Achilles A1 KAMPIOEN, Achilles B1 naar kwartfinales NK!

Super Saturday werd er een met een lach en een traan, maar vooral ook met trots. Achilles 1 kon helaas slechts één helft goede weerstand bieden tegen de Meerkippen, waardoor zij in de tweede helft terecht het kampioenschap konden binnen halen. Van harte & veel succes in de Hoofdklasse! Team 2 is nog altijd in degradatiestrijd, helaas lukte het dit weekend nog niet om daarvan te ontkomen. Achilles 3 speelde een zeer sterke wedstrijd tegen VEO en won verdiend: 17-15. Ook op zaterdag dit keer: Achilles 5! Een ploeg op weg naar kampioenschap en ook tegen ALO werd dit keer geen fout gemaakt: 20-14. Achilles 6 won uit bij OKV, Achilles 8 speelde gelijk. Achilles A1 mocht zich thuis opmaken voor de kampioenspot tegen KCR. De ploeg startte sterk en kwam geen enkel moment in gevaar, de ploeg keert terug in de Hoofdklasse volgend seizoen. Van harte, Achilles is enorm trots op jullie! Ook de A2 en A4 wonnen keurig hun wedstrijden. Bij de B1 stond er ook iets moois op het spel, met 20-17 overwinning werd een plekje in de kwartfinale van het NK veilig gesteld. Ook jullie natuurlijk enorm gefeliciteerd! Tot slot - maar zeker niet minder belangrijk - waren er overwinningen voor de C3, D2, D3, E1 en E2. De B2 speelde gelijk. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen [update: verslagen Achilles 1, 6, 8, B1 en D1 toegevoegd], maar neem ook zeker een kijkje in het fotoalbum. Huisfotograaf Joost van Soest maakte weer een aantal mooie wedstrijdfoto's van Achilles 1, 2, A1 en B1.

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
    • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog eens terug!
    • Joost maakte foto's bij de wedstrijden van Achilles 1 en 2, maar natuurlijk ook van Achilles A1 en B1. Je bekijkt deze in het fotoalbum Competitie.

Achilles 1 - De Meervogels 1

Na het behalen van het NK van de B1, het kampioenschap van de A1 en helaas het verlies van het tweede team, was het de beurt aan het eerste. In een volle sporthal was het voor Achilles alles of niets. De Meervogels konden het deze week afmaken, bij winst werden zij kampioen.

Enkel de eerste helft konden wij de Meervogels tegenstand bieden. De score ging gelijk op en het leek een spannende wedstrijd te worden. Wij gingen de rust in en alles was nog mogelijk. De tweede helft liepen de Meervogels van ons weg en bleek de spanning er al snel af. We waren helaas niet meer in staat er een echte wedstrijd van te maken en zagen de Meervogels er met het kampioenschap vandoor gaan.

Na de wedstrijd was de teleurstelling groot. Bijna de gehele zaalcompetitie stonden wij bovenaan en streden wij voor een plekje in de hoofdklasse. Helaas bleek het niet genoeg. Over een tijdje kunnen we hopelijk met een positief gevoel terugkijken op de competitie. We zaten in een zware poule en bleken niet te strijden tegen degradatie, maar voor het kampioenschap. Een knappe prestatie.

Wat was het gaaf om ons publiek tijdens elke thuiswedstrijd en een aantal zeer trouwe supporters ook bij de uitwedstrijden elke week weer te zien. De steun van de supporters was in de zaal enorm. Een speciaal bedankje naar Vakkie A, die deze week een heleboel uit de kast trok om ons aan te moedigen. Wat gaaf om te zien! Dit maakt de thuiswedstrijden nog zoveel leuker!

Ook weer een bedankje aan alle invallers en in het speciaal aan Sander, die al twee wedstrijden achter elkaar uitstekend invalt. We zullen nu nog even balen, maar maken ons ook op voor de laatste zaalwedstrijd en de komende veldcompetitie waar wij er natuurlijk weer zullen staan.

Alle Achillessupporters, bedankt!

