Verslagen: Achilles nog altijd zonder puntverlies aan kop!

Het is weer tijd voor de verslagen, met dit keer zelfs de eerste schrijfsels van Achilles A2 en 9. We beginnen met het eerste. Lang stond de ploeg aan de verkeerde kant van de score, maar met veel werk- en strijdlust (ook op de tribune!) werd de overwinning toch binnengesleept door de zwartwitten. Helaas gingen de punten van Team Twee wel mee met KVA, Achilles verloor met 17-20. Achilles 3 is inmiddels in de winning mood en versloeg deze week Die Haghe, met 21-10. Overwinningen waren er ook voor Achilles 4, 5, 6 en jazeker: Achilles 9! De A1 kreeg TOP Arnemuiden op bezoek, onze A1 won met 24-13 en zo blijven ook zij ongeslagen bovenaan staan. Achilles A2 sleepte in de slotfase de winst binnen tegen Tempo, de A3 en A4 haalden de volle punten op bij IJsselvogels en KZ Danaïden. Achilles B1 speelde tegen KZ/Hiltex een sterke pot die met 25-13 gewonnen werd. Ook de B2, E1, E2, E3 en F1 wonnen hun wedstrijden. De E3 deed dit zelfs met 12-0! Lees verder voor alle wedstrijdverslagen [update: verslagen Achilles 1, 2, 6, C2, F1 toegevoegd] en foto's van Achilles 1 en 2 door Joost van Soest.

  • Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog eens terug!
  • Foto's van Achilles 1 en 2 staan in het fotoalbum.


Achilles 1 - KVA 1

Op het moment is Achilles bezig met een mooie serie aan overwinningen. Afgelopen zaterdag werd er wederom thuis gespeeld tegen KVA. Van tevoren werd deze wedstrijd ingeschat als een lastige. KVA heeft ruime overwinningen laten zien, maar heeft ook al met grote getallen verloren. Dat het goed gaat met het eerste team van Achilles is in alles terug te zien, de punten, de strijd, maar zeker ook aan de volle sporthal in het Zuiderpark. Iedere week staan er weer meer supporters langs de lijnen en ook de sfeervolle acties van Vakkie A ontbreken niet.
Zoals verwacht werd het een zware wedstrijd, Dylan kon wegens een blessure helaas niet starten, Twan mocht weer in de basis beginnen. Ondanks een 1-0 voorsprong liep Achilles vrijwel direct achter de feiten aan. Halverwege de eerste helft was er een verschil in score van zes, in het voordeel van KVA. Ook de wekelijkse time out kwam weer goed van pas. Door middel van strijd, karakter en de juichende en zingende supporters achter ons, wisten wij de stand vlak voor de rust weer naar 3 punten te brengen. De tweede helft moesten wij vechten om het verschil te maken en de punten weer in Den Haag te houden.
Door de sterk verdedigende Bastiaan en Laura, die de belangrijkste spelers van KVA uitschakelden, kwamen wij gedurende de tweede helft steeds een stapje dichterbij. Vaak als we op 1 à 2 punten verschil kwamen, wist KVA toch weer te scoren, maar wij bleven doorgaan. Michael had een belangrijke invalbeurt en het laatste deel van de wedstrijd was dan ook erg spannend. De tweede voorsprong van de wedstrijd werd in de slotfase gepakt en dat bleek dan ook genoeg voor de punten. KVA werd met een stand van 22-20 weer naar huis gestuurd, zonder de punten. Wat een strijd en wat een spanning! Het publiek heeft afgelopen zaterdag een grote rol gespeeld, wat een sterke negende man! Namens de selectie, bedankt hiervoor!
Met 10 punten uit 5 wedstrijden gaan wij komende week de laatste wedstrijd in 2017 spelen, wij gaan sowieso als koploper de kerst in, hoe fijn is dat! Komende zaterdag spelen wij de uitwedstrijd tegen de Meervogels, niet heel ver weg dus! Hopelijk zien wij jullie daar allemaal weer, om de volgende, waarschijnlijke spannende wedstrijd te gaan spelen.

Julia


Achilles 2 - KVA 2

Afgelopen zaterdag mochten wij alweer onze laatste thuiswedstrijd van het jaar 2017 spelen. Helaas zonder Twan (hij verving Dylan bij het eerste) en Benthe (zij blesseerde vorige week haar voet) en met Raquel en Michael op de bank. Onze tegenstander van deze week was KVA 2, een ploeg waar wij eigenlijk niks van wisten maar tot nu toe wel goed gepresteerd hadden. Afgelopen week hebben we per vak goede gesprekken gehad over wat onze valkuilen zijn en hoe we het liefst willen spelen, en het was aan ons om dat uit te dragen.
Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat we flink aan de bak moesten, zowel aanvallend als verdedigend. In het begin was het dan ook in allebei de vakken even zoeken, zij hadden een erg makkelijk scorende dame en wij hadden moeite om de juiste kansen te vinden. Eenmaal gewisseld van functie bleek dat het andere vak in de aanval goed de korte kansen kon zoeken door een heersende Inge onder de korf, en de zakkende heren van Kva. Kansen creeren was dan ook geen probleem, helaas het afmaken van die kansen wel.
Zo liepen we eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan en Kva paste ook nog de nodige tactische wissels toe om er voor te zorgen dat er minder korte kansen kwamen door de zakkende heren, nu ze er bij ons vaker in gingen dan in de eerste helft. Dat pakte goed voor ze uit, want hierdoor kwamen er minder goede kansen rondom de korf.
Het andere aanvalsvak kon het goede spel van afgelopen donderdag nog niet vertalen naar de wedstrijd en dus werden er aan onze kant ook de nodige wissels toegepast. Helaas stonden we al te ver achter om dit nog goed te kunnen maken en ging de wedstrijd verloren met 17-20.
Volgende week alweer de laatste wedstrijd van het jaar tegen de Meervogels. Het is voor ons belangrijk om te blijven investeren in het spel dat we zelf willen spelen in plaats van mee te gaan in het spel wat de tegenstander ons oplegt, en als we dat doen kunnen we van iedereen winnen! Verder wil ik nog de scheids, de reserves, invallers en het publiek bedanken! We hopen jullie volgende week ook weer te zien.

