Verslagen: Achilles A1 op goede weg terug naar Hoofdklasse!

Achilles 1 had het niet makkelijk afgelopen zaterdag. Bij rust stond de ploeg nog 12-13 voor, maar daarna was het Eibernest dat de bovenliggende partij was, met 25-20 behielden zij dan ook de punten in eigen huis. Team 2 ging - enigszins gehavend - op bezoek bij Tempo. Helaas kon de aansluiting met de top niet gevonden worden en moest de overwinning aan koploper Tempo gelaten worden. De punten waren sowieso helaas schaars bij de senioren dit weekend, alleen Achilles 5 won (18-7) van KZ Danaïden, het achtste speelde gelijk tegen VZOD 3. Onze junioren deden wél heel goede zaken. Achilles A1 won een belangrijk potje op weg naar kampioenschap van directe concurrent Vitesse. Normaal een gelijkwaardige ploeg, dit keer waren onze junioren 'gewoon' veel sterker: een mooie overwinning bij 23-15 én daarmee de koppositie met 3 punten voorsprong. Ook de A2 en A4 wonnen keurig hun wedstrijden, tegen Vriendenschaar en Tempo. Achilles B1 blijft de druk op ZKV houden en scoorde er lustig op los afgelopen weekend. Hekkensluiter Eibernest werd met 31-16 verslagen. De B2 speelde gelijk, bij NIO werd het 10-10. Tot slot waren er ook overwinningen voor Achilles D1 (26-4!), D3 én F1. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen [Update: verslagen A1, A2 en C1 toegevoegd!]!

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog eens terug!

HKV/Ons Eibernest 1 - Achilles 1

Volgt zsm!

Lees hier wel alvast het verslag van Haagse Topsport.

Tempo 2 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag stond voor het 2e van Achilles de wedstrijd tegen de koploper Tempo op het programma. Doordat Inge geopereerd is (sterkte nog), Benthe geblesseerd is (duurt lang ????) en Lars, Twan, Michael en Raquel met het 1e mee moesten/mochten spelen (Dylan en Arien sterkte met jullie blessure) tegen Eibernest speelde het 2e met een zeer uitgedund team. Gelukkig konden we een beroep doen op een aantal kanjers uit het 3e (Jeroen, Alana en Simon) en de A1 (Joel, Jisse en Danique).
De eerste helft ging erg gelijk op. Achilles leek zelfs sterker de eerste 30 minuten en stond 12-13 voor met rust. De 2e helft begon heel slecht voor Achilles en het werd eigenlijk ook niet beter. Doordat Tempo heel anders ging verdedigen lukte het Achilles niet meer om de bal door de mand te gooien. In ieder geval niet vaak genoeg want de wedstrijd eindigde met 22-19 op het scorebord voor de thuisploeg Tempo. Als Achilles deze wedstrijd had gewonnen zou ze nog in de top meedraaien maar helaas is dit niet gelukt. Nu moet het 2e van Achilles ervoor zorgen dat ze in ieder geval veilig blijft en niet tegen degradatie aan gaat zitten.

Scores: Ilan 4x, Tobias 4x, Merel 3x, Amel 2x, Kelly 2x, Jeroen 2x, Alana 1x, Joel 1x.

Reserves en invallers bedankt dat jullie er voor ons waren, Martin bedankt voor het coachen, publiek bedankt voor de aanmoedigingen, tegenstanders bedankt voor jullie sportieve spel (dank voor jullie applaus na mijn laatste punt vanaf de middellijn ????) en scheidsrechter bedankt voor het fluiten.

Tobias Welbergen

DES 3 – Achilles 3

Afgelopen zaterdagavond was het tijd voor revanche. Na de spannende, maar uiteindelijk verloren wedstrijd tegen DES thuis, wilden we de punten deze keer mee nemen naar Den Haag. Omdat een aantal spelers bij zowel 1 als 2 mee moesten, was het team niet geheel compleet, maar geen reden om ons zorgen te maken. Uiteindelijk liepen de wedstrijden bij DES uit dus konden Jeroen, Simon en Alana nog op tijd aanwezig zijn. Daarnaast hadden we Daniek op de bank, waar we uiteraard heel dankbaar voor waren/zijn!