Julia

Achilles 2 - De Meervogels 2

Zaterdag ochtend na het training geven van de kangoeroes werd mij gevraagd of het vandaag waard was om naar het tweede te gaan kijken. Het tweede is een talentvol team, maar dit seizoen lijkt het er vaak op dat wij (van team 2) zonder passie wedstrijden lijken te verliezen. Geen genot om naar te kijken dus. Maar zaterdag was het alles of niets, ik antwoordde dan ook “natuurlijk, zorg dat je erbij bent!”.

De dag eindigde in een deceptie, wij verloren met 14-17. Met 14 goals win je geen wedstrijden. Nooit niet. Maar het publiek heeft tijdens de wedstrijd van mijn ploeg een strijdend tweede gezien. Voor elke bal werd gevochten en lang konden we bijblijven bij kampioenskandidaat Meervogels 2. De energie die onze ploeg had zorgde zelfs voor een 8-4 voorsprong, en ondanks dat het vechten niet veel minder werd wist MV2 toch 8-9 voor te komen vlak voor rust. Eigenlijk hadden we dit aan onszelf te danken, want met nog 1 minuut op de klok nog tot 2 maal toe de bal kwijt raken naar de aanval van MV zorgde uiteindelijk voor de achterstand.

We hadden heel veel een-schots aanvallen zaterdag, slechte rebounds en vaak pech in de afronding. De 100% kansjes gingen mis. En dan is het soms zaak iets meer vanuit de 2-2 te gaan spelen. Voor de zekere rebounds te gaan. De coaches brachten Sander Suurd en Inge van Staalduinen in het veld, hierdoor leken we iets meer te kunnen herhalen. Echter MV bracht twee sterke mannen in het veld, en op dat moment leek het bij ons op. Meervogels was zaterdag de sterkere ploeg.

Inmiddels staat team 2 op de plek voor degradatie. We hebben niet meer in eigen hand te handhaven. DOS speelt de laatste wedstrijd echter tegen de MV, dat die dag wellicht nog kampioen kan worden. Wij spelen de laatste uitwedstrijd thuis in de sportcampus tegen onze zaalgenoten van Die Haghe. Zaterdag waren jullie als publiek fantastisch, ik vraag jullie dit seizoen nog 1 keer naar de campus te komen! Het tweede heeft jullie nodig!

Zaterdag 10 maart
16.05 uur Die Haghe 3 - HKV Achilles 2!

Raquel

Achilles 3 - VEO 3

Na een goede overwinning vorige week op Die Haghe stond vandaag een op voorhand lastige wedstrijd op het programma tegen de koploper VEO. Tevens de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de zaal in het Zuiderpark. Na een goede wedstrijd van de B1 die een plaats voor het NK afdwongen en een knappe prestatie van de A1 door te promoveren terug naar de hoofdklasse was het de beurt aan ons om een goede wedstrijd op de mat te leggen. We wisten dat VEO de druk had om alles in eigen hand te houden voor het kampioenschap en hoe lekker is het dan om dat feestje te verpesten.

We begonnen de wedstrijd dan ook ijzersterk en als snel stond er een 8-2 voorsprong op het scorebord. Echter stokte het toen, de energie die geleverd werd in het begin was er niet meer. Dit gaf VEO de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd, en dit gebeurde dan ook. De kleedkamers werden opgezocht met een stand van 10-6 in ons voordeel. In de kleedkamer er werd benadrukt dat we het onszelf niet te moeilijk moesten maken en moesten gaan kijken waar de kansen lagen. Na een slap begin van de 2e helft stond het dan ook alweer snel gelijk, 11-11. Na wat tactische wissels die naderhand goed uitpakte konden we de wedstrijd naar onze hand zetten en was de tank bij VEO leeg. Dit resulteerde in een 17-15 overwinning. We hebben deze overwinning als team over de streep getrokken waarin iedereen zijn steentje heeft bijgedragen.

Aankomende 2 weken geen wedstrijd en dan op 10 maart de laatste wedstrijd in de zaal van dit seizoen uit bij KVS. Dan wil ik als laatste de scheidsrechter, reserves en als laatste het publiek bedanken voor jullie aanwezigheid. Ik hoop jullie allen weer te zien op 10 maart in de Blinkerd.

