Verslagen: Achilles flink maatje kleiner dan KVS

De rust van het kerstreces heeft Achilles 1 helaas weinig goeds gebracht. De 'Supervissen' startten hun jaar wél scherp en bleken op dit moment een flink maatje groter dan (nog altijd) koploper Achilles, het werd 14-25. Achilles 2 speelde tegen Die Haghe 3, waar de Achillianen wonnen met 19-14. Ook Team 3 won, in good old Ockie versloegen zij KVS 4. Achilles 4 speelde gelijk bij Velocitas, Achilles 5 en 6 wonnen hun wedstrijden. Achilles A1 won van Meervogels en gaat daarmee nog altijd aan kop, 1 puntje voor op hun komende tegenstander Vitessa. Ook de B1 kreeg bezoek van de Meervogels, daar werd het 28-11. Verder won de D1 van ONDO, de E1 van ALO en de E3 van Dubbel Zes. Achilles D3 en E2 speelden gelijk, tegen Vriendenschaar D3 en ONDO E3. Lees verder voor de eerste wedstrijdverslagen - update: verslagen Achilles 1, 6, A1, B1, E1 en E3 toegevoegd! [Foto: Haagse Topsport, Hans van der Valk]

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog eens terug!

Achilles 1 - KVS 1

Afgelopen zaterdag was de dag waar menig Achiliaan naar uit keek. De presentatie van de nieuwe shirts gevolgd door de kraker in de poule tussen de runner up KVS en ons eigen vlaggenschip als koploper. Wat was het druk in het Zuiderpark!! Dit zijn toch de wedstrijden waar je het hele jaar voor traint en in de selectie speelt.

Hoe jammer is het dan als het zo gaat als afgelopen zaterdag. In de openingsfase liepen wij eigenlijk meteen al achter de feiten aan en kon KVS de wedstrijd in de eerste 15 minuten al beslissen. Op alle punten waarvoor we gewaarschuwd werden, zijn we afgetroefd. Na een ruime achterstand met rust, was het de tweede helft zaak om in ieder geval als team bij elkaar te blijven en te blijven knokken voor wat we waard zijn. Ik zei nog tegen Ton: "We gaan deze pot winnen!". Helaas mocht het niet baten en met maar 14 doelpunten kom je simpelweg niet in aanmerking voor een resultaat tegen welke tegenstander dan ook. In deze wedstrijd zijn onze zwakke punten bloot gelegd en daar moeten we van leren. Komende week staat de derby alweer op het programma. Hierin zullen we de sterke punten weer bij ons zelf naar boven moeten roepen en onze rug rechten. En net als wat Frank zaterdag na de zure nederlaag nog een paar keer tegen mij zei: "We staan nog steeds bovenaan!". Hier hebben we hard voor gewerkt en om deze positie te blijven behouden, gaan we keihard trainen om terug te komen in de vorm die we hadden voor de feestdagen.

Publiek onwijs bedankt voor het in grote getale aanwezig te zijn geweest. Volgende week in de Eiberhal weer een zwart witte brigade? Het zal ons veel steun geven!

Tot dan!

Groetjes Shera

Lees hier ook het verslag van Haagse Topsport!

HKV Achilles 2 – Die Haghe 3

Afgelopen zaterdag speelde HKV Achilles 2 tegen Die Haghe 3. Om aansluiting te kunnen houden met de koplopers moest deze pot gewonnen worden, gebeurde dit niet dan moeten we naar beneden gaan kijken. Dit is natuurlijk niet nodig gekeken naar de kwaliteiten die er in ons team zitten. Dinsdag werd er al geoefend tegen Die Haghe 2 om de oliebollen te verteren. Dit was een goede voorbereiding.
In onze mooie nieuwe shirts was HKV Achilles 2 er helemaal klaar voor. We begonnen sterk met dynamisch spel aanvallend. Verdedigend gaven we Die Haghe te weinig druk waardoor ze gemakkelijk van afstand konden aanleggen. Hierdoor bleef het gat steeds 2 doelpunten. Door verdedigend meer druk te geven had de aanval meer kansen en werd het gat van 2 doelpunten verschil naar 4 doelpunten verschil getild. Nodige wissels al in de eerste helft bij Die Haghe brachten geen verschil tegen het sterk spelende HKV Achilles 2. Uiteindelijk werd de kleedkamer opgezocht met een stand van 11-7.

