Verslagen: Wederom puntendeling voor Achilles 1

Achilles 1 kreeg hekkensluiter ZKV op bezoek, het werd geen makkelijke pot en in de laatste 9 seconden wist ZKV ook nog een punt te stelen: 19-19. Achilles 2 had het daarvoor geen moment moeilijk met Maassluis, de ploeg had vanaf minuut 1 het initiatief en gaf deze niet meer weg, het werd 21-12. Achilles 3 speelde tegen Velocitas, maar getuige de uitslag (27-16) maakten de bezoekers nooit aanspraak op een overwinning. Achilles 5 won thuis van Sporting Trigon, Achilles 8 deed dat van Weidevogels. De A1 was (is!) knap op weg naar een kampioenschap, maar liet helaas 2 kostbare punten liggen. Er werd nog geknokt tot de laatste minuut, maar de overwinning was voor KVS. De A2 speelde in Leiderdorp gelijk, de A3 en A4 wonnen hun wedstrijden. De laatste twee ploegen staan daarmee beiden op een keurige tweede plek. De B1 reisde af naar Wormer, om daar met 16-20 van Groen Geel te winnen. De B2 won eerder op de dag met 10-6 van Refleks. De D1 speelde gelijk tegen Avanti. Tot slot een aantal mooie overwinningen, van de D2, E3 en de F2 (17-7 tegen Lynx). Lees verder voor alle wedstrijdverslagen! Heb jij een verslag ingeleverd, maar staat deze er niet tussen? Mail deze dan aub nog eens naar website@hkvachilles.nl! [Verslag Achilles D3 toegevoegd]

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Had je je verslag allang gemaild? Helaas hebben we afgelopen weekend last gehad van een storing! Zou je zo lief willen zijn je verslag alsnog te mailen naar website@hkvachilles.nl? Veel dank!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog eens terug!

Achilles 1 - ZKV 1

Volgt zsm!

Lees alvast het verslag van Haagse Topsport.

Achilles 2 - Maassluis 2

Volgt zsm!

Achilles 3 - Velocitas 3

Na de mooie zege van vorige week tegen Excelsior 3, heeft het 3e kunnen laten zien wat we allemaal in huis hebben. Het is van belang dat we deze goede lijn doorzetten en daarvoor was Velocitas de perfecte tegenstander. In de uitwedstrijd zetten we een mooie eindstand van 14-24 neer. Het was nu de taak en het doel om dit mooie resultaat te verbeteren en misschien de 30 punten te halen.

We begonnen de wedstrijd met in de 1e aanval: Jeroen, Wesley, Alana en Tiäna. In de 1e verdediging: Fabian, Simon, Kaylee en Mariska. De eerste paar aanvallen liepen in het begin niet helemaal goed, maar door de goede druk in de verdediging en een paar onbegrijpelijke ballen van Velocitas konden wij meteen uitlopen naar een 2-0 voorsprong. Uiteindelijk scoorde Velocitas ook mee, maar dit bleven alleen bij afstandsdoelpunten. In de eerste helft zagen we twee verschillende vakken, waarin het ene vak meer in de 2-2 eindigde en het andere vak in het dynamisch in de 3-1 speelde. Ruststand was 12-7

Nadat we uit de kleedkamer kwamen begonnen we goed. Mede door een zuiver schietende Fabian en door een goede invalbeurt van Bart konden we uiteindelijk uitlopen naar een 27-16 overwinning.

Voor de komende twee wedstrijden krijgen we nog gelijke tegenstanders zoals Velocitas. Ons zelfvertrouwen kan groeien voor de wedstrijd tegen de nu nog ongeslagen koploper VEO. Als laatst wil ik nog de scheidrechter bedanken voor het fluiten en Jeanette bedankt voor het reserve staan.

