Wedstrijdverslagen: Eerste (en voorlopig laatste?) zaalwedstrijden zitten er op!

We mochten eindelijk weer in de zaal: afgelopen zaterdag startte de competitie. Op het moment van schrijven weten we nog niet hoe het vervolg er uit gaat zien, toch blikken we met een aantal verslagen terug op afgelopen weekend. Achilles 1 ontving DES. De eerste helft ging nog gelijk op, maar in de tweede helft werd het verschil duidelijk: 25-16. Voor Team 2 een zelfde spelbeeld, al was het verschil daar minder groot: 17-14. Ook Achilles 4, 5 en 7 wonnen hun eerste zaalpotjes weer. Bij de jeugd wist de B2 te winnen van Dijkvogels, terwijl de D3 dat deed bij Nikantes. Tot slot wisten ook de E1, E2 en E4 hun wedstrijden te winnen. Verder waren de punten nog wat schaars dit weekend, dus hopelijk volgen er nog voldoende wedstrijden om dat weer dubbel en dwars in te halen! [Foto: Michel Finkelnberg via Sportsnap.nl]

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - DES 1

Volgt zsm.

Achilles 2 - DES 2

Afgelopen zaterdag mocht het 2e DES verwelkomen in de Sportcampushal,
helaas zonder publiek vanwege een te hoog R getal.

In het verleden is DES vaak een stugge tegenstander gebleken,
aan ons nu de taak om DES snel te breken.

Er werd enorm hard gestreden,
maar helaas werden de doelpunten in de 1e helft angstvallig vermeden.

De ruststand was ook niet iets waarvoor ik naar huis schrijf,
een gelijkspel van vijf tegen vijf.

Om de winst te behalen,
moesten we de vele kansen in doelpunten vertalen.

Dat mocht in de tweede helft worden hersteld,
meer doelpunten scoren, zeker tien welgeteld.

Maar om de overwinning binnen te slepen,
moest DES eerst nog even flink worden uitgeknepen.

DES kwam namelijk goed uit de startblokken,
En wist gelijk een voorsprong van twee voor zich te knokken.

Achilles moest nu de race in zetten om DES voorbij te streven,
Hier voor moest wel ferm in de handen worden gewreven.

Na een mooi kijkspel pakte Achilles in de 12e minuut de bovenhand,
deze kwam van in het 2e nieuw zijnde Rick z’n hand.

Achilles wist hierna de voorsprong te behouden,
En de score werd uiteindelijk op een 17-13 stand gehouden.

Uiteindelijk zijn de 2 punten wel dik verdiend,
Al waren ze niet makkelijk opgediend.

Nu gaan we waarschijnlijk helaas de 3 korfballoze weken helaas tegemoet,
Ik wens hierbij iedereen veel sterkte en voorspoed!!

De Sint

P.s. Ik vernam van mijn Pieten dat de fans thuis,
op Youtube alles goed konden zien op de buis!!

KOAG 3 – Achilles 3

Joehoe, we mogen weer beginnen! Wat hadden we er allemaal zin in, het zaalseizoen. Voor veel spelers toch wel het favoriete seizoen. Maar zoals jullie allemaal weten, mocht het niet lang duren. Door de corona-maatregelen moeten ook wij iets inleveren. Een stukje sportiviteit, een stukje sociale contacten. Hoogstwaarschijnlijk zit de competitie er alweer op tot het nieuwe jaar. Echt super balen. Het motto van vandaag was dan ook: GENIET van de wedstrijd. Nu geniet Achilles 3 voornamelijk van 2 dingen tijdens de wedstrijd. 1; positiviteit naar elkaar en 2; de winst, oftewel: Wees lief en win!

Met die gedachte in onze achterhoofden waren we begonnen tegen KOAG 3. De start ging eigenlijk wel een beetje zoals verwacht. Een prima tegenstander, maar wel eentje waar we zeker van konden winnen. Al snel werden de eerste doelpunten gemaakt door Mandy en Cino. Mandy stond op de plek van Romy en Anne, heel veel dank daarvoor! Snel na de wissel wist ook Nosa te scoren. Lekker begin. Maar KOAG was geen ploeg die zomaar van het veld geveegd kon worden, dus ook zij boden weer wat tegenstand. Het werd 3-5. Alana maakte vervolgens de 3-6 met een afstandsschot. Als we die 3 punten verschil konden houden, kwam het helemaal goed. Zoals jullie allemaal wel weten is een verschil van 3 allesbehalve bepalend. Onze stijgende lijn werd doorbroken door de sterke tegenstanders van de heren. Die hadden geen slecht schot… Zij haalde de achterstand in waardoor de wedstrijd gedurende de eerste en tweede helft gelijk op ging. 2 punten voor, gelijk, 2 punten achter en weer terug. We waren met vlagen heerlijk aan het spelen, maar al met al konden we elkaar niet helemaal vinden. Het zal ons toch niet gebeuren…? We moesten beter voorverdedigen, meer druk geven op de heren en de dames in de aanval meer uit spelen. We wilden wel, maar we trokken uiteindelijk aan het kortste eind. Het was niet eens meer spannend op het eind.

