Wedstrijdverslagen: Achilles D1 kampioen!

Achilles 1 speelde afgelopen zaterdag naast tegen KIOS, met name tegen zichzelf. Het ging niet vanzelf, maar na hard werken kon gelukkig 'gewoon' een overwinning bijgeschreven worden: 15-12. Team Twee had overigens geen kind aan KIOS 2: 26-16. Ook bij Achilles 3 was het wél keihard werken, tegen een geroutineerd KZ werd knap gewonnen. Op zondag versloeg ons achtste stadsgenoot ALO. Verder waren er overwinningen voor de A2, B1, B2, D1, D2, D3, E3 en F1. Drie ploegen noemen we nog éven in het bijzonder, te beginnen met de B1 - die prikten er maar liefst 27 goals in! Dan alle applaus voor de D1: dankzij hun overwinning konden zij een kampioensfeestje vieren. Van harte gefeliciteerd! Tot slot: stíékem zijn onze kanjers van de F1 ook al een beetje kampioen.. Maar dát feestje vieren we volgende week! Lees verder voor alle wedstrijdverslagen. [Update: verslagen Achilles 3 en D3 toegevoegd!]

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.
  • Linkjes naar de foto's gemaakt door huisfotograaf Joost van Soest volgen later deze week.

Achilles 1 - KIOS 1

Na de mooie overwinning vorige week op ZKV, mochten we vrij onverwachts deze week weer binnen trainen. Heerlijk om geen rekening meer te hoeven houden met weer, wind en regen. Sommige van ons kunnen bijna niet meer wachten op het zaalseizoen. Maar eerst moeten er nog 4 veldwedstrijden gespeeld worden. En vooral gewonnen worden!

Deze week KIOS, een ploeg die met 2 punten uit 4 wedstrijden toch niet onderschat mocht worden. Glenn maakte dit maar al te goed duidelijk. Het strijdplan, de extra warming-up en de aanvulling/addendum/appendix hadden maar 1 doel en dat was dat wij met veel energie en strijdkracht moesten aantreden.

Na het eerste fluitsignaal begonnen we goed en we kwamen op een 5-1 voorsprong, maar precies waar Glenn bang voor was gebeurde. We hadden vandaag niet de scherpte zoals normaal. Veel kansen gingen mis, duels werden verloren en foutjes in de verdediging. Een ruststand van 5-4 laat zien dat wij het publiek niet konden belonen met veel doelpunten in de eerste helft. 40 seconde voor rust moesten wij helaas ook nog zien hoe Noa geblesseerd het veld moest verlaten.

De tweede helft begon rommelig en we kregen nog geen vat op KIOS. We lieten ze op een voorsprong komen van 5-7. Met een paar goeie wissels en het publiek wat van zich liet horen gingen daarna meer doelpunten raak en konden wij de voorsprong weer pakken. 3 minuten voor tijd werd er met een doelpunt van Rick de eindstand van 15-12 bepaald.

Ik ben erg trots om te zien hoe wij deze punten met de gehele selectie binnen gehaald hebben. We hebben met z’n allen energie geleverd tot het einde. We zijn ons allemaal bewust dat dit niet het spel was wat wij wilden spelen, maar desalniettemin ben ik blij dat het gevoel goed zat. We bleven positief en we wilden er allemaal voor werken. Daarnaast was dit mijn eerste thuiswedstrijd met de selectie sinds 3,5 jaar. En hoe fijn is het dan om zoveel mensen rondom het veld te zien staan, dat doet mijn Achilleshart veel goeds. Ik wil het publiek extra bedanken, jullie speelden een zeer belangrijke rol.

Bedankt! En hopelijk kunnen wij jullie volgende keer wel op de juiste manier belonen!

Groet, Mariska

Achilles 2 – KIOS 2

Na een spannende wedstrijd tegen koploper ZKV vorige week waar we onverwachts (maar zeer verdiend) 1 punt mee naar huis namen, was het deze week tijd om weer 2 punten te pakken tegen KIOS 2. De ploeg die tot zaterdag toe nog op 0 punten stond leek een mooie tegenstander om aan ons doelsaldo te werken. Weer eens naar de 30 doelpunten met maximaal 5 tegendoelpunten was dan ook het doel.