Simon Rodriguez

Fortuna 5 - Achilles 6 21-14

Wie dacht dat de nattigheid vorige week uit Nederland verdwenen was, kwam deze week bij Team 6 bedrogen uit. Yhoeri, die na vier weken eindelijk aan zijn goede voornemen om te komen trainen wilde voldoen, stond woensdag met z’n tasje klaar om naar de Campus te gaan, toen opeens de het water langs de muren kwam. Nee, onze geliefde krullenbol was dit keer niet door z’n waterbed gezakt na een wilde nacht met z’n eega (of wie dan ook), maar de bovenburen hadden een klein lekje. Die bleken ook een waterbed te bezitten. Voldoende reden voor Yhoeri om zich weer af te melden voor een avondje oefenen. Maar goed, zoveel oefening heeft-ie niet nodig. Niet omdat onze casanova het allemaal zo goed kan, maar omdat hij er toch nooit is als het er om gaat (denk even terug aan de pot tegen Die Haghe) en zo ook afgelopen zondag tegen Fortuna ontbrak de hartenbreker. Vrijdagavond kondigde hij aan alsnog aanwezig te zijn, maar kwam al snel op zijn schreden terug omdat, tsja omdat… Er is het één en ander geïnsinueerd over wie de broek aan heeft in huize Van den Berg, maar daar houdt onze Yhoer zich wijzelijk op de vlakte over.

Fortuna dan. Thuis hadden we vrij eenvoudig gewonnen. Dat kwam niet omdat Fortuna zo’n slechte ploeg had, maar gewoon de korf niet wisten te vinden. En wij wel. Dat was in de terugwedstrijd helaas anders. Tel daarbij op dat Team 6 niet scherp genoeg was en één en één is twee. Geen twee punten voor Team 6 in ieder geval. De eerste helft liep Team 6 achter de feiten aan. In de tweede helft werd Rinus gebracht. En ja, als je het daarvan moet hebben dan weet je het wel. Rinus viel weinig te verwijten hoor mensen. De scheids viel ook weinig aan te rekenen want die floot prima (thanx btw als je dit leest). De crux lag bij onze Fries. Die gaf in de groepstherapie na afloop van de wedstrijd aan dat hij last had van het één en ander (“Hallo, ik ben Tjitse Bouwkamp en ik wil jullie wat vertellen...”). Nu heeft onze trouwe postbezorger dit alles natuurlijk in vertrouwen verteld en is het niet de bedoeling dit met iedereen te delen. Maar afwegende wat nou belangrijker is, Tjitses tere gevoelens of een leuk stukje, slaat de balans toch door naar dat laatste. Komt-ie dan. Na jaren het geel-blauw te hebben aangemoedigd is onze noardlike freon uit de kast gekomen. Hij is diep in z’n hart fan van SC It Hearrenfean, oftewel Sportclub Heerenveen. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten als de eerste woorden van je oudstgeborene ‘Cambuur till I die’ waren. Iedere keer als DKV klaar staat om af te trappen mompelt Tjits zachtjes het 'Heerenveen, ús Heerenveen’ mee, bang om betrapt en verguisd te worden. Tjitse, moedig dat je deze eerste stap hebt genomen. Over het algemeen hebben ze in Heerenveen net iets vaker iets om over te juichen als in Leeuwarden, dus het komt helemaal goed jonge.

Volgende week een thuispotje tegen KZ. Een mooie gelegenheid om de winnende draad weer op te pakken. Voor wie het verslag van vorige week gemist had: dat kwam omdat de wedstrijd tegen OKV niet doorging. Een nieuwe poging wordt ondernomen op 17 februari. Rinoesss, bedankt voor je inzet!

Groeten,

Erwin

Jeugdverslagen

Achilles D1 – Avanti D1
Hallo allemaal,

Zaterdag 27 januari stond de wedstrijd tegen Avanti D1 op het programma. Een erg belangrijke wedstrijd want bij winst of gelijk spel zouden we derde blijven, bij verlies vierde.