Groetjes Kelly

Achilles 3 – Die Haghe 4

Vandaag op zaterdag 9 december mochten wij als thuisploeg in onze mooie sportcampus weer aantreden tegen de Kanaries. Onze laatste wedstrijd tegen hen op het veld werd met 9-25 in ons voordeel gewonnen. Met deze uitslag in onze koppies en een over het algemeen goed draaiend zaalseizoen, hadden wij goede hoop om deze wedstrijd in onze zak te steken en draaide het vooral om plezier hebben en werken aan het doelsaldo. Met onze volgende opstelling kon de wedstrijd van start gaan: eerste aanval: Bart, Simon, Kaylee en Laura, eerste verdediging: Fabian, Wesley, Alana en Tiäna.
De wedstrijd verliep niet heel gemakkelijk de 1e 20 min. Er werden slordige passen gegeven, de aanvallen werden te statisch neergezet en we leken niet lekker in onze spel te kunnen komen. Daar werd echter wel verandering in gebracht in de laatste 10 min van de eerste helft. Wij zochten met een 9-3 voorsprong de kleedkamers op en daar werd ons verteld door Bas om vooral te genieten van deze wedstrijd, want de winst was er toch al.
De mandarijntjes hebben ons goed gedaan, want wij begonnen weer fris en het schotpercentage ging omhoog. In de tweede helft hebben wij de lijn van het einde van de eerste helft door kunnen trekken en nog de ruimte gegeven aan de jeugd van de A1 om in te vallen. Leuk om te zien hoe de jeugd goed aansluit op het team en ze ook nog hun doelpuntjes meepikken. De einduitslag was 21-10. Wij als 3e trainen elke week onwijs hard en wij mogen dan ook enorm trots zijn op wat wij tot nu toe allemaal gepresteerd hebben als jong en vernieuwd team. We hadden meer uit de wedstrijd kunnen halen maar we zijn blij dat we weer twee punten op ons naam kunnen schrijven in de strijd naar boven. Volgende week naar koploper VEO om weer twee puntjes af te snoepen om dichterbij de nummer 1 positie te kruipen. Ik heb er vertrouwen in!

Laura

 

