Wedstrijdverslagen: Back in the game

Na de deceptie van vorige week, toonde onze selectie deze week veerkracht. Achilles 1 won op bezoek bij koploper met 13-18 en bracht zo alle spanning in de poule weer terug. Team Twee speelde tegen datzelfde ZKV gelijk: het werd 15-15. In Alphen aan de Rijn startte Achilles 3 niet scherp, maar trok het met hard werken toch aan het langste eind: 15-17. Achilles 4 won van Avanti, Achilles 7 deed dat tegen KCC. De A1 kwam in actie tegen Tempo, het werd daar 12-12. In eigen huis wisten zowel de C2, de D2, de D3 en de E1 de punten op het Pomonaplein te bewaren. De D1 haalde punten op bij KVS, de E3 deed dat bij ALO en de F1 bij Lynx. Tot slot speelde de E5 gelijk: tegen KVS werd het 2-2. Lees verder voor de wedstrijdverslagen.

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

ZKV 1 - Achilles 1

Afgelopen zaterdag speelde Achilles 1 een uit wedstrijd tegen ZKV 1 in Zaandam. ZKV was de koploper en deze wedstrijd moesten we winnen om bovenin mee te kunnen draaien! Het was gelukkig maar een uurtje rijden en het is altijd erg gezellig in de auto. We verzamelden op tijd zodat we 2 konden aanmoedigen. Ons doel was natuurlijk om 4 punten mee naar Den Haag te nemen. Het 2e speelde een erg spannende wedstrijd en eindigde in een gelijkspel. Je zag dat ze het niet makkelijk hadden tegen ZKV en dat betekende voor ons om meteen scherp de wedstrijd in te gaan.

De voorbereiding begon al goed door een juiste peptalk van Glenn, Jan en Danielle. We hadden er allemaal erg veel zin in, want we moesten die wedstrijd nog even goed maken van de week ervoor tegen die Kanaries. Als we deze wedstrijd zouden winnen, staan we met ZKV en Die Haghe bovenaan. In de auto sprak ik al over dat ik een goed gevoel over onze wedstrijd had en dat de Eibers de Kanaries zouden gaan overmeesteren vandaag. Helaas begon het meteen na het 1e fluitsignaal te regenen en was het allemaal wat frisser en natter.

We begonnen meteen met een snel en aanvallend spel en openden de score met een 2-0 voorstand. Daarna ging het gelijk op. Ik merkte vanaf minuut 1 al dat wij vandaag erg scherp waren en meteen al strijdlust leverden. Vandaag zijn de complimenten voor de dames: ze speelden als beesten en lieten zien dat de dames van Achilles 1 de beste zijn! Sterre scoorde maar liefst 5 x. Mariska moest tegen een hele goede dame die zowel in Jong Oranje, Blauw-Wit en Meervogels heeft gespeeld en vandaag was ze uit haar spel. Hoe Mariska haar heeft verdedigd en ook zelf kon aanvallen, ze was on fire! Daphne maakte weer haar favoriete rol ‘ik-schiet-op-twee-benen’ rol waar. En Benthe rende haar tegenstandster zoek en scoorde weer een paar lekkere goaltjes. De mannen hebben geheerst in de rebound tegen niet al te kleine en dunne gasten. Helaas dit keer geen 9 doelpuntjes voor onze suri boy (Joel), hij heeft zich laten zien in de aangeef/allround. En hij is meer dan alleen maar een pure spits. We waren de 1e helft en 2e helft overheersend in ons spel en gingen met een goed gevoel de rust in.

Na de gebruikelijke peptalk en yell van Cliff in de kleedkamer begonnen we aan de 2e helft en we waren net zo scherp als vanaf de 1e minuut. Mede door de dames 11 doelpunten voor hun rekening namen, hebben we de overwinning gepakt. Natuurlijk speelde de aansteun en rebounds van de heren een rol, maar de dames waren gewoon echt on fire. Op een gegeven moment stonden we zelfs met 5 doelpunten voor, maar in een te makkelijk-denk-momentje, lieten we ZKV terugkomen naar 2 punten verschil. Dat was even billetjes knijpen, maar wij reageerden gelijk met een paar mooie goals. Rick kwam er nog in de laatste 5 minuten en scoorde gelijk met een 1e schot. Ik heb persoonlijk erg genoten van deze wedstrijd en vond het echt een leuke wedstrijd om te spelen. Eindstand: 11-17 voor Achilles.

