Verslagen: Achilles A4 en 5 kampioen!

Achilles 1 ging op bezoek bij KVS. Voor beiden was het resultaat niet belangrijk meer, de ploegen konden vrijuit het veld in, KVS won met 29-21. Team Twee deed alles om de laatste strohalm voor behoud te pakken en won met een goede pot van Die Haghe. Helaas was de ploeg afhankelijk van DOS en is degradatie een feit. Achilles 3 won met 11-15 van KVS, Achilles 6 van KZ Danaïden. Op zondag wist Achilles 5 helaas níet te winnen, maar het kampioenschap was eigenlijk al binnen. Van harte allen! Bij de junioren was er winst voor de A1 en de A4, waarmee ook de A4 het kampioenschap binnensleepte. Gefeliciteerd! De B1 speelde in Eindhoven de kwartfinale van het NK, maar moest helaas haar meerdere erkennen in DSC. De punten waren sowieso wat schaars dit weekend: verder wisten alleen de D2, D3, E1 en E3 te winnen. Dit was het laatste officiële zaalcompetitieweekend, dat betekent dat ook het einde van de Reporters Challenge nadert.. Lees verder voor de verslagen van deze week!

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog eens terug!
  • De laatste tussenstand van die Reporters Challenge check je trouwens hier: welke ploeg gaat aan kop?

KVS 1 - Achilles 1

Volgt zsm!

Die Haghe 3 - Achilles 2

Het was er op of er onder afgelopen zaterdag voor Achilles 2. Of zoals coach Rob van Ee het omschreef: “Het is inmiddels geen ‘vijf voor twaalf’ meer, maar ‘vijf over één’. Handhaving was niet langer meer in eigen hand. Om ook volgend jaar in de eerste klasse uit te mogen komen moest er gewonnen worden van Die Haghe 3 en directe concurrent Dos 2 moest verliezen van Meervogels 2. Het was dus duidelijk wat ons te doen stond. De afgelopen weken was er goed getraind en alle kopjes stonden op scherp.

We begonnen de wedstrijd strijdlustig en er werd geknokt voor iedere bal. Maar ook Die Haghe begon scherp. Desondanks verliep het scoren moeizaam en gingen we met een magere 5-6 voorsprong de rust in. Waar Achilles 2 in voorgaande wedstrijden wel eens moeite had om scherp uit de rust te komen, was daar nu gelukkig geen sprake van en binnen enkele minuten konden we de voorsprong uitbouwen naar 5-8 en vervolgens naar zes punten verschil. Die Haghe gaf zich echter niet zo maar gewonnen en kwam nog terug tot 3 punten verschil. De kanaries waren echter niet in staat om Achilles nog in te halen en uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een verdiende 13-17 overwinning.

Hiermee hadden wij er van onze zijde alles aan gedaan wat we nog konden om handhaving veilig te stellen. Het wachten was nu op de wedstrijd van Meervogels tegen Dos die later op de middag plaatsvond. Vol spanning volgenden we het scoreverloop via Whatsapp. Meervogels, dat met winst nog kans maakte op het kampioenschap, ging de rust in met een prettige 6 punten voorsprong. Helaas kon het team uit Zoetermeer de wedstrijd in de tweede helft niet definitief dicht gooien en uiteindelijk wist Dos terug te komen tot een gelijkspel. Dit betekende dat Dos zich handhaafde en Achilles 2 degradeerde. Een erg bittere pil.

Achilles 2 is het zaalseizoen positief en met veel ambitie begonnen, maar uiteindelijk hebben we dit niet waar kunnen maken en hebben we degradatie enkel aan onszelf te wijten. Volgend zaalseizoen hebben we dus één taak en dat is om het kampioenschap binnen te slepen! Hierbij willen we onze wissels van harte bedanken dat ze dit zaalseizoen altijd voor ons paraat stonden en alle supporters voor hun aanmoedigingen. Op het veld zullen wij er ook nog tegen aan moeten en we zullen ons dan ook inzetten om het veldseizoen goed af te sluiten!