Achilles 6 - Die Haghe 6 15-12

Afgelopen zaterdag kwam Die Haghe 6 op visite. Hoewel uit of thuis niet echt uitmaakt tegen de kanaries want voor beide teams is de Sportcampus de thuishal. De kanaries hadden nog geen duel verloren deze competitie. Dat kwam natuurlijk omdat ze, volgens eigen zeggen, zoveel spelers uit eerste konden opstellen. Het eerste van vroegâh welteverstaan. Vergane glorie wellicht, wat nog het treffendst tot uiting kwam in quote van de avond van Niels: “Heeft iemand in de zaal tissues? Want Die Haghe is aan het janken.” Maar goed. Zo kwaad was het allemaal niet, maar gezellig ook allerminst. Dat hoeft ook niet natuurlijk, want een promotieplek stond op het spel en daar mag je best een duelletje voor uitvechten. Uitdelen en incasseren en er niet over zeiken, dat is hoe Team 6 het graag heeft! Lekkere stevige duels en geen light gevallen.
Over light gesproken. Daniëlle, Mieke en recordreserve Sjaan waren zwaar afwezig in verband met een ‘light walk’. Een light walk? Ja, een light walk. Da’s een wandeling, maar dan light. Coca cola, maar dan zonder suiker. Voor mensen zonder smaak. Niet te drinken, coca cola light. Neem gewoon wat minder gewone cola als je wilt afvallen en minder suiker wilt binnenkrijgen. Of ga een extra blokje wandelen. Maar niet light dan hè. Light walk. Dan loop je met lichte tred. Waarschijnlijk op slippers ofzo. Het was best koud zaterdag. Geen code rood, maar toch, daar krijg je best blauwe tenen van. En nog uitgelopen ook!
Yhoeri was er ook niet. Yhoeri heeft in z’n hele leven nog nooit een light product op. Da’s ‘m wel aan te zien, onze krullende knuffelbeer, hoewel hij z’n best wel doet overigens (“...en weet je wat m’n weegschaal zeeeei…”). Yhoeri was ‘m gevlogen zaterdag. Uit angst voor de confrontatie met zijn ex-vereniging. Als Yhoeri zo bang was voor al zijn exen en er met een dergelijke grote boog omheen liep, dan had dat een hoop ruzies gescheeld in huize Van den Berg.
Audrey zou ook afwezig zijn. Daar werden liefst twee A2 dames, Pauline en Rosanna thanx btw (en Niels ook uiteraard; Nelis, 6 januari 19:00 in de Ock), voor ingevlogen. Te elfder ure bleek er toch oppas te zijn en kon Audrey aansluiten bij Team 6. Tjitse, die er weer erg veel om z’n oren kreeg zaterdag, is geen kniesoor: “A2, A(u)3, wat maakt het uit… Gewoon komen!” Bij het onder ogen komen van het wedstrijdprogramma vond Sandra dat er wel een aardig voorprogramma was.Tjitse, was het daarmee eens. De schrik sloeg hem dan ook om het hart toen hij opmerkte dat binnen een aantal tellen na het laatste fluitsignaal tussen Vlaggenschip en Café A de tribunes leeg waren gestroomd al ware het een brandoefening bij PostNL, de werkgever van onze favoriete Fries. Tjitse is gewend volle zalen te trekken en had dan ook grote moeite om weer te herstellen. Aldus leidde dat de 1-4 achterstand in. Maar zoals het een goed voorprogramma betaamt, hoeft dat niks te zeggen over de eindstand. Al was het maar dat onze Ton in plaats van het feestje te vieren in de kantine omwille de overwinning van het voorprogramma, als één van de weinigen besefte welke wedstrijd er werkelijk toe deed afgelopen zaterdag en dat nog wilde meemaken. Team 6 haakte voor de rust nog aan en ging in de tweede helft erop en erover. Hoewel we Die Haghe volgende week graag zien winnen van ALO omdat kampioen worden toch wel het leukste vinden dat er is, vullen we voor de toto toch een 2 in. Statistisch is dat ook handiger voor promotiekansen, maar goed, een beetje spanning, daar houden we wel van!
Team 6 is klaar met 2017. ‘t Was een mooi jaar met een relatief anoniem zaalseizoen gevolgd door een mooi kampioenschap op het veld. Hopelijk vieren we in maart 2018 opnieuw een feestje. Voor iedereen alvast fijne feestdagen! @Yhoeri, je kan thuis ook gewoon zeggen dat we doortrainen tot aan het nieuwe jaar, dan heb je in ieder geval de woensdagen een beetje vrij. Tjitse, nog bedankt voor de input!

Groeten,

Erwin


Achilles 9 – Phoenix 6 9-3

Wat een geluk: ben je aan de beurt om een wedstrijdverslag te schrijven, pakt je team de eerste punten van het zaalseizoen. Na nederlagen tegen ALO (kansloos), KZ Danaïden (had meer in gezeten), Fotuna (frustratie alom) en vorige week Eibernest (zuur!), traden we zondag dan eindelijk aan tegen een ploeg die we kennen van het veld en voorgaande seizoenen: Phoenix 6. Overigens moet gezegd, ook dit team heeft een aardige verjongingsslag gemaakt, maar gelukkig toch ook nog wat oude bekenden. Ik durf overigens te beweren dat de verjonging in ons voordeel werkte, tot nu toe hebben we vaker verloren dan gewonnen van Phoenix. De eerste helft waren beide ploegen niet echt op schot. Alhoewel, wij verdedigden gewoon briljant, maar dat betekent ook dat wij niet op schot waren. Zelfs de strafworpen wilden er niet in. Het leverde een magere 2-3 ruststand op.
In de tweede helft brak Fred de ban en bracht hij ons erop, 3-3, waarna we er vrij snel over gingen, 5-3. Terwijl Nicky overduidelijk geen zin had om te verdedigen en dus de ene kans na de ander opzettelijk miste, dacht de verdediging er hard over na om dan maar een bal door te laten, zodat ze ook nog even mochten aanvallen. Phoenix werkte echter niet mee en gooide ook de ballen er niet in. Emmy had uiteindelijk medelijden met de Achilles-verdediging en zorgde voor de 7-3. Nadat Puck al vrij snel de 8-3 voor haar rekening nam, besloot ondergetekende in de stijl van Nicky wat ballen te missen, want het was wel even leuk in de aanval te staan. Waar uw verslaggever normaal gesproken niet veel moeite hoeft te doen om ballen te missen, vloog de bal er nu plotseling wel in. Het betekende de 9-3 en de eerste punten. Het was een gezellig weerzien met Phoenix en het in geen enkele getalen opgedraafde publiek heeft een prachtige, zij het niet spannende, wedstrijd gemist ;-). Ed, bedankt voor het fluiten!