We mogen erg trots zijn op ons zelf want we hebben er echt voor gevochten en lieten merken dat de Hagenezen gewoon de kampioenen zijn van onze poule! Nu natuurlijk doorzetten en geen punten meer verliezen en dan hopelijk worden we kampioen veldseizoen. Afgesloten met een gezellig biertje met die ZKV-gasten en zij beaamden dat we gewoon beter waren. En toevallig lieten ze vallen dat die jongen met rugnummer 20 erg sterk was (ik noem geen namen). Afgesloten met een lekkere McDonalds hap en teruggereden naar Den Haag. Ik heb erg genoten van de wedstrijden zowel team 1 als 2, ondanks de regenbuien Het was weer een lekker weekendje korfballuh en tot volgende week!

Groetjes, Pepijn van Loon (rugnummer 20-Conan

ZKV 2 - Achilles 2

Na verlies vorige week tegen Die Haghe moesten we deze week hard aan de bak. Team 2 speelde tegen ZKV de koploper van de poule. Van te voren wisten we al dat het geen makkelijke wedstrijd ging worden, knokken voor elke bal en zo gingen we ook de wedstrijd in. De hele wedstrijd ging het gelijk op. ZKV verdedigde achter, waardoor ons spel statisch werd en wij niet helemaal ons eigen spel konden spelen. Gelukkig vielen de ballen wel en gingen we met een kleine achterstand van 11-9 de rust in. We kwamen met een goed gevoel de kleedkamer uit en wisten dat hier wel wat te halen viel. Door het strakke en sterke verdedigen van ons had ZKV moeite met scoren en konden wij elke keer bijblijven. We gingen de slotfase in met een gelijke stand, maar de ballen wilde niet vallen. Met een eindstand van 15-15 kunnen we blij en trots terugkijken naar deze wedstrijd en is het toch wel een klein goedmakertje van vorige week.

Volgende week staat Kios 2 op het programma. Op papier een mindere tegenstander, maar deze week weer hard aan de bak om in deze flow te blijven en weer punten te pakken.

Marlou

Tempo 3 - Achilles 3

Na een kleine omweg naar Alphen aan de Rijn en een aantal keer kijken op Buienradar, floot de scheidsrechter de wedstrijd in. Na een 3-0 voorsprong voor Tempo werd Achilles eindelijk wakker en maakte de 3-1. Er werd meer naar elkaar gekeken in de aanval en verdedigend praatten de Achillianen meer met elkaar.

Tempo maakte goed gebruik van de lengte onder de heren en konden al snel verder gaan met scoren.Bij de score van 9-4 haakte coach Erna in en werd er een time-out aangevraagd. Een goede peptalk en wat tactische dingen waar rekening mee gehouden moest worden en Achilles vocht zichzelf terug in de wedstrijd. 9-5, 9-6, 9-7, 9-8, 9-9 en ja hoor 9-10. We gingen de rust in met een stand van 10-10.

Er werd goed gespeeld, voor elke bal gegaan en elkaar ongelofelijk veel gegund. Een van onze toppers uit de A1 kwam erin en scoorde daarna gelijk haar eerste doelpunt van de wedstrijd 10-11. Achilles kwam goed uit de rust, het schot werd uitgesteld en er werd gekeken naar de beste kans waardoor de 10-12 werd gescoord. Tempo wilde het hier niet bij laten en speelden meer de dames uit en speelden veel in de 2-2 situatie. Zij kwamen terug tot 15-15 en dat is eigenlijk het dichtstbijzijnde wat zij kwamen want Achilles trok de wedstrijd naar zich toe in een eindstand van 15-17.

Ondanks dat ik als een geblesseerde teamspeler naast de kant zat, was het een onwijs leuke wedstrijd om te zien. Er stond een team wat niet opgaf en dat is fantastisch om te zien!

Ik wil graag de scheidsrechter bedanken voor het fluiten, de reserves en het publiek wat kwam kijken bij onze wedstrijd. Graag zie ik jullie zaterdag 9 oktober thuis tegen KZ/Thermo4U om 12.30 uur.