Jeroen

OKV 4 - Achilles 6 16-20

Na de nederlaag tegen Die Haghe volgde een hectisch weekje. Er vielen harde woorden waardoor niet alle Achillianen ongeschonden de week doorkwamen. Dat was met name het geval in huize Van den Bergh. Moeten we dat binnenskamers houden omwille van het redden van Yhoeri’s relatie? Welnee, onze favoriete krullenbol laat zijn eega uit angst voor represailles de wedstrijdverslagen niet meer lezen en heeft hkvachilles.nl geblokkeerd op alle media-apparaten in het gezamenlijk huishouden. Dus geen gevolgen voor de (harde) waarheden die hier ter sprake komen. Op dit moment is Yhoeri met zijn grote liefde Lisa verwikkeld in een verhuizing. Da’s toch een soort strijd. Wat mag er mee naar het nieuwe gezamenlijke stulpje en wat niet? Hoe wordt de definitieve inrichting? Ronde 1 heeft in ieder geval een nederlaag opgeleverd voor onze (voormalige) casanova want de man-cave die Yhoeri in gedachte al gereed had, moet plaats maken voor een she-shed. Jawel, een she-shed (overdaad aan kussens, stapels VIVA, Happinez en Flows). Mieke was verbolgen over het feit dat de televisie die ze gratis aan Yhoeri had gegeven bij het betrekken van zijn huidige woonplek de verhuizing niet overleefde. Niet omdat de kijkbuis plaats moest maken voor een moderner en platter exemplaar, als wel omdat hij het nostalgische stuk electronica nota bene aan de moeder van ploeggenoot Alex voor veel te veel geld had verkocht. Wordt vervolgd. Op Yhoeri’s FB/Marktplaats kun je zien wat hij nog meer in de aanbieding heeft. Vergeet niet te onderhandelen want dat loont de moeite.

Over Alex gesproken. Die heeft een avulsiefractuur. Als je je afvraagt wat dat betekent: 4-6 weken gips en 3-6 maanden geen korfbal. Nogmaal sterkte Lexie.

De wedstrijd dan. Daarvoor moesten we naar het immer gezellige Oostzaan om tegen de lokale KV aan te treden. Die stonden voorafgaand aan het duel nog op nul punten. Hoewel ze een remise waren overeengekomen met KZ Danaïden stond een puntenmindering een notering op de ranglijst in de weg. In de heenwedstrijd wedstrijd werden er in totaal 36 treffers genoteerd (27-9). Dat gold ook voor de huidige ontmoeting (met een ietwat andere verdeling van de treffers), maar dat kwam geheel op het conto van de scheidsrechter die twee goals miste nadat de twee heren die het scorebord bijhielden faalden in het correct indrukken van de plus- en mintekens voor uit- of thuisploeg. Bijna was het gelukt om van 11-13 uit te lopen naar 10-14 zonder daarvoor te hoeven scoren, waarmee de leidsman de woede van het thuispubliek op de hals haalde. Yhoeri, plaatsvervangend aanvoerder, die zoals de inleiding reeds verraadde bij de verhuizing kennelijk ook z’n ruggegraat is kwijtgeraakt, kwam overeen met de scheids en de aanvoerder van OKV om te hervatten met 10-12. Dat betekent dat de goal die Daan vlak daarvoor gemaakt had niet meetelt. Zonde van het juichen, Yhoeri, bedankt. Wie we ook moeten bedanken is Tristan. Tristan was on fire en scoorde liefst negen maal. Daarnaast miste hij ook nog een strafworp wat hem kwam te staan op een rondje. Lekker bezig! Sjaan viel ook nog ff in en pakte de nodige goaltjes mee. Broer Rinus was er ook bij, maar vooral voor de gezelligheid. Thanx daarvoor! Na wat tegenstribbelen leek Team 6 de Oostzaners op een flinke nederlaag te trakteren, maar Mathijs met één T dacht daar anders over en liet prompt een aantal goals door de eindstand werd bepaald op 16-20. Nu kunnen we rustig een maandje bijkomen en ons weer opladen voor het laatste duel van de competitie.

Groeten,

Erwin

Avanti – Achilles 8 (16-16)

Een seconde voor tijd kwam Avanti langszij en eindigde het in een gelijkspel.