Joost


Jeugdverslagen

HKV Achilles A1 - TOP (A) A1
Na onze winst van vorige week op DeetosSnel A2 stonden wij na 4 speelrondes ongeslagen bovenaan. Natuurlijk wilde wij deze reeks doorzetten, maar met deze zaterdag TOP (A) op bezoek te krijgen stond er een zware wedstrijd voor de boeg. We gingen met veel vertrouwen de wedstrijd in en natuurlijk ook met flink wat steun van ons publiek.
In het begin van de wedstrijd was het al snel duidelijk dat het een gelijk opgaande wedstrijd zou worden. Er stond dan ook al snel een 2-2 stand op het scorebord. Hierna kreeg TOP de smaak te pakken en werden een paar ballen achter elkaar ingegooid. Gelukkig hield dit Achilles A1 niet tegen en er stond een ruststand van 9-6 op het scorebord.
Na de rust waren we van plan om snel door te drukken en dat lukte door een paar snelle doelpunten. We hadden de smaak te pakken en door een aantal goede aanvallen waar we hard voor elkaar werkten konden we een nog ruimere marge nemen. TOP daarentegen kon de korf niet meer vinden, mede doordat wij uitstekend hebben verdedigend en ze geen makkelijke kansen hebben laten nemen. De scheidsrechter floot voor het eindsignaal met een eindstand van 24-13 in het voordeel van Achilles A1.
Door deze mooie en verdiende overwinning staan we nog steeds ongeslagen bovenaan. Dit niveau moeten we natuurlijk vasthouden naar de volgende wedstrijd, maar voor nu even genieten van dit mooie resultaat. ;-) Volgende week moeten we uit tegen KCR A1 en we zijn weer van plan om te knallen. Hopelijk zien we u dan ook weer!

Joël Sanches


Achilles A2 – Tempo A2
Zaterdag stond Tempo op het programma voor de A2. We hebben op het veld al tegen deze ploeg gespeeld en wisten dat het niet onmogelijk was om van deze ploeg te winnen, maar dat we wel onze beste kant moesten laten zien. De wedstrijd werd gespeeld om 19:30 en de meeste van ons hadden er al een lange korfbal dag opzitten. De wedstrijd ging vanaf het begin al erg gelijk op. Na een kwartier stond het 5-7. Gelukkig zorgde we ervoor dat het gat niet groter werd en konden we de rust ingaan met een stand van 11-9.
In de rust kregen we nog even de laatste tips van Amel, en na een korte vak bespreking kon de tweede helft van start gaan. Tempo wist meteen weer gelijk te komen en naarmate de tijd doorliep werd het steeds spannender. Tempo voerde nog wat slimme wissels uit maar hier werd vanuit onze kant goed op gereageerd door ook wat wissels uit te voeren. Zo wisten we uit een wedstrijd waarin het puntenverschil geen 1x groter dan 2 is geweest de 17-16 winst eruit te slepen.
Volgende week staat Sporting Trigon A1 op ons te wachten. Dit is een ploeg die evenveel punten als ons heeft, dus het belooft weer een spannende wedstrijd te worden.