Om dit te bereiken waren de vaste vakken deze keer wat aangepast en dus begonnen we met andere heren- en damesduo’s aan de wedstrijd. Het liep in het begin nog wat stroef maar gelukkig vielen de nodige doelpunten wel. KIOS 2 gaf alleen niet makkelijk op en ook zij bleven scoren. Het was helaas al snel duidelijk dat we de doelstelling ‘’maximaal 5 tegendoelpunten’’ niet gingen halen vandaag.

Het bleef nog een tijdje moeizaam maar na rust konden de voorsprong die we vanaf het begin hadden wat beter vasthouden en uitbreiden. Met nog 20 minuten te gaan kwamen we weer meer in ons eigen spel en kwamen de betere aanvallen en mooiere doelpunten. Eindstand: 26-16.

Al bij al was dit zeker niet onze beste wedstrijd maar juist die moet je ook zien te winnen. Uiteindelijk heeft bijna iedereen 2 of meer doelpunten gemaakt en dus kunnen we wel concluderen dat we samen maar ook individueel allemaal gevaarlijk en scorend zijn. Als we het verdedigend nog wat beter dichthouden moeten we van iedereen in onze poule kunnen winnen. Dus ook van KVS 4 volgende week… Let’s go!

Reserves/invallers bedankt!

Michelle

Achilles 3 - KZ/Thermo4U 4

Deze week mochten wij KZ ontvangen op het Pomonaplein. Vooraf wisten we dat dit een moeilijke pot zou worden want de geroutineerde ploeg van KZ had tot noch toe alle wedstrijden gewonnen. Nadat de tactiek was besproken en iedereen klaar was om te beginnen floot de scheidsrechter in voor wat een heerlijke wedstrijd zou worden.

KZ begon gelijk goed aan de wedstrijd door gelijk uit de eerste de aanval de 0-1 te scoren. Gelijk een signaal dat we er verdedigend goed bij moesten zijn. Gelukkig liet het antwoord niet lang op zich wachten en scoorde wij snel de 1-1. Aan het begin van de wedstrijd vielen de doelpunten aan onze kant makkelijk en konden we uitlopen naar een 5-3 voorsprong. De fase hierna naam KZ het voortouw door 3 doelpunten op rij te maken en zo een voorsprong van 5-6 te pakken. De rest van de eerste helft was het KZ dat steeds 1 of 2 punten voor bleef staan en dat resulteerde uiteindelijk in een ruststand van 9-10.

Wij waren ervan overtuigd dat, met alle respect, de ‘oudjes’ van KZ het niet de hele tweede helft vol konden houden om zo te blijven spelen. We gingen dus met goed vertrouwen de tweede helft in.

We maakte snel na de thee de 10-10. Kort hierna scoorde KZ weer de 10-11 en de 10-12. Het was de gehele tweede helft erg spannend. Het bleef KZ dat in bijna de tweede helft het voortouw nam en constant een paar punten voor bleef staan. Ik zei net bijna, want met nog 5 minuten te gaan wisten wij dan eindelijk op gelijke hoogte te komen en de 18-18 te maken. Vervolgens scoorde we ook nog de 19-18 en de 20-18 en zo was de tussenstand met nog paar minuten te spelen 20-18 in ons voordeel. KZ wist nog wel de 20-19 te maken, maar de punten bleven in Den Haag. Met deze overwinning hebben we nu (gedeeld) de koppositie te pakken!

Het enige wat mij nu nog rest is om de scheidsrechter te bedanken voor het fluiten en de reserves voor het meespelen/ aanwezig zijn!

Groet

Stef

Een stukje van een trotse coach

Hier even een klein stukje van een trotse coach. Toen de poule bekend was van het 3e, dachten we: "Wat een pittige poule!" Hier even een vogelvlucht van alle wedstrijden tot nu toe.