Afijn, wat mij van het weekend zal bijblijven was de plotselinge noodkreet toen Evy de hamkaas chips aan het oppeuzelen was, de memorial van Rick en de kiwisnijder.

Dit en nog veel meer vond plaats tijdens de jaarlijkse sinterklaasavond van het team. Een waarvan ik heel stilletjes aangaf dat het wel bij mij kon.. Toen er na de eerste minuut al meer confetti op de grond lag dan het oog kon tellen wist ik al wat voor avond het zou worden. Ik heb nu al zin in volgend jaar!

Achilles B1 - TOP(S) B1
We speelden vandaag tegen TOP uit Sassenheim. Een belangrijke wedstrijd voor ons, want als we winnen staan we in de kwartfinales. We begonnen heel sterk aan de wedstrijd. Helaas kon TOP aanhaken en gingen we rusten met 8-8. Uiteindelijk konden we de voorsprong behouden en hebben we de kruisfinales behaald.

Wij hopen dat jullie allemaal komen kijken 10 maart. Alleen is helaas de tegenstander nog niet bekend

Groetjes Wesco

Achilles C1 - Meervogels C1
We speelde de wedstrijd tegen Meervogels. Floor was er helaas niet bij. We hadden de moed er goed in. De eerste helft is altijd een beetje inkomen. Noah maakte al gauw het eerste doelpunt. We stonden 3-0 voor. Daarna werd het 3-3 maar gelukkig werd het 4-3. We stonden in de rust 5-7 achter. Ons team kreeg toen een peptalk van onze coaches in de rust. Daarna begon de tweede helft. Toen gingen we achter staan. Het laatste kwart stond het 7-11. Jordan werd ook ingezet en scoorde meteen een mooi doelpunt. We streden hard om nog het gelijk te maken maar dat was helaas niet gelukt. Uiteindelijk was de stand 10-16 geworden. Dat was jammer maar we kunnen er alleen maar van leren en de volgende wedstrijd dit toepassen. En Elise bedankt voor het reserve staan!

Groetjes Ivy

Die Haghe C2 - Achilles C2
We speelden vandaag uit in het Zuiderpark in de prachtige topsporthal. Het team was een beetje uitgedund, omdat er veel multitalenten in het team zitten en een aantal andere verplichtingen hadden. Sanne kwam met haar haren strak ingevlochten een halve wedstrijd spelen. Gelukkig kwam de altijd trouwe Kimberley ons weer redden. Nikki en Jill uit de D1 kwamen het team versterken en deden dat met hun gebruikelijke pit en enthousiasme.

Helaas stond het al gauw 5-0. Sanne moest weg en Nikki werd ingezet. Voor de rust gelukkig wat doelpunten aan onze kant: 5-1 doorloop van Jill, mooi aangegeven door Lideke. Daarna 5-2 door Nikki en Melissa maakte het 5-3. Het werd 6-3 voor de rust.--------------------------------------

Na de rust en een peptalk van Koos die het team coachte viel Jill Hollander in voor Kimberley. Jammer genoeg werd het al snel 9-3. Maar daar kwamen Jill en Lideke weer met een hun doorloop en aangeefstunt: 9-4! Gevolgd door weer een doelpunt van Die Haghe: 10-4. Melissa en Jill H dachten: “dat kunnen wij ook!” en Jill maakte het 10-5 door een mooie aangeef van Melissa. Ondertussen stond Milla haar mannetje en gaf haar tegenstander geen millimeter ruimte. Haar tegenstander was zichtbaar not amused en kon geen kant op. Elise schoot een aantal keren op de korf, helaas nog net niet erin maar ze komen steeds dichterbij! Ook Maleah schoot op de korf en helaas rakelings erlangs. De volgende keer gaan ze er allemaal gewoon in. De wedstrijd liep ten einde met een stand van 11-5.

Verloren maar de ouders op de tribune vonden toch dat er gesproken kan worden van progressie want de vorige keer is het tegen Die Haghe 20- nog wat geworden. Als deze positieve flow zich voort blijft zetten kunnen de meiden Die Haghe de volgende keer dus prima verslaan! Bedankt Koos voor het coachen en het bewaren van alle oorbellen! En Kimberley, Jill H en Nikki bedankt voor jullie mooie spel en inzet! En de scheids bedankt voor het fluiten.