In de tweede helft kwam Die Haghe nog een aantal keren terug tot 3 punten verschil maar vrijwel direct scoorde de aanval weer om het gat 4 punten verschil te houden. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 19-14, een goed begin van het nieuwe jaar. Volgende week gaan we op bezoek bij Tempo. Dit is een van de directe concurrenten voor het kampioenschap. Als we deze winnen doen we goede zaken om aansluiting te houden met de 3 clubs die op dit moment bovenaan staan. Dinsdag weer vol aan de bak met ze alle.

Kaylee, Jisse, Simon en Joel bedankt voor het reserve zitten, scheidsrechter Michel van Roon bedankt voor het fluiten van een foutloze wedstrijd, en natuurlijk Rob en Martin bedankt voor het fanatieke coachen.

Groetjes Lars Alsem

Achilles 3 - KVS 4

Een nieuw jaar, nieuwe pakken, nieuwe shirts en een nieuwe hal. Toch fietste ik zaterdag naar het oude en vertrouwde Ockenburg. Dit kwam doordat er in de sportcampus een groot volleybalevenement aan de gang was. Na aankomst bij de hal maakten we ons op voor de derby tegen de Vissen. Nog snel even de nieuwe shirts bekijken en daarna ging de wedstrijd van start.

Achilles 3 had een hele sterke start met mooie aanvallen en een hoog percentage. Zo kwamen we snel op een 3-0 voorsprong. De Vissen werden inmiddels ook wakker en begonnen mee te scoren. Achilles bleef goede aanvallen produceren waardoor de Vissen bijna de gehele eerste helft tegen een achterstand aankeken, maar het verschil werd niet groter dan 2 doelpunten. Hierdoor gingen we de rust in met een stand van 13-11.

Vastberaden en gebrand om te winnen kwamen we de kleedkamer weer uit. Het begin van de tweede helft leek op het begin van de eerste helft. Achilles was scherp en liep uit tot een stand van 16-11. Even leek het erop dat de wedstrijd gespeeld was, maar niets was minder waar. De Vissen waren fit en gaven niet zomaar op. Ze kwamen terug met onder andere een stip een aantal afstandsschoten en plotseling stond het weer gelijk (17-17). Nu volgde een hele belangrijke fase voor Achilles 3. Het lukte ons om de rust te bewaren en de goede kansen te nemen. De voorsprong werd weer behaald en met zakelijk spel hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld. De eindstand werd 20-18. Ik ben onwijs trots op het team. De felheid en inzet die wij deze wedstrijd hebben laten zien was ongelofelijk. Scheidsrechter en de reserves, bedankt! Volgende week spelen wij om 19.40 uit bij DES, tot dan!

Mariska

Achilles 6 - KZ Danaïden 5 19-8

Lieve Desirée,

De kop is er weer af voor 2018. Strak in het zwart (de één, we noemen geen namen, Tjitse, wat strakker dan de ander, wel lekkere feestdagen gehad. Hmm, Fryske sûkerbôle en dúmkes) zag het er voor de wedstrijd al erg sexy uit. Dit nodigde al uit tot poses voor de teamfoto die uit het oogpunt van niet-geschikt-voor-alle leeftijden en ‘potentiële echtscheidingen’ het afdrukken niet gehaald hebben. Thuishal was vandaag good old Ock. Tegenstander was KZ Danaïden 5 met een aantal oude bekenden in de gelederen. Speakerdochter Iris Waasdorp speelde als ondergetekende het zich goed kan herinneren haar laatste wedstrijd in Achillesshirt bij KZ Danaïden en heeft na dat duel kennelijk stiekem shirtje geruild. Vriendje Arthuru B. was mee als mental support en speelde helaas niet. Aan de stand op de ranglijst was Team 6 verplicht om deze pot te winnen. In de eerste helft miste Mieke haar gebruikelijke doorloopbal. Mieke vergeet volgens eigen zeggen nooit iets. Behalve dan het verzilveren van doorloopbalkansen. Dat had achteraf grote gevolgen want met Miekes doorloopbal was de teller uiteindelijk bij 20 gestokt, maar dat liep dus anders. Met rust was het 12-3 in het voordeel van de zwart-wit-groenen. Helft nummer twee was goed voor 7-6, wat een eindstand opleverde van 19-8. Tjitse kwam de laatste paar minuten nog even erin voor Yhoeri. Yhoeri had op dat moment al de ballen uit z’n broek gespeeld. Letterlijk. Er zat een enorm gat in z’n onderbroek. Gelukkig was de rest nog bedekt. Dat is wel eens anders geweest. Later op de avond, toen Team 6 zo’n beetje compleet bij de vader van Sandra ging kijken (meestal is het andersom natuurlijk), werd Yhoerie door een oude vlam aangesproken: “Hey, kijk, het is badmeester Yhoeri, maar dan met kleren!”