Het fluitsignaal ging en we startten direct met een 1-0 voorsprong. De felheid zat er goed in, maar toch hier en daar was het soms lastig om elkaar goed te vinden. Het was een wisselvallige eerste helft, maar toch wisten we het lang op een gelijke stand te houden. Wederom een spannende wedstrijd, die voor beide partijen tot winst kon leiden. In de tweede helft stonden Alana, Jeroen, Danique en Simon inmiddels ook in het veld. We wilden allemaal winnen en het bleef tot laat in de tweede helft nog heel spannend. De scheids zat mee, want we hebben veel ballen meegekregen, dus qua omstandigheden zat een overwinning er zeker in. Helaas konden wij de tijdelijke voorsprong niet behouden en begonnen we zelfs achter de feiten aan te lopen. Ook voor het vak van Wesley, Sander, Laura en Kaylee was het op het gegeven moment niet meer te doen om een doelpunt nog langer tegen te houden. Mijn complimenten aan jullie voor het ontzettend goed verdedigen van jullie tegenstanders en voor de mooie aanvallen! Uiteindelijk liepen wij met teleurgestelde gezichten en een stand van 15-12 het veld uit.

Nu snel weer alles vergeten, hard trainen de komende week en op naar de volgende wedstrijd! Het wordt nu echt een keer tijd om een spannende wedstrijd als deze met de overwinning naar huis te gaan. COME ON ACHILLES!

Groetjes Alana

Achilles 6 - ALO 4

Na de ruime overwinning vorige week en het feestje wat daarna gevierd werd was iedereen net op tijd nuchter voor de wedstrijd tegen het grote (19 teamleden) en ervaren ALO 4. We druppelden rond de klok van 20:00 uur de hal binnen om te constateren dat we minimaal een half uur uitloop hadden. Voordeel hiervan was wel dat Shirley en Tristan ook een keer wat meer tijd hadden om zich voor te bereiden. In afwezigheid van Matthijs en Erwin (die een onrustige nacht heeft gehad omdat zijn schoonouders bleven slapen na een vals alarm van Aukje) begon de wedstrijd net iets na 21:00 uur onder leiding van de bekende Rob Knuist. Na wat inlikpraktijken bij de scheids begonnen we de wedstrijd toch weer wat stroef. Er werd heen en weer goed gescoord, voor tegen, voor tegen. Dit resulteerde in een 3 punten voorsprong met rust in ons voordeel. ALO voelde nattigheid en brengt een tweetal ervaren spelers in het veld bij aanvang van de tweede helft. Tristan raakt zo geïntimideerd door zijn heer die letterlijk 2x zo groot was dan hijzelf dat hij het niet meer zag zitten en zich letterlijk door yHoeri (zijn elleboog) uit het veld liet slaan. Onze reserveheer Sem die erg veel zin had om in te vallen… (zou het komen doordat hij vorige week in Lissabon zijn Evy ten huwelijk heeft gevraagd??) vervulde zijn taak uitstekend. Met zijn lengte en zuivere schot konden we goed meekomen met het snel scorende ALO. We kwamen weer voor, we kwamen weer achter. Uiteindelijk trokken we aan het kortste eind en verliezen we een goede wedstrijd met 16-19. We verheugen ons op het beloofde eerste rondje van yHoeri maar die piept er snel tussenuit naar zijn mooie Lisa. Weer een teleurstelling. Volgende week tegen het vervelende OKV (komt vooral door het 020 gebied en accent) weer 2 punten pakken. Toch kunnen we het weekend positief afsluiten. Evy heeft volmondig JA gezegd tegen Sem en er is een nieuw wondertje geboren. Een beroemd en stralend mannetje. Nu al een man van het volk. ‘Tibbe’ heeft zich laten zien aan zijn Oma en Opa waardoor Erwin en Aukje met een gerust hart thuis lekker kunnen gaan bijkomen.