Met een score van 25-18 vertrokken we teleurgesteld uit Krimpen, terug naar huis. Dit was het dan voorlopig…

Maar na balen kwam ook al wel weer snel plezier. Op de terugweg even stoppen bij de Mc en praten over mogelijkheden om toch te blijven sporten binnen de beperkingen. Ik ben trots op de dit team. Winst of verlies. Wel of geen wedstrijd.

Mandy en Alex bedankt!

Wie weet tot snel en anders alvast hele fijne feestdagen en tot volgend jaar!

Groetjes Alana

Fortuna/Delta Logistiek 3 - Achilles 4

De titel herbstmeister hebben we binnen, dat is bekend. Met alleen één gelijkspel en een doelsaldo van + 58 ook redelijk overtuigend. Echter, zo overtuigend was het allemaal niet de laatste drie wedstrijden. Bij VEO lieten we een punt liggen na een vijf punten voorsprong, bij DES moesten we ook meteen in de achtervolging en RWA… tsja, daar stonden we zelfs pas 5 seconde voor tijd voor het eerst voor. Maar dat is uiteraard het belangrijkste moment. En ons positieve doelsaldo komt ook met name door ons scorend vermogen, want qua tegendoelpunten hebben we zelfs het meest tegen gekregen van de top 4. Maar goed, als je er maar meer scoort dan je tegenstander dan maakt het niet uit. Of dat nou met 32-13 is of 11-14 zoals afgelopen zaterdag.

Zoals Twan al opmerkte na de wedstrijd “ik denk dat dit ook meteen de laatste wedstrijd is die we met 14 doelpunten gaan winnen”. Voor zaalbegrippen is dit natuurlijk ook een bijzonder lage uitslag. En zo waren de rollen van Achilles 4 deze eerste zaalwedstrijd in de eerste klasse (eentje hoger dan op het veld) dus volledig omgedraaid. Want hebben we de jonge(re) Fortunezen puur verslagen door met zijn allen 60 minuten lang als beesten te staan verdedigen. Opdrachten uitvoerend, volledige focus en met en voor elkaar werkend als team. Als je dan in de tweede helft langzaam uitloopt en met een stukje ervaring ook op de belangrijke momenten net wat slimmer bent, weet je dat je de wedstrijd rustig kan uitspelen ondanks dat Fortuna aan het einde toch weer wat terug kwam (een stukje fitheid, zullen we maar zeggen).

Niet de eerste keer dit seizoen dat er in de app een andere uitslag te zien was dan op het scorebord bij de wedstrijd, maar dit keer kregen wij een doelpunt extra van de scheidsrechter, het is immers bijna Sinterklaas. 2021 sluiten we dus (waarschijnlijk) ongeslagen af. Nu maar afwachten wat er de komende weken gaat gebeuren en wanneer en of we een vervolg mogen gaan geven op deze reeks. Zou voor Ariën ook wel fijn zijn, die deze wedstrijd weer zijn eerste minuten heeft gemaakt. Welkom Arie!

Mandy

Dijkvogels B2 - Achilles B2

Eindelijk mogen we weer onze eerste maar misschien ook laatste competitiewedstrijd spelen tegen Dijkvogels B2. Van tevoren hadden we geen idee wat voor team het was. Uiteindelijk bleek het team meisjesteam te zijn.

Achilles begon veel sterker aan de wedstrijd dan Dijkvogels. We kregen al gelijk een aardige voorsprong en Dijkvogels wist weinig doelpunten te scoren. In de rust wisten we vrijwel zeker dat we dit makkelijk zouden kunnen winnen. Het einde van de wedstrijd zat er bijna op toen er iemand van dijkvogels, met al een gebroken elleboog, op de grond viel. Zij ging eruit waardoor de trainer van Dijkvogels zij dat de wedstrijd was afgelopen ook al hadden ze nog een minuut maar wel met 12 punten achterstand.

Achilles mooi met 14-2 gewonnen en daarmee dus ook de mooie 2 puntjes voor de competitie ook al is dit misschien de laatste wedstrijd.