Volgende week doen we weer een potje tegen ALO 4. Pittig, maar wie weet… Alex B., thanx voor het fluiten. Desirée, thanx en sorry van de vorige keer hè.

Groeten,

Erwin

KIOS 3 - Achilles 8

Een nieuw jaar, nieuwe kansen voor Achilles 8. Na de blamage in de laatste wedstrijd hadden we in dit nieuwe jaar wat goed te maken, en dit moest gebeuren in ons nieuwe shirts waarin iedereen ineens een paar maten groter is. Een extra reden voor een goede wedstrijd. Zoals gewend hadden we wel weer een mooi lijstje afwezigen. Gelukkig konden we rekenen op Lars en Donna voor deze mooie uitwedstrijd tegen koploper KIOS. Hoewel we als team steeds verder naar beneden zakken worden de afstanden van de uitwedstrijden steeds groter. Alternatieven voor een andere activiteit op de zaterdag tijdens het zaalseizoen kunnen gemaild worden naar Rick! Wat ook hetzelfde is gebleven, zijn de mooie avonturen van Alex, deze zaterdag gekleed in een puik luipaardjasje uit Egypte, die we dansend en zingend op de bar het nieuwe jaar in zagen gaan. Nieuw was wel het verhaal dat zij tegenwoordig samen met Tom de sportschool, maar vooral de sauna bezoekt. En waar ook Nelleke iets teveel wist van het tapijt van Tom, was onze aanvoerder zo verstandig om zijn eigenlijke echte lief maar even mee te nemen op vakantie. Het grote wachten bij het verzamelen was op Rick die nog even moet wennen aan het half uur dat hij nodig heeft om op het veld te verschijnen door zijn verhuizing naar Poeldijk. Maar ruim op tijd arriveerden we in Nieuw-Vennep, een plek die je niet op je bucketlist hoeft te zetten. Voor Henk werd het allemaal iets te ingewikkeld, want waar was hij nou eigenlijk? Nieuw-Vennep, Henk. 'Hoe schrijf je dat?' aldus Henk. 'Als Hennep, Henk, maar dan met een V'. Het bewijs dat te veel blowen in je jeugd niet goed voor je is, werd geleverd toen er uiteindelijk Nieuw-Hennip uit kwam rollen. Al kan het ook aan beertje Paddington liggen waarover hij nog zeer emotioneel was. Nadat we door de heenreis al een halve dag erop hadden zitten, konden we dan bijna eindelijk gaan beginnen. Al moest Rick nog wel even wat kwijt over de verkeerde spelling van zijn naam op het shirt. De wedstrijd had een slecht begin waar we al vrij snel 4-1 achter stonden, maar dat konden we gelukkig ook vrij snel ombuigen naar een ruime voorsprong. Een 7-11 bij rust was een lekkere tussenstand. Helaas was de tweede helft een flink stuk minder van onze zijde, en konden we moeilijk tot scoren komen. Als er dan een sukkel ook nog twee stippen mist, zul je zien dat je uiteindelijk aan het kortste eind trekt. En zo geschiedde, voor de tweede keer in dit seizoen kregen we in de laatste minuut de tegengoal waardoor we zonder punten weer naar huis moesten in plaats van een verdiend puntje. Na deze teleurstelling werd er nog even goed culinair gegeten bij McDonalds. En waar iemand altijd de verstandigste moet zijn bleef Rick natuurlijk aan de Spa blauw. Gelukkig konden we nog lachen en ging iedereen gezellig naar ons 1ste kijken, waar uiteindelijk het lachen ons die avond toch nog is vergaan...

