Wedstrijdverslagen: hoe verging het alle ploegen deze week op de velden?!

Na twee glorieuze weekenden, moesten Achilles 1, 2 en 3 deze week voor het eerst een teleurstelling verwerken. Achilles 1 en 2 verloren de derby van de Kanaries, Team 3 verloor van TOP. Achilles 4, 5 en 7 konden dit weekend wel twee punten bijschrijven. Voor Achilles A1 was daar hun eerste winst: Pernix A1 werd met 16-19 verslagen. Ook de B1 won, bij Dijkvogels werd het 6-13. Tot slot wonnen ook de C1, D1, E2, E4 en F1 hun wedstrijden. De E1 speelde gelijk: in een goede pot tegen koploper Avanti werd het knap 13-13. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen. [Update: verslagen Achilles 1 en 2 toegevoegd]

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Die Haghe 1 - Achilles 1

Derby Day! Vandaag stond de 2de derby van het seizoen alweer op het programma en vandaag tegen Die Haghe. Altijd weet je dat dit een lastige wedstrijd gaat worden. Met een goed gevoel, wil en strijdlust begonnen we de wedstrijd niet scherp genoeg. Schoten gingen mis terwijl er genoeg kansen gecreëerd werden. Verdedigend hielden we het redelijk goed dicht. We gingen de rust in met een 5-3 achterstand. In de 2de helft moest de knop om. Feller en afronden waren de tips die we in de rust kregen.

We kwamen sterk uit de kleedkamer en kwamen terug naar een 5-5. Helaas konden we dit niet doorzetten en kwamen we al snel op een 9-5 achterstand. We bleven knokken voor de goals die uiteindelijk wat makkelijker vielen dan in de 1ste helft en we zagen de achterstand verkleinen tot zelfs weer een gelijke stand 11-11 helaas konden we het vanaf hier niet uitbreiden en eindigde de wedstrijd in 15-12 voor Die Haghe.

Een zuur verlies, maar de knop moet om en we gaan nu focussen op ZKV waar we volgende week op bezoek gaan!

Sterre

Die Haghe 2 - Achilles 2

Zaterdag was het alweer tijd voor de tweede derby dit seizoen. De selectie van Achilles mocht het opnemen tegen Die Haghe. Met het mooie resultaat dat geboekt is in de vorige wedstrijden nog in gedachte, startten wij aan onze wedstrijd. Na de haast perfecte zaterdag van vorige week, punten voor de hele selectie en een geweldig leuk feestje, was het met deze zaterdag wel iets anders gesteld. De start van de wedstrijd was stroef. De doelpunten vielen wat moeizaam en het draaide niet zo vlot als dat we gewend zijn van Achilles 2. Al in de 1e helft kwam Die Haghe op voorsprong, de marge was klein en we bleven dichtbij, maar we kwamen moeilijk langs zijde. Aanvallend was het goed, er werden goede kansen gecreëerd, het enige dat miste.. waren de goals. Verdedigend gaven we te makkelijk doelpunten weg, waardoor de achterstand steeds groter werd. Met nog wat wissels leken we dichterbij te komen, maar Die Haghe speelde de spelers slim uit en hielden de ruime voorsprong.

We hebben er hard voor gewerkt, maar het verlies op deze manier was helaas niet nodig geweest. De eindstand van de wedstrijd was 20-15. Volgende week staat ZKV 2 op het programma. Weer geen makkelijke tegenstander, deze week dus weer hard aan de bak!

Bedankt voor de support en we hopen jullie volgende week weer te zien!

Julia

TOP/LITTA 4 - Achilles 3

Na twee mooie overwinningen op DES en Danaïden moesten we afgelopen zaterdag de punten achter laten in Sassenheim. Het liefst wil ik deze wedstrijd achter ons laten en gewoon weer doorgaan. Ik schrijf dit verslag dan ook eerlijk gezegd niet met veel enthousiasme. Toch zou het naïef van me zijn om te bedenken dat we met zo’n nieuw en jong team nooit zouden verliezen. En ook over díe wedstrijden moeten verslagen geschreven worden, want verliezen hoort er nou eenmaal bij. En als je dan verliest, dan maar tegen een betere ploeg die 30 doelpunten maakt. Ja dat lees je goed; de uitslag was 30-18.

Een aantal spelers (lees: Romy) had de wedstrijd van TOP tegen een andere ploeg gezien. Die andere ploeg weet ik niet, want sorry ik heb de beelden niet gezien. Volgens Romy maakte we echt een hele goede kans. Aan het begin zouden ze veel druk geven, maar ze zouden al snel vermoeid raken en dan konden we ze inmaken op conditie. We moesten vooral voor één dame vrezen, maar die was geblesseerd dus kat in het bakkie volgens Romy. Ook Erna had er volle vertrouwen in: “Ik heb zo’n gevoel dat we gaan winnen vandaag”. Nou, misschien was de route er naartoe al een aanwijzing Erna, dat jouw ‘richtingsgevoel’ niet zo goed zat? ;) Grapje Erna, maar ik zal hier voor altijd aan blijven herinneren.

We hadden allemaal een goed gevoel over de wedstrijd en hadden er allemaal zin in. Het was warm, klam, we hadden honger en we werden gek van de trommelhooligans van TOP 1, maar we hadden er zeker zin in!

