A1 dichtbij Hoofdklasse, Achilles 1 maakt zich op voor bloedstollend einde

Een punt gewonnen of verloren, over het gelijke spel tussen Achilles 1 en KVA 1 kan nog lang gediscussieerd worden. Dát een punt gepakt werd, was het belangrijkst met de wedstrijd tegen Meervogels in het vooruitzicht. Het lukte Team 2 niet om punten te pakken tegen KVA. De ploeg is helaas nog niet veilig en de laatste weken van de zaal zullen spannend blijven. Achilles 3 won uit (maar 'thuis') met 16-23 van Die Haghe. Tot slot won Achilles 8, thuis van Tempo. De A1 deed wat het doen moest en won uit bij TOP Arnemuiden. De ploeg mag zich gaan voorbereiden op een kampioenspot tegen KCR, waar gelijkspel al voldoende zal zijn. Thuis kwamen de A3 en A4 in actie, zij wonnen beiden van respectievelijk IJsselvogels en KZ Danaiden. De B1 speelde een bizarre, maar knappe wedstrijd tegen KZ/Hiltex. Een achterstand van 5 punten werd gladgestreken en onze toppers gingen er met de winst vandoor. Kruisfinales voor het NK lijken in zicht, 1 punt pakken tegen TOP is voldoende! De B2 won met ruime cijfers van VEO, ook de D2, E3 en F1 wonnen hun wedstrijden. De C2 speelde gelijk tegen KVS. Lees verder voor de wedstrijdverslagen. Foto: TOP Arnemuiden. [Update: Verslagen Achilles 2, 3, 6, A1, A2, A3, B1, C1, E3 toegevoegd]

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog eens terug!
  • Vorige week verscheen er weer een nieuwe tussenstand van de Reporters Challenge, welke ploeg gaat er aan kop? Je leest het hier!

KVA 1 - Achilles 1

Volgt zsm!

KVA 2 - Achilles 2

Op 10 februari hadden we een wedstrijd tegen KVA in Amstelveen. Dit keer maar geen soep want dat was waarschijnlijk de reden dat de vorige wedstrijd zo ontzettend slecht ging. Toen we aankwamen hadden we een goede voorbereiding en een motiverende speech van de coaches. We waren er helemaal klaar voor om ons dit keer wel te bewijzen. Als snel kwamen we op een achterstand en moesten we ons gaan herpakken, de eerste helft ging niet zoals we het graag zouden willen zien. Met een iets wat opgefokte stemming gingen we kleedkamer in en werden we wakker geschut, we moesten ons gaan herpakken want verdedigend deden we het niet al te best met 15 goals tegen. De tweede helft ging daarentegen wat beter en hebben we ongeveer de helft minder doorgelaten, desalniettemin hebben we alsnog verloren. Eindstand 23-18. Ik wil Wesley en Sander bedanken voor het opzeggen van hun eigen wedstrijd om bij ons reserve te staan. In het bijzonder Sander, die echt mega goed heeft ingevallen bij zowel 2 als 1! Lekker bezig. Ook wil ik het publiek bedanken voor de reis die zij voor ons aflegden om ons te zien spelen, klasse. Volgende week weer een belangrijke wedstrijd voor ons en ik heb er alle vertrouwen in dat we deze gaan winnen als we de teamgeest behouden die we deze wedstrijd lieten zien.

Groeten thuis,
Benthe van Loon

Goals:
Tobias (4), Benthe en Ilan (3), Kelly (2), Lars, Kartien, Merel, Sander, Raquel en Inge (1).

Die Haghe 4 - Achilles 3

Afgelopen zaterdag stond Die Haghe op het progamma. Bekende club en tegenstanders waarvan we allemaal wisten dat zij na 2x verliezen een revanche wilde nemen.
De vorige wedstrijd tegen Die Haghe was niet onze beste wedstrijd, we waren slordig in de afronding en we pakte niet alle kansen die we eigenlijk wel moesten pakken.

We begonnen de wedstrijd aardig goed, maar helaas kwamen we al snel achter met een 1-0 achterstand. Maar dat maakte voor ons niet uit want al snel genoeg pakte wij de voorsprong en dat hebben we niet meer weggegeven. We waren allemaal fel, en werkten keihard voor elkaar. We kwamen in de ruststand 7-14 voor te staan met een hele goede 1e helft waar we allemaal blij mee waren. We moesten dit vast blijven houden en de goeie kansen pakken en altijd voor elkaar blijven werken wat wij als team steeds beter en beter gaan doen.