Groetjes Katrien

KZ Danaïden 5 - Achilles 6 11-23

Laten we eerst even beginnen met het bedanken van Desirée die in de basis startte bij Team 6. Desirée, bedankt. Zo, hebben we dat gehad en kunnen we dat niet meer vergeten. De laatste wedstrijd van de zaalcompetitie was een niemendalletje in Leiden tegen KZ Danaïden 5. Mathijs en Alex waren op pad met Marieke, Sandra en Shirley. Desondanks konden we nog prima een team op de been brengen. Niet dat dat nodig was, want Yhoeri had het klusje best in z’n eentje op kunnen klaren. Onze jarige casanova was goed voor maarliefst 12 goals. “Ja, wat een verjaardagsnachtje met Shirley al niet met je kan doen!” verklaarde de verjarende krullenbol. Dit voorval was niet onopgemerkt voorbij gegaan aan de nieuwe onderbuurvrouw aan de Landréstraat. Die klaagde al dat Lisa de hele dag op haar naaldhakken door het huis banjert, laat staan wat voor lawaai er ontstaat als casanova z’n verjaardag viert met Shirley. De wedstrijd begon allerminst voortvarend. Terwijl de Achillianen nog stonden te luisteren naar de kampioensspeech van de voorzitter van Futura die zojuist gepromoveerd waren naar de Overgangsklasse stond het al 2-0 voor de Leidenaren waarvan één treffer door ex-Achilliaan Iris W. Het werd zelfs nog 4-1 en een deceptie leek in de maak. Tot Yhoeri de legendarische woorden “Not on my birthday” sprak. De rest is geschiedenis. Tjitse wees birthdayboy achteraf (als het makkelijk praten is) op het feit hoe egoïstisch hij gespeeld had: “Als je de rest van je vak geen bal gunt, dan ben je dus geen teamplayer”. U hoort het hem zeggen. Daar zat geen woord Fries bij. Erwin en Tjitse vochten in hun vak af en toe verhitte reboundduels uit. Dat liep bijna uit de hand toen Erwin een vrije bal kreeg nadat hij geduwd werd door zijn tegenstander met zijn eigen ‘vrije ballen’. Inderdaad, zoek die maar eens terug in je KNKV spelregelquiz: 6.9.69f - sanctie op overtreding met de edele delen. Drie tellen later scoorde de nieuwbakken vader waarna zijn directe tegenstander kwam melden dat Erwin ‘kennelijk erg gemotiveerd was’ na de intieme aanslag. Hmm, wat moeten we daar nu weer van denken. Aldus won Yhoeri met 11-12 van Danaïden en omdat de rest er ook nog 11 maakte werd de eindstand 11-23. Rinus deed ook nog even mee. Nikki hield de bank lekker warm. Thanx daarvoor! Over een paar weekjes pakken we de draad weer gezellig op in Leiden. Op steenworp afstand van de drrrrie oktoberhal ligt het veld van Crescendo alwaar de eerste terugronde veld gespeeld wordt. Crescendo gaat overigens een beetje descendo (grap geleend van Koos V.), want die plakken jubileumjaar 70 nog aan dit seizoen vast en dan nokken ze ermee.

