Amateurclubs moet je steunen, dat is (Glenn) Helder!

IMG-20221211-WA0006.jpg hoofdartikel

"Zij hebben mij gesteund en nu steun ik hen". Ook deze week was Even tot Hier (voor mij) het absolute hoogtepunt van de TV-week. Ze hadden weer een geweldige tekst bedacht voor een bekend lied (De Troubadour van Lenny Kuhr werd Admiraal Van Gaal) en ze hadden een parodie gemaakt op het liedje Mocro flavour n.a.v. de rellen na de zeges van Marokko. "Oh Spanje, houd ze tegen. Niet nog een Mocro zege". Héééérlijk.

Hoofdartikel.PNGGlenn Helder ging namens Even tot Hier naar SVV Scheveningen, omdat zij door de bizar gestegen energiekosten geen geld meer hebben voor de broodnodige materialen (ballen, shirtjes etc.). Dat is uiteraard de doodsteek voor een club. Glenn was door de mannen van Even tot Hier op pad gestuurd met een auto volgeladen met voetballen voor SVV Scheveningen ("Helder met ballen").

Hierna kwamen (oud) profvoetballers aan het woord, zoals (o.a.) Lex Immers, Robin van Persie, Gertjan Verbeek, Ricky van den Bergh, Ali Boussaboun, Theo Janssen en Frank de Boer. Zij vertelden dat zij hun carrière te danken hadden aan de amateurclub waar zij begonnen waren. Zij doneerden hun energiecompensatie aan die amateurclubs. Dat was voor hen (Glenn) Helder. "Zij hebben mij gesteund en nu steun ik hen"

En toen moest ik aan Ons Achilles denken.

Het moge duidelijk zijn dat ik ONZE club een warm Achilleshart toedraag. Net als alle andere amateurclubs is onze club financieel gebukt gegaan onder de Corona maatregelen (geen inkomsten, bovenop de ontbrekende inkomsten door de bouw van onze nieuwe accommodatie) en gaat onze club nu gebukt onder de veel hogere lasten.

Een geluk bij een ongeluk is dat er dankzij de vooruitziende blik en de niet aflatende inzet van onze Hans Lijmbach heel veel zonnepanelen op onze mega mooie accommodatie liggen, de douches draaien op een warmtepomp, we onze poezelige voetjes kunnen warmen aan de vloerverwarming en we, zonder dat we weggeblazen worden door de harde wind, achter het trippel glas kunnen genieten van de wedstrijden en trainingen bij slecht weer. Dat verzacht de financiële pijn, maar het blijft moeilijk in deze tijd van veel duurdere grondstoffen/producten en megahoge energiekosten.

Het leven is voor iedereen veel duurder geworden (zeker als je een flexibel contract hebt van Eneco, zoals wij... breek mij de bek niet open, ik heb de verdriedubbeling emotioneel bij lange na nog niet verwerkt. Ok, ik wil alleen nog zeggen dat we het nu eigenlijk permanent koud hebben aan de Pomonalaan en de plaids en kruiken maar een zeer matig alternatief zijn voor een lekker warme radiator. Het is wat het is, I know.

Ik kan en wil absoluut niet in andermans portemonnee kijken, maar verdient het goede voorbeeld van de bovengenoemde voetballers niet een heel mooi vervolg voor Achilles?

Achilles is er altijd geweest voor ons en/of onze kinderen. De beste en leukste trainers, de mooiste zalen worden ingehuurd om in te trainen en wedstrijden in te spelen, scheidsrechters die wedstrijden willen fluiten, commissies die altijd weer iets leuks verzinnen voor de jeugd en de senioren, goede en genoeg materialen, de leukste kampen en nu een prachtige nieuwe huiskamer in de vorm van een superdeluxe accommodatie.

Achilles is meer dan een club is nu meer dan ooit van toepassing en heel erg belangrijk.
Zullen we er samen voor zorgen dat Achilles deze zware tijden glansrijk doorstaat, zodat ook onze (klein-)kinderen nog deel uit mogen maken van dit unieke dorpje in de grote stad?

Ok, hier komt dan toch echt het bedelgedeelte:
De energiecompensatie (of een deel daarvan natuurlijk) kan overgemaakt worden naar rekeningnummer NL03INGB0000178155 ten name van HKV Achilles o.v.v. Donatie Energiecompensatie. Het hart van onze geweldige penningmeester klopt vol verwachting.

Een mooi alternatief (dank voor de suggestie Ilan) is de kantine vaker opzoeken bij bijvoorbeeld evenementen (zoals het WK). Genietend van heel veel drankjes (hoeft geen alcohol te zijn ;-) ) en heerlijke hapjes kan je onze club ook steunen. Win/win! Hiermee haak ik gemakshalve in op het Hoofdartikel van 2 weken geleden van Hans Lijmbach (Mijn huiskamer). Voor bordspelletjesavonden op de vrijdagavond houd ik mij aanbevolen (@Ilan Onze bordspelletjeskast puilt uit dus ik sleur die avonden wel wat bordspelletjes naar onze gezamenlijke huiskamer ;-) ).

Liefs,
Dionne van Dongen-Stulp

Datum 13-12-2022 11:00
Tags