2e helft begon wat stroever in de aanval, maar na wat langer spelen kwamen er hele goeie aanvallen uit en dat heeft ons beloond met een 16-23 winst! Als team beginnen we steeds meer te groeien met z'n alle en dat blijkt ook uit ons spel. We hebben allemaal 1 voor 1 andere kwaliteiten die we goed combineren in de wedstrijden. Volgende week staat ons een moeilijke wedstrijd op het spel namelijk de koploper Veo 3 waar we vorige keer helaas met 2 punten verschil hebben verloren, maar waar wij ze willen laten zien dat ze het zeker niet makkelijk gaan krijgen.

En Tjitse natuurlijk hartstikke bedankt met je goeie invalbeurt waar ook nog een paar doelpuntjes uit zijn gekomen, en Jeanette ook heel erg bedankt! Sten en Rober hebben ons op de maandag en woensdag hele goeie trainingen gegeven, en dat heeft een goeie resultaat gehad :) Ik zie jullie allemaal graag volgende week om 17:25 !

Groetjes Tiana

Die Haghe 6 - Achilles 6 19-15

Vandaag geen vrolijk verslag met de gebruikelijke grappen en grollen, onzin en aanverwanten. Team 6 verloor namelijk in een rechtstreeks duel met concurrent Die Haghe 6 de strijd om promotie. Het eerste treffen eindigde nog in een 15-12 overwinning, maar na het verlies tegen Fortuna moest er gewonnen worden. Dat gebeurde helaas niet. Team 6 was net niet scherp genoeg in de afronding, niet zuiver genoeg in de passing. De kleine achterstand bij rust kon ondanks het inbrengen van Sjaan en Sembo niet meer ongedaan gemaakt worden. Zo eindigt met nog twee rondes te gaan het zaalseizoen van Team 6 in mineur. Standverplicht moet de kater volgende week worden weggespoeld tegen OKV. Sjaan, Sembo en Evy, bedankt voor jullie inzet! Volgende week met een beter humeur gaan we het weer hebben over YHoeries relatieproblemen, Alex’ scheuren, DKV enz.

Groeten,
Erwin

Jeugdverslagen

TOP (A) A1 - Achilles A1 (coachverslag!)
Deze week mochten wij afreizen naar het verre Arnemuiden. Om tien uur stonden wij al klaar voor het veld om de punten op te halen bij Top (a). Dat het een belangrijke wedstrijd zou gaan worden wisten wij allemaal. Voor ons zijn de punten belangrijk om het kampioenschap binnen te slepen. Maar onderin is het ook nog reuze spannend. Wij zijn ervan overtuigd dat elke wedstrijd een finale is. Bij winst op Top (a) kunnen wij volgende week knallen en het kampioenschap binnen halen. Voorop staat bij ons dit seizoen plezier hebben. Door plezier met elkaar te hebben worden wij beter met elkaar. De toppers van de A1 hebben dit zeker laten zien dit seizoen. Want een team staat er zeker! Elke week geniet ik weer van het plezier wat jullie uitstralen en de wilskracht dat jullie laten zien door als team ervoor te gaan.

Al aan het begin van de wedstrijd hadden wij door dat wij het vandaag zelf moesten doen. We gingen goed van start en kwamen al snel op voorsprong. Verdedigend hadden wij het vandaag weer goed onder controle waardoor de zoemer van Top (a) geregeld af ging. We liepen snel uit naar 2-7. Wij gingen uiteindelijk de rust in met een stand van 5-7. Na rust kwam Top (a) even terug maar echt spannend is het niet meer geworden. Uiteindelijk hebben wij met een stand van 14-21 de punten mee naar Den Haag genomen.

Dit betekent dat volgende week DE wedstrijd op het programma staat bij gelijkspel/winst is het kampioenschap binnen! Wij hopen natuurlijk op een volle sporthal om de toppers van de A1 naar het kampioenschap te juichen. Want een makkelijke wedstrijd zal het zeker niet worden. Voor KCR zijn de punten net zo belangrijk om niet te degraderen. Maar de Support van jullie verdienen deze toppers echt! Want wat ben ik trots op deze kanjers. Tot zaterdag om 15:55 dan zal de A1 het opnemen tegen KCR.

