verwacht gelukkig snel aan te kunnen sluiten.

In de voorbereiding eigenlijk maar één echte oefenwedstrijd gehad. Op trainingsdagen wel veelvuldig geoefend tegen het 3e, maar dus geen echt wedstrijdritme op kunnen doen. Het leek of dit ons zaterdag op brak. Fysiek hadden we het zwaar. In spelbeeld was het overwicht gelukkig duidelijk. Prima spel en veel gecreëerde kansen. Helaas vielen de doelpunten ietwat moeizaam, waardoor we het onszelf onnodig moeilijk maakten. DES 3 kon niet mee, maar bleef op het scorebord wel bij.

Na rust werd het verschil dan toch gemaakt. Uiteindelijk floot de goed leidende Martin Knoester af op een stand van 18-10 in het voordeel van Achilles 4. Twee punten en daarmee een prima start van de competitie. Nu werken aan het wedstrijdritme. Die doelpunten zullen dan vanzelf wel weer gemakkelijker vallen. Maar het belangrijkste van afgelopen zaterdag: leuk om weer met Achilles 4 wedstrijden te spelen (en te winnen).

Opdat iedereen een mooi en goed seizoen draait!

Tjitse

Avanti B4 - Achilles B2
11 September 2021 was het eindelijk weer zover, de competitie kon weer beginnen. We hebben lang gewacht vanwege corona, maar na maandenlang geen training, geen wedstrijden, en bijna geen contact, was het gisteren weer eens tijd om ons best te doen op het veld. Iedereen had er superveel zin in (voordat we hoorden dat we moesten verzamelen om 08:15)! De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Avanti. Toen we vroeg in de ochtend aankwamen bij het veld van Avanti hing er gelijk een heerlijk sfeertje, en we begonnen gelijk het andere team te observeren. We speelden tegen lange kinderen dus in de categorie lengte hadden we al verloren. Oké, genoeg gekletst, op naar de wedstrijd. Het begon een beetje matig met een kleine portie punten tegen. We probeerden terug te vechten, maar dat lukte niet heel goed. Er werden een paar goals gescoord door de 'Lucassen' en dus viel de achterstand een beetje mee. Na een heerlijke "Wat de … zijn jullie aan het doen?!" van Sterre waren we allemaal wakker en begonnen we iets feller te spelen in de 2de helft. Er werd beter overgespeeld en ook nog meer gescoord. Helaas werden er alsnog een paar slechte ballen overgespeeld. na nog een paar goals tegen werd de eindstand 12-7 voor Avanti. Na de verwachtte afslachting in de eerste helft viel de eindstand gelukkig mee. Hopelijk spelen we de volgende keer iets beter en hoeven we niet tegen hele lange kinderen te spelen.

Groetjes Jim

Achilles C1 - Fortuna/Delta Logistiek C2
We speelden zaterdag 11 september om 11:00 tegen Fortuna. Ik houd nog even geheim wat de stand is. Het was op het begin erg spannend en liepen we gelijk op. Op een gegeven moment liep het jammer genoeg wat meer uit en stond het in de rust 3-6 voor Fortuna. We begonnen de tweede helft wat sterker dan de eerste helft we kwamen een beetje terug maar daarna liep het weer wat verder uit. Uiteindelijk is de stand 8-13 geworden voor Fortuna. We hebben volgens Koos goed gespeeld en volgende keer gaan we hem winnen.

Groetjes Bradley

Coachverslag: Achilles C1 - Fortuna C2 (8-13)
Iets met de kop en er af! Het bleek een Fortunees dagje voor Achilles afgelopen zaterdag. Maar liefst de helft (min of meer) van onze jeugdploegen speelde tegen de Delftenaren en spelen tegen Fortuna brengt altijd extra fanatisme naar boven. Onze C1 toppers hadden de focus dan ook op standje 10 staan.

En dat bleek de eerste vijftien minuten. We konden goed met Fortuna mee, verdedigden goed en met overzicht en in de aanval kwamen we (meestal) tot goede kansen. Helaas, helaas, een helft van 25 minuten lijkt kort, maar kan in het veld heel lang duren. Vlak voor rust was de concentratie op en liep Fortuna nog eventjes vier punten uit.
Begin tweede helft hadden we het moeilijk. Veel balverlies, teveel passes die we tot homerun wilden promoveren, oogkleppen in de aanval. Maar wacht even. Een kwaliteit van onze C1 is dat ze al redelijk kunnen schakelen in de wedstrijd. Het lukte om ons spel te veranderen en de laatste fase van de wedstrijd vonden we onszelf terug. Er werd uit mooie combinaties gescoord en de wedstrijd eindigde positief en ook wel abrupt dankzij onze tank Bradley. Klein stuurfoutje..

