Verslagen: Einde zaalseizoen nadert

Afgelopen weekend was nog steeds een vakantieweekend, maar toch stonden er een aantal wedstrijden op het programma. Zo won Achilles 8 thuis van VZOD, haalde de B1 twee punten op bij de Meervogels en won de E1 ruim van ALO. Het einde van het zaalseizoen nadert.. En dus ook het einde van de Reporters Challenge! Lees verder voor de wedstrijdverslagen van deze week:

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog eens terug!
  • De laatste tussenstand van die Reporters Challenge check je trouwens hier: welke ploeg gaat aan kop?

Achilles 8 - VZOD 3

Een wedstrijd in het teken van de terugkeer van een verloren zoon: Jarreth Chang. Nog net niet fit genoeg voor een trip met de Suriprofs naar Colombia, maar een mooie vervanger van de auteur van dit wedstrijdverslag. Na een afwezigheid van 10 jaar waren de zenuwen goed zichtbaar. Ruim op tijd voor een crème en een zalfje, al kwam het dragen van de legging nog net iets te vroeg. Nog even snel een Sultana bietsen bij een ploeggenoot en meneer showboot was er klaar voor. Buiten deze man leek het of de rest ook al 10 jaar niet gekorfbald had dus over de eerste helft zullen we het maar niet hebben. De tweede helft daarentegen was uit een totaal ander vaatje. De ene goal was nog mooier dan de ander, zo was er zelfs een goal na een pirouette van ballerina Louise. Ook Rick werd nog even ingebracht om zijn gemiddelde in stand te houden en Nelleke liet zien een waar doelpuntenmachine te zijn. Waar de tegenstander van tevoren nog aanbod om, afhankelijk van wat de uitslag ook zou zijn, de wedstrijd in ons voordeel schriftelijk te noteren door het meespelen van een dame uit het 2de. Met een uitslag van 21-8 waren we dan ook uitermate tevreden dat we niet op dit aanbod ingegaan zijn. Zelfs Evy kon het niet geloven en stond nog lang na te trillen op haar billen. Volgende week nog even afsluiten tegen de kampioen en dan op naar het veld!

Jeugdverslagen

Achilles D3 - Weidevogels D2
De eerste minuut en Nikki maakt een mooie doorloop. Jammer genoeg mis, maar er komen meer kansen. Joost verdedigd zich uit de naad door achter zijn tegenstander aan te rennen. Eerste helft 5 min 0-1. Actie doorloop Lucas en Armin jammer genoeg mis. Verdediging veel bal afpak. 0-2, 0-3. Aanval heeft het moeilijk de bal rond te spelen. Mooie onderschepping Teun met judo rol er achteraan. Joost mooi ingelopen bijna de bal afgepakt.

Aanval: Armin Joost Lucas Nikky
Verdediging: Diederick Jalien Thezeep

Teun 0-4 . Mooie actie van Lucas op schot maar jammer genoeg niet in de korf maar er tegen aan. 0-5. Nicky vecht voor de bal maar verliest hem toch. 0-6 ondanks tegenslag blijven we vechten. Armin strafworp armin mooi raak in de korf.1-6 Na de wissel. Verdediging tegenpartij is erg ritmisch ze zwieren met hun armen over ons heen. 1-7 wedstrijd even stil de tegenstander is omgevallen. Mooie aanval van diederick op de paal. Mooi de bal onderschept maar het vak uitkomen is moeilijk met al die lange armen. 2-7 in de actie van jalien. De samenwerking met thezeep en jalien was super. We hebben veel kansen en vechten ons er doorheen. 2-8. We staan sterk onder de paal in de verdediging. Hierdoor missen we soms de mogelijkheid te verdedigen. Nu komt de rust op 2-9. Na een peptalk beginnen we met goede moed aan de tweede helft.

Strafworp tegenpartij deze gaat echter mis. Ze vangen hem af en score uiteindelijk 2-10. Onze aanval begint met pit. Er volgt gelijk een aanval op de paal. Brechtje, lucas en Viggo zijn de wedstrijd ingekomen. Diederick staat zijn mannetje doorzich niet op zij te laten zetten. Hij heeft de bal. 3-10 Armin mooi schot op de paal. En ja hij is raak. De verdediging blijft scherp we pakken de bal aan onder de paal. Thezeep is vandaag erg snel ze is overal in het veld te vinden. Dit levert veel onderschepping op. Mooi schot op de paal door armin en de afvang van Joost hierdoor geen bal verlies. 3-11 de tegenstander kwam er toch net langs. De wissel komt eraan. Achilles heeft last van van onduidelijkheid of het wel of niet fout is. Ze verwachten soms dat iets word afgevloten en wachten dat af. Dit maakt dat de tegenstander hun kansen pakken. 3-12. 3-13. 3-14 Achilles blijft vechten voor de bal. Lucas b staat stevig onder de paal. De ballen zijn voor hem. Je ziet dat hij zich dat voor genomen heeft. De aanval is nu aan zet. We staan nu 4 tegen 3 de tegen party heeft heen wissel. 3-15. Het lukt ons niet om terug te komen. We blijven doorzetten nog 3 pogingen op de paal door thezeep. Teun scoort uit eindelijk nog in een hele mooie actie 4-15.

ALO E1 - Achilles E1
Vandaag speelden we tegen ALO E1 in Ockenburg. Ondanks de vakantie speelden we met het hele team dus Liv, Bradley, Dirk, Esmee, Jim en ik (Kiki). We waren allemaal uitgeslapen want we speelden om 13:00. Helaas waren Nikki en Benthe er niet maar gelukkig was mijn papa (Glenn) er wel om ons te coachen. Er was veel publiek, we gingen extra ons best doen om ze warm te maken. We kwamen al snel 3-0 voor door doelpunten van mij (Kiki) en Esmee. Helaas kwam ik toen hard ten val en heb ik niet meer mee kunnen spelen maar wel de wedstrijd goed kunnen zien. En wat ik zag was top! Mijn team speelde heel fel en de bal ging veel rond. Dat resulteerde in veel doelpogingen en ook veel doorlopen. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 21-11. Iedereen heeft gescoord en dat maakte de winst nog leuker. Ik ben heel trots op mijn teamgenoten omdat het een goede wedstrijd was.

We hadden een hele lieve en eerlijke scheidsrechter, die wil ik bedanken. En uiteraard ook Glenn bedankt voor het coachen; Nikki en Benthe zullen blij met je zijn.