Groetjes van een moeder (daar de kinderen aan vakantie toe zijn.)

Achilles D1 - Nieuwerkerk D1
We moesten tegen Nieuwerkerk spelen. De uitwedstrijd hadden we verloren en zij staan ook op de 2e plaats. Paivi was er vandaag niet want zij had een turntoernooi. Ze is wel 1e geworden, gefeliciteerd Paivi

De wedstrijd begon slordig. we maakten best veel plaatsfouten maar Nieuwerkerk ook. Nieuwerkerk kwam daarna met 2-0 voor en toen scoorde Mick de 2-1. Nieuwerkerk scoorde nog 4x en bij ons wilde de bal niet meer door de korf gaan. het was 6-1 met de rust. In de rust zei Jordi dat we niet zo goed speelden en dat we juist veel slimmer moesten vrijlopen. we kwamen te ver van de korf uit en de insnij lukte niet goed.

De 2e helft hebben we helaas niet gescoord en Nieuwerkerk nog 6x, de eindstand was 1-12. Helaas verloren. Gelukkig heeft Avanti ook verloren en staan we nog 3e. de scheidsrechter heeft goed gefloten, Lisanne en Manelle bedankt voor het invallen jullie hebben het goed gedaan. Jordi, Pepijn en Jisse bedankt voor het coachen. Pepijn en Jisse ook gefeliciteerd met het kampioenschap v.d. A1. Publiek nog bedankt voor het aanmoedigen.

groetjes van Levi

Achilles D1 - Nieuwerkerk D1 (coachverslag #1)
Nog twee wedstrijden de spelen tot we weer het veld op moeten. Deze week mocht de D1 het opnemen tegen de concurrent Nieuwerkerk. Uit tegen Nieuwerkerk hadden we het lastig, om vandaag te winnen moesten we er hard aan trekken! Lisanne en Manelle speelde op de plek van paivi, die haar kunsten liet zien op de turnbaan en het heeeel goed deed! Met deze nieuwe vakken was het lastig om een goede aanval op te zetten! We kregen zoveel druk dat het baltempo erg laag was. De weinig kansen die we kregen werden helaas ook niet afgemaakt en dus keken we al vrij snel tegen een grote achterstand aan. De tweede helft werd het verdedigend sterker, maar ook deze helft bleef Nieuwerkerk goede druk geven en werd het scoren ons heel lastig gemaakt! De uiteindelijke stand: 1-12. Aanvallend hebben we nog een hoop te leren met name als we veel druk krijgen! De komende weken hebben we de tijd om daaraan te werken en 10 maart spelen we de laatste wedstrijd tegen Ondo D1!

Jisse

Achilles D1 - Nieuwerkerk D1 (coachverslag #2)
Voor de vakantie nog een zware wedstrijd voor de boeg, namelijk Nieuwerkerk. Om de 3de plek veilig te stellen in de Hoofdklasse moest er gewonnen worden. Uit werd er met 8-10 verloren met niet heel mooi spel, maar wel enorm veel vechtlust. Het beloofde dus een mooie pot te worden in de Topsporthal. Helaas heeft onze D1 dit niet waar kunnen maken. We kwamen niet in ons spel en dit kwam mede door het lage baltempo dat we speelden. Hierdoor kon Nieuwerkerk gemakkelijk druk zetten, waardoor we ver van de korf speelden en amper tot kansen kwamen. Ook in de 2de helft kregen we geen grip op de wedstrijd en het is dan ook jammer dat we de paar grote kansen niet afmaken, waardoor er helaas een uitslag van 1-12 op het scorebord staat. Hiermee doen jullie jezelf echt tekort!! Een extra compliment voor Nikki, wat heb jij sterk gespeeld en wat een inzet, klasse!! Lisanne, Manelle en Lucas weer super bedankt voor het invallen en reserve staan en Alex voor het fluiten!
Gelukkig hebben we het nog in eigen hand om de 3de plek veilig te stellen, want Avanti heeft verloren. Nu even lekker vakantie, dus kunnen we even de druk van de ketel halen deze week op de training om vervolgens ons weer klaar te stomen voor de laatste wedstrijd tegen ONDO! We gaan dit zaalseizoen goed afsluiten met z’n allen, dat verdienen jullie!