Een goede eerste pot tegen een kwaliteits-tegenstander. De inzet en activiteit waren hoog. Als het lukt om verdedigend de concentratie vast te houden, aanvallend meer rebounds te pakken, en meer met vier spelers in beweging te zijn dan wordt het volgende keer een andere uitslag. Iets met de kop en er af!

Koos

HKV/Ons Eibernest D1 - Achilles D2
Hoe ik het zag, het was best moeilijk. Volgens mij verdedigde de tegenstander goed en waren snel. Terwijl wij er achter aan zaten te joggen. Eerste helft 3-3 op naar de tweede helft, we weten hoe zij nu aanvallen nu het verdedigen. Het ging soms goed maar zij scoorden te vaak en we hebben verloren met 8-6.

Achilles E3 - ALO E2
Wij begonnen de wedstrijd in de regen tegen ALO en we hebben 11-4 gewonnen. Minka, Vincent, Owen, Paschalia en Hanna hebben gescoord maar ikzelf niet ik heb veel aangegeven. Sommige kinderen gingen verdedigd schieten maar dat mag niet omdat de tegenstander met zijn handen omhoog staat. Aan het einde van de wedstrijd gingen wij strafworpen nemen. Wij hebben met de strafworpen 2-1 gewonnen.

Coachverslag: Achilles F-side versus Fortuna F1
Het is alweer even geleden dat ik een verslag geschreven heb van onze F-side. Sinds het laatste verslag is er veel gebeurt, ook bij de F-side. Zoals het ieder jaar gaat zijn er kids doorgeschoven naar de E en zijn er jonkies voor terug gekomen. Een deel speelt nog geen wedstrijden, maar wordt daar op de trainingen wel op voorbereid.

Voor de wedstrijden bestaat de harde kern van de F-side uit Milou, Evi, Jase, Jelte en Brandon. De grote vraag afgelopen zaterdag was of ze al fit, scherp en ingespeeld genoeg waren om aan de F-league te beginnen. De vraag komt niet uit de lucht gevallen, want de eerste twee oefenwedstrijden waren niet om over naar Achilles te schrijven.

Voor de wedstrijd maakte de kids al een gretige indruk. De basis-4 bestond dit keer uit Milou, Evi, Jelte en Brandon. Meteen na het eerste fluitsignaal van scheidrechtster van dienst Susan vlogen de kids uit de startblokken. Het was een dusdanige flitsende opening die iedereen die de oefenwedstrijden gezien heeft versteld deed staan. Er werd het in het eerste kwart veel geschoten door Achilles. Het onderscheppen ging ook prima en het verdedigen was dusdanig goed dat zowel Evi als Brandon hun tegenstander blokte. Na tien intense minuten floot Susan voor de eerste mini-rust en stond het dankzij Jelte (2x) en Milou 3-1 voor de F-side.

Achilles-F-side.PNG

Het tweede kwart werd aangevangen met de wissel Jase voor Brandon. Fortuna viel dit kwart meer aan, maar Achilles was ijzersterk in de omschakeling. Het was een kwart met veel kansen en met meer doelpunten dan het eerste kwart. Na de 4-1 door Jelte kwam Fortuna dichterbij, maar dankzij achtereenvolgens Evi, Jase en wederom Jelte werd er gerust met een meer dan prima 7-2 stand.

De supporters hadden de rust ook nodig, zo konden zij deze mooie 1e helft even rustig verwerken.

Voor Milou zou de rust 10 min langer duren, zij maakte namelijk plaats voor Brandon. Helaas maakte de doelpuntenregen van de 1e helft ook plaats en wel voor een doelpuntendroogte. De vermoeidheid sloop er langzaam in. Het 3e kwart kende toch nog één doelpunt (van Jelte) zodat we met een 8-2 stand ons op konden maken voor het 4e kwart.

In het 4e kwart maakte Milou weer haar opwachting en Evi was degene die plaats maakte. Het laatste kwart kende weer een kansenregen voor de F-side, maar meer dan één doelpunt kwam er

niet bij het aantal van de F-side. Fortuna verzilverde nog een strafworp waardoor een 9-3 stand bereikt werd welke tot het einde op het scorebord zou blijven staan. Het 4e kwart werd nog beëindigd met een blok van Jelte en het 2e blok van Brandon.

Het was wederom weer een genot om de F-side te zien spelen en ik raad iedereen aan om een keer lekker vroeg uit de veren te komen op zaterdag en te komen kijken! Komend weekend speelt de F-side om 9:00u uit bij ALO, dus wie weet tot dan!