Achilles A1 - Meervogels A1
Na een lange vakantie achter de rug moesten wij afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd spelen om de koppositie te behouden. We hadden in de vakantie ook maar 1 keer getraind en je zag dat dat best invloed had op het spelletje dat we gisteren speelde. Tijdens het inschieten in de Houtrusthal zag ik veel ballen erin gaan en had ik er een goed gevoel bij om straks tijdens de wedstrijd te gaan knallen, en die Meerkippen geen punten te laten halen bij ons. Aan het begin zag je meteen dat de Meervogels feller en krachtiger waren dan dat wij. Na 10 minuten keken we ook tegen een 0-4 achterstand aan, en wisten we meteen dat we hier voor moesten vechten om terug te komen in de wedstrijd. Met veel mooie balletjes en aanvallen kwamen we steeds meer terug in de wedstrijd en dat was ook te zien aan de ruststand(9-11). We hadden het dus zwaarder dan dat we dachten en je zag dat we niet speelden als een team, de echte A1. Na een motiverend praatje van Rober, Valerie en Paul zijn we met een ander gevoel de 2e helft in gegaan .We wilden ze opeten en lekker die 2 punten pakken zodat we straks onzelf KAMPIOENEN kunnen noemen. Met hier en daar wat andere tactiek en wissels waren sommige vakken omgedraaid en gooiden we alle ballen erin. We kwamen steeds dichterbij en in de laatste 10 minuten hebben we er zelfs nog 7 gescoord, ook door veel fouten van Meervogels. Joël schoot ineens alles achter elkaar erin en scoorde een paar belangrijke doelpunten. We hebben uiteindelijk met veel doorzettingsvermogen, moed en strijdlust de wedstrijd gewonnen. Het was een echte leuke pot om te spelen tegen de Meervogels en zonder het publiek en de reserves erbij hadden we zeker niet gewonnen. Ik wilde volgende mensen bedanken: Bedankje voor de scheidsrechter, het publiek , reserves. Ik wil voor de rest Meervogels bedanken dat ze zijn gekomen en een dankje aan de coaches van de A1 van Meervogels. De zaalbeheerder wil ik bedanken dat we hier mochten spelen. Ik zeg knallen volgende week en Vitesse afslachten!

Pepijn van Loon

Achilles B1 - Meervogels B1
Wij speelden zaterdag tegen Meervogels. Zaterdag hadden we ook voor het eerst onze nieuwe shirts, dus dat was wel even wennen. Wij kwamen al snel op voorsprong door 2 doelpunten van Olivia. Bij rust stond het 11-4. Na ongeveer 5 minuten gespeeld te hebben in de 2e helft, kwam Sterre die net terug is van een blessure er in. 2e helft gingen we goed door en was de eindstand: 28-11. Hopelijk gaan we dat volgende week weer doorzetten.

Yara

Dubbel Zes C2 - Achilles C2
Het was vandaag een feestelijke dag. Ik ben jarig en we speelden voor het eerst in het nieuwe tenue. In de aanval staan: Jill, Femke, Elise en Melissa. In de verdediging staan: Silja, Sanne, Lideke en Milla.

Dubbel Zes begon sterk aan de wedstrijd en scoorde als snel de 1-0. De eerste treffer was van Melissa 1-1. Maar gelijk daarna scoorde Dubbel Zes alweer 2-1. Silja maakte van een verre afstand de gelijkmaker 2-2. Zelfs de scheidsrechter vond het een mooi schot. We kregen een vrije bal en die maakte Femke mooi af 2-3. Dubbel Zes scoorde met een strafworp 3-3 Sanne maakte 3-4 met een mooie bal. Al snel stond het alweer gelijk 4-4. Femke scoorde haar 2de doelpunt 4-5. We stonden maar even voor tot dat Dubbel Zes weer scoorde 5-5. Voor de rust maakten Silja er 5-6 van met een mooie doorloop.