Om 12.05 ging het van start. We gingen goed van start en al snel kwam de 1-0 door een mooie doorloop van Jill. Avanti in de tegen aanval maar ik kon de bal onderscheppen en zo ontstond er een nieuwe aanval voor ons. Deze keer geen score dus Avanti weer aan zet. Dit keer onderschepte Paivi de bal en dus wij weer in de aanval. Er waren aan beide kanten kansen maar tot scoren komt het nog niet. Een mooi schot van Avanti maar Nikki verdedigd uitstekend. Weer een schot van Avanti. Nikki vangt af en via een snelle aanval scoort Levi schitterend met één hand. 2-0. De bal gaat mooi rond en daar is van afstand de 3-0 door Mick. Avanti krijgt echt wel kansen maar hij wil er (gelukkig) niet in Bij ons wel en ik maak er ook nog één. 4-0. Uiteindelijk lukt het Avanti wel en daar komt de 4-1 en de 4-2. Het is erg spannend met kansen over en weer. Rust.

Even bijkomen. De tweede helft gaat goed van start en via een mooie aanval is daar Mick van afstand met de 5-2. De aanval van Avanti wordt gestopt door een mooie onderschepping van Björn, die veel afving en het zijn jongen goed moeilijk maakte. Ook Demi verzette bergen werk en zo was het hele team bij iedere aanval betrokken. Maar daar komt dan toch de 5-3 en de 5-4. Na een mooie doorloop van Levi is daar de 6-4 en Nikki kan dat ook, hop 7-4. Avanti haalt nog alles uit de kast en komen uiteindelijk toch nog terug tot 7-7. Dan fluit scheidsrechter Rob Knuist de wedstrijd af. Pffff wat een pot. Erg sportief van beide teams en erg spannend!!! Zo blijven wij derde staan. Ik wil mijn teamgenoten bedanken, de trainers, het publiek, Avanti en de scheidsrechter en natuurlijk de beide reserves Maleah en Leander. Bedankt dat jullie reserve wilde staan!!!

Groetjes en tot de volgende keer,
Damien Leben

Achilles D1 - Avanti D1 (coachverslag!)
Op zondagmorgen zit ik me nog steeds te bedenken of we een punt hebben verloren of een punt hebben gewonnen tegen Avanti. Al tweemaal eerder kwamen we Avanti tegen, waarvan één keer kansloos werd verloren en één keer verloren door niet ons eigen spel te spelen. Ditmaal gingen we er dus vol voor om een keer de volle 2 punten tegen Avanti te pakken en dat werd ook duidelijk toen de wedstrijd begon. Achilles kwam scherp uit de startblokken dat resulteerde in een voorsprong van 4-0. Tevens waren we scherp in de verdediging en gaven weinig kansen weg. Echter ging het tijdens de wedstrijd steeds moeizamer mede doordat Avanti het heel de wedstrijd vol hield om extreem druk te geven en hun lengte goed te gebruiken. De D1 had hier moeite mee en konden moeilijk de bal kwijt, maar onze D1-ers bleven knokken en hielden de voorsprong. Helaas in de laatste minuten scoorde Avanti de gelijkmaker door een stip, dat in mijn ogen verdedigd was maar ook dat moeten we accepteren. Al met al dus een verloren punt aangezien we heel de wedstrijd voor hebben gestaan, een gewonnen punt omdat we ons helemaal leeg hebben gespeeld en er alles aan hebben gedaan om het optimale eruit te halen, klasse!! Scheidsrechter Knuist weer bedankt voor het fluiten en tevens Leander en Maleah voor het reserve staan.
Soms vergeten we het wel eens....., maar de D1 heeft een wildcard gekregen om eens te proeven aan de hoofdklasse. Maar in plaats van alleen ervaring op te doen, draait de D1 gewoon bovenin mee en staan we nu mooi op de 3de plek. Iets waar we trots op mogen zijn als team, maar zeker ook als vereniging!

Ciao!
Jordy

Achilles D3 - Phoenix D3
Op zaterdag 27 januari speelde Achilles D3 tegen de D3 van Phoenix op onze thuisbasis in het Zuiderpark. Op papier een spannende wedstrijd tussen huidige nummers 4 (Achilles) en 5 (Phoenix) van de poule. Opstelling van onze D3: Armin (ondanks dat hij wat ziekjes was), Bregje, Diederik, Joost, Lucas Bouwman, Lucas Latour, Nikki, Teun, Tehzeeb en Viggo.

