Van de materiaalcommissie, belangrijk!

De materiaalcommissie is afgelopen weken druk bezig geweest met het opknappen en opruimen van de container en het grashok, het sorteren van de ballen en het ervoor zorgen dat alle trainingen afgewerkt kunnen worden met het drukke trainingsschema. De afgelopen jaren is het overzicht kwijtgeraakt en na de samensmelting met Ready is ook het een en ander erbij gekomen qua materiaal. Om het overzicht te behouden is het de bedoeling dat voortaan álle materiaalgerelateerde zaken via de materiaalcommissie gaan. Onderaan het artikel kun je lezen wanneer je wel of niet eerst contact met mij moet opnemen. Let op: het artikel is lang, maar lees het alsjeblieft aandachtig door, zodat we de boel met zijn allen zo netjes kunnen houden als het nu is!

Ballen

Alle ballen zijn verzameld, opgepompt en verdeeld over de ploegen. Om te voorkomen dat teams onnodig ballen gebruiken en dus kwijt kunnen raken heeft elk team één bal per tweetal. Team 1 en 2 hebben een ballennet met trainingsballen en een net met wedstrijdballen. Team 5 t/m 10 traint 1x per week en heeft dus in principe geen ballentas nodig omdat zij samen trainen en wisselende opkomst hebben. Deze teams krijgen wel een ballennet met 2 wedstrijdballen. Hiermee kan ook getraind worden. Ook liggen er ballen in het ballenrek in de container waarmee getraind kan worden. Dit geldt ook voor de recreanten, jullie trainen dus met de ballen in het ballenrek!

 

DSC_0029.JPG

 

Over het ballenrek gesproken. In de container is een ballenrek gemaakt waarin verschillende K4 en K5 ballen liggen. Deze zijn bedoeld om mee te schieten en te spelen op het veld. Dus geen ballen uit ballentassen halen, maar uit het ballenrek! Ballentassen zijn voor de teams, daar moet je vanaf blijven!

Team 3 en de A1, A2, B1 en B2 hebben blauw/gele ballen gekregen. Denk eraan dat je deze niet tijdens de regen gebruikt! Dan kan je ballen uit het ballenrek pakken!

Alle ballentassen liggen in de container. Elke bal heeft z’n eigen nummer, dus je weet precies welke ballen bij jou horen. De tassen kunnen jullie gebruiken wanneer de trainingen beginnen. Ik kom op de trainingen langs om een contract te laten tekenen. Aan het einde van het veldseizoen kom ik kijken of jullie alle ballen nog hebben en zo niet dan gaan we naar een oplossing zoeken.

DSC_0020.JPG

Na het uitsorteren van alle ballen is gebleken dat er een aantal ballen over zijn. Deze liggen in het Reserveballenhok in de container. Deze zit op slot en daarvan is de bedoeling dat als je een extra bal wil, of je hebt een lekke bal, je mij aanspreekt of een appje stuurt, dan krijg je een nieuwe. Het kan namelijk zo zijn dat er een aantal lekke ballen tussen zitten, is dat het geval pak dan eerst een bal uit het ballenrek en neem daarna contact met mij op zodat je een nieuwe krijgt.

Er zijn ook een aantal ballen die te versleten zijn om mee te korfballen. Deze zullen worden aangeboden bij het goede doel. Weet jij een betere bestemming? Laat het me weten.

DSC_0014.JPG


Trainingen

Het uitzoeken van de palen, manden en voetplaten om de trainingen te verzorgen was nog een hoop werk. Met de samensmelting is er een hoop materiaal bij gekomen. Aan de ene kant is het fijn dat we meer materiaal hebben, aan de andere kant hebben we nu ook het een en ander over. Al het materiaal dat over is ligt naast de kleedkamers, pas dus op als je daar loopt. Het ligt niet in de weg, maar je moet er dus ook niet gaan spelen!

In de container en het grashok ligt genoeg materiaal om mee te trainen, echter hebben we met het huidige trainingsschema een tekort aan palen op het gras. Dus lees het komende stuk goed door zodat je niet in de problemen komt.