XoXo Alex Opmeer

VZOD 3 - Achilles 8

Wedstrijd nummer twee van 2018 en uiteraard van het nieuwe shirt. Natuurlijk was er weer een mooie lijst met afwezigen, maar inmiddels konden we gelukkig vertrouwen op wederom Lars en Donna, die blijkbaar één van de 10 inwoners van Kudelstaart kenden. En gelukkig kwam ook Alex O. mooi niet opdagen. Afwezig waren Henk die zijn verjaardag vierde zonder ons daarbij uit te nodigen, maar goed: toch van harte. Ook afwezig was Tom die blijkbaar gewoon in Holland op vakantie was, Kim Holland dan wel te verstaan. Daarnaast werd ook Elmar gemist, waarom hij er niet was wist eigenlijk niemand. Waarschijnlijk had hij weer een lucratieve cateringklus binnen gehaald. Ook afwezig was Louise, die Antwerpen fijner vond om naar af te reizen dan naar het gehucht Kudelstaart, locatie van de wedstrijd tegen VZOD. Na het blijven plakken in de auto van Rick en de wilde weekend avonturen van Alex weer te hebben gehoord kreeg we eerst een leuk nieuwtje te horen van Sem en Evy. Waar Rick zich nog afvraagt hoe ver Evy is en of ze dan eigenlijk wel kon spelen, was de rest al bezig met het plannen van de vrijgezellenfeestjes. Gefeliciteerd beiden! Met dit heugelijke feit moesten er dan vandaag eindelijk weer eens de volle punten gepakt worden. Waar we volgende week in de laatste minuut de punten verspilden, wisten we vandaag één puntje te stelen door in de laatste minuut nog twee goals te maken. De laatste viel uit een gemiste strafworp. Terwijl de tegenstander opgelucht adem haalde en de overwinning binnen dacht te hebben, werd de bal gelukkig snel afgevangen en in tweede instantie toch nog tot een doelpunt verwerkt. Zeker een punt te weinig, maar onder het mom van beter iets dan niets stapten we toch met een iets fijner gevoel de douche onder. Donna, Lars en ook Alex weer onwijs bedankt! Later op de avond kregen we ook nog mooi nieuws van oud ploeggenoot De Laleijne met de geboorte van Tibbe, wat kan die gozer mooie kinderen maken he!Wedstrijd nummer twee van 2018 en uiteraard van het nieuwe shirt. Natuurlijk was er weer een mooie lijst met afwezigen, maar inmiddels konden we gelukkig vertrouwen op wederom Lars en Donna, die blijkbaar één van de 10 inwoners van Kudelstaart kenden. En gelukkig kwam ook Alex O. mooi niet opdagen. Afwezig waren Henk die zijn verjaardag vierde zonder ons daarbij uit te nodigen, maar goed: toch van harte. Ook afwezig was Tom die blijkbaar gewoon in Holland op vakantie was, Kim Holland dan wel te verstaan. Daarnaast werd ook Elmar gemist, waarom hij er niet was wist eigenlijk niemand. Waarschijnlijk had hij weer een lucratieve cateringklus binnen gehaald. Ook afwezig was Louise, die Antwerpen fijner vond om naar af te reizen dan naar het gehucht Kudelstaart, locatie van de wedstrijd tegen VZOD. Na het blijven plakken in de auto van Rick en de wilde weekend avonturen van Alex weer te hebben gehoord kreeg we eerst een leuk nieuwtje te horen van Sem en Evy. Waar Rick zich nog afvraagt hoe ver Evy is en of ze dan eigenlijk wel kon spelen, was de rest al bezig met het plannen van de vrijgezellenfeestjes. Gefeliciteerd beiden! Met dit heugelijke feit moesten er dan vandaag eindelijk weer eens de volle punten gepakt worden. Waar we volgende week in de laatste minuut de punten verspilden, wisten we vandaag één puntje te stelen door in de laatste minuut nog twee goals te maken. De laatste viel uit een gemiste strafworp. Terwijl de tegenstander opgelucht adem haalde en de overwinning binnen dacht te hebben, werd de bal gelukkig snel afgevangen en in tweede instantie toch nog tot een doelpunt verwerkt. Zeker een punt te weinig, maar onder het mom van beter iets dan niets stapten we toch met een iets fijner gevoel de douche onder. Donna, Lars en ook Alex weer onwijs bedankt! Later op de avond kregen we ook nog mooi nieuws van oud ploeggenoot De Laleijne met de geboorte van Tibbe, wat kan die gozer mooie kinderen maken he!