Valerie

Achilles A2 de kampioenen!
Als coach schrijf ik niet snel een verslag. Daar zijn twee redenen voor. De spelers kunnen dit veel beter, en ik ben zo dyslectisch als het maar zijn kan. Maar heel soms stap ik van mijn principes af. Zoals nu!

Als speler van een tweede team is het sportleven soms niet makkelijk. Begin van het seizoen krijg je te horen dat de keuze niet op jou is gevallen. Je bent net niet goed genoeg voor het eerste team, maar bij calamiteiten moeten de spelers er toch maar even staan. Trainen met het eerste team is niet mogelijk, of het moet bij het eerste team zo uitkomen. Je reist stad en land af om ergens in een kille verlaten sporthal te wachten op die paar minuten speeltijd. Je moet je eigen wedstrijden opzeggen en erger is het dan nog als je minuutloos weer terug naar huis mag. En je doet het nog met plezier ook. Jullie kans komt nog wel is er gezegd. Blijf vooral je best doen, we zijn 1 selectie. Dan is er ook nog een groepje spelers die niet in het boekje van de hoofdtrainer staan. Dit zijn de pijlers van het tweede team en zij spelen trouw hun eigen wedstrijdjes. Ook zijn zij het die met een incompleet team hun wedstrijd moeten spelen.

Het hoort er allemaal bij in een tweede team en naar mijn mening ook terecht. Maar het mag wel eens hardop gezegd worden. Kids, ik vind het echt top hoe jullie je opstellen, wekelijks er weer staan om onze A1 en B1 te ondersteunen. Jullie racen je het vuur uit je sloffen om weer op tijd bij je eigen wedstrijd te zijn of kijken naar de deur of je medespelers wel op tijd voor de eigen wedstrijd zijn. Ook zonder bereidwillige ouders gaat dit allemaal niet lukken. Altijd is er wel weer iemand bereid om zijn/haar gaspedaal net iets harder als toegestaan te bedienen. En dan als klap op de vuurpijl begin ik nog eens een heel verhaal over inzet, motivatie en teamspirit. Maar Amel en ik zien het echt, diep respect voor onze kampioenen!

Zo, dat gezegd te hebben dan nu het wedstrijdverslag. Onze A2 reisde redelijk gehavend af naar titelfavoriet Tempo. Door allerlei omstandigheden moesten er vijf spelers mee met onze A1. Tel daar een zieke en een geblesseerde bij op, en je houdt vijf A2 spelers over. Gelukkig stonden de mannen van ons (jawel) tweede B team Quincy, Julian en Kaj voor ons klaar. En als dames werden good old Teddie en Laura opgetrommeld. Het voordeel van een niet op elkaar ingespeeld team (zelfs de trainingspartij werd donderdag afgebroken door nog een blessure bij de A1) is dat ze alleen maar positief kunnen verrassen. En dat gebeurde, vol overgave werd de strijd met het sterke Tempo aangegaan. De koppies stonden goed. Geen moment werd er op elkaar gemopperd of geklaagd. Maar waar de A2 thuis aan het langste eind trok, werd deze wedstrijd kansloos verloren met 28-8. Het mooiste moment van de wedstrijd werd het eindsignaal. De spelers verlieten met opgeheven hoofd het veld. Of de kids vandaag plezier hebben gehad, heb ik niet durven vragen. Het hoort er allemaal bij, want kampioen worden doe je samen.

Een sportieve groet,
Ferry

Achilles A3 - IJsselvogels A3
Het roer ging op tijd om…...

Zaterdag hebben we een thuiswedstrijd gespeeld tegen IJsvogels. Ze hadden niet veel gewonnen maar hebben over het algemeen wel een hoog doelsaldo. Dus we moesten wel goed uitkijken want ze zijn zeker niet slecht.

