Verslagen: Achilles 1 na gelijkspel alleen aan kop, A1 verstevigt koppositie

Een snelle voorsprong van 4 punten betekende niet direct een makkelijke wedstrijd voor Achilles 1: DOS knokte terug en stond een paar minuten voor tijd zelfs voor. Uiteindelijk werden de punten bij 19-19 verdeeld, dankzij het verlies van KVS voldoende voor de koppositie. Achilles 2 kende een zwaar potje tegen het sterke tweede DOS, zij verloren met 14-22. Achilles 3 won keurig van Excelsior, daarnaast ook overwinningen voor Achilles 5 en 8. Achilles A1 deed wat het doen moest en won met 18-24 bij Vriendenschaar. Omdat concurrenten KVS en Vitesse punten lieten liggen, heeft onze A1 maar liefst 5 punten ademruimte als koploper. De A3 won bij Gemini. Ook de toppers van Achilles B2 wisten hun wedstrijd te winnen, tegen ALO werd het 12-9. Onze D1 won ruim op bezoek bij PKC, de D2 won met 5-3 van Dijkvogels, terwijl de E1 won ruim van VEO (21-4!). De C3 speelde gelijk: 2-2 tegen Trekvogels. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en voor foto's van de F1, F2 en D2 door Joost van Soest!

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
    • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog eens terug!
    • Joost maakte foto's bij de wedstrijden van Achilles F1, F2 en D2. Je bekijkt deze in het fotoalbum Competitie > Jeugd > 20 januari '18.

Achilles 1 - DOS (W) 1

Afgelopen zaterdag speelde het eerste een wedstrijd tegen de nummer 3 uit de poule DOS Westbroek. DOS staat 1 punt achter de koplopers KVS en Achilles dus deze wedstrijd was van groot belang voor beide ploegen. Van te voren was de vraag of Achilles zich deze week kon herpakken van 2 nederlagen in Haagse derby’s en dat antwoord leek in de openingsfase duidelijk.

We begonnen gewoon goed en scherp aan de wedstrijd, getuige het heerlijke blok van gerald bij het allereerste schot van zijn tegenstander! Daarna uitte het zich ook in de score en Achilles nam snel een 4-0 voorsprong. DOS had in de openingsfase niks in te brengen en het leek zowaar een gemakkelijke avond te worden voor Achilles. Maar niets was minder waar, want ondanks dat we veel sterker waren konden we de wedstrijd niet beslissen in deze fase waardoor DOS na tussenstanden van 5-1 en 7-2, terug kon komen naar 7-6. Uiteindelijk gingen we rusten met een minimale voorsprong.

De tweede helft zou een ouderwets spannende worden. Toch bleef Achilles lang aan de goede kant van de score staan. Tot het moment in de wedstrijd waarin de schoten van DOS doel troffen en ze de stand gelijk trokken en zowaar een voorsprong namen in het laatste kwartier. Twee minuten voor tijd stonden we 2 doelpunten achter en kwam het weer aan op geloof en overtuiging dat in deze wedstrijd resultaat behaald ging worden. En dat geloof werd uiteindelijk beloond: het leek er zelfs nog even naar dat we gewoon de volle buit zouden pakken na de 19-18, 40 seconden voor tijd. Helaas wist DOSin de aanval erop een strafworp te versieren bij de niet altijd even scherpe scheidsrechter (aan beide kanten overigens) en die stip ook te benutten. Jammer dat een scheidsrechter niet scherp kan blijven in zo’n belangrijke slotfase van een onwijs belangrijk duel.

Maar goed, uiteindelijk hebben we toch nog een punt uit het vuur gesleept en achteraf gezien was het een mooie zaterdag voor het eerste. KVS verliest met duidelijke cijfers bij de Meervogels, waardoor de spanning in de poule tot een kookpunt stijgt. Dit gaat nog een heel mooi einde worden van deze competitie! Maar voorlopig staan we weer op positie 1, met 1 punt voorsprong op de naaste belagers. Ander positief nieuws na zaterdag is dat Arien weer minuten heeft gemaakt en dat is heel belangrijk voor de ploeg! Dat gele prentje zien we maar als iets positiefs, want het betekent dat er donderdag bij de videoanalyse een lekker stukje taart aanwezig zal zijn! ( kaart = taart )

Publiek bedankt en graag tot volgende week als we thuis aan treden tegen het jeugdige maar talentvolle ZKV.