Achilles A1 – Vitesse A1
Vandaag stond voor ons DE wedstrijd op het programma. Vitesse stond namelijk 1 punt achter ons, en wilde maar al te graag de koppositie overnemen. Dit lieten wij natuurlijk niet toe en begonnen daarom dus ook wel erg lekker aan de wedstrijd. We kwamen 3-0 voor waarvan een jumpshot goaltje van Pepijn erg mooi was. Daarna kwam Vitesse terug en ging het lang gelijk op, tot aan de 6-6. Na de 6-6 sloegen we een gat van 3 punten tot aan de rust. Bij rust stonden we 13-10 voor waarvan de 13 goals van 6 verschillende personen afkwamen. Dat is de reden waardoor we in de tweede helft niet meer in de problemen kwamen. We scoorden over veel verschillende schrijven, waar Vitesse dat niet echt deed. Uiteindelijk wonnen we met 23-15. Hierdoor staan we nu 3 punten voor op Vitesse en Kvs. Ons doel is al vanaf het begin kampioen worden en daar staan we nu ook wel echt goed voor. Dit kan niet zonder de trainers Rober en Valerie waarbij we hard en goed trainen. En dit kan ook zeker niet zonder Paul. Paul staat bij elke training en wedstijd om ons te steunen en voor ons te zorgen. En de Reserves ook weer bedankt dat jullie er elke week staan! Op naar volgende week Vriendenschaar uit!

Groetjes Rick

Achilles A2 - Vriendenschaar A1
Na vorige week een hele slechte wedstrijd gespeeld te hebben, wisten we dat we deze wedstrijd er met volle bak in moesten gaan. Bij de voorbespreking met Ferry, die ons samen met Amel coacht (Amel had zelf een wedstrijd) waren we helemaal klaar voor de wedstrijd, vakken en tactieken door gesproken, begonnen we aan de wedstrijd. De wedstrijd startte niet goed, we kwamen 0-3 achter. Langzaam raakte we geconcentreerd en kwamen we in de wedstrijd. De stand ging gelijk op, maar door beslissingen van de scheids kwamen we op een goede voorsprong, in de rust stonden we 12-7 voor. Door een peptalk van Ferry hadden we er vertrouwen in. Na de rust kwamen we gelijk weer 14-7 voor, maar toen zakte we weer wat in, Vriendenschaar kwam terug tot 14-10. Door een aantal wissels in te brengen hebben we uiteindelijk 16-14 gewonnen. Deze winst waren we aan het publiek verschuldigd, ze steunen ons trouw en ze hebben nu een goede en winnende wedstrijd gezien. Met Amel en Ferry gaan we op naar de volgende weken, we hopen weer op winst!

Romy van Vianen

Achilles B1 - Eibernest B1

Afgelopen zaterdag speelden we de wedstrijd tegen de Eibers. Tijdens de bespreking hadden we afgesproken dat we vanaf minuut één de wedstrijd fel zouden starten. We begonnen zoals afgesproken sterk aan de wedstrijd. We kwamen al snel 2-0 voor en Eibernest kon niet tot een goede aanval komen. Helaas konden we de goede start die we maakte niet vol houden, maar gingen we met 13-7 de rust in. De tweede helft begonnen we weer fel en konden we dit volhouden tot het einde dit bracht ons tot een 31-16 winst!

Daphne

BEP C1 – Achilles C1
Dit weekend stond de belangrijke wedstrijd tegen BEP C1 op het programma. De thuiswedstrijd hadden we namelijk gewonnen. Door deze winst stonden we net één plaats voor BEP op de ranglijst. We kwamen 2-0 achter. Max maakt 2-1 door een strafworp. BEP scoort er weer één. En Noah, Xander en Thijs scoren daarna. We staan 3-4 voor! Helaas was dit het enige moment in de wedstrijd dat we voor stonden. Met de rust staan we 7-4 achter. De tweede helft scoort Merel er twee en Floor, Noah en Citlali ook nog 1. Helaas maakt BEP er ook nog 8. Eindstand 15-9. Het is echt heel jammer dat we deze wedstrijd hebben verloren! Scheidsrechter bedankt voor het fluiten, ouders bedankt voor het supporten, Lars en Koos bedankt voor het coachen en de moeder van Merel bedankt voor het bijhouden van de stand.