De boodschap voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk. We moesten scherp beginnen. De vorige wedstrijden hadden we dan wel gewonnen, maar we speelden zeker nog niet op ons best. De start was vaak moeizaam en pas als we al onze energie er in gooiden kwamen we tot goed korfbal. Tegen een ploeg als TOP moesten we er direct staan. En dat was ook wel snel duidelijk. Stef begon scherp en maakte snel de 0-1, maar TOP kwam alweer direct tot een 1-1. Heel even (ja heel even) ging het gelijk op, maar na een aantal minuten stond TOP al op ruime voorsprong met 6-2. Dankzij Miranda kan ik jullie nu de juiste scores doorgeven. Ten eerste is mijn geheugen niet zó goed en ten tweede deed het scorebord het niet. Ik heb dan ook een tijdje echt geen idee gehad hoeveel het stond. Maar dat we achter stonden was wel duidelijk. Verdedigend moesten we meer druk geven. De tegenstanders konden te makkelijk schieten, maar konden er ook te makkelijk langs. Ik denk dat we vooral gezamenlijk meer druk hadden moeten geven, want individueel zaten er een aantal wel dicht op. Helaas leidde dit tot meerdere vrije ballen tegen die zij er bijna allemaal inlegden. We waren niet scherp genoeg, teveel met de scheidsrechter bezig en verloren daarom het spel uit het oog. Die strijd die we de afgelopen weken wel waren aangegaan, hadden wij nu al snel opgegeven. We gingen met 19-8 de rust in en hoewel we een iets betere tweede helft hebben gespeeld, was de passie en strijdlust na een kwartier wel verdwenen. Beide ploegen vonden het op een gegeven moment wel mooi geweest. TOP kon de magische 30 nog in een van de laatste minuten aantikken en daarmee was de wedstrijd klaar.

Wat ik vooral jammer vind, is het gebrek aan energie en vechtlust die al snel ontbrak. Ook al stonden we ver achter hoop ik dat we in de komende wedstrijden onszelf sneller kunnen herpakken. Dat we positiever in de wedstrijd staan. We hebben namelijk een ploeg die nog zoveel kan leren, die zoveel plezier heeft met elkaar. Ik geloof echt dat er veel meer in deze ploeg zit dan dat we nu laten zien. Ik ben er ook van overtuigd dat we deze wedstrijd kunnen laten voor wat het is en er volgende week weer vol vertrouwen staan om Tempo een poepie te laten ruiken. Tot dan!

Sportieve korfbalknuffels,
Alana

Achilles 4 - Pernix 3

Zaterdagochtend, 08.15uur, het 'Matchday!' schalt door de groepsapp. Best vroeg zal je denken, maar dat valt voor de Huisfries eigenlijk tegen. Een beetje scrollen en zoeken leert dat de gemiddelde melding ons rond 7uur bereikt. Heeft dit iets te maken met wijn, klaverjassen en ouders over de vloer?! We zullen het zien. Wetende dat Audrey beter presteert met dat huisdier dat komt als je gezopen hebt, hoop ik dat dat voor Tjitse ook geldt. Maar hopen doen we toch vooral op zondag bleek..

Daar waar de plankenkoorts bij Tjits toesloeg, sloeg juist Quincy de plank na elke slag meer raak. Heerlijke pot! Thanks voor het meedoen! Pernix is namelijk gewoon een zeer geduchte tegenstander. En als zowel Stijn als Fabian de pot niet aandurven, zijn we extra blij met de invallers (lees ook: Bodaan, Laura en Renske!!)
Na het goede undercoverwerk van Bo op donderdagavond, vandaar haar afwezigheid (deze smoes moet je onthouden Bo :p), wisten we de eerste helft een gat te slaan. Nouja, jullie dan. Ik probeer vooral een gat in de Achillespees te dichten. Daar waar de eerste helft de betere/beste kansen gezocht werden, pakten we in de tweede helft ineens alle kansen. Dat resulteerde even in wat chaos. Inzet en energie was er wel, maar als dat niet beloond wordt, spelen we ineens tegen een man/vrouw meer. Het doorbrekende zonnetje erbij, maakte het plaatje compleet; warm én moe. Pernix rook de kans en kwam gevaarlijk dichtbij.
"Hoe lang nog scheids?" "Nog 8,5 minuut!" Oef, een spannend slotstuk. Het verschil was steeds 2 doelpunten, 1 doelpunt, 2 doelpunten. En toen toch dat ene doelpunt verschil in de laatste 2 minuten. Het zal toch niet? "Niet in mijn huis", dacht Twan. En zo geschiedde. Met de punten veiliggesteld, smaakt dat drankje natuurlijk ook gewoon duizendmaal beter. Lekker bezig Team 4! En ook zeker credits naar de scheids; zonder jou kunnen wij deze mooie korfknal-hobby niet uitvoeren in het weekend. Applaus!

Marieke

Achilles B2 - Valto B2
De wedstrijd begon om 11:45, de tegenpartij waren best wel lang en speelde heel fysiek
0-1 voor de tegenstander 1-1 door één doelpunt van Lucas Houwing
Iets later viel Lucas Latour en is hij gewisseld voor Symen uit de B3
1-2
1-3
Op een geven moment kreeg bo een elleboog tegen haar neus en werd gewisseld voor Maloe ook uit de B3
2-3 door één doelpunt van Viggo
Rust
2-4
3-4 door één doelpunt van Tehzeeb
3-5
4-5 door Manelle
Bregje kwam er in voor Viggo en Viggo ging er weer in voor Lucas Houwingen later kwam Houwing er in voor Symen

Achilles E1 stunt tegen Avanti
Afgelopen zaterdag moest de E1 van HKV Achilles afreizen naar Pijnacker voor een wedstrijd tegen de koploper Avanti E1. Na een ontzettend goede pot is de stand 13-13 geworden.