Dat bleek wel toen de wedstrijd begon en de IJsvogels de bal al snel onderschepte. Ze haalden er gelijk een doelpunt uit. Vervolgens beantwoorden wij dat snel met ook een doelpunt.  Na dit doelpunt bleef het een tijdje stil qua doelpunten met veel aanvallen en schoten maar die niet in een doelpunt resulteerde. Uiteindelijk werd Estelle gewisseld voor Tim en scoorde IJsvogels de 1-2 en kort daarna ook de 1-3. Er kwam weer een kans voor ons en scoorde wij weer de 2-3 die al gauw werd gevolgd door IJsvogels met 2-4. Na dit doelpunt begonnen we een beetje door te krijgen wat er fout ging en gaf Ivo aan wat we het beter en anders moesten gaan doen. En dat hielp behoorlijk want we scoorde er vrijwel direct 2 zodat het gelijk werd en toen nog 2 die het 6-4 maakten. Rust!

Na de rust kreeg IJsvogels de kans om er 6-5 van te maken door een slordige fout van ons. Maar gelukkig maakte we die weer goed met 2 doelpunten in 1 minuut. Met nog 17 minuten op de klok werd Maurits er ingewisseld voor Tim en scoorde Thom 9-5. We hielden het verdedigend heel goed dicht maar helaas wist IJsvogels toch langs te komen en maakte met een doorloop er 9-6 van. Vervolgens scoorde ook Floor met een doorloop en werd het 10-6. Na dit ging scoorde we heel de tijd om en om en stond het in de laatste minuut 14-8. Toen de wedstrijd werd afgefloten schoot IJsvogels nog net en maakte er nog net op het laatste moment 14-9 van. Nu we deze wedstrijd gewonnen hebben komen we steeds dichterbij het kampioenschap. En volgende wedstrijd moeten we tegen onze grote rivaal Phoenix waarmee we gedeelde eerste staan dus dat wordt zeker een spannende wedstrijd.
Tot volgende keer!

Floris A3

KZ/Hiltex B1 - Achilles B1
Vandaag moesten we tegen KZ een wedstrijd die we moesten winnen om het nederlands kampioenschap in eigen hand te houden. We begonnen niet scherp en zagen dat KZ al snel de score kon uitbreiden. Uiteindelijk kwammen we terug tot 12-8 en gingen we met die stand de rust in.

In de 2de helft moest het dus beter om de 2punten nog mee naar huis te nemen. Na een tijdje zagen we dat kz het moeilijk kreeg en wij telkens makkelijker gingen scoren. Na een lange tijd met 3 of 4 punten achter te hebben gestaan kwamen we op een gegeven moment op 17-16. we bleven strijden en kwamen later op 20-20. Toen na 2 doelpunten aan onze kant en met nog 50 seconden op de klok konden we het rustig uitspelen en met 2 punten naar huis.

Reserves bedankt (Zohier en Lucas goed warm gelopen!) En de scheids natuurlijk ook!

Groetjes Sterre

KZ/Hiltex B1 - Achilles B1 (coachverslag!)
Het is een tijd geleden dat ik wat gepost heb, maar vandaag kan ik er niet omheen en voel ik me verplicht om mijn enthousiasme en trots te delen. Enfin... Achilles B1 speelde vandaag een kraker uit bij KZ. De thuiswedstrijd werd heel makkelijk gewonnen met 25-13, maar KZ heeft laten zien dat ze met een jeugdig team goed kunnen presteren. Hebben bijvoorbeeld gewonnen van de koploper ZKV en stonden voor de wedstrijd van vandaag maar 2 punten achter op ons. Wij staan op plek 2, goed voor kruisfinales NK, maar met de hete adem in ons nek van KZ, TOP en groen geel. Al deze ploegen hebben 2 punten minder dan ons, spanning alom dus in deze B hoofdklasse.

Hele week weer hard getraind en de punten benoemd waar we op moesten letten. Maar zoals Achilles B1 al vaker deed, werden deze afspraken dus niet nagekomen en liepen we achter de feiten aan. Tel daar de vele persoonlijke fouten bij op en ik wist dat het een zware middag zou worden. Van de eerste 7 kregen we 5 goals tegen door vrije ballen en stippen, we waren overal te laat en moesten corrigeren, dit resulteerde dus in de vele stippen en vrije ballen. Zo bleef het de eerste helft zeer moeizaam gaan en gingen we met 12-8 rusten.