Merel

Achilles%203.PNG

Achilles 4 - Avanti 4

Achilles 4 zoekt dames! Ben je tussen 25 en 40 jaar oud? Kan jij een klein beetje korfballen, maar houd je ook van een biertje na de wedstrijd? Dan zijn wij op zoek naar jou! Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar één van de spelers uit 4.

Helaas is het damestekort bij 4 afgelopen zaterdag nog wat groter geworden. Het noodlot sloeg namelijk toe voor Audrey toen ze 10 minuten voor het eindsignaal haar achillespees scheurde. Een ontzettend bittere pil, vooral omdat we in de voorbereiding Marieke al aan dezelfde blessure zijn verloren. En bij Shirley blijkt een oude blessure aan haar pols nog niet goed hersteld te zijn. Waar we dit seizoen nog met 6 dames begonnen hebben we er nu nog maar 3. Gelukkig hebben we tot nu toe altijd een beroep kunnen doen op de dames van 3 en van 5. Bedankt daarvoor, we gaan jullie de komende tijd nog hard nodig hebben!

Achilles 4 is namelijk nog steeds van plan om Herbstmeister te worden! We zijn al ruim twee jaar ongeslagen (ja, Corona heeft ons een handje geholpen), en we zijn niet van plan daar snel verandering in te brengen. Er worden al plannen gemaakt om met z’n allen te gaan eten als we eind oktober bovenaan de eerste helft veld afsluiten. Joost heeft ons bovendien alvast op de foto gezet, zodat die straks gebruikt kan worden bij het bericht op de website over ons kampioenschap. Maar genoeg gepocht en op de zaken vooruit gelopen. Laat ik nog wat over de wedstrijd schrijven.

Afgelopen zaterdag mocht Achilles 4 het thuis opnemen tegen Avanti 4. Tot dan stond Avanti op plek twee in de competitie, dus het was zaak om onze eerste plek verder te verstevigen en het gat te vergroten. Tot 4-4 lieten we Avanti meekomen, maar daarna hebben we de druk opgevoerd en maakte met name Twan het ene doelpunt na het andere. Daardoor gingen we met 10-6 de rust in. Oh nee, 11-5 was het. Zonder scorebord moest de scheidsrechter zelf de stand goed bijhouden, maar gelukkig waren onze eigen spelers erg oplettend en werd de stand aangepast. Na rust gingen we op dezelfde voet verder en bouwden we onze voorsprong verder uit. Uiteindelijk noteerde de scheids een 20-15 eindstand, mogelijk was het verschil iets groter, maar hé de winst was weer binnen!

Volgende week slaan we een weekendje over, maar over twee weken zetten we onze overwinningsreeks hopelijk weer verder!

Achilles B2 - Avanti B4

De wedstrijd begon om 12:15 tegen Avanti. De wedstrijd begon wat minder want we stonden een paar punten achter, maar daarna waren we weer terug gekomen. ik schoot er een afstand schot in. Lucas latour kon vandaag niet mee doen door zijn blessure, daarom speelde Joost de eerste paar minuten daarna werd hij gewisseld met Björn. Lucas Howing maakte nog een paar mooie doorlopen en schoten en Tehzeeb schoot er een mooie afstand schot in. De 2de helft was er heel fysiek gespeelt aan de kant van Avanti daardoor begonnen wij dat ook te doen Björn is weer gewisseld met Joost omdat zijn tegestander een paar keer op ze enkel stond en hij had dus last van zijn enkel. We stonden nu maar 1 puntje achter maar toen begon Avanti er veel in te schieten.

De eindstand was 10-15.

Manelle

KVS D1 - Achilles D1 (Coachverslag!)
Afgelopen weekend speelde de D1 alweer de vierde wedstrijd van het seizoen. Door omstandigheden was er eerder nog geen verslag, dus eerst even een korte terugblik op de voorgaande wedstrijden.