Groeten,
Erwin

Achilles 8 - KIOS 3

Waar we dachten met Jarreth Chang Chong Min, overigens geen familie van, een ware persoonlijkheid binnen gehaald te hebben stelde hij al gelijk teleur in de tweede wedstrijd. Hij durfde na wat commentaar zijn legging niet tentoon te spreiden. Maar een kleine blik op Wikipedia over de legging is het het voordeel van onze nieuwste aanwinst en tevens onze aanvoerder van volgend seizoen. Wikipedia meldt namelijk het volgende: 'Een legging is een broek van fijn gebreide stof, die strak om het lichaam heen zit. Op straat worden ze vrijwel alleen door vrouwen gedragen, maar op sportgebied worden ze door zowel mannen als vrouwen gedragen.' Onze welgemeende excuses dus! Voor de laatste wedstrijd in de zaal was het inmiddels al kampioen zijnde KIOS de tegenstander. Na nog even wat overgebleven sinterklaascadeaus uitgedeeld te hebben aan Achilles 7 leek de tactiek van Achilles 8 vandaag te zijn om op de nul te spelen. Het was alleen wel handig geweest als dat op de tegenstander geprojecteerd zou worden. Bij een 5-0 achterstand, een uitslag die doorgaans alleen bij wedstrijden van PSV voorkomt, was daar eindelijk ouwe rot Henk die ook ons op het scorebord zette. Zijn tegenstander was hij inmiddels al een tijdje kwijt en ook de vraag aan scheidsrechter Marinus of hij misschien zijn tegenstander had gezien leverde geen antwoorden op. We kwamen goed terug tot 4-6 maar omdat Elmar hem niet goed omhoog kreeg werd de rust helaas bereikt met een 4-9. Waar iedereen wilde wisselen in de rust was de achterstand toch nog redelijk overbrugbaar, maar helaas lag het handdoekje al snel in de tweede helft. En hadden we eindelijk een keer publiek, die hebben we toch maar mooi vakkundig weg weten te spelen. Gelukkig hebben we wel de missie van de tegenstander die graag de twintig wilde halen weten te voorkomen, 9 -19 was de stand die als laatste op het scorebord te zien was. Hoogtepunt was toch het biertje van Rick onder de douche waar Elmar na lange afwezigheid de hiërarchie weer herstelde. Een persoonlijk hoogtepunt was er ook voor Isabella die Lars van KIOS op haar back-up lijstje kan zetten. Kleine tip voor Lars: durf het volgende keer zelf te vragen. Maar mocht je het niet opgeschreven hebben, je kan haar bereiken op 06-31720433. Maar voor wie dacht dat we met de wedstrijd het dieptepunt van de dag wel bereikt hadden kwam die pas later in het attractiecentrum. Het zaalseizoen werd afgesloten met een etentje in De Gouden Wok, als vervanging van onze bowltraditie. Waarschijnlijk gaat dit geen blijvertje worden. Gelukkig waren we niet alleen, you'll never wok alone natuurlijk. Voor sommigen was het wat moeilijk om de overzicht te bewaren. Er was, op pasta na, ook zoveel te kiezen. Maar hoe kansloos het ook mocht zijn, toch hebben we een gezellige avond gehad. Al was het alleen maar omdat Elmar de voorbeeldpannenkoek op wist te eten. Jarreth zit waarschijnlijk nog in z'n eentje daar aan tafel en voor de rest wacht waarschijnlijk een zondag in het kleinste kamertje...

ONDO D1 - Achilles D1
Afgelopen zaterdag moesten we tegen de D1 van ONDO. Altijd spannend. We begonnen krachtig. In de eerste paar minuten mooie kansen voor Demi en Levi in het aanvalsvak. ONDO maakte het eerste doelpunt, maar Levi maakte er snel 1-1 van. Toen kwam Paivi met een mooie doorloop, maar jammer genoeg miste ze net! Niet snel daarna scoorde ze gelukkig wel, 1-2. En dat ondanks die ongelofelijk lange dame die haar verdedigde. Op de foto het bewijs! Na de gelijkmaker van ONDO scoorde Manel 2-3! Altijd fijn als je zulke goede invallers hebt!! Mick kreeg een vrije bal erna maar miste net. En ONDO pakte direct 2 kansen en toen stond het 5-3. Maar toen kwam Björn met een mooie vlakke bal en werd het 5-4. Maar onze tegenstander stond niet stil en het werd al snel 6-4 en 7-4. Er waren nog een paar mooie kansen in ons aanvalsvak, maar het wilde niet echt meer lukken. Toen was het rust. Aan het begin van de 2e helft scoorde Damian 7-5 op korte afstand aangegeven door Mick. Helaas scoorde ONDO gelijk 8-5. Maar Demi was daar met een mooie 8-6. Daarna volgden vele kansen, maar wilde het niet meer lukken. Bij de tegenpartij helaas wel. Tot wel 14-6. En dat werd ook de eindstand. Maar we laten ons hoofd niet hangen. Op het veld gaan we gewoon weer knallen! En nog superbedankt Manel, Lisanne en Lucas voor het invallen! Groetjes, Mick