Bastiaan

Achilles 2 - DOS (W) 2

Wederom geen goede wedstrijd van Achilles 2 tegen DOS 2 in eigen huis. We hadden de punten hard nodig en het verlies in Westbroek was onnodig. Een winst in deze partij was dan ook het minste waar wij als team, jullie als supporters maar ook de club genoegen mee mochten nemen. Terecht want onze ploeg heeft potentie.

De wedstrijd tegen DOS 2 begon niet sterk, of moet ik zeggen: “hij begon wél sterk?” want DOS had veel fysieke kracht in huis om het vanaf het begin op alle fronten moeilijk te maken. Ondanks dat er in de eerste aanvallen van Achilles 2 korfbal werd laten zien stond het toch al gauw 0 - 2 in het voordeel van DOS en tot de rust hebben ze een voorsprong op ons ook niet meer uit handen gegeven.

Meerdere wissels aan onze kant brachten wellicht iets meer verlichting en lieten na de rust (met name in het vak van Kelly, Ilan, Sander en Mariska) leuke en doeltreffende aanvallen zien. Het andere vak bleef echter achter en kon er geen gevolg aan geven door mee te scoren. Er miste flow in de aanvallen. Baltempo en dynamische loopacties is wat dit vak nodig had. Op Raquel na werd dan ook iedereen gewisseld in dit vak om het toch aan het korfballen te krijgen.

Al ging het moeizaam, energie en doorzettingsvermogen zorgde ervoor dat een punt verschil van bijna tien terug gebracht werd naar slechts vijf verschil. Het mocht niet baten DOS bleef scoren op de zelfde fronten waar Achilles 2 dit niet als collectief op tijd kon afstoppen. Energie is er zeker geleverd en ook korfbal is zeker getoond in deze wedstrijd, DOS 2 was echter een te sterke tegenstander vandaag waar wij misschien nog iets meer hadden- en moeten brengen. We verliezen uiteindelijk met een geflatteerde 14 - 22 uitslag.

Er is werk aan de winkel voor Achilles 2. Maar als onze samenwerking en de sturing weer optimaal zijn kunnen wij (en dat weet iedereen in deze competitie) van iedereen winnen.

Supporters bedankt! Blijf ons vooral steunen jullie komst is en wordt altijd gewaardeerd! Daarnaast nog even de complimenten aan de te gekke invalbeurt van Sander en Mariska.

Amel

Achilles 3 - Excelsior 3

Afgelopen zaterdag stond Excelsior op het programma. Een ploeg die een plaats boven ons staat op de ranglijst en bij winst konden we Excelsior achterhalen. De vorige wedstrijd tegen Excelsior kende vooral een zeer slecht begin waarbij we iets van 7-0 achter kwamen. Het was dus zaak om scherp te beginnen en gelijk de voorsprong te pakken. Dit gebeurde en we stonden snel 2-0 voor. Helaas lukte het niet om echt afstand te nemen wat ervoor zorgde dat Excelsior steeds gelijk kon maken. Wel konden we net voor rust nog een klein gaatje slaan wat voor een 10-7 ruststand zorgde.

Voor de tweede helft was het belangrijk om de scherpte in de afronding te verbeteren en het aantal plaatsfouten heel erg te verminderen. Dit lukte aan het begin lekker waardoor we gelijk met een gat van 4 doelpunten sloegen. Excelsior kwam nog wel even terug tot 13-12 alleen spannender dan dat werd het gelukkig niet. We gingen steeds lekkerder spelen en mede door een mooi jumpshot van Jeroen werd het uiteindelijk 22-15. Al met al een goeie wedstrijd wat hopelijk vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden. Volgende week Velocitas waar we hopelijk ook weer een 20+ score kunnen neerzetten!

Laters,
Fabian

Achilles C1 - Tempo C1
Ik wildeeen verslagje over de wedstrijd houden, maar we laten het voor deze week gewoon helemaal achter ons. Donderdag was een goeie training, eerst lopen op de ladders daarna een paar pittige oefeningen en daarna lekker lang partijen! Wij willen het publiek bedanken voor de steun tijdens de wedstrijd.

Groeten Thijs

Achilles C2 – VZOD C1
Vandaag hadden we onze wedstrijd tegen VZOD. Tegen deze ploeg hebben we vorige week ook gespeeld en jammer genoeg van verloren. We wilden vandaag dus heel graag winnen. Jill en Elise konden er vandaag niet bij zijn. Daarvoor waren er de invallers Lucas en Lizzy uit de D2. Alvast heel erg bedankt voor het invallen Lizzy en Lucas.