De allereerste wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen KVS. Met veel diepgang werden er veel kansen gecreëerd, maar na een snelle 2-0 voorsprong verloren we de concentratie in de verdediging waardoor we plots tegen een 2-3 achterstand aankeken. Nog voor rust werd deze echter weer omgebogen in een terechte 4-3 voorsprong. De tweede helft was de concentratie in de verdediging veel beter, terwijl we aanvallend veel kansen kregen en zo uitliepen naar 8-3, waarna het slot voor KVS was: 8-4.

In de tweede wedstrijd speelden we in en tegen Maassluis. Wederom hadden we veel diepgang, waar Maassluis veel moeite mee had. Het leverde een stortvloed aan kansen op, maar het vizier stond bepaald niet scherp. Pas na acht minuten hadden we de 0-1 op het scorebord en bij rust stond het 0-2. Ook de tweede helft hadden we moeite met scoren ondanks meer dan genoeg kansen, en na de 1-2 en de 2-4 dachten we even: het zal toch niet dat zij straks er nog overheen gaan? Maar met twee doelpunten kort achter elkaar werd de verdiende overwinning veiliggesteld, al deed de 3-6 eindstand geen recht aan de verhoudingen in het veld.

De derde wedstrijd heeft de schrijver van dit verslag alleen via de live-score in de WhatsApp-groep kunnen volgen (dank Bastiaan!). Na een aanvankelijke 6-0 voorsprong tegen wat was ingeschat als de sterkste tegenstander in deze poule leek het het spreekwoordelijke “kat-in-het-bakkie” te worden, maar Valto vocht zich volledig terug in de wedstrijd. Bij 9-8 en 10-9 wisten zij zelfs de aansluiting te vinden, maar uiteindelijk trokken wij met 12-9 toch aan het langste eind.

Dan afgelopen zaterdag, de uitwedstrijd tegen KVS. We waren er al vroeg en aangezien er geen wedstrijd voor ons was, konden we lekker lang inschieten. Dit zorgde in de wedstrijd voor een bliksemstart, want binnen een minuut stonden we 0-1 voor na goed uitstappen van Lola, niet veel later gevolgd door net zo goed uitstappen van Tim, wat de 0-2 mogelijk maakte. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden werd het spel lekker ruim opgezet en kropen we niet met z’n allen in een hoekje van het veld. Er werden veel rugkanten gelopen en goed aangespeeld en er werden mooie acties opgezet. Verdedigend hadden we de zaakjes ook goed op orde. KVS kreeg weinig kansen doordat we de bal steeds snel wisten te onderscheppen. Wat wel nog altijd beter kan is de laatste bal bij het uitwerken, die we vaak te gehaast in de handen van de tegenstander gooien, zonde van het werk dat eraan voorafging.

Maar zoals gezegd was er aanvallend aardig wat variatie en op het moment dat KVS wat afstand nam om de doorloop eruit te halen, schoten we van afstand de 0-3 erin, enkele minuten later gevolgd door de 0-4. Na de vakwissel leken we op dezelfde voet door te gaan na de snelle 0-5, maar de score stokte. Verdedigend ging het nog altijd best goed, maar aanvallend wilde het niet echt lukken. Veel korte aanvallen en hoewel er nog wel goed ruimte gezocht werd, leek de bereidheid om onder de paal te gaan staan iets te laag. Hierdoor werden we niet echt gevaarlijk, maar na de 1-5 van KVS, werd in de slotseconde nog wel van flinke afstand de 1-6 erin geschoten.

De tweede helft hadden we het een stuk moeilijker. KVS deed er verdedigend een schepje bovenop en de aanvallen werden wat voorspelbaarder. Er werd meer geschoten, maar doordat we de afvang niet altijd op orde hadden, waren we de bal dan vaak snel kwijt. Overigens wisten we die dan wel vaak weer te veroveren voor die het vak uit was, maar scoren deden we niet meer. KVS deed dat vlak voor de vakwissel nog wel.

Daarna wisten we wel snel weer te scoren en liepen we snel uit naar 2-9. Zoals zo vaak als het gat zo groot wordt, wilde iedereen zijn doelpuntje meepikken, waardoor vrijwel iedere bal omhoog werd gegooid. Dit leverde niet meer doelpunten op, maar wel veel verdedigde schoten en een-schots-aanvallen. Zonde dus, want als we op zoek blijven gaan naar elkaars kansen (zoals Tim in de eerste helft Sem mooi vrijspeelde en Fleur haar eigen kans over het hoofd zag om Joe te laten scoren) zijn we veel beter en scoren we meer. In de laatste drie minuten van de wedstrijd deden we dat dan ook, wat prompt nog drie doelpunten opleverde, de laatste na goed uitstappen van Joe.