ONDO D1 - Achilles D1 (coach verslag)
De laatste wedstrijd in de zaal voor onze D1. We waren gebrand om het zaalseizoen met een overwinning af te sluiten, maar helaas zat het er niet in. Verdedigend waren we niet scherp genoeg en lieten te makkelijk doelpunten door. Dit kwam mede omdat we allemaal individueel aan het verdedigen waren in plaats van als team. De ballen konden makkelijk naar binnen gegooid worden, waardoor ONDO vele doorloopballen kon nemen. Echter kon Achilles nog steeds gemakkelijk de overwinning binnenhalen, want aanvallend was het baltempo hoog, waardoor ONDO steeds een stap te laat was. Door op het juiste moment aan te bieden hadden wij nog meer doorbraken voor de doorbraak. Helaas ging er bij ons daadwerkelijk niks aan en hebben zeker 10 vrije doorloopkansen gemist. Zo zonde om jezelf niet te belonen wanneer het spel wel goed is. Nadat ONDO ruimer op voorsprong kwam liet Achilles het vieren en kwamen we ook aanvallend niet meer in het spel. Een iets geflatteerde uitslag is het daarom geworden van 14-6. Al met al duurde het zaalseizoen net iets te lang voor onze D1, maar we mogen zeker trots zijn op onze 4de plek in de hoofdklasse.
Nu weer lekker het veld op en daar weer vol aan de bak met hopelijk mooie wedstrijden! Lisanne, Manelle en Lucas bedankt voor het invallen!

Achilles D3 – Vriendenschaar D3
Voor de laatste zaalwedstrijd van het seizoen ontving Achilles D3 de tegenstanders van Vriendenschaar D3 uit Bodegraven. De eerste wedstrijd was nog in 2-2 geëindigd, maar nu was de tijd gekomen om orde op zaken te stellen. De wedstrijd begon al om 9 uur, dus daarom kregen de spelers van hun 3 coaches een pittige toespraak om goed wakker te worden, afgesloten met een gezamenlijke yell. De 1e aanval bestond uit Diederik, Jalien, Teun en Viggo. Armin, Bregje en de Lucassen namen de 1e verdediging voor hun rekening en Joost en Tehzeeb begonnen als reserves hun medespelers aan te moedigen.

Meteen vanaf aanvang begonnen we fel aan de wedstrijd, zowel in het aanvalsvak wat tot veel kansen leidde, maar ook in het verdedigingsvak ,waar veel ballen snel werden onderschept. De openingsscore hing geruime tijd in de lucht en uiteindelijk werd de score dan door Teun geopend middels een mooie doorloop op aangeven van Jalien. Ook hierna bleven we goed attent spelen en de trainingsoefeningen waren voor het massaal aanwezige publiek af en toe duidelijk in het spel te herkennen. Achilles had duidelijk het overwicht en het leek soms wel prijsschieten. Toch duurde het nog even voordat er weer werd gescoord. Teun onderschepte mooi een bal van de tegenstander en maakte de kans die hierdoor ontstond zelf af.