Groetjes van Quin

BEP C1 - Achilles C1 (coachverslag!)
Op deze zonnige zondagmorgen probeer ik te bedenken wat ik ga schrijven over de wedstrijd van gisteren. De C1 speelde tegen BEP C1, een ploeg die in dezelfde situatie verkeert als wijzelf. Een leerzaam jaar, maar weinig punten voor de ranglijst. Na een lange, grijze rit naar het verre Purmerend kwamen we aan in de nieuwe sporthal van BEP. De ploeg had er zin in. Er werd met energie aan de wedstrijd gestart en dat bleef eigenlijk de hele wedstrijd. BEP gaf veel druk naar binnen en daar hadden we moeite mee. Ze kwamen snel op voorsprong, maar dat duurde niet lang. Achilles maakte gelijk, met dank aan Merel die goed voorlangs naar binnen ging en sowieso een goede pot speelde. Achilles speelde met veel inzet, maar toch bleef de rem er nog op zitten. Waar blijft toch die Haagse bluf? We moeten echt nog meer met de beuk erin de volgende keer. Het spel ging verder gelijk op, maar na de 4-4 liep BEP vlak voor rust toch nog even uit. Niet voor het eerst dat de concentratie iets te vroeg op is bij onze C1.. De ruststand was 7-4. Na de rust kwam de wedstrijd wat meer los. Kansen over en weer, waarbij BEP de afronding beter verzorgde. Zeker het laatste kwartier was het aanvallend goed wat we deden. Maar ondanks een paar mooie goals van Floor, Citlali en Merel liep BEP uit en ging de wedstrijd verloren met 15-9. Een rotte uitslag. Maar je moet de wedstrijd gezien hebben om te weten, dat er met veel energie en inzet is gespeeld. Het spel is weer iets gegroeid en individueel gebeuren er goede dingen. Om wedstrijden te winnen zullen de fouten eruit moeten en zullen we een stabiel niveau moeten neerzetten, een wedstrijd lang. Ook moet de rem eraf. Voorzichtigheid nekt ons. Volle bak gaan, de hele wedstrijd. Daar gaan we komende week weer hard aan werken! Scheidsrechter bedankt! En ook de ouders bedankt die ons steeds weer chauffeuren naar waar-dan-ook!

Achilles C1 – TOP C1 (verslag vorige week!)
TOP ging heel goed van start, het eerste kwartier stonden we al 0-5 achter. Toen scoorde Thijs Het was 1-5. Toen scoorde Max Het was 2-5. Daarna stopten wij tot de 2e helft met scoren. Maar TOP niet. In de rust stond het daarom 2-8.

De tweede helft ging het bij ons beter met scoren. We scoorde er de tweede helft 6. Alleen bij top ging het ook goed. Zij scoorde er namelijk 10. Gelijk in het begin scoorde top er weer een. Maar snel erna scoorde wij. Daarna duurde het voor ons weer even en scoorde top er 3. Maar daarna scoorde Quin en Ivy. TOP scoorde nog 3 keer. Het stond nu 6-16. We wisten eigelijk al dat we gingen verliezen. Maar we gingen door. Want Thijs scoorde nog een keer. Alleen TOP ook. Maar toen maakte Top een overtreding en scoorde Max nog een strafworp. TOP scoorde nog een keer. En toen was de wedstrijd afgelopen. Het werd uiteindelijk 7-18. Het was voor Achilles geen goede wedstrijd. Maar de volgende tegen BEP gaan we er weer tegenaan!

VZOD C1 - Achilles C2
Dit keer reisde het damesteam C2 af naar Kudelstaart om tegen de C1 van VZOD te spelen. In de aanval waren Silja, Sanne, Lideke en Maleah, en de verdediging Femke, Melissa L en Melissa V en Elise. Kimberly was reserve.

Al in de eerste minuut scoorde Silja een prachtig punt. En even later had VZOD ook gescoord. Er werd door beide ploegen in een kwartier tijd hard gewerkt wat resulteerde tot 9-6 voor de rust. Het was een spannende wedstrijd en er werd goed samengewerkt. De iongens van de tegenpartij waren sterk in scoren op afstand. Na de rust werd Melissa L vervangen door Kimberly, die ook nog een punt scoorde. Eindstand was 18-8. Helaas waren ze te sterk voor ons, maar we hebben ons best gedaan en het was een leuke wedstrijd.

We willen de invallers (Melissa L en Kimberly) en de scheidsrechter van VZOD bedanken voor hun sportieve inzet.