In de aanval begonnen Femke en Maleah als meisje en Silja en Lucas als heer. In der verdediging waren Lideke en Milla als meisje en Melissa en Sanne als heer. De tegenstander scoorde al snel 0-1. Snel daarna scoorde Femke met een mooi doelpunt 1-1. Gelukkig het stond weer gelijk. Daarna scoorde de tegenstander jammer genoeg een paar keer en werd het 1-4. Toen scoorde Silja met ook een mooi doelpunt en zij maakt er weer 2-4 van. Daarna scoorde de tegenstander nog 2 keer. Bij rust was de stand 2-6.

De tweede helft begon en vlak daar werd Lideke gewisseld en kwam Lizzy erin. Voor de tegenstander was het een leuke 2e helft. Zij scoorden wel 10 keer. Voor ons was de 2e helft een stuk minder want het lukte ons niet meer om te scoren. De einduitslag was 2-16. Toch hebben we allemaal ons best gedaan.

Bedankt Tristan voor het fluiten van onze wedstrijd. Je was een goede scheidsrechter. En ook onze coaches Simon, Niek en Joy weer heel erg bedankt voor het coachen. Volgende week zijn we een weekje vrij en hopelijk lukt het ons de week daarna om weer te winnen.

Sanne van der Zwan C

PKC D1 – Achilles D1
Na een klein uurtje rijden waren we in de hal van PKC aangekomen. Allemaal omkleden en inschieten en toen begon de wedstrijd. We begonnen lekker fel en stonden al snel op een 0-6 voorsprong. Een afstand van Levi, een slow motion doorloop van Demi aangegeven door mij, een afstandschot van Mick en Nikki, een doorloop van Levi aangegeven door Demi en na het missen van een strafworp direct een korte kans geraakt door Jill. Toen scoorde PKC 2 keer en stond het 2-6. Onze aanval scoorde weer door een doorloop van Jill aangegeven door mij en daarna nog een afstand van Levi. De stand is nu 2-8. Toen scoorde PKC weer 2 keer. Maar wij bleven meescoren en door een doorloop van Levi en een wegtrekbal van Jill stond het 4-10. PKC scoorde er nog 1 en de ruststand was 5-10.

De tweede helft scoorde PKC als 1ste, maar wij lieten ons niet gek maken. Levi miste een afstandschot, maar de bal kaatste zo van de mand in zijn handen en hij gooide de doorloop erin, daarna een afstandschot van Levi en Nikki en nog een korte kans van Damian. PKC scoorde ook nog een keer en de stand was 7-14. Nog een keer gescoord door Levi via een eigen aangegeven doorloop. Het andere aanvalsvak scoorde via een afstand van Mick . Levi nog een afstandschot erin en Nikki een mooie goal van achter de korf gescoord. Als laatste een doorloop van Jill aangegeven door Levi. PKC had ook nog een paar keer gescoord, dus de eindstand was 11-19. Helaas net niet de 20 gehaald, maar we hebben goed gespeeld. Scheidsrechter bedankt voor het fluiten, Jordy, Jisse en Pepijn bedankt voor het coachen en alle ouders bedankt voor het aanmoedigen en rijden!!

Björn

PKC D1 - Achilles D1 (coachverslag)
De toppers uit de D1 gingen deze keer op weg naar PKC om daar puntjes te pakken. Een belangrijke wedstrijd, want winnen we deze dan zouden we mee doen in de top van de poule! Een hele knappe presentatie van de kinders in de hoofdklasse! De voorbereiding was er, iedereen was gefocust de wedstrijd goed te beginnen en dat gebeurde ook!

Met de eerste twee aanvallen gelijk 2 doelpunten van het vak van Jill, Demi, Levi en Björn. Moeilijk is het om dit tempo voor te houden, maar blijkbaar niet voor de D1 van Achilles!! Want binnen enkele minuten stond de score op 0-6! Na de 0-6 kwam PKC, in de wedstrijd en maakte snel een aantal doelpunten! Verdedigend waren we niet altijd even scherp, maar dit maakten we snel goed met de goede aanvallen! Ruststand 5-10.

Na de rust bleven we goed aanvallen en verdedigend werden we scherper in het voorverdedigen en de korte kansen! De wedstrijd eindigde met een 11-19 stand voor Achilles! De D1 staat nu 3e in een sterke poule! Kids, jullie hebben weer laten zien hoe goed jullie zijn!