Hierna was de beurt aan het andere vak om de score verder uit te bouwen. Lucas L. probeerde het via een doorloop, deze wilde er in 1e instantie niet in, maar Lucas was attent en ving zelf af en scoorde alsnog. Ook nu waren er weer veel kansen, maar de 4-0 wilde nog even niet vallen. Vriendenschaar probeerde ondertussen echt wel terug in de wedstrijd te komen, onze verdediging gaf echter geen krimp. Als er eens een keer een tegenstander langs kwam, dan werd deze snel door een andere medespeler overgenomen. Terug in de aanval zag Lucas L. Bregje goed vrijlopen en deze benutte deze kans vervolgens feilloos, zodat de 4-0 nog voor de rust op het scorebord stond.

In de rust kwamen Joost en Tehzeeb in de ploeg en gingen we verder waar we was gebleven. Teun stond goed opgesteld en pakte hierdoor de rebound en scoorde hier direct zijn derde van de wedstrijd uit. Ook hierna werd er goed samengespeeld en waren er voldoende kansen, de bal wilde er echter niet in.

Met een stand van 5-0 was het weer aan het andere vak om de wedstrijd af te maken. Armin pikte uiteraard ook zijn puntje mee: 6-0. Hierna maakte Joost een mooie onderschepping en maakte van deze kans gebruik om ook te scoren. Lucas B. greep ook zijn kans en zette de 8-0 op het scorebord. Het einde van de wedstrijd naderde maar in de laatste minuut besloot Joost dat het nog niet genoeg was geweest en bepaalde met een mooi afstandsschot de eindstand op 9-0.

Annelotte, Katrien en Zoë bedankt voor het coachen en Robbin bedankt voor het fluiten!

Groeten,
Viggo

Lynx E1 - Achilles E3
De E3 ging naar Sporthal Leidschenveen om van Lynx te winnen, met 7 spelers, 10 trouwe supporters en trainers Danique en Jamie. In het eerste kwart werden Sofie, Joanne, Milan en Jurre ingezet. Milan wist direct na de afworp de bal in handen te krijgen. Aan beide kanten werd fel verdedigd. De heren van Achilles waren zelfs iets tè fel, wat Lynx een strafworp opleverde die ze gelukkig niet tot een vroege voorsprong wisten om te zetten. De korf bleef voor beide teams onbereikbaar totdat Joanne wist te scoren uit de rebound. De toon was gezet, de supporters lieten zich horen. Ook Cas, de jongste supporter hield zich niet in en liet zich horen voor z’n grote zus! (fotootje onderaan.)

In het tweede kwart mochten Joanne en Milan even uitrusten en kwamen Layla en Sem erin. Sofie en Jurre wisten te scoren. De geest was uit de fles, en Lynx kon daar met een doelpunt vlak voor de rust niets meer aan veranderen. Ruststand 1-3. Het derde kwart was voor Dhonya, Joanne, Sem en Milan. Deze ploeg had een duidelijke taakverdeling: de heren veroverden de ballen, leverden ze in bij de dames die er dan doelpunten van maakten: Joanne 4-1 en Dhonya 5-1. Donya scoorde zelfs nog een tweede, helaas tijdens het fluitsignaal en daarom niet voor een punt. Het laatste kwart speelden Sofie, Layla, Milan en Jurre. Jurre wist al snel vanuit afstand 6-1 te maken, zonder de wanden van de korf te raken! Een paar minuten later wist Lynx terug te komen tot 6-2 en daarna zelfs tot 6-3, uit een strafworp omdat een Achilles-heer een Lynx-dame verdedigde. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg ook Achilles een strafworp mee, maar die werd niet verzilverd.

Perfect gecoacht door trainsters Danique en Jamie. Eindstand 6-3. Een verdiende uitslag waarmee Achilles E3 laat zien dat ze haar bronzen plek in de competitie meer dan waard is. Complimenten ook voor de scheidsrechter, die er aan beide kanten dicht bovenop zat. Scheids, bedankt voor de leerzame wedstrijd! Volgende week weer tegen Lynx, thuis, in de allerlaatste wedstrijd van de competitie. Komt dat zien!