• De 1e wedstrijd DES 2 uit. Ondanks heel veel invallers van DES 1 wisten we met vechtlust te winnen. 12-14.
  • De 2e wedstrijd tegen KZ Danaiden was echt een knokwedstrijd, maar trokken op het laatst aan het kortste eind. 17-16.
  • De 3e wedstrijd was uit bij TOP 4, daar werden we even met beide benen op de grond gezet. de 2e helft hebben we het nog een beetje kunnen rechtbreien, maar helaas verloren. 30-18.
  • De week daarna speelden we bij Tempo uit. Met onze bekende Tony van Tempo die iedereen wel kende. We speelden een goede wedstrijd - ondanks veel lengte tegen ons en wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 15-17.
  • Afgelopen zaterdag hadden we de wedstrijd tegen KZ, tegen een behoorlijk geroutineerde ploeg. Nog zonder verliespunten. We hebben echt met z'n allen gevochten als leeuwen, met de 9e man ons publiek, waar we uiteindelijk met 20-19 de wedstrijd over de streep trokken.

We staan gewoon gedeelte bovenaan en als coach en zeker weten mijn teambegeleidster Dionne zijn we zo ongelooflijk trots op jullie. We moeten af en toe nog de rust kunnen creeren om te zorgen als we 2 punten voor staan, omdat door te trekken. Maar met deze vechtersmentaliteit, gaan we nog heel veel punten pakken. En wie weet nog wel meer. A.s. zaterdag moeten we naar Dalto in Driebergen. We gaan ervoor met z'n allen!

Groetjes Erna,
nogmaals een trotse coach

*Kampioensverslag!* - Achilles D1 - Maassluis D1
Na vier overwinningen op rij mocht de D1 zich afgelopen zaterdag opmaken voor de kampioenswedstrijd. Maassluis was hierin de tegenstander, een ploeg die we uit met 3-6 versloegen, maar waar we wel erg veel kansen nodig hadden voor die zes doelpunten. Om wat scherper te kunnen starten, werd er van tevoren uitgebreid ingeschoten. En scherp beginnen, dat deed de D1. De aanval draaide als een tierelier. Er werd hard voor elkaar gewerkt, er werd veel geschoten en ook veel afgevangen, waarbij vooral Lola veel ballen wist te pakken. Hierdoor kwamen we steeds tot meer dan vier of vijf schoten voor we de bal kwijtraakten. Overigens hadden we hem dan binnen no-time weer terugveroverd, of met het uitverdedigen, of in de verdediging. Al snel kwamen we op een 1-0 voorsprong die we daarna verdubbelden. Er werd zo goed naar elkaar gekeken, dat soms eigen kansen niet eens werden opgemerkt, iets waarvan ik nog niet zo goed weet of ik daar nou blij mee moet zijn of niet. Na de 2-0 wist Maassluis de korf te vinden en duurde het even voordat we vlak voor het wisselen van vak en functie de marge van twee weer herstelden 3-1.

Het tweede aanvalsvak had wat meer moeite elkaar te vinden. Het tempo lag iets lager, maar er werden wel kansen gecreëerd. De doelpunten die uiteindelijk vielen waren mooie voorbeelden van samenspel: Joe die Fleur een schot aangeeft, dat Lars afvangt en tot doelpunt promoveert. Of de mooiste van de eerste helft (qua samenspel): Lars die, zoals we dat al weken erin proberen te krijgen op de training, netjes staat uit te blokken onder de paal, op het juiste moment uitstapt en daarmee Britt een doorloop aangeeft.

De tweede helft was het Maassluis dat de score opende, maar hierna volgde een doelpunt dat ons laatste doelpunt voor rust naar de kroon stak. Tim die een prachtige rugkant aanspeelde naar Semm, Vera die op dat moment insneed waardoor Semm in een beweging de bal door kon spelen en een doorloop kon aangeven. Het was zo genieten langs de kant. Mooi ook het passje van Tim naar de uitblokkende Semm, wat helaas geen doelpunt opleverde. Of de rugkant die Roos durfde te gooien. En natuurlijk Vera die zelf ballen met haar buitenste hand gaat gooien. Fleur, die altijd voor iedereen kansen probeert te creëren (en af en toe best wat vaker voor haar eigen kansen mag gaan) en die lekker aan het afvangen was. Britt, die ook veelvuldig ballen afvangt en ook haar eigen kansen in de gaten houdt. Joe, die goed gebruik maakt van zijn snelheid. En natuurlijk Lars, die doorheeft wat er onder de paal van hem wordt verwacht, maar ook zijn kansen neemt.

