Verslag Achilles 1: Achilles verliest derby tegen Die Haghe

De Achillianen hadden zich wat anders voorgesteld van de tweede derby in dit nog prille seizoen. Na eerdere winst op de Eibers kwamen de gele kanaries in eigen huis als sterkste uit de bus. Tevens bleek dit de eerste nederlaag van deze competitie (15-12). Met name de eerste helft verliep teleurstellend. Achilles stond nog 0-2 voor maar kwam het eerste bedrijf niet verder dan drie treffers. Doordat Die Haghe ook slechts vijfmaal scoorde bleef het verschil in punten bij rust beperkt tot een overbrugbare stand (5-3). [Foto: Frank van Leeuwen - Sportsnap.nl]

Achilles kwam in de eerste helft tot voldoende schoten, waarbij het rendement helaas achter bleef. Het niveau van de afgelopen weken werd niet gehaald. 'Het leek alsof we mentaal en fysiek verlamd waren, pap in onze benen en armen hadden en verstrakte vingers,' oordeelt Achillescoach Glenn de Vries. Voldoende aanleiding dus voor de oefenmeester om in de rust een donderspeech te geven: 'Over onze non-beleving, alsof we onszelf vrijwillig naar de slachtbank lieten leiden. De tegenstander was sterk, dat wisten we, maar zomaar ballen laten lopen, statisch spelen en toekijken in plaats van deelnemen, is ons niet eigen'.

De tweede helft stak Achilles anders van wal met twee treffers waarmee de stand weer in evenwicht was. Door onoplettendheid van Achilleskant en de klasse van Die Haghe liep de thuisploeg uit naar 8-5. Hoewel de stand met 11-11 nogmaals gelijk was, was het verschil in wie deze derby in het voordeel zou beslechten al gemaakt. 'We waren geen schim van onszelf,' vond De Vries. 'Dat kan een keer gebeuren. Het is nu zaak om de blik vooruit te houden, want we kunnen goed korfballen en dat gaan we ook laten zien'. Daphne van Zweden was met drie treffers topscorer bij de dames. Pepijn van Loon was met twee goals de meest trefzekere heer.

Op de wedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest na kent Achilles de afgelopen jaren geen gelukkige resultaten in derby's erkent De Vries: ''We moeten accepteren dat we geen "derbyfighter" zijn, misschien gaan we dan anders om met dit soort wedstrijden'. Dat de druk dan te groot wordt, wordt wellicht geïllustreerd door vier gemiste strafworpen van Achilleszijde.

'Snel vergeten, ervan leren, keihard blijven werken en op naar de volgende loodzware wedstrijd volgende week uit tegen koploper ZKV,' luidt het devies van De Vries.

ZKV zelf won dik van Roda (19-10). Maassluis verloor thuis van Apollo (17-20). De Eibers deden in eigen huis slechte zaken door het onderspit te delven tegen KIOS (16-18). ZKV en Die Haghe zijn nog ongeslagen met zes punten uit drie wedstrijden. Achilles heeft twee punten minder dan de koplopers.

Datum 27-09-2021 08:31
Tags