Groetjes van Maleah

Achilles D1 - Maassluis D1
Sinds kort spelen we in nieuwe vakken: Nikki-ik-Damien-Mick en Demi-Jill-Levi-Björn zij beginnen een goede eerste aanval, want Levi maakt een omdraaibal en schiet hem erin met één hand: 1-0. Daarna maakt Levi weer een goal van ver: 2-0. Daarna maak ik een doorloop en die was aangegeven door Mick: 3-0. Daarna maak ik nog een doorloop en die was aangegeven door Nikki: 4-0. Demi maakt een doorloop: 5-0. Door een doorloop van Levi die is aangegeven door Jill wordt het 6-0. De stand gaat zo snel dat mijn moeder het niet bijhoudt op de tribune, maar gelukkig kreeg ze hulp van de andere ouders. Dan krijgen we een goal tegen. Mick maakt een mooi afstand schot en dat maakt de 7-1. Weer een goal tegen. Dan maakt Levi weer een doorloop en die wordt aangegeven door Jill: 8-2. Dan maakt Mick een afstandschot: 9-2. Daarna krijgen we weer een goal tegen. Dan maakt Levi een doorloop met één hand die wordt aangegeven door Jill dat maakt de 11-2. Demi geeft Levi een doorloop aan: 12-2. De tegenpartij maakt nog een goal en dan is het rust: 12-3... Dennis zei dat de vorige keer tegen Maassluis de einduitslag 13-3 voor ons was en dat was het nu bijna in de rust al. Mick gooide de bal naar mij en toen scoorde ik van een afstand: 13-3. Jill ving de bal onder de korf af en maakte toen de 14-3. Daarna maakte Levi nog een mooi schot: 15-3. Toen maakte ik de 16-3 van een afstand. Ik maakte nog een korte kans en toen stond het 17-3. Björn maakte een doorloop en die werd aangegeven door Jill: 18-3. Nicole vertelde dat dit de hoogste uitslag is voor de D1 in dit seizoen. De 17-10 tegen PKC staat op twee. Levi gooide de bal naar Björn en hij maakte toen een mooi schot: 19-3. Mick maakt de 20-3. Dan krijgen we een goal tegen. Levi scoort daarna van een afstand: 21-4. En Demi maakt er ook een: 22-4. Toen kwam Lucas er in voor Damien. Mick maakt een afstandschot en dan is het 23-4. Ik geef de bal aan Nikki en zij legt de bal erin: 24-4. Damien wordt teruggewisseld in de plaats voor Lucas. En Björn wisselt met Lucas zodat Lucas in de aanval staat. Levi maakt een afstandschot en het is dan is het 25-4. Dat was de uitslag voor vandaag. Damien heeft helaas niet gescoord maar heeft heel goed aangegeven en vrijgelopen.

Scheidsrechter, Diana Boogaard, bedankt voor het fluiten. Lucas en Manelle heel erg bedankt voor het invallen en het reserve staan. Het publiek heel erg bedankt voor het aanmoedigen en met het helpen van mijn moeder met het verslag. En natuurlijk bedankt dat Maassluis erbij was om deze wedstrijd te spelen.

Paivi

Achilles D3 – Valto D5
Vandaag begonnen Jalien, Tehzeeb, Siemen en Viggo in de aanval en in de verdediging stonden Armin, Nikki, Teun en Bregje.

De wedstrijd begon rustig, waarbij het opviel dat Teun veel ballen onderschepte. Ondanks een aantal mooie schoten van Tehzeeb en vooral Jalien, bleef de stand 0 – 0. Na de wissel kwam er echter direct een mooie aanvalsactie van Armin, Nikki, Bregje en Teun, waarbij Teun het eerste doelpunt scoorde: 1 – 0! Bregje miste helaas met een geweldig mooie doorloop, maar kort daarna maakte ze het ruimschoots goed: ze onderschepte de bal van Valto, schoot op de korf en scoorde het tweede doelpunt. Ondertussen zit de verdediging bovenop de tegenstanders, waardoor zij nauwelijks tot schot kunnen komen. Dit geeft Teun de kans om 3 – 0 te scoren. Ook Armin weet de korf goed te vinden en zorgt ervoor dat de stand vlak voor de rust 4 – 0 wordt.