Groetjes Rosanna


VEO B2 – Achilles B2 (Inhaal-coachverslag!)
Na een subtiele hint van de ouders besloten toch maar eens een verslagje te schrijven over de beste B2 van Den Haag. We spelen op het veld en in de zaal tweede klasse. Geen ramp voor een B2 maar een klasse hoger zou toch wel lekker zijn. Op het veld gewonnen van alles onder ons en verloren van de twee ploegen boven ons. Dan kan je zeggen dat je op een terechte derde plek geëindigd bent. In de oefenwedstrijd richting zaalcompetitie werd duidelijk dat de ploeg beter speelt in een hal zonder kou, wind of regen. Met ruime cijfers werd eersteklasser Vriendenschaar verslagen, vervolgens in een mindere wedstrijd werd een tegenvallend resultaat geboekt tegen Tempo B2. De ploeg schrok in de eerste helft nog van het spandoek wat de Alphenaren meegebracht hadden om zich in de tweede helft ijzersterk terug te vechten na een ruime achterstand. Het bleek niet genoeg maar het tonen van strijd levert hoop bij de coaches.
Dan de zaalcompetitie. Zelfde klasse, vijf nieuwe tegenstanders. De eerste wedstrijd kwam NIO op bezoek. Nog geen eerdere ervaring mee gehad en de ploeg leek ook niet fantastisch te zijn. Na weer op grote achterstand gekomen te zijn, in de rust afgesproken om voor elke bal te knokken en de strijd wat harder aan te gaan. De comeback werd ingezet en meer rebound duels werden gewonnen. De wedstrijd werd steeds spannender en meer foutjes werden gemaakt waardoor de wedstrijd verloren ging. Kan gebeuren, zie het als een goed leermoment dat je de risico's van de bal willen hebben en een goal tegen krijgen goed in moet schatten. Een goed leermoment gold ook voor de coach van NIO, die zijn hoofd verloor en nu op de blaren mag zitten. Dat kunnen we na deze week gelukkig achter ons laten.
De tweede wedstrijd mochten we aantreden tegen ALO B1. Hiervan wisten we dat ze nog geen punt gepakt hadden dit seizoen en dat wij niet degene mochten zijn die het eerste punt aan ze gaven. Een uur later met de staart tussen de benen 'ons' Ockenburgh uit lopen terwijl je de tegenstander hoort zeggen dat ze vonden dat ze zelfs beter waren. Een wedstrijd zonder strijd en nagekomen afspraken, een schotpercentage die bijna in de min ging en toch ook een beetje pech resulteerde in een schaamtevolle 9-9.
De week erna keihard trainen om weer goed korfbal op de mat te leggen tegen Refleks B1. Dit ging alleraardigst. De beginfase was uitstekend. Veel strijd, veel power en een prima percentage hield beide ploegen lang in evenwicht. Echter heeft Refleks een fantastische ploeg en moesten we onze meerdere erkennen. De ploeg baalde na de wedstrijd maar ik had meer plek voor trots en tevree. Ik zag een ploeg die liet zien in welke samenstelling dan ook te kunnen presteren en als een echt team de strijd aan te kunnen gaan.
Dijkvogels B1 had de eerste overwinning op moeten leveren. Helaas, helaas. Een wedstrijd waarin geen bal door de mand wilde en geen rebound lekker gevangen kon worden. Hierdoor konden we niet lekker in de aanval komen en niet het schotpercentage opkrikken door herhaald te kunnen schieten. 5-9 einduitslag betekent dat je wel goed verdedigd hebt, maar het zelf vergeet af te maken. Zonde.
Dan de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Eindelijk die verdiende punten in de pocket! In een op het oog geen mooie maar vooral saaie wedstrijd is de overwinning na rust geen moment in gevaar geweest. Een stabiele voorsprong van 4 tot 6 doelpunten werd niet meer weggeven. De B2 had op elk vlak lengteoverwicht en kon dus vaak herhalen in de aanval. In de eerste helft was het nog zoeken naar de juiste tactiek. Vooraf was al duidelijk aangegeven dat het voorverdigen uiterst belangrijk ging worden tegen de kleine, snelle dames en heertjes uit Voorburg. Dat ging naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter waardoor ze amper tot aanvallen komen komen. Laten schieten van afstand worp z'n vruchten af met eenschotsaanvallen die makkelijk afgevangen werden. In de aanval spelen met één iemand die mocht beesten onder de korf waardoor de andere drie elke bal mochten schieten resulteerde in 17 goals. Eindelijk van die hatelijke 9 gemiddeld af. Jullie kunnen het wel!! Sebas was de enige zonder rebound en was het slachtoffer in de rust. Julian pakte dit goed op en vervulde zijn taak uitstekend. Zelf er 4 inleggen in een helft mag je trots op zijn! Ook al keurde de scheids er onterecht één af en vergat hij de ander... Zelfs Anna kreeg het voor elkaar om binnen een minuut nadat ze in het veld kwam de vloer van dichterbij te inspecteren, complimenten!
Volgende week wacht DES (D) B1. Een ploeg waar we de laatste wedstrijd van het veld nog met 15-11 wonnen waarbij we in de eerste helft een grote voorsprong hadden opgebouwd. We gaan dus hard ons best doen om de volgende overwinning binnen te slepen en een plek te stijgen in de ranglijst. Plek 4 is binnen handbereik en daarboven is een groot gat. Wedstrijd per wedstrijd bekijken en strijd leveren. De standen zijn onbelangrijk zolang je niet degradeert. Opleiden voor de B of A selectie van volgend jaar is het hoofddoel van dit seizoen. Elke training, elke wedstrijd willen leren en beter willen worden. Dan komen de resultaten vanzelf. Aan het spel ligt het al weken niet. Jullie voelen elkaar perfect aan, alleen de (doorloop)ballen afmaken moet nog beter. Ik heb vertrouwen in de rest van het seizoen, we gaan nog genoeg revanche nemen!

Ilan


Achilles C1 - Groen Geel C1 (coachverslag!)
Afgelopen zaterdag speelde de C1 tegen Groen-Geel in hal B van het Zuiderpark. Het was een druk dagje voor Achilles met veel thuiswedstrijden en er liep dan ook veel publiek langs onze hal. En er was te zien dat de start van de C1 uitstekend was. We speelden snel, fel en korfgericht en de goals vielen snel. Quin had de smaak te pakken en ook Max prikte gelijk wat raak. Er werd met overtuiging gekorfbald en dat had resultaat. Er werd veel geïnvesteerd in het voorverdedigen en het vak van Noa had het goed voor elkaar. In de loop van de eerste helft zakte het echter wat terug. Het lukte niet meer om de afspraken vol te houden en helaas liep Groen-Geel vlak voor de rust van ons weg. Ook de scheidsrechter had een dipje door de spelregels wel te lezen, maar niet te begrijpen en dat hielp ook niet. In de rust probeerden we ons vertrouwen terug te vinden en er de 2e helft weer vol voor te gaan. En ook in de tweede helft hadden we een fase met goede kansen, een paar mooie goals en verdedigend goede acties. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Ik vond het in ieder geval een leerzame pot. Volgende week gaan we zorgen dat we de goede fases langer en bewuster volhouden. We halen de foutjes eruit en spelen onze sterke kanten nog meer uit. Dat gaat een leuke pot worden tegen Meervogels!


Futura C2 - Achilles C2
De wedstrijd verliep zonder Silja. De vakken deze keer waren: Mellisa, Jill, Femke en Milla. Andere vak: Sanne, Lideke, Elise en Maleah. Het werd 4-2 voor Futura. De twee doelpunten van Achilles werden gescoord door eerst Sanne met een doorloop, wat erg knap was tegen zo’n super lange jongen! Daarna Femke met een doorloop wat ook super knap was! Al hebben we verloren het was een leuke wedstrijd.