In de kleedkamer gezegd dat er echt uit een ander vaatje getapt zou moeten worden om de punten alsnog te pakken, de B1 moest nu laten zien waarom zij op plek 2 staan. Met de tactische aanpassingen gingen we dan ook feller van start en kwamen we langzaamaan dichterbij, toen we op 1 punt kwamen nam KZ een time out. Logisch want wij zaten in een goede flow, maar dit was voor mij tevens het moment om het geloof wat terug kwam om te zetten in de overtuiging dat we dit gingen winnen. Je zag Achilles B1 steeds meer vertrouwen krijgen en de slotfase was een spannende... Tot de 20-20 ging het gelijk op en na 2 afstandgoals van onze zijde hebben we deze pot echt als een team over de streep getrokken.

Ongelooflijk om te zien dat er zo’n groot verschil kan zitten in een wedstrijd, we stonden immers op een gegeven moment met 15-10 achter(!!)... Een heerlijke overwinning en kan ik ook zeggen dat ik echt super trots ben op jullie!! De mentaliteit die jullie hebben laten zien op deze leeftijd zegt mij dat jullie een mooie toekomst tegemoet gaan. Ook de reserves wil ik graag bedanken, jullie zijn ongelooflijk belangrijk elke week. Top dat jullie er zijn!!

Volgende week de volgende kraker tegen TOP, aan 1 punt hebben we genoeg voor de kruisfinales... Graag iets minder spannend dan vandaag! ????

Groen Geel C1 - Achilles C1
Wormer is een eind weg. En na een half uur file voelt het nog verder aan. Gelukkig hadden we speling en waren we nog ruim op tijd aanwezig. Die 40 min. hadden we ook wel nodig om aan de kleur van de vloer te wennen.. Trouwens: leuk om te zien dat ook een gedeelte van de spelers en coaches van de B1 onze wedstrijd had weten te vinden!

De laatste weken had de C1 een goede korfbalvorm gevonden. Vorige week speelden we erg goed tegen KZ en konden we heel lang bij blijven tegen deze goede ploeg. Tegen Groen Geel kwam dit er helaas niet uit. De stappen van de laatste weken waren weer vergeten. Veel fouten, miscommunicatie en onrust. Heel veel onrust. De snelle dames van Groen Geel kregen we moeilijk onder controle en we hadden moeite met het blok zetten onder de paal. Onze aanval liep moeizaam door rommelig bewegen en veel plaatsfouten. En daar zat 25 min. lang geen verbetering in. In de rust werden deze punten kalmpjes (nou ja, ongeveer dan..) besproken. De tweede helft waren we dan ook iets beter bij de les. De achterstand was helaas al weer heel groot. Toch kwamen we in de laatste fase nog tot goede aanvallen en goede goals. Te weinig, te laat, maar wel iets om mee te nemen naar volgende week. Tegen de Meervogels hebben we nog iets goed te maken namelijk! Eindstand: zij hadden er meer dan wij. Scheidsrechter bedankt! Volgende week gaan we knallen op Super Saturday!

Achilles C2 - KVS C3
Bedankt scheidsrechter Katrien en Kimberley bedankt voor het reserve staan/invallen. We speelden dus weer tegen KVS. Sanne mocht weer haar neef verdedigen. Helaas voor hem, want dat deed ze heel goed.

Het eerste doelpunt werd gemaakt door Silja, waardoor het 1- 0 voor Achilles stond Toen scoorde KVS, maar dat goal werd afgekeurd omdat ze hadden gesneden. Daarna scoorde KVS en dat goal telde wel dus toen stond het 1-1. Toen weer een goal voor Achilles door de doorloop van Jill. Helaas voor Achilles scoorde KVS weer en dat maakte het 2-2. Toen werd er weer gescoord door KVS en stond het 2-3. Gelukkig maakte Melissa weer een mooi goal en stond het weer gelijk.

