Verslagen: De zaalcompetitie zit er op!

Na ook het laatste inhaalweekend zit de zaalcompetitie er echt op en gaan we ons voorbereiden voor de tweede helft veld. Alleen Achilles 7, A3, C3 en E3 kwamen nog in actie afgelopen zaterdag. De A3 wist nog een puntje te pakken, zij eindigen het zaalseizoen op een nette tweede plek. Lees verder voor de laatste verslagen van het zaalseizoen!

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog eens terug!
  • De laatste tussenstand van die Reporters Challenge check je trouwens hier: welke ploeg gaat aan kop?

Achilles E3 – Lynx E1

De laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Het begon meteen al spannend want er was geen bal, maar gelukkig had Lynx er een meegenomen. Het eerste kwart stonden Dhonya, Sofie, Sem en Jurre in het veld. Ze deden goed hun best en na een paar gemiste doelpogingen scoorde Donya het eerste punt. Op de tribune zat de stemming er meteen goed in. ‘Hup Achilles! Hup Achilles!’ joelde de juniorafdeling van de E3-fanclub, maar toen dat niet snel genoeg een tweede doelpunt opleverde, was verstoppertje spelen de volgende activiteit. In het veld maakte Lynx er 1-1 van en even later zorgde Donya voor de 2-1.

Het tweede kwart was voor Milan, Sem, Joanne en Layla. Ondanks doelpogingen van Sem, een mooie afpakbal van Milan, Layla die er lekker bovenop zat en Joanne met een prachtige doelpoging kwam er een doelpunt van de tegenstander. Met 2-2 gingen we de rust in.

Het derde kwart was voor Sofie, Donya, Milan en Jurre. In het vuur van het spel maakte Donya een flinke smak. Het leek er even op dat er gewisseld moest worden en Joanne kwam al aangerend, maar Donya liet zich letterlijk niet uit het veld slaan en speelde dapper verder. Even later had ook Jurre een flinke aanvaring met de vloer. Hij zorgde nog wel voor de 3-2, maar ondanks de strakke ballen van Sofie werd die voorsprong bijna meteen weer weggespeeld door Lynx. Daarmee was de stand 3-3 geworden.

Ai-ai-ai, in de zaal en op de tribune steeg de spanning… zouden Joanne, Layla, Sem en Jurre hun team in het vierde kwart naar de overwinning helpen? Als eerste scoorde Lynx een doelpunt (3-4), waarna Jurre alweer snel voor de gelijkmaker zorgde. Maar helaas, door een al te enthousiaste verdedigingsactie aan de zijde van Achilles mocht Lynx vanaf de stip een doelpoging wagen. U raadt het al… die slaagde. Daarmee werd het 4-5 en ook al speelde Achilles tot het eind toe fanatiek door, de achterstand werd niet meer ingehaald. Felicitaties dus voor Lynx, maar… die derde plaats in de competitie blijft voor Achilles E3! Hulde voor dit vrolijke en sportieve team met zijn enthousiaste coaches Jamie en Danique, die we graag bedanken voor hun inzet iedere week! En natuurlijk ook dank aan de scheidsrechter!