Verslag: Jill


Futura C2 – Achilles C2 (invalcoachverslag!)
De C2-coaches waren zaterdag niet in de gelegenheid om (de hele wedstrijd) te coachen en dus werd er wat hulp ingevlogen. Aan mij dus de schone taak om als invalcoach wat punten te sprokkelen voor de reporters-challenge ;-). De C2 trad in de Zuidhaghe aan tegen Futura, een ploeg waar blijkbaar al eerder kennis mee was gemaakt. Futura heeft één hele lange heer, ongeveer de lengte van coach 1e helft Simon, en Sanne kreeg de opdracht deze jongen het bos in te sturen, wat ze gedurende de wedstrijd regelmatig deed. Dat leverde één doelpunt en tal van mogelijkheden op.
De eerste helft liep Achilles in haar (we hebben het nu immers over een meidenteam) enthousiasme haarzelf soms wat in de weg. Met het uitwerken van de bal renden we met z’n allen dezelfde hoek in, waardoor Futura de loterij die zo ontstond net iets te vaak wist te winnen. Aanvallend waren de goede intenties er ook wel, werd er keihard gewerkt, maar was het soms net even iets te voorspelbaar. Bij rust keken we tegen een 2-1 achterstand aan.
In de tweede helft bleek dat de dames snelle leerlingen zijn. Het uitwerken ging stukken beter en er werd nog nauwelijks een bal hiermee verloren. Aanvallend liet Lideke zien over uitstekende instincten onder de paal te beschikken. Voortdurend dreigend door uit te stappen of weg te trekken, geweldig om te zien. Zowel aanvallend als verdedigend toonden Jill en Elise een geweldige vechtlust. Passjes naar binnen van Futura waren met regelmaat van de klok een prooi voor Femke, die daarin een goed overzicht heeft. Mila ging steeds beter de trucjes van haar dame doorzien en maakte het haar steeds moeilijker om in te snijden. Ook Melissa liet zich gelden, zij pakte onder de paal veel ballen.
De laatste vijf minuten van de wedstrijd liet Achilles zien dat hoewel Futura de punten pakte, zij de meeste groei had doorgemaakt. De bal ging in de aanval lekker rond, er werd goed afgewisseld onder de paal en er werden enkele mooie passjes gegeven. Het leverde helaas geen doelpunten op, maar het was wel leuk om te zien.
C2, bedankt voor deze leuke wedstrijd, ik vond het leuk jullie een keer te coachen!
Succes in de rest van de competitie!
Bo, bedankt voor het reserve staan!

 

Achilles C2 – Futura C2 (coachverslag #2)
Doordat Achilles C2 2 weken geen wedstrijd had, mochten we weer tegen Futura C2 spelen. Dit deden we weer in sporthal Zuidhage. Van te voren was al duidelijk dat de coaches niet bij de geheele aanwezig konden zijn. Gelukkig was Joost bereid om het van ons over te nemen. bedankt Joost! Ik rede het nog wel om bij de eerste helft aanwezig te zijn, dus kan alleen vertellen wat er in de eerste helft gebeurden.
We begonnen de wedstrijd met in de aanval: Femke, Jill, Melissa en Milla en in de verdediging: Lideke, Maleah, Sanne en Elise. Omdat Sanne het de vorige wedstrijd zo goed deed tegen een lange heer van Futura stelde we haar weer tegen hen op.
De wedstrijd begon in vergelijking met de thuis wedstrijden stukken rustiger. Achilles kwam in de aanval moeilijk tot goede kansen, waardoor futura al snel uitliep naar een 2-0 voorsprong. Gelukkig hadden wij Sanne die met een mooie actie langs de lange heer wandelde en op aangever van Elise haar doorloop afronden. Na het doelpunt had een Achilles veel moeite met het zoeken naar de aansluitings treffer. Er werd goed rond gespeel en rugkanten werden gelopen en aangespeeld. Helaas leide dit niet tot concrete kansen. In deze fase moet ik wel mijn complimenten geven aan de dames van de verdediging. Zij hielden de C2 in de wedstrijd door hun vele onderscheppingen. Het uitwerken van de bal naar de aanval ging wel wat moeilijk, maar na een goede tip van Joost ging dat beter.
De 2e helft eindigde in een 2-1 achterstand. In tegenstelling met de vorige wedstrijd waren alle kansen op een hand te tellen. Voordat ik zelf weg moest voor mijn eigen wedstrijd kon ik nog de bespreking in de rust meepakken. In de tweede helft scoorde Femke 1 keer en kregen we twee tegen wat resulteerde in een 4-2 verlies. Wat ik nog mee gekregen heb van Joost is dat in de 2e goed gebruik is gemaakt van het wegstappen van de aangeef voor het aangeven voor de doorloop.
Graag wil ik nog Bo bedanken voor het reserve staan. De scheidsrechter van Futura bedankt voor het fluiten en het publiek bedankt voor het aanmoedigen.

