Hoofdartikel: Hét item van deze week: Binnenkort is het zover en daarmee een leuke vacature.

Eigenlijk had hier mijn laatste hoofdartikel als medebestuurder van onze mooie vereniging moeten staan. Het had wat mij betreft een terugblik moeten worden over wat we in de afgelopen 25 jaar met zijn allen bereikt hebben. Niet alleen op het gebied van korfbal maar ook op wat mij het meeste aanspreekt: onze huisvesting. Niet dat ik pretendeer veel verstand van korfbal te hebben, maar ik vind het wel een leuke sport om naar te kijken. In 1983 daartoe uitgenodigd door de familie Henneman om eens te komen kijken bij Achilles, constateer je in 2023 dat er 40 jaar voorbij gevlogen zijn.

Eerst als vader van één spelende dochter, dan twee en uiteindelijk drie. Heel veel wedstrijden thuis en uit als supporter. Meer betrokken in de vereniging, zoals vanaf 2000 als verbouwcoördinator en na een dringend verzoek van Hans Broers vanaf 2005 voorzitter. Na mijn periode als voorzitter ben ik blijven ondersteunen om nieuwbouw te kunnen realiseren. Al vele jaren speelt er geen dochter meer voor Achilles. Alle drie zijn zij uitgevlogen, hebben hun eigen gezin en twee wonen er niet meer in Den Haag. Waarom ben ik er dan nog wel? Ik ben blijven “plakken”, omdat Achilles in al die jaren steeds meer onder mijn huid is gekropen en voor mij ook echt meer is dan een club.

Toch zal ik mij door de actualiteit van nu moeten beperken tot een belangrijker onderwerp. Reclame maken voor het vinden van een kandidaat voor mijn eigen opvolging in het bestuur als Bestuurslid Accommodatie.

Opvolging gevraagd

Begin juni a.s., als Achilles haar jaarlijkse algemene vergadering houdt, stoppen er drie mannen van de “oude” garde met hun bestuurlijke taken en gaan zij na vele jaren trouwe bestuursdienst van hun welverdiende (bestuurs)pensioen genieten.
Vanaf dat moment ligt er een uitdaging voor jullie, de jonge(re) garde, om het bestuurlijke stokje van ons over te nemen en zelf de uitdaging aan te gaan.

Binnen het bestuur is het al langere tijd bekend dat dit moment eraan zit te komen en daarom is men vroegtijdig op zoek gegaan naar adequate vervanging. Inmiddels zijn er gelukkig al namen bekend voor de functies van voorzitter en secretaris, maar loopt de zoektocht naar bestuurslid Accommodatie traag en stroef en is daarmee nog zonder resultaat. En met eind mei 2023 in het verschiet, knelt dit niet alleen in het nu, maar nog meer in de toekomst.

Ons nieuwe clubhuis beheren en onderhouden verdient een gedreven coördinator met enig gevoel voor de materie. Ook moet het iemand zijn die samenwerkt en gemotiveerd is om taken te delegeren naar de onder zijn bestuursfunctie vallende commissies. Binnen onze mooie club moet er toch iemand rondlopen die in zijn/haar dagelijks werk bezig is met bouwen en/of beheer en/of onderhoud? Wie zit er in de bouwkundige of installatie of onderhoud of facilitaire hoek en wil onze club verder brengen qua beheer en onderhoud? Het gebouw staat er, de garantieperiode loopt, er wordt gewerkt aan het vormen van een VVE samen met SCOH en het opstellen van een meerjaren onderhoudbegroting. Je kunt spreken van een gespreid bedje waar je rustig in kunt stappen om naar eigen inzicht dit verder op te pakken.

Als je JA zegt tegen deze mooie uitdaging dan verzorgt het huidige bestuur een goede inwerkperiode waarin zij alle ins en outs van het gebouw aan jou overdragen.
Dus zeg niet NEE tegen jouw clubbestuur, maar zeg JA.

Het zal toch niet gebeuren dat het bestuur een betaald iemand van buiten moet aantrekken om deze mooie functie te vervullen? Daarom een dringend verzoek aan alle Achillianen: lees de advertentie voor de functie Bestuurslid Accommodatie nog eens goed door en denk erover na of JIJ degene bent die jouw club zoekt. Heb je vragen neem contact op met Hans (06 - 51 51 70 51 of via e-mail hanslijmbach@me.com). En nogmaals je krijgt een warme overdracht van de portefeuille.

Hans  

Datum 14-02-2023 11:00