Het laatste fluitsignaal klonk bij 11-5, waarmee het kampioenschap veilig was gesteld. Een korte huldiging volgde, aangezien Lars en Semm snel door moesten naar de D2, dat anders incompleet zou staan.

Al met al zet de D1 nog iedere week mooie stappen vooruit. Vandaag zagen we veel terug van waar we op trainen en we gaan ons best doen dit in de zaal voort te zetten. Er volgt overigens nog één wedstrijd op het veld, maar dan zijn we niet helemaal compleet.

• Tristan, bedankt voor het eerder je bed uitkomen om onze wedstrijd te fluiten.
  • Nadine, bedankt voor de prachtige glazen.
  • Sterre, bedankt voor het kampioenspraatje.
  • Fleur, Lars, Britt, Joe, Roos, Sem, Tim, Vera, Semm en Lola: gefeliciteerd met het kampioenschap!

KVS D4 - Achilles D3
We spelen uit in het Westbroekpark tegen KVS D4.

Celine scoorde al snel in de wedstrijd 0-1. Daarna scoorde KVS ook nog een keer maar het punt werd gelukkig afgekeurd. Tijdens een aanval dook ik naar de bal, ik viel op mijn billen met mijn voeten buiten de lijn. De scheidsrechter keurde het niet af, vanwege de moeite ;-) Kort daarna maakte Celine ons tweede punt 0-2. Daarna wisselden we van kant. KVS kreeg een strafworp, deze ging er niet in. Daarna scoorden ze toch nog met een doorloop 1-2. Gelijk er achter aan, kon Isa scoren met een doorloop 1-3.

Na de rust stonden we goed te verdedigen, KVS kwam er niet door. We kregen met de aanval nog een strafworp, deze was helaas mis. Daarna scoorde KVS 2-3. Na het wisselen van kant wist Isa nog twee keer te scoren en eindigde de wedstrijd met winst 2-5!

We hebben allemaal een leuke wedstrijd gespeeld.

Klaas van den Noort

Achilles E3 - IJsselvogels E2
We hebben gewonnen!!

Achilles E3 heeft met 7-2 gewonnen van Ijsselvogels. Wij zijn een topteam en we gaan nooit stoppen!! Ik ben heel trots op de spelers, ze zijn zooo ongelofelijk goed. Vooral Faylinn, want die scoorde dit seizoen haar eerste punt!

De scheids was ook heel goed.

We kunnen volgende week nog kampioen worden, maar dan moeten we met heeeel veel punten winnen van Avanti.

Groetjes van Hanna

Achilles F1 - KVS/Maritiem F2

Wij mochten zaterdag thuis spelen tegen KVS/Maritiem. Het was een beetje fris in het begin, maar na de warming-up waren we klaar voor de wedstrijd. Vandaag speelden Evi, Dionne, Selah, Jelte, Jase, Brandon en ik. We scoorden het ene na het andere doelpunt en hebben allemaal gescoord. We hebben met 15-4 gewonnen en de coaches vonden dat we goed hadden gespeeld. We liepen goed vrij, gooiden goed over en waren "scherp" werd er gezegd. Fijn om te horen en leuk om te winnen met mijn team. Ik vind het leuk in dit team te spelen en dan ook nog zo aangemoedigd te worden door de supporters. Ook de scheidsrechter was lief, die wachtte als er een kindje pijn had en vroeg dan of het wel ging. Nog 1 wedstrijd op het veld en dan gaan we binnen verder, dan zijn de ballen gelukkig niet meer zo nat en krijg ik geen koude handen.