Groeten Simon


Achilles D1 - Fortuna D1 1-21
We wisten van te voren dat dit een lastige pot zou worden. Fortuna wint tot nu toe al haar wedstrijden makkelijk. Wij, Achilles, stonden op de 2e plaats. In de wedstrijd stonden we al snel achter. Fortuna gooide de bal makkelijk rond en schoot met scherp. Wij hadden veel moeite om vrij te komen en maakten veel gooifouten. Wij waren helaas niet zo scherp. Bij de rust stonden we al met 0-9 achter.
Ons 1e doelpunt werd op 1-11 gescoord door Mick vanuit een vrije bal. Fortuna ging door met scoren en Lucas, Manelle en Lisanne mochten ook nog meedoen. De eindstand werd 1-21. Deze wedstrijd moeten we maar gauw vergeten en gewoon hard trainen deze week om positief en scherp tegen Nieuwerkerk te gaan spelen. Alle invallers bedankt, en ook naar de scheidsrechter.

Groetjes, Levi


Achilles D1 - Fortuna D1 (coachverslag!)

De D1 had afgelopen zaterdag Fortuna op bezoek. Vooraf wisten we dat dit een lastige pot zou worden, aangezien Fortuna geen onbekende voor ons was. Op de training in de aanval geoefend op “hoe om te gaan met druk van de tegenstander”, maar helaas hadden we niks in te brengen in de wedstrijd. In de eerste minuten kregen we nog een aantal kansen, maar helaas beloonde we onszelf niet door deze af te maken. Hierna had onze D1 het erg moeilijk en werden we compleet vastgezet, waardoor de aanvallen moeizaam verliepen. Verdedigend zat het eigenlijk best goed in elkaar de eerste helft: er werd goed voorverdedigd, waardoor we binding met de tegenstander konden houden.
Mede door vermoeidheid konden we dit niet volhouden in de 2de helft en daarbij was Fortuna ook scherp in het afronden, waardoor er uiteindelijk een grote uitslag werd neergezet. We nemen de leermomenten mee en voor de rest snel vergeten! Maandag weer fris op de training en ons focussen op de volgende tegenstander Nieuwerkerk. Bij winst hebben we gewoon de 2de plek weer in handen en dat is iets om trots op te zijn in de Hoofdklasse!! Natuurlijk zijn we van veel dingen afhankelijk om te kunnen spelen, dus een bedankje naar:
- Manelle, Lucas en Lisanne voor het invallen;
- Diana Boogaard voor de uitstekend gefloten wedstrijd; - Het publiek natuurlijk, dat altijd onze D1 support!;
- De beheerders van de Sportcampus Zuiderpark, die alles al hadden klaargelegd zodat we de vaste palen konden gebruiken;
- Noa Brusse voor het meenemen van de drankjes voor de scheidsrechters;
- Nicole Brusse voor het wassen en ook meenemen van de shirtjes ;).

Ciao! Jisse, Pepijn en Jordy


Achilles E1 – KVS/Maritiem E1
Afgelopen zaterdag moest de E1 tegen KVS. Altijd spannend! En het waren ook best grote kindjes van KVS. Maar vol goede moed begonnen ze met de wedstrijd. De eerste 10 minuten zaten Liv en Dirk langs de kant. De rest stond in het veld. En het begon al spannend, met een paar mooie kansen aan beide zijden. Maar na 5 minuten was er aan beide zijden nog niet gescoord. Na het 1e doelpunt van KVS kreeg Jim een mooie kans. Maar helaas volgde er geen doelpunt uit. Toen kwam er een minuutje rust. Even snel bespreken hoe ze nu verder zouden gaan. Jim en Esmee zaten de 2e 10 minuten langs de kant. En de rest deed het goed. Liv kreeg een mooie kans, maar miste net. En Dirk rende hard voor de bal en ving veel af! Ondanks het harde vechten door onze kanjers liep de achterstand op. Het stond op een gegeven moment zelfs 0-3. Maar toen kreeg Bradley een stip mee en werd het 1-3! Yesss!! Het werd helaas snel 1-4, maar met een prachtige doorloop van Kiki werd het gelukkig 2-4! Toen werd het rust.
En daarna begon de 3e 10 minuten. Bradley en Kiki zaten langs de kant. Er kwam een mooie kans voor Dirk, die jammer genoeg net miste. En de achterstand liep helaas verder op. De moed zakte onze kanjers een beetje in de schoenen. De laatste 10 minuten gingen in. Jim en Esmeezaten langs de kant. En ineens kwam er een mooie kans van Liv en ze scoorde!! Eindelijk 3-10!! Er volgende een mooie doorloopkans voor Bradley, maar die miste op het nippertje. Na mooie paas van Dirk maakte Bradley er nog 4-13 van. Het laatste doelpunt was helaas voor de tegenstander en dat maakte de eindstand 4-14.
Aan de scheidsrechter lag het in ieder geval niet. Wat een topper! Bedankt Joël!!!

Groetjes Jim


Achilles E3 – KVS/Maritiem E4
We moesten tegen KVS in de grote hal van het nieuwe sportgebouw. Jurre deed voor het eerst weer mee na zijn blessure. En hij had ons gemist, want hij scoorde al in de 1e minuut: 1-0 voor Achilles! En daarna maakte Sem de 2-0 en toen de 3-0. Donya scoorde de 4-0, en er was pas 10 minuten gespeeld! Uiteindelijk werd het 12-0 voor ons, yeaaah gewonnen! Jurre en Sem scoorden allebei 4 keer, en Donya en Joanne ieder 2 keer. Er waren veel ouders die ons gingen aanmoedigen.
Hoe gaat het met de E3?

