Verslagen: Achilles 5 op weg naar kampioenschap

Afgelopen weekend was het eerste weekend van de voorjaarsvakantie en dus werden er héél weinig wedstrijden gespeeld. Weinig wedstrijden, dus weinig verslagen dit keer (sterker nog.. Stiekem ontvingen we alleen een verslag van de E2 van vorige week!). Achilles 5 ging op bezoek bij Tilburg en won daar zonder al teveel moeite: 7-27. Op 10 maart spelen zij hun kampioenswedstrijd tegen en bij nr. 2 Eibernest. Gelijkspel voldoet voor de titel, maar natuurlijk wordt voor de winst gegaan! Achilles 9 verloor helaas uit bij Dubbel Zes. Tot slot nog de F2, zij speelden zaterdag tegen ALO F2. Die wedstrijd werd met 9-12 gewonnen.

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
    • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog eens terug!
    • De laatste tussenstand van die Reporters Challenge check je trouwens hier: welke ploeg gaat aan kop?

Achilles E2 – Excelsior E3 (coachverslag!)
De E2 moest dit weekeinde aantreden tegen de koploper Excelsior E3. Al is dit op papier een E3, in de praktijk is dit de E1. Door een fout in de indeling van de bond werd Excelsior E3 te hoog en hun E1 te laag ingedeeld. Excelsior heeft om deze reden besloten de ploegen qua spelers om te wisselen. Hier kwamen we pas achter na de eerste wedstrijd tegen Excelsior E3, waarin we verrast werden door de sterkte van deze ploeg. Achilles E2 werd in die wedstrijd in de eerste 10 minuten volledig overrompeld en op achterstand gezet en dat wisten we niet meer in te halen.

Afgelopen zaterdag waren we voorbereid op deze ploeg en dat zagen we terug in de wedstrijd. We begonnen de wedstrijd met een achterstand maar Milan, Sanne, Lukas en Jens brachten ons terug in de wedstrijd. We gingen de rust in met 4-5. Na rust ontketende de strijd. In een gelijk opgaande wedstrijd werd de achterstand omgezet in een kleine voorsprong voor Achilles. Echter, Excelsior wist toch weer op gelijk hoogte terug te komen waardoor de spanning nog verder toenam. Door de felle duels en vele onderscheppingen waren er periodes dat Excelsior zich geen raad meer wist met de felheid van Achilles. Toch bleef Excelsior knokken voor het behoud van de kans op het kampioenschap, maar onze E2-ers roken de kans om deze wedstrijd te winnen. Met mooie, snelle combinaties werden de doelpunten gemaakt met goede ondersteuning van Erik en Lynn. Het resultaat was dat de E2 aan het langste eind trok en de winst (13-12) wist binnen te halen.

Onze E2 liet zien dat ze erg gegroeid zijn. Zowel verdedigend, het gooien en vangen, aanvallend maar ook het goed samenwerken zijn met grote sprongen vooruit gegaan.

Wij coaches Sterre, Daphne, Rianne en Arjen zijn super trots op deze ploeg en de vooruitgang die ze hebben gemaakt. Nu twee weekeinden rust en dan nog voor de laatste keer knallen in de zaal tegen Ondo.

Datum 26-02-2018 10:23