Na de rust staan Tehzeeb, Lucas B., Siemen en Joost in de aanval en in de verdediging beginnen Teun, Bregje, Armin en Lucas L. Al vrij snel weet Tehzeeb de bal te onderscheppen, op de korg te schieten en het vierde doelpunt te scoren. Valto lijkt ondertussen een goede aanval samengesteld te hebben, waardoor zij een kans krijgen om hun eerste doelpunt te scoren. Tehzeeb vindt echter dat er nog wel een puntje bij kan voor Achilles en maakt er 6 – 1 van. Na de wissel hebben de Achillianen het erg moeilijk in de aanval, maar ook de verdediging blijkt niet sterk genoeg voor Valto. Lucas B., heeft een sterke en lange tegenstander, maar Lucas laat zich niet uit het veld slaan! Ondanks dat scoort Valto nog twee keer, waardoor de stand op 6 – 3 komt. Een mooie winst in een mooie wedstrijd!

Lucas Latour

Phoenix E3 - Achilles E2
Op deze erg vroege zaterdag in Zoetermeer was het binnen enkele minuten 0-1 (Milan) en 0-2 (Jens). Het gebrek aan uitslapen was nog niet zichtbaar...... integendeel. Al snel 0-3 (Sanne). Dat het 1-3 werd mocht de pret niet drukken. Onze E2 kanjers vlogen over het veld. De 2-3 (gevolgd door de 3-3) beviel Sanne niet en zette haar aan tot een prachtige 3-4. Al snel weer 4-4 en toen was het Lynn die voor de 4-5 zorgde. In rap tempo werd het 5-5. Even een minuutje rust en een peptalk van de trainster. Direct daarna de 6-5 en 7-5...... jammer ...... maar geen reden voor deze sportievelingen om bij de pakken neer te zitten. Milan dacht er net zo over dus werd het 7-6. De 8-6 en 8-7 (Milan) volgden elkaar binnen enkele seconden op. Het werd 9-7 en daarna rust.

Bijna schor van het coachen en aanmoedigen sprak onze toptrainster de E2 tijdens de rust toe, zodat men met hernieuwde energie de tweede helft instapte. Het werd 10-7. Lukas maakte daar al snel 10-8 van. Het werd 11-8. Maar ook gelijk weer Lukas voor de 11-9. Phoenix maakte de 12-9. Dat liet Erik niet op zich zitten en hij zette de stand op 12-10. Het tempo was al aardig maar ging ophoog en omhoog. Sanne was de 12-10 zat en maakte er 12-11 van. De tegenpartij wilde niet achterblijven dus werd het 13-11. En 14-11. Sanne bewees ondertussen even dat het echt HAAR bal was en ging er triomfantelijk mee vandoor. Prachtig. Phoenix zorgde voor de 15-11 en 16-11. Maar daar was Sanne weer voor de 16-12. Bijna tijd en toen 17-12. Wat werd er hard gewerkt. Dit werd de eindstand na een wedstrijd waarbij snelheid, inzet en samenspel weer hoog in het vaandel stonden. En nu...... de rest van de zaterdag.

Achilles F1 - KVS F1
De eerste 10 minuten speelden Imke, Sophie, Lars en Tim. tegen vier dames van KVS. Lars was heel goed in het onderscheppen van de bal. Sophie volgde haar tegenstander als een schaduw. We hadden best wat kansen maar het lukte nog even niet om te scoren: 0-0.

De tweede 10 minuten speelden Imke, Britt, Semm en Xander. We speelden in hoog tempo, we bewogen veel. We gooiden veel over, steeds kleine stukjes. We speelden de bal rond in een molentje. Dat was te zien aan de doelpunten:

1-0 Semm
2-0 Britt
3-0 Britt
4-0 Britt
En zo gingen we de rust in.

De derde 10 minuten speelden Sophie, Imke, Lars en tim. KVS speelde met een superspeler. Dat leverde KVS twee doelpunten op. Tim zat steeds goed tussen zijn tegenstander en de bal. Sophie liep heel goed vrij. Imke ook. Ons teamspel werd wel wat chaotischer, we waren wat minder geconcentreerd. Gelukkig scoorde Imke een doelpunt: 5-2

De laatste 10 minuten speelden Britt, Semm, Lars en Xander. Het regende doelpunten:
11-3 Xander, einde wedstrijd.

Onze nieuwe outfits speelden fijn! We hebben een teamfoto + een F-foto gemaakt. Xander heeft getrakteerd omdat hij net jarig is geweest. Scheidsrechter, bedankt voor het fluiten! En Merel en Rick, bedankt voor het coachen! En publiek, natuurlijk ook heel erg bedankt voor alle support!