In de Breedtezaal A, ging het team om 11u fanatiek van start met Diederick en Teun aan de kant als wisselspelers. Hierbij gaat de bal snel rond bij Achilles en de tegenstanders komen daarbij weinig aan aanvallen toe. De eerste doelpoging komt van Joost. Hij schiet van een behoorlijke afstand. Deze poging ziet hij echter op de rand van de korf eindigen. De tegenpartij blijft moeite hebben om uit te verdedigen.  De bal bereikt de korf van Phoenix dan ook nauwelijks. De aanvallers van onze D3 krijgen veel kansen, Tehzeeb en Nikki missen op een haar na. In deze fase laat Phoenix zien wat het waard is. Tot scoren komt de tegenpartij niet. Na het attent uitverdedigen van Lucas Bouwman doet Joost, vlak voor de wissel nog twee pogingen om van veraf de 0-0 te doorbreken. Echter dit geluk is hem niet gezind.

Ook in het tweede kwart is het meeste balbezit voor Achilles D3. Aanvallen worden mooi opgezet en een enkele keer komt Phoenix er gevaarlijk door. Het Achilles team komt goed weg als de tegenstander stevig door onze verdediging breekt en een gericht schot van de rand ziet stuiteren. Viggo weet deze aanval te stoppen. In deze fase is het balbezit tussen beide partijen in evenwicht. Na een blessure wissel van onze tegenstander weet Lucas Latour onderhands te scoren. Na bijna 19 minuten gespeeld te hebben, is het eindelijk 1-0. Vlak voor rust krijgt Viggo de bal lelijk op zijn hoofd en moet worden gewisseld door Teun. De stand blijft verder ongewijzigd.

Na de rust blijven Armin en Joost aan de kant. Viggo kan na zijn blessure, de wedstrijd gelukkig weer voortzetten. Al in de beginfase weet Diederik, met een doorloop, door de verdediging van de tegenstander te breken en schiet raak. 2-0 voor Achilles op het scorebord. Er is wederom veel balbezit voor Achilles, de tegenstander komt in dit kwart maar enkele keren aan aanvallen toe. Echter lukt het Achilles niet om het verschil nog verder te vergroten. Viggo ziet een bal van de rand afrollen na een goed opgezette aanval. Een mooi doelpunt van Nikki wordt afgekeurd en Viggo mist, na een snelle aanval, de korf maar net.

In de beginfase van het laatste kwart moet Viggo naar de kant met een handblessure.  Hierna kan hij helaas niet meer terugkeren, Joost vervangt hem. Het balbezit is nu in evenwicht tussen de partijen. Achilles komt goed weg na een aanval van de tegenstander, die net niet de korf in gaat. Hierna creëren we veel doelpogingen. Hierbij krijgt Bregje ook een kans om te scoren.  Deze laat ze niet laat liggen en maakt 3-0. Vlak voor het eindsignaal, weet Achilles een aanval van Phoenix te stoppen. Na een snelle uitverdediging verloopt ook de aanval razendsnel. Hierna maak Lucas Latour de aanval doeltreffend af, met een mooi punt. Eindstand 4-0.

Verslag van Teun van den Noort

Refleks E3 - Achilles E3
Zaterdag heeft de E3 tegen Refleks in Rijswijk gespeeld. Na de nederlaag vorige week zijn ze nu weer gemotiveerd om te winnen. Het begint alleen niet zo heel goed. Al snel staan ze achter met 3-0. De jongens van de tegenstanders zijn ook wel erg groot dus er zal een andere tactiek moeten komen. In de 2e kwart ging het, na oppeppende woorden van de coaches Danique en Jamie, beter. Tot 2x toe scoort Jurre met een mooie doorloop, De stijgende lijn is ingezet. Ook Sem wordt wakker. Hij scoort en het is gelijk 3-3. Het is een zware en spannende wedstrijd voor de ouders. Door Jurre wordt de stand 3-4. Helaas wordt het daarna 4-4 waardoor het wel heel spannend werd. In de laatste minuten scoort Joanne met een geweldig worp op afstand en het is 4-5. Dit is de eindstand.
E3 heeft gewonnen. Yeah. Volgende week is de return in eigen huis.

Datum 29-01-2018 19:22