De D1 zet iedere week weer goede stappen op weg naar het spel dat we graag van ze willen zien. Deze week was het mooi om te zien hoe er veel ruimer gespeeld werd. Komende week weer wat puntjes op de i zetten, want er is nog genoeg te verbeteren. Volgende week wacht Maassluis, dan moeten we een stuk scherper zijn dan in de uitwedstrijd.

Aangevers van vandaag: Lola en Fleur (2x), Tim en Joe (1x).

LYNX F1 - Achilles F1 (verslag Jelte)
Milou: goed! Ze rende eerst weg en daarna kwam ze steeds terug om te helpen. Ze heeft genoeg kansen gehad, jammer dat ze in de wedstrijd niet heeft gescoord.
Dionne: het was Dionne haar eerste wedstrijd en dat ging heel erg goed.
Evi: ook genoeg kansen gehad. En je was steeds als eerste bij de bal. Goed gedaan!
Jase: overgooien ging erg goed. En veel kansen gehad. Klasse!
Brandon: veel onderscheppingen en veel mooie doelpogingen en doelpunten.
Selah: bleef goed bij haar tegenstander.

• blijf bij je tegenstander.

Tot dusver gaat het erg goed met deze vier simpele afspraken. We worden steeds beter. Soms kan het gooien en vangen nog wel wat beter. Dat komt niet vanzelf goed. Dus trainen we hard!

Het is leuk om te zien dat iedereen in de wedstrijd ook kansen krijgt. Maar ook hier geldt: rustig blijven is belangrijk. Een haastig schot gaat er vaker niet in, dan wel. Met een rustig schot: bal voor je neus, over de bal naar de korf kijken, een beetje door je knieën buigen, en pas dan schieten, geeft een veel grotere kans op een doelpunt. Op trainingen schieten jullie allemaal erg goed. In de wedstrijd gaat het soms nog wat gehaast.

Zaterdagochtend 08:15u vertrek vanaf Achilles. Om 09u tegen LYNX. "LYNX, achter de lijn". Maar waar moet je dan staan? Of: "LYNX, in het veld", terwijl de overtreding toch echt rechts in het veld werd gemaakt. Je probeert er wat van te maken, zo op de zaterdagochtend... Gelukkig scheen er een waterig zonnetje, en dat maakt het allemaal wat draaglijker. En hoewel we 'uit' speelden, speelden we toch een beetje 'thuis'. Goed om te zien dat er zoveel supporters meereizen.

Het was voor Dionne haar eerste echte wedstrijd. En wat de trainers betreft: GOED GEDAAN. Je kunt trots zijn op jezelf. Bij de strafworpen zelfs nog een doelpunt gemaakt. Klasse. Ook jij komt er wel.

De rest van de ploeg - Brandon, Evi, Jase, Jelte, en Milou - speelde een goede wedstrijd. Af en toe wat spanning van de boog, maar 4x10 minuten is ook wel erg lang.
We hebben met zijn allen echt veel kansen gecreëerd. Daarvoor moet je goed gooien, goed vrijlopen, goed vangen én de bal steeds weer weten te onderscheppen. Dat ging dus allemaal erg goed. Leuk om te zien. Aan het eind werd gelegenheidsspeelster Selah nog even ingebracht om het verdedigend in het slot te gooien. En ook dat is gelukt. Een compliment aan de ploeg en alle betrokken ouders.

Leuk om de F-jeugd zo te zien groeien. En dit geldt ook voor Hadi, Helena, Jasmijn, Jason, Lissa, Mick en Otto. Jullie spelen nu nog geen wedstrijden, maar dat komt allemaal wel goed. Voor iedereen blijft het belangrijk om te blijven oefenen met gooien en vangen. Dat is hét allerbelangrijkste in een wedstrijd. Want als je niet kunt gooien of vangen, dan kom je ook niet in de positie om te scoren. Dus pak een bal en ga er mee spelen!