Ciao,
Jordy

Achilles D3 – ONDO D4
De opstelling van vandaag was Jalien, Bregje, Lucas / Armin, Teun / Lucas in de ene helft en Siemen / Diererick, Tehzeeb, Viggo en Joost in de andere. Het groepje van Jalien begon in de aanval. Alhoewel ONDO er meteen vol voor ging onderschepte Tehzeeb al snel de bal en had Teun een schot op de korf die hij helaas miste. Lucas zorgde er echter voor, na een verrassende doorloop, dat na 5 minuten al het eerste doelpunt gemaakt werd. ONDO liet het hier niet bij zitten en maakte enkele minuten later een tegendoel en werd de stand 1 -1. Door een slim samenspel tussen Teun en Lucas ontstond er weer een mooie kans voor Achilles, maar deze werd helaas gemist. Er werd sterk gespeeld en de verdediging deed hun best, maar helaas kon niet voorkomen worden dat er al snel weer een punt gescoord werd door ONDO en werd de stand 1 – 2. Achilles ging nu helemaal los. Lucas, Bregje en Teun speelden over en gingen in de aanval en hoewel ze veel kansen creëerden bleef een doelpunt uit. Wel wist ONDO er weer een punt bij te scoren en werd de stand 1 – 3. ONDO rook nu de overwinning en ging veel in de aanval, maar liep tegen de sterke verdediging op. Tehzeeb wist de bal slim naar de andere kant te spelen. De aanval van Achilles die daarop volgde kreeg zijn climax toen Teun op grote afstand probeerde te scoren. Alhoewel het een mooie poging was, miste hij helaas. Na de wissel gingen Armin en Tehzeeb fel in de aanval. Een eerste doorloop mislukte helaas, maar even later wist Armin een mooi doelpunt te scoren: 2 – 3. Ook Tehzeeb wilde hierbij niet achterblijven en scoorde kort daarna ook: 3 – 3. Alhoewel er nog meerdere kansen kwamen bleef het hier even bij en werd het tijd voor de rust.

Na de rust ging het groepje van Jalien weer in de aanval. Lucas en Bregje doen pogingen te scoren, maar missen helaas de korf. Achilles zorgt voor een goed overspel, maar de bal wordt helaas weer onderschept door ONDO. Een felle strijd barst los waardoor de bal veel van speelhelft wisselt. Na de wissel begint het spel met een incident omdat een tegenstander in het gezicht geslagen zou zijn. Achilles krijgt een berisping, maar al snel barst de strijd weer los. Tehzeeb en Armin gaan weer vol in de aanval en schieten enkele keren op de korf. Helaas zonder succes. Beide partijen gaan er hard in om een eind te maken aan de gelijke stand. Vlak tegen het einde gebeurd het onverwachte. Eerst scoort Viggo en wordt de stand 4 – 3. Tehzeeb en Armin weten de bal op aanval te houden en Tehzeeb scoort 5 - 3. Viggo vond dit echter
nog niet genoeg en maakt er 6 -3 van in de laatste minuut. Het was een felle strijd, maar Achilles heeft zeer verdiend gewonnen!

Tehzeeb

Achilles E1 - Avanti E2
Zaterdag moesten we tegen Avanti E2. We hadden nog helemaal niet tegen hun gespeeld, dus we wisten niet wat we konden verwachten. Helaas was Liv er niet bij, want ze was op school gevallen met voetballen. Hopelijk gaat het snel weer beter met je!

Na een aantal kansen van zowel ons als Avanti, wist Esmee te scoren na een mooie aangeef door Dirk. Een mooie onehander van Dirk bracht de stand op 2-0. Vervolgens wist Avanti tweemaal snel achter elkaar te scoren en was de stand weer gelijk. Minuutje rust.