Achilles D1 - Maassluis D1 (coachverslag vorige week!)
Vorige week zaterdag speelde Achilles D1 tegen Maassluis D1. Zoals gewoonlijk speelden we weer lekker vroeg in de ochtend en speelden we thuis in Sportcampus Zuiderpark. Het was een geweldige wedstrijd om te zien en voor de kinderen ook geweldig om zelf de wedstrijd te spelen. Voordat we de wedstrijd begonnen zaten we in de kleedkamer en had Jordy een mooie speech verteld waarom we zo goed zijn en dat we ze gewoon gaan opvreten. Dat was dan ook te zien in de wedstrijd!

Met een super sterke start hadden we meteen Maassluis al in de pocket, dat zag je ook toen we 6 x gescoord hadden uit 6 aanvallen. Tegen de rust aan hadden we het al vermenigvuldigt naar 12 en hadden we wel 3 goaltjes om de oren, maar dat houdt de Achillianen natuurlijk niet tegen! Wij wilden gewoon die 2 punten en daarna hoger op te eindigen om als doel wellicht nog naar het NK te gaan. Je zag dat we prachtige aanvallen hadden die we overigens hadden geoefend op de trainingen. Het was leuk om te zien dat we uiteindelijk ook boven de 25 x gescoord hadden. Met een Levi die in de wedstrijd er wel 10 heeft gescoord en een Mick met 5 doelpunten hadden zij echt hun schot. Ze speelden een mega goede pot en leidden hierbij iedereen om zelf ook de doelpuntjes te pakken. Waar ik mijn complimenten moet geven is toch echt voor het verdedigen, want wij hebben de 2e helft maar één doelpunt doorgelaten en Maassluis kon gewoon geen kant op. Er is wel een minder puntje waar we nog beter aan kunnen werken en dat is voorverdedigen. Je zag dat we daar nog wat moeite mee hadden en juist tegen zo’n ploeg is het goed om te oefenen en fouten te maken , maar straks tegen een Fortuna niet en dan moet je ze helemaal van de kaart spelen. Levi zei aan na de rust al dat hij heel graag de 25e wilde scoren en ja hoor dat doet ie ook. Met veel strijdlust en verdedigend druk geven hadden wij nog in de laatste minuut de 25e gescoord (Levi) en de 26e met een mooie doorloop van Jill erachteraan. De wedstrijd werd toen afgefloten en we hebben een mooie stand gezet van (26-4). Toch weer lekker zo die 2 puntjes en volgende week knallen dan maar!

Ik wil de scheidsrechter een bedankje geven omdat ze zo goed gefloten heeft, en bedankt dat de D1 van Maassluis is komen opdagen en tegen ons zijn gaan spelen. Ik wil daardoor ook de coaches bedanken (alle 3) en de wedstrijdtafel voor de stand bij te houden. Natuurlijk wat ik niet moet vergeten is dat we dankbaar zijn dat we in Zuiderpark mogen spelen en dat we de wedstrijd deels hebben gewonnen door het goede publiek dat we hebben.

Pepijn van Loon

Achilles E3 - VEO E3
Deze week kunnen we er kort over zijn.... laten we het er op houden dat ze al met hun hoofd bij het disco feest van vanavond waren! De E3 bleef dapper strijden en er kwam af en toe een kansje, maar VEO was echt een maatje te groot. Volgende week nieuwe kansen!

De ouders van de E3

Die Haghe F1 - Achilles F1
Vandaag speelden wij uit in de sportcampus tegen Die Haghe F1. Helaas ging de wedstrijd niet zo lekker. We hebben geprobeerd ons best te doen maar stonden binnen 15 min al 4-0 achter. Ik scoorde zelf uiteindelijk de 4-1 die ik zelf onderschept had. Daarna werd het 5-2 door Tim die hem vanaf ver in de korf gooide. We gingen de rust in met 6-2.

Rick moest naar zijn eigen wedstrijd dus moest Merel het alleen doen. Na de rust scoorde Die Haghe lekker door en gelukkig maakte Semm een paar minuten voor tijd de 15-3. Uiteindelijk hebben wij de wedstrijd verloren met 18-3. Ik wil Merel en Rick bedanken voor het coachen, Scheidsrechter bedankt, Die Haghe bedankt en alle ouders bedankt dat jullie er weer bij waren. Hopen dat het volgende week weer beter gaat.