Voor het kunstgras geldt dat voor de trainende ploegen genoeg in de container ligt. Let wel op dat je het netjes houdt! Er liggen 14 voetplaten in die precies onder de palen passen, zorg dat deze net in het pad eindigen maar netjes aan de zijkant. Verder zijn er van Ready mandenkarren overgekomen. Deze rijd je zo het veld op, scheelt weer tillen.

DSC_0019.JPG

Voor het gras geldt dat er veel teams tegelijk moeten trainen. Hiervoor is voor elk team per tweetal een paal aanwezig. Heb je niet genoeg palen in het grashok? Dan moet je palen uit de container halen. Ook is het aantal punten op het gras beperkt. De bruine voetplaten zijn bedoeld voor gras palen en niet voor kunstgras palen. In totaal zijn er evenveel punten en bruine voetplaten aanwezig als palen. Omdat er precies 14 voetplaten in de container passen liggen er ook een 6 voetplaten in het grashok, zodat er genoeg aanwezig zijn.

DSC_0007.JPG

De manden liggen verspreidt over de container en het grashok. Zorg wel dat ze op de juiste plek weer terug liggen, er is namelijk precies genoeg ruimte voor alle manden. Zoals jullie gaan zien liggen er een aantal manden op een kar naast de kleedkamers. Deze zijn gebroken van binnen. Als palen vallen, vallen ze op de mand en als dat maar vaak of hard genoeg gebeurt dan gaan ze breken en krijg je hangmandjes. Let er dus op dat je geen palen laat vallen! Voor de trainers van de F t/m de C geldt dat jullie goed op moeten letten hoe de palen opgeruimd worden. We hebben nu precies genoeg manden dus er mogen geen manden meer breken anders hebben we een probleem.


Werkzaamheden container en grashok

De ballenhokken zijn vervangen door ballenrekken. De hokken werden niet gebruikt, sleutels raakten zoek en ondertussen zijn de ballentassen geïntroduceerd, dus is er besloten om deze aan te passen. De tussenschotten zijn eruit gehaald waardoor de ballentassen erin passen. Het is dus niet de bedoeling dat er nog een ballentas in de kantine eindigt. Alle ballentassen horen vanaf nu in de container! Of je ze alsnog mee naar huis neemt moeten jullie zelf weten, maar de opslagplaats is in ieder geval in het rek.

DSC_0021.JPG

DSC_0018.JPG

 

Om te zorgen dat er niet meer uit ballentassen gejat wordt is er een ballenrek gemaakt onder de vaste palen. De paal die ervoor is gebruikt is onbruikbaar voor trainingen, er past geen korf op en hij is langer dan 3,5 meter, maar wel ideaal voor het ballenrek.
De wand waar de vaste palen in steken was gebroken en is nu gemaakt. Wees dus voorzichtig met de vaste palen opruimen!
Ook is het licht gemaakt doordat de starters van de TL buizen zijn vervangen en zijn er overal in de container en het grashok kaartjes opgehangen met welk materiaal waar opgeborgen moet worden.


Tot slot

Hopelijk hebben jullie allemaal het artikel aandachtig doorgelezen. Het zal even wennen worden dat het een en ander veranderd is en dat iedereen vanaf nu alles netjes moet houden. Dat vergt ook een beetje sociale controle, zie je dat iemand een voetplaat of mand niet op de juiste plek neerzet? Zeg er wat van! Samen houden we de club opgeruimd en overzichtelijk.

Een groot dankwoord gaat uit naar Laura Mombarg, Alana Verboom, Wesley Smit en Simon Rodriguez die mij hebben geholpen met het uitzoeken en oppompen van de ballen, het merken van de ballen, kaartjes ophangen, licht maken, ballenrek maken, wand repareren, grashok en container leeghalen, vegen en opnieuw indelen en het aanpassen van de ballenhokken.

Wanneer moet je contact met mij opnemen? Indien:

  • Een bal lek is
  • Een extra bal nodig is
  • Een extra paal, mand of voetplaat nodig is
  • Je hesjes wil hebben
  • Iets kapot is
  • Je goede ideeën hebt voor de materiaalcommissie
  • Je wil aansluiten bij de materiaalcommissie
  • Je nog vragen hebt na het lezen van dit artikel

Stuur mij gerust een appje naar 06-40416045 of als je net zo lang van stof bent als ik, kun je mailen naar ilanverboom@gmail.com

De materiaalcommissie

Datum 08-08-2017 16:28