-------------Rust---------------

Na de rust kwam onze wissel Kimberley het veld in voor Maleah die het ook erg goed had gedaan. Toen maakte Femke weer een mooi goal. Toen maakte Lideke bijna een mooi goal alleen was die helaas verdedigd. Toen mocht Jill een Strafworp nemen en die scoorde ze natuurlijk, nu stond het 5-3. Daarna maakte Silja nog even een goal. En toen werd er weer gescoord door KVS. En nog een keer door KVS, toen stond het 6-5. En er werd weer gescoord door KVS, 6-6. Gelukkig scoorde Silja weer, onze reddende engel????. Toen scoorde KVS weer. Toen mochten we weer een Strafworp nemen en die werd weer gescoord door Jill. Helaas scoorde KVS in de laatste paar seconden nog een goal en eindigden we gelijk. Bedankt KVS voor deze leuke en spannende wedstrijd!

Groetjes Elise

Fortuna D1 – Achilles D1
Vandaag moesten we tegen de koploper uit onze poule, Fortuna D1. De vorige keer hadden we dik verloren. Deze keer hoopten we de winst te kunnen pakken, of in ieder geval minder doelpunten tegen te krijgen. Dat laatste is wel gelukt ;-) Al snel kwamen we 3-0 achter. Gelukkig maakte Nikki toen 3-1. Het stond 8-1 in de rust. De tweede helft maakte Levi meteen de 8-2. Toen hebben we niet meer gescoord. Fortuna nog wel, het werd namelijk 19-2. Fortuna is nu kampioen geworden, gefeliciteerd! Ik wil Linda bedanken voor het bijhouden van de score, Jordi bedankt voor het coachen, Manelle en Lucas bedankt voor het wissels staan, de scheidsrechter bedankt voor het fluiten en de supporters bedankt voor het aanmoedigen. Hopelijk pakken we volgende week de twee punten tegen Nieuwerkerk. We hebben nog wat goed te maken tegen ze.

Groetjes Jill

Fortuna D1 - Achilles D1 (coachverslag!)
Deze week op bezoek bij de Fortunezen, die hun kampioenswedstrijd hadden. Een zeer sterke ploeg, dat makkelijk scoort en verdedigend er bot bovenop zit. De eerste wedstrijd werd dan eigenlijk ook kansloos verloren.

Opdracht voor deze keer was ons eigen wedstrijd spelen, vol er in gaan met de koppies omhoog. En dat gebeurde ook, we kregen een aantal kansen die er jammer genoeg niet ingingen. We moesten er echter keihard voor werken om alleen al de bal rond te krijgen en dichterbij de paal te spelen. Fortuna kreeg wel veel kansen, maar ook die vlogen er niet in door steeds goede druk steeds te geven. Geen doorlopen en korte kansen achter de paal te makkelijk weggeven was tevens de opdracht en daar hielden we ons aan. Zo gingen we de rust in met 8-1. We moeten toch scherper zijn in de grotere kansen, want 1 is echt te weinig. 8 doorlaten tegen zo’n ploeg is goed en niks om je voor te schamen. Echter in de 2de helft was het op, de D1 had zoveel gegeven en Fortuna zette er nog een tandje bij waardoor Achilles totaal de bal niet meer rond kreeg. De diepteballen kwamen niet aan waardoor Fortuna vele aanvallen kreeg en deze nu wel afrondde. Alsnog toch nog een grote uitslag op het scorebord maar ben er trots op dat jullie positief zijn gebleven en keihard zijn blijven werken. We moeten hier uit leren dat we nu toch echt stappen moeten gaan maken met hoe we omgaan als er enorme druk op de ballijn wordt gelegd door de tegenstander. Alhoewel ik ook toegeef dat het vandaag zeer moeilijk was aangezien Fortuna enorm veel lengte had en de bal ook afblokte.

Lucas en Manelle weer super bedankt dat jullie altijd voor ons klaarstaan, de scheidsrechter bedankt voor het fluiten en Fortuna gefeliciteerd met het kampioenschap. Volgende week gewoon weer lekker hard trainen en ons klaarstomen voor de volgende pot: Nieuwerkerk!

Dubbel Zes E2 - Achilles E3

De wedstrijd van zaterdag was in de sporthal Gaslaan de wedstrijd tegen dubbel 6. In de eerste helft heeft donya heeft 3 doelpunten gescoord en daarna heeft ook jurre 3 doelpunten gescoord. En sofie heeft daarna ook nog twee doelpunten gescoord in de laaste minuten. De coach waren er niet bij maar er waren wel twee ouders bij die de kinderen goed gecochtend hebben.