Groetjes Xander

Achilles F1 - Die Haghe F1(coachverslag!)
Afgelopen week hebben wij vooral geoefend op het vangen , het uitstappen en het "plakken" in de verdediging. Wij stelde Britt op tegen een hele goede dame die veel scoort bij Die Haghe. Britt deed het super goed want ze blokte veel ballen die die dame wilde gooien of schieten. Britt je hebt het super goed gedaan! Wij lieten onze tegenstanders niet van ver schieten, want wij bleven erg goed plakken aan onze tegenstanders. Lars was erg goed aan het onderscheppen en hij schoot goed mee. Zijn tegenstander was hem vaak kwijt. Goed gedaan Lars blijf dit volhouden! Na de rust stonden we toch wel een aantal doelpunten achter, waardoor wij Tim als super speler in hadden gezet. Dat was een goede zet, want hij sprong iedereen eruit onder de paal en gooide een mooie bal op Xander en ja hoor natuurlijk scoorde hi. Super Tim dat jij door jouw inzet en jouw goede pass Xander liet scoren!

En natuurlijk super goed Xander dat je de bal in één keer ving jij vrij stond en kon scoren, topper ! Doordat wij de bal snel gooide moest Die Haghe de hele tijd mee kijken waardoor onze Imke heel erg vaak vrij stond, helaas kwam ze daar steeds iets te laat achter waardoor ze de bal door gooide.. Maar gelukkig had ze wel veel kansen en voor de volgende keer lekker mee schieten Imke, want dat kan jij hartstikke goed topper ! Wat erg opviel in het veld is dat Sophie onder de paal bleef hangen en ook echt veel ballen pakten. Dat terwijl Sophie niet de langste was, dus Sophie dat heb je uitstekend gedaan! Die Haghe had nog één echt goede heer die vanaf de zijlijn ballen scoorde en die moesten wij natuurlijk zo goed mogelijk verdedigen en dat deed onze Semm ook, super goed ! Semm was bezig om anderen vrij te spelen in de aanval en in de verdediging had hij zichzelf vastgeplakt aan zijn tegenstander. Ondanks dat Semm veel naar andere keek heeft hij zelf ook nog gescoord als beloning van zijn harde werd. Heel erg goed gedaan Semm!

Ondanks dat wij geen punten mee konden nemen zijn Rick en ik wel super trots op jullie ! Jullie hebben gestreden als leeuwen en hard jullie best gedaan. Volgende week weer een nieuwe kans.

Merel

image1.JPG

image2.JPG

Achilles F2 – Pernix F2
Het nieuwe jaar is begonnen! Na de winterstop van drie (3) hele weken was het voor de F2 van Achilles een
thuiswedstrijd dat op het program stond; de vervaarlijke tegenstanders van Pernix F2 –van wie in de heenwedstrijd op
het nippertje werd verloren- waren te gast in de mooie sportcampus Den Haag. Helaas was Noa uitgeschakeld door de
epidemie die Nederland al een paar weken in zijn greep hield. De tactische meesterzet om geen extra reserve op te
roepen, wordt nu al in menig handboek geroemd!

Het wedstrijdverslag is op basis van een interview met één van de zes smaakmakers van de F2: Fedde.

• A: Hoe vond jij de wedstrijd? F: Best wel leuk.
  • A: Wat vond je er leuk aan? F: Dat ze best wel lief waren.
  • A: In het eerste kwart stonden jullie even voor, en scoorden jullie uit een snelle combinatie; toch hadden jullie meer kunnen scoren, waarom deden jullie dat niet? F: Omdat het niet lukte.
  • A: het vangen en passen ging deze keer steeds vaker, steeds beter, trainen jullie daarop? F: Ja.
  • A: En wat nog meer? F: Ehm, ehm, Schieten!
  • A: Stoorde het dat er vanaf de tribune om schieten werd geroepen? F: Ja, wel een klein beetje.
  • A: In de tweede helft van de wedstrijd kwamen jullie meer onder druk te staan doordat de tactiek van het wegtikken, door Pernix F2 werd overgenomen. Wat vind jij daarvan? F: Niet zo goed.
  • A: Jullie hebben vier keer gescoord in de wedstrijd, Pernix F2 zes keer (4-6) maar met de strafworpen hebben jullie 3-0 gewonnen. Zou meer rust nemen bij het schieten kunnen helpen? F: Ja, maar in totaal hebben wij dus gewonnen.
  • A: Heb je zin in de volgende wedstrijd? F: Ja!

Tot zover het verslag van de wedstrijd, op naar de 20e januari uit tegen Die Haghe F2.