Na een aantal kansen kregen we een stip, maar die ging helaas mis. Na een mooie diepe pass van Dirk, scoorde Jim van afstand 3-2. Ook Avanti scoorde weer 3-3. En ook scoorden zij 3-4 en 3-5. Rust

Nikki en Benthe zeiden in de rust dat we geen gekke ballen moesten gooien en goed bij onze tegenstander moesten blijven. We begonnen weer en Esmee kreeg een stip mee en benutte die ook. Vlak daarna een korte kans en weer was het Esmee, 5-5! Hierna ging het gelijk op, maar eerst was het Avanti die scoorde. Gelukkig bracht Esmee na een pass van Kiki de stand weer op gelijke hoogte, 6-6. Het was echt spannend, maar het was weer Avanti dat op voorsprong kwam. Gelukkig bracht Jim met een afstandsschot de stand weer op 7-7. En vlak daarna scoorde Esmee de 8-7. Minuutje rust.

Benthe en Nikki zeiden dat het goed ging en dat we zo moesten doorgaan. Avanti vond het wel weer tijd om te scoren en maakte weer gelijk, 8-8. Maar Esmee was het daar niet mee eens en maakte de 9-8! In een bloedstollende eindfase (net als de afgelopen twee weken) waren er voor zowel Avanti als ons een heleboel kansen.  Helaas bracht Avanti de stand op 9-9......maar gelukkig wist Bradley in de laatste minuut te scoren, 10-9! Zouden we nu dan gaan winnen? De laatste twee weken trokken we steeds na heel hard werken net aan het kortste eind. Gelukkig floot de scheidsrechter af en hadden we gewonnen!! Ik wil ook nog even de scheidsrechter bedanken en natuurlijk het publiek.

Groetjes Jim

Achilles E2 - Excelsior E3
Het was een spanende wetstrijd. Als eerste scoorde excelsior 2 doelpunten. Daarna scoorde ik de 1-2 en sanne 2-2. Excelsior kwam steeds een punt verder maar jens en lukas scoorden voor ons. Bij rust stond het 4-5.

Tweede helft pffff het was heel spanend. Excelsior scoorde weer een puntje er bij. Maar Sanne kwam terug met de 5-6. Jens maakte weer 6-6. En weer een goll van jens hij heeft er nu al heel veel. Jammer genoeg scoorde excelsior de 7-7. Maar Lukas maakte de 8-7 en ik de 9-7. Maar excelsior had de 9-8 weer te pakken. En toen kwam excelsior weer terug met 9-9, maar ik scoorde weer de 10-9. Sanne scoorde de 11-9 met een heel ver schot. Toen scoorde excelsior twee keer, toen was het 11-11 geworden. Maar ik scoorde de 12-11. En alweer een goll voor excelsior, de 12-12. In de laatste minuut scoorde ik de 13-12.

JEEEEEEEEEEEEEEEE GEWONNEN!!! Lynn en Erik ook goed gedaan, niet gescoord maar wel goed samengewerkt met de andere.

Groetjes Milan

E3 maakt de koploper in
Op volle sterkte waren de jongens en meiden van E3 klaar voor de wedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest E2.  De E2 en E1 gaven al het goede voorbeeld door te winnen. Het begin was stormachtig. Meteen stond het al 2-0 door doorloopscores van Jurre en Donya. Donya maakt 3-0 en Sem maakt uit een doorloop 4-0. De ouders op de tribune gaan helemaal uit hun stekker. Nog steeds in eerste kwart loopt de E3 uit naar 6-1 door scores van Jurre. In het tweede kwart komt HKV opzetten, maar mede door super goed verdedigen van Milan staan we nog steeds met 6-2 voor. In het derde kwart zorgen scores van Milan en Donya ervoor dat we met 8-2 voor staan. Uiteindelijk wordt het 9-4 met een laatste score van Layla. De kracht van Achilles E3 is de brede bank waardoor er lekker agressief gespeeld kan worden. In theorie zit een kampioenschap er nog in, maar Velo E3 is waarschijnlijk de beste in de competitie. Bedankt scheids! Jamie en Danique coachten perfect en maakten in de middag het feestje compleet door kampioen met de A1 te worden. Gefeliciteerd meiden!