Na de rust ging Milla eruit en ging Maleah erin. Dubbel Zes scoorde er al snel twee in de tweede helft 7-6. Achilles liet het er niet bij zitten en Melissa scoorde 7-7. Daarna scoorde Dubbelzes nog twee keer 9-7. Melissa had er zin in op haar verjaardag en scoorde er twee achter elkaar 9-9. Dubbel Zes scoorde jammer genoeg 10-9. Dat was ook gelijk de eindstand. We hebben het echt goed gedaan tegen een team met maar 1 meisje. Het was een leuke en spannende wedstrijd.

Ik wil de scheidsrechter bedanken voor het fluiten. We hadden deze week geen reserves, maar als we die hadden had ik ze zeker bedankt. Het tenue speelde trouwens erg lekker. Ik wil mijn team bedanken voor een leuke wedstrijd op mijn verjaardag.

Melissa Vijverberg C2

Achilles D1 - ONDO D1
Jiil en Demi waren gewisseld van vak, Nikki en Paivi speelde dit keer met Björn en Mick. We

begonnen de wedstrijd sterk, maar we hadden een wat zieke Demi maar ze bleef doorzetten uiteindelijk ging ze er toch uit en kwam Menel der in. Demi en Menel hebben helaas niet gescoord, maar ze hebben wel hun best gedaan. Nu over het scoren. Jill maakte het eerste goal met een vrije bal toen stond het 1-0. We waren helemaal blij toen Levi de 2-0 erin schoot. Mick en Nikki deden een 1,2 en scoorde weer BAM 3-0. Helaas toen 3-1 dat was balen maar we gingen door, Levi liet Damian scoren door een goeie bal 4-1. Jill maakte de 5-1. Mick scoorde de 6-1 na een afstand schot. Rust, even wat drinken.

Na de rust, ohhh nee, 6-2, Ohh know daarna 6-3 :-( We zakken in. Gelukkig kwam Jill met een mooi doelpunt 7-3, Nikki ook 8-3. ONDO daarna 2x 8-4, 8-5 al was die verdedigd. Toen ze weer een doelpunt maakte werd het spannend 8-6. Nikki zag Björn vrij staan en Björn kon rustig en koelbloedig mooi inschieten, 9-6, ONDO 9-7, Paivi eindigde de wedstrijd met 10-7 voor Achillles. Jarige Damian deelde chips uit :-)  We willen onze trainers bedanken en natuurlijk ook Menel en Lucas EINDE!

NIKKI

Achilles D1- ONDO D1 (Coachverslag!)
Helaas geen ideale voorbereiding vanwege de vakantie, dus we hadden maar 1 training om ons klaar te stomen voor onze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar met de nieuwe shirts. Helaas hadden we zaterdag geen volledig fit team, Demi was eigenlijk nog ziek maar ging het toch proberen (fijn zo’n instelling!!) en ook Damian was niet topfit gaf hij aan. Gelukkig kunnen we altijd rekenen op onze toppers uit de D2: Lucas en Manelle. Belangrijk om punten te pakken tegen ONDO om uit de onderste regionen weg te blijven en dat deden we ook, er werd gewonnen met 10-7 onder leiding van de vertrouwde, goed fluitende scheidsrechter Rob Knuist.
Opdracht was om gelijk fel uit de startblokken te komen en alles te geven, zodat we een voorsprong konden pakken en de wedstrijd daarna iets rustiger konden uitspelen in verband met een niet volledig fit team. En dat heeft onze D1 voortreffelijk gedaan! De eerste helft was genieten geblazen: er was veel beweging in het vak, hoog baltempo, waardoor de kansen vanzelf kwamen en we zo inderdaad (als gehoopt) de voorsprong wisten te pakken. Halverwege 2de helft was het echt op en was het belangrijk om balbezit te houden door lange aanvallen te spelen en bij onderschepping in de verdediging de bal rustig uit te werken zonder fouten. De D1 heeft zich daardoor perfect aan de afspraken gehouden, al werd het nog wel spannend aan het einde. Maar jullie hebben je helemaal leeg gespeeld en alles gegeven, klasse! Volgende week gewoon weer lekker 2 keer trainen en dan topfit de wedstrijd in tegen Maassluis.

