Achilles wint thuis van Apollo

Met het affiche van een Griekse tragedie werd het afgelopen zaterdag alles behalve dat voor Achilles. Met ruime cijfers werd Apollo uit Heerhugowaard huiswaarts gestuurd (25-16). Het was een succesvolle start van een drieluik waarin nog confrontaties volgen met Roda (dinsdag) en de returnwedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest (zaterdag) voor we de zaal in gaan. [Foto: Sportsnap.nl door fotograaf Frank van Leeuwen]

Apollo had vier punten vergaard tegen Maassluis en Roda en bezorgden Die Haghe een lastige middag. Hoewel dat niet meer opleverde dan de één-na-laatste plek, was Achilles gewaarschuwd. Het voornaamste wapenfeit van Apollo, lengte, zou omzeild moeten worden met een zuiver schot. Dat was een kolfje naar de hand van de dames in het eerste aanvalsvak. Daphne van Zweden en Benthe van Loon waren in de rush naar 9-1 goed voor vijf treffers. Er was toen een kwartier gespeeld. Na wat slordigheden kwam Apollo vlak voor de pauze terug tot 15-8.

In de rust werd gewaarschuwd dat een verlies aan concentratie op de loer zou kunnen liggen. Achillescoach Glenn De Vries: ‘Dus in plaats van controle was het motto: een schepje er bovenop doen. Dat lukte niet helemaal’. Achilles kwam niet verder los, maar hield op het eind wel een verschil van negen doelpunten over.

De Vries besprak met de nog immer geblesseerde aanvoerster Marit Foppen de bijzondere prestatie van het team in de huidige competitie: ‘Ondanks het vele blessureleed vanaf de start van de competitie doen wij mee om de bovenste plekken. Marit zelf heeft nog geen enkele wedstrijd gespeeld en Noa Brusse en Pepijn van Loon hebben beiden zeer beperkt meegedaan. Anderen in het team en uit Achilles 2 stonden op en namen het voortouw zonder te tornen aan het spelconcept. Iedereen binnen de selectie weet wat van hem of haar wordt verwacht en dat is een resultaat van ons zorgvuldig aan het proces vasthouden’.

Zo ontpopte Rick Pot zich tegen Apollo met zeven goals als topschutter. Hij werd sterk ondersteund door de Mariska van Willigen en Julia Baak. Tobias Welbergen verving zeer verdienstelijk Pepijn van Loon en Noa Brusse. Topscorer bij de dames werd Benthe van Loon met zes goals.

Achilles heeft heel even om de rust te pakken: dinsdag gaat het op bezoek bij hekkensluiter Roda om 20:30. ‘Als we dan aanstaande zaterdag veel publieke steun krijgen, dan zou ons dat heel erg helpen tegen Eibers. Dan kunnen we het veldseizoen zeer trots tijdelijk achter ons laten,’besluit De Vries. Aanvang is 15:30.

In de poule van Achilles verloren de Eibers van ZKV (17-12). Die Haghe nam de punten mee uit Maassluis (16-24). KIOS rekende in eigen huis af met Roda (20-18). Die Haghe staat aan kop met twee punten voor op Achilles, maar Achilles heeft nog een midweeks duel tegoed om zich naast de gele kanaries aan kop te nestelen.

[Foto: Sportsnap.nl door fotograaf Frank van Leeuwen]

Datum 25-10-2021 16:57