In memoriam: Charles Disma * 17-11-1943 – † 25-01-2018

Het bestuur ontving afgelopen donderdag het treurige bericht dat Charles Disma is overleden. Het bestuur wenst namens de gehele vereniging de familie veel sterkte en kracht toe in deze zware tijd. Lees verder voor het In Memoriam en de rouwkaart.

Weer is een oude bekende, een trouwe Achilliaan, overleden. Afgelopen donderdag 25 januari is Charles Disma overleden, op 74-jarige leeftijd.
Charles kwam bij Achilles via zijn kinderen. Robin en Sander waren van jong af aan lid van de club, en hun ouders, Joke en Charles, kwamen altijd kijken. In 1981 werd Charles zelf lid, en dat bleef hij tot 2004.
Hij kwam niet alleen naar zijn kinderen kijken, hij werd ook actief voor Achilles, als lid van de kantinecommissie en in de jaren 80 ook als bestuurslid voor kantinezaken en PR. Een groots speler werd hij niet, maar sommigen van ons bewaren toch herinneringen aan Charles in Achillesshirt. Jaren is hij actief lid geweest van de tennisclub van Achilles, een geslepen speler, die graag de ander liet lopen.
Iedereen die tussen het midden van de jaren 80 en 2004 de thuiswedstrijden van het eerste bezocht, bewaart goede herinneringen aan de vrolijke barman Charles, altijd kantinedienst na de wedstrijd, met zijn maten Ton Hoogwater, André Baars, Rob Fink en Peter van Es.

Een vrolijke kerel, dat was hij, heel joviaal met altijd een hartelijke groet voor iedereen. Met zijn barmaten deelde hij zowel een passie als een groot talent voor klaverjassen. Ook in het afgelopen jaar troffen we hem nog geregeld op de klaverjasdrives, hoewel zijn gezondheid broos was, deden de klaverjasavonden hem zichtbaar goed.
Een fijne vent, die als betrokken ouder voor Achilles de handen uit de mouwen stak, en dat lang bleef doen. Hij was een echte Achilliaan. We gaan hem erg missen en wensen Joke, Sander & Fieke en Robin & Orazio veel sterkte.

De afscheidsplechtigheid is woensdag 31 januari aanstaande om half vier in Ockenburg.

Het bestuur

charles-disma-rouwkaart2.png

rouwkaart-charles-disma4.png

Datum 26-01-2018 16:40