In memoriam Hanneke Hoogwater - Schumacher

Afgelopen maandag 25 maart overleed, in het bijzijn van haar familie, ons oud lid en donateur Hanneke Hoogwater – Schumacher, zij was eenennegentig jaar.

Hanneke werd lid van Achilles in 1949, en speelde, met een onderbreking van enkele jaren tot rond 1980. Klein van postuur, maar wel snel, vooral spelend in de ondersteunende rol, zoals dat gebruikelijk was in die naoorlogse jaren.

22002%200430%20Playground%20jeudeboulebaan%202500ste%20lid%20020.jpg

Nadat ze gestopt was met spelen, bleven Hanneke en Ton zeer regelmatige bezoekers van ons veld, als toeschouwer bij de wedstrijden van het eerste, waarin Nicole speelde, en later bij de wedstrijden van Daphne en Esmée. Daphne werd overigens het 2500ste lid van Achilles, in 2002.

Hanneke kreeg drie zoons en een dochter. De jongens gingen allemaal voetballen bij Quick, en Nicole werd korfballer, als haar ouders, en een hele goede ook.

Het noodlottig ongeval dat een einde maakte aan het leven van haar tweede zoon Robin, wierp een enorme schaduw van verdriet over haar leven. Maar Hanneke was sterk, we bleven haar zien, ook op feestjes en bij jubilea. Altijd met een vriendelijk woord en een glimlach. De laatste keer dat ik haar sprak was bij het honderdjarig bestaan van Achilles. Ze vertelde dat ze haar geliefde Vruchtenbuurt had moeten verlaten en nu bij haar zoon Marco woonde, op de Willem de Zwijgerlaan. Blij was ze, natuurlijk, met de hulp van haar zoon, maar wel verdrietig om het verlies van haar eigen buurt.

Hanneke was een lieve, mooie vrouw, we zullen haar missen. We wensen Nicole, Marco en Raymond en de hele familie hele dierbare herinneringen aan haar.

Het bestuur

Rouwkaart

Klik hier of op 1 van de afbeeldingen hieronder voor een vergrote weergave.

Rouwkaart%20Hanneke%20Hoogwater%20(3).JPG

Rouwkaart%20Hanneke%20Hoogwater%20(2).JPG

rouwkaart.pdf

Datum 28-03-2024 08:08