Layla kan heel goed ballen afpakken van haar meisje.
Donya kan goed ballen wegtikken en vrijlopen.
Joanne kan goed vrijlopen en soms scoren.
Sophie kan goed verdedigen.
Jurre kan goed scoren en hoge ballen vangen.
Sem kan goed scoren en ballen wegtikken.
Ik kan goed ballen afpakken en ver gooien.
En Danique en Jamie kunnen goed uitleggen en ons aanmoedigen!

Groetjes van Milan

E3.jpg


Achilles F1 – Futura F1
Hallo Allemaal, Ik ben Xander en ik speel in de F1. In mijn team zitten: Britt, Imke, Sophie, Tim, Semm, Lars en ik. Ik heb een ontzettend leuk team en hele leuke trainers! Eigenlijk moest Sophie een verslag schrijven, maar zij heeft een hele vervelende griep te pakken en kon dus ook deze wedstrijd helaas niet meespelen. Heel veel beterschap Sophie hopelijk ben je er volgende week weer bij, we missen je echt heel erg.
Deze week hebben wij ook niet kunnen trainen dit kwam omdat het dinsdag 5 december was en iedereen sinterklaas ging vieren en donderdag konden wij ook niet trainen omdat de gymzaal dicht was door werkzaamheden.
Gisteren vrijdag 8 december was onze lieve trainster Merel jarig 21 jaar jong!! Gefeliciteerd!! Maar nu over de wedstrijd ik werd om 7.15uur wakker gemaakt door mijn ouders best vroeg op zaterdag. Ik moest zo vroeg op staan omdat wij om 9 uur een wedstrijd hebben tegen Futura F1. Gauw eten/wassen en aankleden en hup naar de sportcampus moesten onderweg ook nog even tanken maar kwamen gelukkig op tijd aan..
Langzaam stroomde iedereen binnen en ook Bastiaan (de vriend van Merel) was weer aanwezig en dat vinden wij altijd erg leuk. Op de tribune zaten onze ouders en de wedstrijd begon. Ik speelde zelf het eerste kwart en we hadden veel balbezit en probeerde te scoren alleen leek de korf wel dicht hij ging er gewoon niet in.. Toen kreeg Futura een kans en maakte een mooie aanval en ja hoor het was 0-1. We kregen 5 minuten rust en Merel en Rick gaven ons tips en trucks. We werkte hard maar het lukte niet totdat na bijna 13 minuten gespeeld te hebben gooide Tim van ver de 1-1 erin. Tim was op dreef en maakte de 2-1 en 3-1 superspeler Futura kwam erin. Futura deed erg zijn best en probeerde ook kansen te pakken maar op de een of andere manier sprong er steeds iemand van ons er tussen en hadden wij de bal weer. Op de tribune werd hard geroepen en zelfs de moeder van Semm deed hier aan mee en ja hoor Semm maakte de 4-1. We kregen weer even pauze.
Na de pauze maakte Semm de 5-1 en na een hele mooie aanval maakte Lars de 6-1 Imke ving goed af waardoor Lars ook de 7-1 kon maken. Het laatste kwart mocht ik zelf weer meespelen. Futura bleef vechten en probeerde te scoren maar dit lukte niet wij maakte nog 2 doelpunten de 8-1 door Tim en de 9-1 door Semm. De wedstrijd was afgelopen we gingen nog strafworpen nemen en die hebben wij ook gewonnen Tim , Britt en ik hebben er alle drie er 1 ingegooid en Futura heeft er 2 ingegooid. Ik ben echt super trots op ons team we hebben goed samen gespeeld!
Na de wedstrijd gingen de ouders zingen voor Merel en daarna kwam Bastiaan naar beneden en gingen wij als team voor Merel zingen en kregen wij chips en wicky!! Bedankt Merel hiervoor! Ik wil de scheidsrechter Luca Ling bedanken. Hij heeft het erg goed gedaan dit werd ook op de tribune gezegd door onze ouders en door het publiek van de tegenstanders! Goed gedaan Luca! Ook wil ik onze families bedanken die er altijd zijn om ons aan te moedigen. En Bastiaan wil ik bedanken dat hij ervoor zorgt dat Merel op tijd bij ons is voor de wedstrijd en voor het aanmoedigen ;-)
En als laatste wil ik onze lieve trainers Merel en Rick bedanken die 3 keer per week klaar voor ons staan. Ik weet dat jullie vaak erg moeten haasten maar vind het echt ontzettend tof dat jullie dat doen!!
Volgende week mogen wij tegen Refleks ik ben benieuwd, zij zijn wel erg goed.......

Groetjes van Xander Leben

F1.png

Achilles F1 - Futura F1 (coachverslag!)
Vandaag zaterdag 9/12 moesten wij tegen Futura. Wij begonnen met een 0-1 achterstand maar wat hebben we goed teruggevochten in de wedstrijd. Er kwamen veel kansen zodat iedereen mee kon schieten. Wij zijn erg trots op onze kleine Achilianen.

Groetjes Merel en Rick

F1-2.png

Datum 11-12-2017 13:43
Tags