Vriendenschaar D3 - Achilles D3
O, o wat liepen we te shinen in onze nieuwe pakkies! Viggo, Lucas B, Nikki en Diederik begonnen in de verdediging. Jalien , Bregje, Siemen en Lucas L in de aanval. Teun, Thezeeb, Armin en Joost in de aanmoediging.

Het begon al spannend met een strafworp tegen in de 1e minuut. 1-0 vlak voor de rust.

2e helft: Nikki, Jalien, Diederik en Siemen werden gewisseld voor Teun, Armin, Thezeeb en Joost. Thezeeb nam een mooi schot met haar voet maar de scheids vond dat helaas niet oké. 2-0, oei, daar moet wat aan gebeuren! 2-1 Joost. Joost ging letterlijk naast z’n schoenen lopen want daar lag opeens zijn schoen los in het vak. Teun was heel actief. Deed zowel de verdediging als het aanval vak maar ook dat vond de scheids niet zo’n goed plan. 2-2 Thezeeb! Dit is ook de eindstand van deze superspannende wedstrijd

Bedankt voor onze lieve, gedreven coaches Zoë en Anne Lotte! (die soms Anne en soms Lotte heet, dat ligt aan de stemming van haar moeder) Scheids bedankt en dank aan onze sportfotograaf Jeroen Bouwman voor de prachtige foto’s!

Groetjes Joost

Achilles E1 - ALO E1
Het was onze eerste wedstrijd in het nieuwe flitsende tenue. Nikki was er helaas niet om ons te coachen, maar Benthe heeft ons weer top begeleid. De eerste 10 minuten speelden Liv, Jim, Dirk en Kiki. Het begin ging gelijk op maar Alo scoorde als eerste, 0-1. Wij hadden wel veel balbezit en gelukkig scoorde Jim de 1-1 via een hele snelle counter. Na ongeveer zo'n zelfde actie van Jim ging de bal er net niet in. We waren scherp en Liv onderschepte de bal veel. Ze had een mooi schot maar was helaas verdedigd. Alo kreeg een strafschop en scoorde 1-2. Het was tijd om te wisselen en Esmee en Bradley kwamen erin. Na de onderbreking scoorde Liv al snel met een afstandsschot (2-2). Weer hadden we veel de bal en hadden we veel doelpogingen maar de bal ging er niet in. We bleven wel goed snel rondspelen en Bradley scoorde de 3-2. Jammer genoeg scoorde Alo de 3-3 net voor rust ondanks de goede onderscheppingen en meerdere doelpogingen van ons.

Na de rust kwamen we echt op stoom. We bleven de bal snel rondspelen en lieten zien wat we hebben getraind, zoals de goede doorlopen van Esmee en Dirk, het vrij lopen en de bal snel rond spelen. Ook bleven we snel counteren. Bradley scoorde de 4-3 maar Alo maakte weer gelijk 4-4. Daarna kwam Alo echter niet meer tot scoren, Bradley scoorde de 5-4, Dirk de 6-4 en 7-4 en Kiki de 8-4 en 9-4. We bleven elkaar goed vinden, onder andere met verre ballen. Alo probeerde nog wel iets maar we waren gedreven en alert, Dirk scoorde tenslotte de 10-4 en Jim de 11-4.

Na de wedstrijd hebben we een leuke teamfoto gemaakt, met de rode konen als bewijs van onze inzet. Het was een leuke en sportieve wedstrijd en we zijn blij met het spel en de uitslag.

Groetjes van Kiki Kraak

Achilles E3 – Dubbel Zes E2
Achilles E3 kwam in prachtige tenues op. Zelf vonden ze het er ook gaaf uitzien. De wedstrijd startte in hoog tempo en dat heeft Achilles de hele wedstrijd weten vol te houden. De doorlopen vlogen ons om de oren. De eerste doelpunten waren ook stuk voor stuk prachtige doorlopen. Er werd goed verdedigd en zorgvuldig rondgespeeld. De E3 heeft de smaak te pakken en speelde mooi korfbal. Layla heeft haar eerste doelpunt van het seizoen gemaakt. Gefeliciteerd, Layla

Goed gedaan, E3. Het was een mooie overwinning.